Şimdi Ara

Krank Kasnağı 1600 Masraf :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün Renault Megane 2001 model aracımı park ederken ansızın dumanlar ve kötü kötü koku çıkmaya başladı. Hemen kontağı kapadım, acil yardımı çağırdım. İlk teşhisleri tiger kayışını koptuğu oldu. Bende sevindim çünkü kayışı 1 yıl önce yeniletmiştim, garantiden yaptırabilecektim.
    Ancak aracı triger 'i yaptırdığım servise götürdüğümde Krank kasnağının içindeki contanın eskimesi dolayısıyla krank kasnağının dağıldığı ve pistonların ve blok kapağının zarar gördüğü söylendi. 1600TL Masraf çıkardılar. Sizce bu normal midir. Krank kasnağının dağılması pistonlara zarar verir mi. Acaba triger de olan bir hatayı kasnağa yükleyip sıyrılmaya çalışıyor olmasınlar. Bu konuda yardımcı olabilicek bir arkadaş varmı? Valla resmen ocağıma incir ağacı dikti bu arıza. :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 5 Ağustos 2010; 16:07:18 >

• geçmiç olsun sanırım servis fiyatları bunlar,genelde böyle yüksek rakam çıkartırlar sonunu tam anlayamamakla beraber triger kayışı koptuğunda motorun silindir çalışma ve valf düzenekleri komple sıfırdan ayarlanır eğer diğer şeyler normalse sanayide daha mütevazi fiyatlara yaptırabilirsiniz endişe etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

geçmiç olsun sanırım servis fiyatları bunlar,genelde böyle yüksek rakam çıkartırlar sonunu tam anlayamamakla beraber triger kayışı koptuğunda motorun silindir çalışma ve valf düzenekleri komple sıfırdan ayarlanır eğer diğer şeyler normalse sanayide daha mütevazi fiyatlara yaptırabilirsiniz endişe etmeyin
    Bu sene bizim arabanın krank kasnağıda kopmuştu 160 TL ye yaptırdık.Araba 2004 peugeot 206 sw 1.4 hdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gavurdağlı

Bu sene bizim arabanın krank kasnağıda kopmuştu 160 TL ye yaptırdık.Araba 2004 peugeot 206 sw 1.4 hdi.

Alıntıları Göster
    Şimdi söylenen neredeyse araca motor yapılacağı ve 1600 rakamı bırak servisi normal bir ustada yaptırsan bile çok ucuz bu iş için, bir yanlışlık var sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

Şimdi söylenen neredeyse araca motor yapılacağı ve 1600 rakamı bırak servisi normal bir ustada yaptırsan bile çok ucuz bu iş için, bir yanlışlık var sanırım.

Alıntıları Göster
    Aracı güvendiğiniz bir ustaya götürüp gösterin onlarında görüşün alıp tercihinize göre servisde veya ustada yaptırın. Şuda bir gerçek ki servislerde herzaman fiyatlar astronomik olur sanayi ahalisine göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARBINGER

Aracı güvendiğiniz bir ustaya götürüp gösterin onlarında görüşün alıp tercihinize göre servisde veya ustada yaptırın. Şuda bir gerçek ki servislerde herzaman fiyatlar astronomik olur sanayi ahalisine göre..

Alıntıları Göster
    sanayide ucuz olması muhtemel ama sanayidede adam gibi usta bulmak samanlıkta iğne bulmaktan zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

sanayide ucuz olması muhtemel ama sanayidede adam gibi usta bulmak samanlıkta iğne bulmaktan zor

Alıntıları Göster
    böyle masraflı bişey mi ya önceden değiştirilemiyor mu bu parça
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Krank keçesi değişimi fiyat?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Merhaba,
    Dün Renault Megane 2001 model aracımı park ederken ansızın dumanlar ve kötü kötü koku çıkmaya başladı. Hemen kontağı kapadım, acil yardımı çağırdım. İlk teşhisleri tiger kayışını koptuğu oldu. Bende sevindim çünkü kayışı 1 yıl önce yeniletmiştim, garantiden yaptırabilecektim.
    Ancak aracı triger 'i yaptırdığım servise götürdüğümde Krank kasnağının içindeki contanın eskimesi dolayısıyla krank kasnağının dağıldığı ve pistonların ve blok kapağının zarar gördüğü söylendi. 1600TL Masraf çıkardılar. Sizce bu normal midir. Krank kasnağının dağılması pistonlara zarar verir mi. Acaba triger de olan bir hatayı kasnağa yükleyip sıyrılmaya çalışıyor olmasınlar. Bu konuda yardımcı olabilicek bir arkadaş varmı? Valla resmen ocağıma incir ağacı dikti bu arıza. :((

dh foruma artık yazmıyorum ancak bu kadarına da pes dedim.bunu yazmam gerek.

sanayideki her usta gibi servisinizde yalancılıkta ilk sırayı kimseye kaptırmayanlardan olmuş.bi kere araç çalışırken triger kayışınız koparsa en iyi ihtimalle valfleriniz yamulur.en kötü ihtimalle ki kayışın koptuğu devire bağlı yüksek devirlerde giderken koparsa pistonlar valfleri resmen silindir kapağına gömer.yenisinin 2000lira civarı olduğu silindir kapağı rektefiyelikten öteye gidebilir kullanılmaz hale gelebilir.valfler hem pistona hem de kapağa gömülürler.her üçü de kullanılmaz hale gelebilir.

