Şimdi Ara

KÖTÜ OKULLARDA MÜHENDİSLİK OKUNUR MU ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
9
Favori
23.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam size pm attım bakabilirseniz sevinirim.
  • En iyisi yurt dışında okumak. İster erasmus yap ister Work and Travel veya Work and Holiday bir şekilde burs kazan git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

Matematikten 25 net fenden 30 net yapan adamların taşrada dandik bi mühendislik yazmasına karşıyım. Kardeşim mutlu olabileceğin bir bölüm yaz en azından ne okurken yorul ne de bitirdiğinde iş bulamayimca kendini yeme. Mesela cumhuriyet üni elektrik müh yazacağına git ktü mimarlık yaz mezun olduğunda mutlu olursun

Dedigin netleri yapan insan 50 k da oluyor soru sayisi azaldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RUHSUZturk R kullanıcısına yanıt
    Bilmiyom ki ben girdiğimde lysde 80 mat 90 fen vardı onun uzerinen konuştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarua bilgisayar mühendisliği hakkinda gorusleriniz nelerdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    o sıralamaya gidebileceğin en iyi yerlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: meot1

.
    10 kda hedefin ne olacak dostum istemediğin bi yerde okumak istemedigini yavas yavas citlat bi sene daha kalmak istedigini soyle bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Risni

Bu mesaj silindi.
    eyvallah hocam moral oldu. karadeniz teknik-sakarya-erciyes ünilerinden birine yerleşeceğim büyük ihtimal, belki eskişehir falan olabilir. ingilizceyi halledip ortalamayı 3.5 üstünde tutmaya çalışacağım.

ben de ankarada oturuyorum tobb u çok isterdim zor olduğunu duydum, arkadaşınız hangi okulda ?
  • hocam siz ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

hocam siz ne düşünüyorsunuz ?
    ben bu okullarda okumadım ki, ne düşüneyim anlamadım

kariyer konusunu bilmiyorum da aksaray üniversitesinde 4 gün akademik bilişimdeydim, üniversite felaket, şehir de felaket. orada üniversite okumak liseden sıkıcı olur. yapmasın kimse kendine bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zooeto

10 kda hedefin ne olacak dostum istemediğin bi yerde okumak istemedigini yavas yavas citlat bi sene daha kalmak istedigini soyle bence

Alıntıları Göster
    bölüm olarak hedefim tıp ancak 10k ve altı gelirse iyi bir üniversitede okumak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

CV'ni doldurdukça mezun olduğun okulun bi önemi kalmiyor.Kaldi ki tum isletmeler tecrubeli eleman ariyor.
    hocam yanlış hatırlamıyorsam sen esogüde mühendislik okuyordun. esogüde mühendislik okunur mu ? okul nasıl ortamı ve eğitim kalitesi ? yurt durumu nasıl yakınlarda erkek kyk yurdu var mı ? esogü bilgisayar nasıl ?
  • quote:

hocam yanlış hatırlamıyorsam sen esogüde mühendislik okuyordun. esogüde mühendislik okunur mu ? okul nasıl ortamı ve eğitim kalitesi ? yurt durumu nasıl yakınlarda erkek kyk yurdu var mı ? esogü bilgisayar nasıl ?

Alıntıları Göster
    okunur,egitim olarak gayet iyi,hocalarin neredeyse cogun ABD'de master,doktora yapmis kisiler.Ortam olarak da iyi,esogu'de muhendislikler ayri bir kampuste gibi,yemekhanesi bile ayri.Yurt olarak okulun yakininda 2 tane yurt var ama ikisi de kiz yurdu galiba tam bir bilgim yok o konuda.

Esogu'nun tum muhendislikleri iyidir.Eger anadolu ile esogu arasinda kalirsan kesinlikle esogu sec derim.Anadolu sozel bolumlerde iyi,muhendislikte esogu tartisilmaz daha iyi

• Phantom II kullanıcısına yanıt
    hocam esogünün kampüsünün uzak ve kötü olduğunu söylüyorlar (anadoluya göre sanırım) doğru mu ?
  • quote:

hocam esogünün kampüsünün uzak ve kötü olduğunu söylüyorlar (anadoluya göre sanırım) doğru mu ?
    Anadolunun kampüsü acık ara daha iyi ve merkeze daha yakın fakat sanma ki bizim okul dağın başında.Esogü biraz daha merkeze göre daha sakin bi yerde sadece ve merkezede çokta uzakta değil.Tramvayla 20dk en fazla.

