Şimdi Ara

KÖTÜ OKULLARDA MÜHENDİSLİK OKUNUR MU ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
9
Favori
23.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ctauren

1-2 üni versite dışında hepsi aynı. O iyi eğitim 1-2 tanesi ile de diğerleri arasında çok fark yok.
    Eğitim anlamında zaten bir önemi yok. Çıkan herkesin özel sektörde çalışacağını düşünerek, ya üniversite ismin ve ingilizcen iyi olacak ya da referansın iyi olacak.

O yüzden boğaziçi,hacettepe,odtü değilse ha gazi olmuş ha şeyh edebali olmuş aynı kapıya çıkıyor.
    Bazı firmalarda kırıkkale üni mezunuda hacettepe mezunuda aynı maaşla aynı işi yapıyor.

İşe girmek için üni önemli ama hayat şartlarını belirleyen diğer parametreler daha önemli (referans, çıktıktan birkaç yıl sonraki tecrübe vs.)
    eyvallah hocam dediğiniz gibi anadolu üniversitelerinin eğitimleri hemen hemen aynı olduğu için zaten ben eğitimden daha çok bölümün ortamına, öğrenci kalitesine ve şehire bakıyorum. insanın motivasyonunu ve şevkini kıracak şeyler oluyor kötü üniversitelerde maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

hocam siz daha bölüme başlamamışsınız tabi ama bölümdeki hocalar yardımcı oluyor mu ? yani kendini geliştirmek isteyen, ortalama yapan kişilere destek oluyorlar mı yoksa çoğu anadolu üniversitesinde olduğu ayağını mı kaydırmaya çalışıyorlar ?

aynı şekilde bölümün öğrenci kalitesi nasıl bilginiz var mı ? 7/24 batak oynayıp cafelerde takılan tiplerle mi dolu okul ?

bir de okulun yakınında erkek kyk yurdu yok sanırım siz nerde kalıyorsunuz yurt imkanları nasıl ?

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam, hazırlıktayken hocalarımız herhangi bir konuda oldukça yardımcı oluyorlardı. Bölüm hocaları nasıldır fikrim yok ama hocalar bildiğim kadarıyla herkezi mezun etmiyor. Geçen sene ing. Bilgisayar mühendisliğinden yalnızca 2 mezun varmış diye duydum. Fakat bunun en büyük sebebinin öğrenci kitlesi olduğunu düşünüyorum. Birkaç tane mezun olan tanıdığım var, hocalar hakkında kötü yorum yapanı görmedim hiç.
    7/24 batak oynayan tiplerle dolu dediğin gibi, fakat ben genelde 1-2 arkadaş bulurum her zaman kendi kafama göre, onlarla takılırım. Sağlam arkadaşlar bulursan, birlikte güzel projeler yaparsın bence. Hocalar destek olur diye düşünüyorum.
    Kyk konusunda 2 tane erkek kyk var, birisi bisiklet ile 5-10 dk mesafede, diğeri bayağı uzak. KYK nın otobüsünü kullanıyorlar genelde.
    Yurt imkanı çok kötü hocam, tek eksisi o diyebilirim. Erkek yurtları çok yüksek ücret istiyor, her yer kız yurdu ile dolu. Seneye arkadaşlarımla eve çıkmayı düşünüyorum, gitmeyi planlıyorsan Karakoç erkek yurdundan uzak dur, tam bir dolandırıcılar.
    Gidersen hazırlıkta ki hocalar çok iyiler, genel itibariyle çok sıcakkanlılar, gitmeden önce ingilizce çalışıp direk b1 den başlayabilirsin. Ben b1 den başladım ve hazırlık 1.5 ayda bitti. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan1146