ben merak ettim krank kasnağında nerde conta varmış?resmen uyduruk 1 yılda kopacak kayışı ya kalitesiz ürün kullanmaktan ya da dandik işçilikten çıkan masrafı sanki aracın başka parçası bozulmuş gibi sizin üstünüze yıkmaya çalışıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

Ne oldu yav, neden yazmıyorsun?
  • Şimdi arkadaşlar, krank kasnağında meydana gelen bir arıza pistonlara ve silindir kapağına zarar vermez mi diyorsunuz. O zaman bu durum triger in hatalı montajından kaynaklandı.
  • quote:

Şimdi arkadaşlar, krank kasnağında meydana gelen bir arıza pistonlara ve silindir kapağına zarar vermez mi diyorsunuz. O zaman bu durum triger in hatalı montajından kaynaklandı.
    Triger nasıl kopar anlamadım,üstelik yeni...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadLifter -- 7 Ağustos 2010; 15:31:18 >
  • quote:

quote:

Merhaba,

sanayideki her usta gibi servisinizde yalancılıkta ilk sırayı kimseye kaptırmayanlardan olmuş.bi kere araç çalışırken triger kayışınız koparsa en iyi ihtimalle valfleriniz yamulur.en kötü ihtimalle ki kayışın koptuğu devire bağlı yüksek devirlerde giderken koparsa pistonlar valfleri resmen silindir kapağına gömer.yenisinin 2000lira civarı olduğu silindir kapağı rektefiyelikten öteye gidebilir kullanılmaz hale gelebilir.valfler hem pistona hem de kapağa gömülürler.her üçü de kullanılmaz hale gelebilir.

ben merak ettim krank kasnağında nerde conta varmış?resmen uyduruk 1 yılda kopacak kayışı ya kalitesiz ürün kullanmaktan ya da dandik işçilikten çıkan masrafı sanki aracın başka parçası bozulmuş gibi sizin üstünüze yıkmaya çalışıyorlar.

Bende bunu merak ettim. Servis suçu üzerinize atmaya çalışıyor, tek kuruş vermeyin sakın

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

quote:

quote:

Merhaba,

Bende bunu merak ettim. Servis suçu üzerinize atmaya çalışıyor, tek kuruş vermeyin sakın

Alıntıları Göster
    ben de buna benzer tecrübemi yazayım. aşağıdaki mesajımı Ağustos 2008'de yazmıştım.

bir tatil tecrübesi de benden...

Bodrum dönüşünde tam otoban bitip de İzmir'e girdikten sonra V kayışı koptu, hemen durdum ve çekici ile birlikte doğru servise.

Sadece kayış kopmakla kalmamış krank kasnağının arasındaki kauçuk dağılmış, parçaları triger setinin aralarına kaçmış ve triger sente atmış,

V kayış, komple triger seti, krank kasnağı + işçilik + 5 saat kayıp= 650 YTL

• quote:

Orijinalden alıntı: murtimix

ben de buna benzer tecrübemi yazayım. aşağıdaki mesajımı Ağustos 2008'de yazmıştım.

bir tatil tecrübesi de benden...

Bodrum dönüşünde tam otoban bitip de İzmir'e girdikten sonra V kayışı koptu, hemen durdum ve çekici ile birlikte doğru servise.

Sadece kayış kopmakla kalmamış krank kasnağının arasındaki kauçuk dağılmış, parçaları triger setinin aralarına kaçmış ve triger sente atmış,

V kayış, komple triger seti, krank kasnağı + işçilik + 5 saat kayıp= 650 YTL

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_33871722/f_//tm.htm#77034666 aynı sorun bende de oldu bu linkdeki konuya yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husocan11 -- 27 Haziran 2013; 14:36:08 >

• coskunserce kullanıcısına yanıt
    Bugun 24.07.2014 tarihi itibariyle benimde ayni olay basima geldi. Hava sicak arabada aile vardi klima calisiyordu rolantide. Hanim motor kaputundan duman ciktigini gorunce hemen arabayi stop etmis. Tabi ben disarda idim. Araba megane 1 2003 model. Bizim arabayi hemeb stop etmis olmamiz buyuk şans. Ustanin dedigine gore o şekilde çalışsa imiş subaplara zarar verir 1500 lira masraf cikaririmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda demek oluyorki megane lerden uzak durmak lazim :),özellikle 2000 2003 :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba,

Sonuç ne oldu ? Krank kasnağında conta olduğunu ilk defa duydum.

Krank Kasnağı 1600 Masraf :(

• Krank kasnağı iki parça metalden oluşur. Bu iki metal parçayı birbirine bağlayan ise titreşim ve vuruntuları sönümlemek amaçlı kauçuk bir malzemedir. Conta tabiri yanlış kullanılmış. Ancak parça orijinal olarak pahalı bir parçadır. Yırtılmadan önce değişimi ancak bakımda iyi bir usta tespiti ile olabilir.
    Parçalanması motora zarar verir mi?
    Elbette bir çok olasılık var.
    Kopan parçalar trigerin arasına kaçıp zamanlamayı bozup zarar verebilir.
    Kasnak dağılınca yüksüz kalan motor boşta dengesiz çalışıp zarar görebilir.

Geçmiş olsun..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OguzDURSUN

Buda demek oluyorki megane lerden uzak durmak lazim :),özellikle 2000 2003 :)

alırsam direk o parcayı degısırım onlem amaclı
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: OguzDURSUN

Buda demek oluyorki megane lerden uzak durmak lazim :),özellikle 2000 2003 :)

alırsam direk o parcayı degısırım onlem amaclı

Alıntıları Göster
    Kran kasnağına bağlı hasarı da ilk defa duydum ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.