• quote:

Muhendislik olarak ele alirsak merkezden anadolu'nun muhendislik fakultesi esogu ile ayni uzaklikta.Ben merkezde oturuyorum yarim saatte gidiyorum.Kampus olarak bence normal.Zaten esogu'nun muhendislik fakultesi ayri bi dunya

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan1146

Hocam Karabük bilg. dayım, mezun olanlardan çok sağlam yerlerde çalışanlar da var, işsiz olanlarda var. Bir tanıdığım ise Çek Cumhuriyeti'nde işe girdi. Ayrıca Safranbolu ve çevresi gerçekten hoş yerler,UNESCO tarafından korunan bölgeler mevcut. Sürekli Çinden insanlar ve Japonyadan turistler geliyor.

Ben bu sene hazırlıktaydım, hazırlık hakkında bilgi vermek gerekirse girerken seviye tespit sınavına giriyorsun, ben b1 den başladım ve üniversite b1+ da hazırlığı sonlandırıyor. İsteğe bağlı b2yi de alabiliyorsun. Her hafta 3 adet min. sınav oluyor, speaking sınavlarında genelde sunum hazırlayıp sunuyorsun, ortalama 10dk lik bir sunum yapıyorsun.

5,5 aydır evdeyim, yazılıma başladım bu süreç içerisinde. Tabiki üniversite ortamı ve çevresi senin hayalini sarsabilir, hocalarımızın bazıları odtü mezunu, bazıları ise anadoluda ki diğer üniversitelerden mezun. Bilgisayar haricinde ki diğer bölümlerde ciddi anlamda gittiğin yer önem gösterebilir, ama bilgisayar mühendisliğinde gerçekten klişe olacak, kendini geliştirmek en önemli şey. Hoca sana güzel bilgiler katar, ama emin ol udemy de, youtube ve kitaplar ile çok daha şey öğrenirsin. Hocalarımız da bizzat bunu söylüyor.

Erasmus olarak İngiltere'de Birmingham Üniv. ile antlaşmamız vardı, malesef bozuldu. Makine mühendisleri İngiltere'ye erasmusa gidebiliyor şu anda. Fakat maddi olarak imkanının el vermeyeceğini düşünüyorum. Benim de ailemin durumu çok iyi değil, bu yüzden gideceğin yerin ortamını ikinci plana al. Kendine güven ve yapmaya çalış, kendini böyle tatmin etmelisin. Erasmus olarak gerçekten çok fazla antlaşma var. Seneye girip kazanırsam Estonya'ya gitmeyi düşünüyorum.
    Kütüphane hakkında bilgi vermek gerekirse, kütüphane sürekli açık diye biliyorum. Çok kez gittim, 700 mbps hız gördüğüm de oldu, genel itibariyle 50 mbps den yukarı oluyor. Tabiki Odtü gibi olamaz. Yeterli miktarda mühendislik kitapları var, fakat ben kitap okuyan biri değilim.

Hocaların çoğunluğu ve öğrencilerin çoğunluğu Ankara'lı. 1,5-2 saatlik bir mesafe var Ankara ile Karabük arasında. Bir hocamız Ankara'da doktora yapıyordu, her çarşamba gidiyor. :D

Alıntıları Göster
    hocam siz daha bölüme başlamamışsınız tabi ama bölümdeki hocalar yardımcı oluyor mu ? yani kendini geliştirmek isteyen, ortalama yapan kişilere destek oluyorlar mı yoksa çoğu anadolu üniversitesinde olduğu ayağını mı kaydırmaya çalışıyorlar ?

aynı şekilde bölümün öğrenci kalitesi nasıl bilginiz var mı ? 7/24 batak oynayıp cafelerde takılan tiplerle mi dolu okul ?

bir de okulun yakınında erkek kyk yurdu yok sanırım siz nerde kalıyorsunuz yurt imkanları nasıl ?

• 1-2 üni versite dışında hepsi aynı. O iyi eğitim 1-2 tanesi ile de diğerleri arasında çok fark yok.
    Eğitim anlamında zaten bir önemi yok. Çıkan herkesin özel sektörde çalışacağını düşünerek, ya üniversite ismin ve ingilizcen iyi olacak ya da referansın iyi olacak.

O yüzden boğaziçi,hacettepe,odtü değilse ha gazi olmuş ha şeyh edebali olmuş aynı kapıya çıkıyor.
    Bazı firmalarda kırıkkale üni mezunuda hacettepe mezunuda aynı maaşla aynı işi yapıyor.

İşe girmek için üni önemli ama hayat şartlarını belirleyen diğer parametreler daha önemli (referans, çıktıktan birkaç yıl sonraki tecrübe vs.)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.