Merhaba hocam, hazırlıktayken hocalarımız herhangi bir konuda oldukça yardımcı oluyorlardı. Bölüm hocaları nasıldır fikrim yok ama hocalar bildiğim kadarıyla herkezi mezun etmiyor. Geçen sene ing. Bilgisayar mühendisliğinden yalnızca 2 mezun varmış diye duydum. Fakat bunun en büyük sebebinin öğrenci kitlesi olduğunu düşünüyorum. Birkaç tane mezun olan tanıdığım var, hocalar hakkında kötü yorum yapanı görmedim hiç.
    7/24 batak oynayan tiplerle dolu dediğin gibi, fakat ben genelde 1-2 arkadaş bulurum her zaman kendi kafama göre, onlarla takılırım. Sağlam arkadaşlar bulursan, birlikte güzel projeler yaparsın bence. Hocalar destek olur diye düşünüyorum.
    Kyk konusunda 2 tane erkek kyk var, birisi bisiklet ile 5-10 dk mesafede, diğeri bayağı uzak. KYK nın otobüsünü kullanıyorlar genelde.
    Yurt imkanı çok kötü hocam, tek eksisi o diyebilirim. Erkek yurtları çok yüksek ücret istiyor, her yer kız yurdu ile dolu. Seneye arkadaşlarımla eve çıkmayı düşünüyorum, gitmeyi planlıyorsan Karakoç erkek yurdundan uzak dur, tam bir dolandırıcılar.
    Gidersen hazırlıkta ki hocalar çok iyiler, genel itibariyle çok sıcakkanlılar, gitmeden önce ingilizce çalışıp direk b1 den başlayabilirsin. Ben b1 den başladım ve hazırlık 1.5 ayda bitti. :D

Alıntıları Göster
    hocam bu yatay geçişi araştırdın mı peki ? yüksek bir ortalama ile hangi okullara geçiş mümkün ? sanırım odtü-itü-hacettepe gibi okullar sadece ortalamaya değil ösym puanına da bakıyormuş.

• quote:

hocam bu yatay geçişi araştırdın mı peki ? yüksek bir ortalama ile hangi okullara geçiş mümkün ? sanırım odtü-itü-hacettepe gibi okullar sadece ortalamaya değil ösym puanına da bakıyormuş.

Alıntıları Göster
    Yatay geçiş yapmak isteyen bir iki arkadaşım var bursada okuyan dostum, bildiğim kadarıyla ortalamanın önemi var ve gideceğin üniv. de sınava giriyorsun. Ösym olayı da vardı sanırım, fakat hepsinin belirli bir yüzdesi alınıyor olabilir.
  • Türkiye'de okullar arasında eğitim kalitesi açısından bir fark yok. ODTÜ ve Boğaziçi'deki derslerin syllabusları olduğu gibi tüm okullarda var (bazıları ufak değişiklikler yapıyor, yaz okulunda sadece benim okuldan alsın diye). Dersler aynı, kullanılan kaynak kitaplar aynı. Çan varsa geçmek diğer okullarda daha kolay oluyor, bu kadar. Öğretmenler genelde iyi bölümlerden mezun oluyor zaten, birikimleri de oluyor. İki temel farklılık var bu en iyi okullar ile diğerleri arasında:

1. Okul içi imkan: Yemek fiyatları iyi mi? Kampüsü var mı? Laboratuvar/atölye var mı? Varsa yeterli mi? Bilgisayarlar iyi durumda mı? Kütüphane ne durumda? Bu soruların cevabı en iyi okullarda evettir. Diğerlerinde değişir.

2. (En önemlisi) Network: İş hayatında inanılmaz öneme sahip. Dersleri geçmek için geçip sıfır geliştirme ile iyi okuldan mezun olmayan bir adayın hiç şansı yok. En iyi okullardan mezun olanlara yine de bir şans veriliyor. Ama tabi ki bu network geçici bir şey. 3-4 sene tecrübe olduktan sonra artık onun pek bir önemi kalmıyor. Onun yerine ne kadar donanımlısın, ona bakılıyor.

Genelde söylenir, klişe bir söylem ama, iş kendini geliştirmede bitiyor. Mühendisliği seveceğini düşünüyorsan, makine mühendisliği sana "İlgi çekici" geliyorsa, içinde hiç "Acaba?" yoksa ve mezuna kaldığında çok daha yüksek netler yapacağına emin değilsen mezuna kalmaya değmez.

• bir uplayalım konuyu
  • Hayat bu belli olmaz 200k lık yerden de bir şeyler yapabilirsin ancak limit 90k olmalı maksimum.Tabi gıda su tekstil mühendisliklerinden bahsetmiyorum yada tek fak lardan.İlk 5 fetişide saçma 70k 80k yerleri bitirip iyi yerlere gelen bir çok adam var.Kişinin yabancı dili varsa stajları iyiyse kendini geliştirmişse biraz da talihin yardımıyla çok iyi yerlere gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

Bende mezunum senle aynı durumdayım.Kayseri’de yaşıyorum.Puanım İstanbul’a yeterse ora,yoksa Erciyes bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrak002 -- 17 Haziran 2018; 17:3:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü üniversitelerde kötü bir arkadaş çevren olabilir evet.(kötü arkadaş çevresinden kastım bahsettiğin 7/24 batak oynayan tayfa :d) Ama olmaya da bilir bilemiyorum tabi bunlar hep varsayım. Şu bahsedilen 1-2 üniversite dışında zaten iyi eğitim veren üniversite yok lafını da anlayamıyorum. Arkadaşlar bütün üniversiteleri deniyor galiba. Tabi ki sayılı iyi üniversite var fakat 1-2 de komik bir rakam bence. Bu konuda öğrenci profilleri de önemli. Sen kapasitesi olmayan, mesleğe ilgisi olmayan adama istediğin kadar iyi eğitim ver o adam başarısız oluyor zaten. Ayrıca bilgisayar mühendisliği istiyorsan ilk 50 bin içerisinden ve yüzde yüz ingilizce eğitim veren bir üniversite tavsiye ediyorum. İngilizce bilmek şart, ciddi anlamda Türkçe kaynak sıkıntısı var. Kendin de geliştirebilirsin tabi ingilizceni orası ayrı. Ha 50 bin olmazsa olmaz mı, tabi ki hayır; sadece olursa iyi olur. Bu dediğim 49 binde bulunan üniversitenin 53 bindekinden daha iyi olacağını da garanti etmiyor, kimse garanti edemez her üniversiteyi bilemeyiz tabi ki bir sürü parametre var. Ve yazmadan önce yazacağınız bölümü iyice araştırın, hangi dersleri alıyorlar, neler yapıyor bu adamlar, benim hedefim beklentim ne vs. Mesela bilgisayar mühendisliğine gideceksen bol bol matematik göreceksin. Programlama dersleri, elektronik dersleri alacaksın vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marco Hietala

Kötü üniversitelerde kötü bir arkadaş çevren olabilir evet.(kötü arkadaş çevresinden kastım bahsettiğin 7/24 batak oynayan tayfa :d) Ama olmaya da bilir bilemiyorum tabi bunlar hep varsayım. Şu bahsedilen 1-2 üniversite dışında zaten iyi eğitim veren üniversite yok lafını da anlayamıyorum. Arkadaşlar bütün üniversiteleri deniyor galiba. Tabi ki sayılı iyi üniversite var fakat 1-2 de komik bir rakam bence. Bu konuda öğrenci profilleri de önemli. Sen kapasitesi olmayan, mesleğe ilgisi olmayan adama istediğin kadar iyi eğitim ver o adam başarısız oluyor zaten. Ayrıca bilgisayar mühendisliği istiyorsan ilk 50 bin içerisinden ve yüzde yüz ingilizce eğitim veren bir üniversite tavsiye ediyorum. İngilizce bilmek şart, ciddi anlamda Türkçe kaynak sıkıntısı var. Kendin de geliştirebilirsin tabi ingilizceni orası ayrı. Ha 50 bin olmazsa olmaz mı, tabi ki hayır; sadece olursa iyi olur. Bu dediğim 49 binde bulunan üniversitenin 53 bindekinden daha iyi olacağını da garanti etmiyor, kimse garanti edemez her üniversiteyi bilemeyiz tabi ki bir sürü parametre var. Ve yazmadan önce yazacağınız bölümü iyice araştırın, hangi dersleri alıyorlar, neler yapıyor bu adamlar, benim hedefim beklentim ne vs. Mesela bilgisayar mühendisliğine gideceksen bol bol matematik göreceksin. Programlama dersleri, elektronik dersleri alacaksın vs.
    Eyvallah hocam

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende mezun senemde hacettepe ceng hedeflemiştim ama yil sonunda 49k ile y.beyazıt ceng kazandım. Marco Hietala 'nın dediği gibi bilgisayar müh okuyacaksan 100% ingilizce okumalısın. Buna ek olarak tavsiye verecek olursam, Istanbul Ankara Izmir de bi yer kazanmaya çalış. Bu sana hem daha çok staj imkanı verir hemde birçok etkinlik bu şehirlerde düzenleniyor. Buralar olmazsada Kocaeli Eskişehir gibi yerlerden öğretim üyesi kadrolarının kalitelerine göre bi tercih yapmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vioman

Bende mezun senemde hacettepe ceng hedeflemiştim ama yil sonunda 49k ile y.beyazıt ceng kazandım. Marco Hietala 'nın dediği gibi bilgisayar müh okuyacaksan 100% ingilizce okumalısın. Buna ek olarak tavsiye verecek olursam, Istanbul Ankara Izmir de bi yer kazanmaya çalış. Bu sana hem daha çok staj imkanı verir hemde birçok etkinlik bu şehirlerde düzenleniyor. Buralar olmazsada Kocaeli Eskişehir gibi yerlerden öğretim üyesi kadrolarının kalitelerine göre bi tercih yapmanı öneririm.
    KTÜ, Erciyes gibi mühendislik eğitiminde ortalama olan okullarda okunur mu hocam bilgisayar mühendisliği ?

• Ktü de okunabilir, kocaeliyi önerebilirim, erciyes hakkinda bilgim pek yok. Okunur mu okunmaz mi sorusunun cevabı öğretim üyesi kadrosunda saklı. 50-100k arasindaki ceng bölümü olan biraz daha bilinmiş okulları (kocaeli sakarya ktü selçuk vs) alcaksın hepsinin öğretim kadrosunu kıyaslayacaksın (hangi hoca nerden mezun, ne konu üzerinde bilgili, toplam kac tane prof doçent var vs) sonra üniversite olanaklarina bakicaksin (erasmus okul kulüpleri staj vs) sonrada tabi kampüsleri şehir hayatlarını kıyasla hangisi daha makul ise ona göre tercih listende sıralarsın. Sınavdan sonra tyt ayt bölümünde konu açarsın yardımcı oluruz yine.Siralaman falan belli olur , ozaman dahada netleşir her şey.

• Hocam ben de sizin gibi düşünüyordum ama şuanda belli başlı koç sabancı gibi özel üniversitelerden sonra gelen orta-iyi sınıf üniversitelerin iyi sınıfına giren bir üniversitesinde mühendislik okuyorum. Lisedeyken bende de vardı bu düşünce üniversite çok önemli iyi üniversiteye gidince hayatın kurtuluyor iş buluyorsun falan bunlar tamamen hikaye. Koçtan Sabancıdan Odtüden mezun olursan zaten bu okullardan mezun olunca iş bulucaksın bi şekilde orası ayrı konu ama bu tür top class üniversitelere giremiyorsan kalan kısmın %100ü sana ait olucak çünkü üniversite sana hiçbir şey katamyacak tamamen bütün mesele senin o üniversiteden neler alabileceğin ile ilgili. Hocaların sana ders anlatma gibi bir derdi yok senin o dersi alman önemli kısacası bütün mesele eğer orta sınıf bir üniversite seçeceksen çevresel koşullar olmalı. Eğer sende öğrenme isteği yoksa mezun olduktan sonra iş falan bulman imkansız çünkü 0 bilgi ile üniversiteyi bitirmek cidden çok kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vioman

Ktü de okunabilir, kocaeliyi önerebilirim, erciyes hakkinda bilgim pek yok. Okunur mu okunmaz mi sorusunun cevabı öğretim üyesi kadrosunda saklı. 50-100k arasindaki ceng bölümü olan biraz daha bilinmiş okulları (kocaeli sakarya ktü selçuk vs) alcaksın hepsinin öğretim kadrosunu kıyaslayacaksın (hangi hoca nerden mezun, ne konu üzerinde bilgili, toplam kac tane prof doçent var vs) sonra üniversite olanaklarina bakicaksin (erasmus okul kulüpleri staj vs) sonrada tabi kampüsleri şehir hayatlarını kıyasla hangisi daha makul ise ona göre tercih listende sıralarsın. Sınavdan sonra tyt ayt bölümünde konu açarsın yardımcı oluruz yine.Siralaman falan belli olur , ozaman dahada netleşir her şey.
    teşekkürler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: RobinHood35

Hocam ben de sizin gibi düşünüyordum ama şuanda belli başlı koç sabancı gibi özel üniversitelerden sonra gelen orta-iyi sınıf üniversitelerin iyi sınıfına giren bir üniversitesinde mühendislik okuyorum. Lisedeyken bende de vardı bu düşünce üniversite çok önemli iyi üniversiteye gidince hayatın kurtuluyor iş buluyorsun falan bunlar tamamen hikaye. Koçtan Sabancıdan Odtüden mezun olursan zaten bu okullardan mezun olunca iş bulucaksın bi şekilde orası ayrı konu ama bu tür top class üniversitelere giremiyorsan kalan kısmın %100ü sana ait olucak çünkü üniversite sana hiçbir şey katamyacak tamamen bütün mesele senin o üniversiteden neler alabileceğin ile ilgili. Hocaların sana ders anlatma gibi bir derdi yok senin o dersi alman önemli kısacası bütün mesele eğer orta sınıf bir üniversite seçeceksen çevresel koşullar olmalı. Eğer sende öğrenme isteği yoksa mezun olduktan sonra iş falan bulman imkansız çünkü 0 bilgi ile üniversiteyi bitirmek cidden çok kolay.
    eyvallah hocam

• quote:

KTÜ, Erciyes gibi mühendislik eğitiminde ortalama olan okullarda okunur mu hocam bilgisayar mühendisliği ?

Alıntıları Göster
    KTÜ de çok zorluyorlarmış erciyes den kötü yorumlar var selçuk iyi gibi bence en iyisi karabük %100 ingilizce ve akademisyenleri iyi gibi erciyeste 2-3 hoca dışında hepsi anadolu ünilerinde doktora yapmış oralardan mezun olmuş.
  • Şu konuyu okudukça eski günlerim aklima geldi 2010 2011 gibi forumun egitim bolumunde mezuna kalan tayfa olarak baya geyik yapmistik, seneyi 40bin küsur siralamami 6 bine cekip itü bilgisayara girerek sonlandirmistim. O zamanlar iyi kötü okul ayrimina (artik neye göre ayriysa) kafayi takmis bir sekilde inanirdim ama gecen bunca seneden sonra soyleyebilirim ki is insanda bitiyor. Klise oldu biraz ama söyle örnek vereyim, su an turkiyenin sektöründe lider firmalarindan birinde mobil app gelistirici olarak calisiyorum, cok sevdigim bir takim arkadasim var kendisi 4 senelik muhendislik bile okumamis, 2 senelik okuyup kendini gelistirip bu noktaya gelmis ve is yerinde hicbir farkimiz yok inanin, hatta biraz tecrube farkiyla benden daha cok kazaniyor su an

Mobilde yazdigim icin imla hatalarini gözardi edin lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 100k üstü olarak prestijli okullarda da güzel bölümler var aslinda. Istanbul Üniversitesi Malzeme muh., Maden muh.,Orman muh.jeoloji-jeofizik muh., deniz ulastirma muh. gibi. Keza İTÜ'de de maden muhendisligi ve benzeri bolumler var. Ornekler baya cogaltilir. Bana kalirsa ortalama bir okulda populer muhendisliklerinden birini okumaktansa prestijli bir okulda spesifik bir muhendislik okumak daha iyi bir fikir olabilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.