Şimdi Ara

KÖTÜ OKULLARDA MÜHENDİSLİK OKUNUR MU ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
9
Favori
23.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ege değilde iyte yaz bari adam gibi eğitim al

Bir daha mezuna kal bir şey olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meot1

.
    Benim durumda ayni bu sekil hocam. Ailem 3. seneye asla izin vermez, artik kovacak duruma geldiler.

İngilizce hazirligi olan bir okula gidip oyle hazirlanmayi dusunuyorum ben.

• Üzülme hocam.
    Herkes Boğaziçi'nde okuyacak diye bir şey yok.
    Hayata çok geç atılmayın yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Evet bir adet daha hayali bilkentli daha. Üniversiteye yerleştikten sonra ilk sene kırık obp geçerli diğer seneler geçerli değil. Bizimle değilsiniz hocam.

Bu arada ege ile atıyorum 100k üstü bir ünide mühendislik okumak arasında cidden kritik bir fark yok. Kötü bir üniversitede mühendislik okumak dünyanın en kötü fikri değil aslında. Ama Türkiye’de mühendislik okumak aslında kötü bir fikir. Çünkü en uçuk puanlık yerde de okusan burası Türkiye sonuçta. Üretime rağbet olmayan bir yerde üreten kişiyede rağbet yoktur doğal olarak.

• Dostum sivas'ta bilgisayar okudu bir tanıdık, asgari ücrete zor iş buldu. Okul zorlamayınca bu da çalışmamış hiç, belki de benden az biliyordur işi.

• Bu bir kanıt değil ki? Ayrıca madem ham puana göre veriliyor neden kırık obp ile çok zor dedin?

• Maddi durum kötüyse olduğun şehirde kalmaya çalış

• Malatya var

• Karabük / Teknoloji Fakültesi / Mekatronik Mühendisliği 3. Sınıf.

Okuduğum bölüm üniversitemizin sürekli iftihar ettiği bölümdür. Dünya birincisi robotları yapmışlığımız var, her sene iki üç proje çıkarırım yayınlarını hazırlarım bu okul kadar bana bir şey bilgi, deneyim, tecrübe katamaz ondan kesinlikle eminim ama böyle ortalarda çok görüneceksen bölümünde istenmeyen konumuna düşüyorsun, harcıyorlar.

Henüz lisans öğrencisiyim ama üzerimdeki mobbingin haddi var hesabı yok. Ayrıca bu sene abartısız söylüyorum 6 vilayetten 29 yada 27 adet firmaya staj başvurusunda bulundum ortalamam 3.27 olmasına rağmen 2.5 yapan ODTÜ, BILKENT, YTÜ, İTÜ, İstanbul Üniversitesi gibi köklü okullardan gelen öğrenciler beni ezerek bu kurumlara yerleştiler. Anlatmak istediğim sadece okullarının adı torpil etkisi yaptırıyor.

Yeni proje için sponsor aradığında listenin genellikle dibindesin yukarıda saydığım yada onlar gibi olan köklü üniversiteler yine bu pozisyonları sömürüyorlar. Zaten yüksek lisans, doktora gibi konularda kendi öğrencilerini kayırmaları bu konuya hiç girmiyorum.

Şehir olarak bakarsan küçük şehir yerlisi sonradan görme ve aşırı tok satıcı hiç sevmem (Safranlılar hariç onlar adamdır), çoğu şeyi kargo ile tedarik etmek zorundasın, hizmetler kısıtlı. Okula yakın ev ve yurtlar pahalı.

O kadar gömdük + larına geleyim:

Okulda biraz gayret gösterirsen hocalar seninle ilgilenirler, öğrenceklerinin yapabileceklerinin haddi hesabı yok. Şahsen başladığımda havya tutmayı bilmezdim :D

Karabük Türkiye'nin ortasında diyebilirsin max 5.5 saat uzaklıkta gidebileceğin yerler turistik amaçlı çok güzel yerler.

Ve Taze Safranbolu Lokumu... Müthiş...

Sonuca gelirsem:

Ben burada herhangi bir derse çalışma sürem kadar ygs-lys çalışmadım. Güzel notlar almak için çok emek sarfediyorum ve alacağım diplomanın çok ehemmiyeti yok.

Bu uzun yazıyı okumaya çalışan tüm dhli kardeşlerimize önerim: Küçük şehirlerde okumak yerine aklınızı başınıza devşirin, gerekirse yemeyin içmeyin ODTÜ, HACETTEPE BILKENT, YILDIZ gibi yerleri kazanın, buraları kazanamazsanız imkanı güzel olan üniversiteleri yazın, mühendislik olarak KTÜ, Kayseri, Çukurova, Pamukkale gibi. Yok ben riski alıcam diyorsanız buyurun.

Not: Yazdıklarım ile ilgili abarttığım yerler olduğunu düşünüyorsanız, lütfen alıntılayın tartışalım, umuyorum ki ben abartıyorumdur.

Saygılarımla..

• Teşekkürler. Hemen gidip ygs lys çalışmalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: A.Gul

Karabük / Teknoloji Fakültesi / Mekatronik Mühendisliği 3. Sınıf.

Okuduğum bölüm üniversitemizin sürekli iftihar ettiği bölümdür. Dünya birincisi robotları yapmışlığımız var, her sene iki üç proje çıkarırım yayınlarını hazırlarım bu okul kadar bana bir şey bilgi, deneyim, tecrübe katamaz ondan kesinlikle eminim ama böyle ortalarda çok görüneceksen bölümünde istenmeyen konumuna düşüyorsun, harcıyorlar.

Henüz lisans öğrencisiyim ama üzerimdeki mobbingin haddi var hesabı yok. Ayrıca bu sene abartısız söylüyorum 6 vilayetten 29 yada 27 adet firmaya staj başvurusunda bulundum ortalamam 3.27 olmasına rağmen 2.5 yapan ODTÜ, BILKENT, YTÜ, İTÜ, İstanbul Üniversitesi gibi köklü okullardan gelen öğrenciler beni ezerek bu kurumlara yerleştiler. Anlatmak istediğim sadece okullarının adı torpil etkisi yaptırıyor.

Yeni proje için sponsor aradığında listenin genellikle dibindesin yukarıda saydığım yada onlar gibi olan köklü üniversiteler yine bu pozisyonları sömürüyorlar. Zaten yüksek lisans, doktora gibi konularda kendi öğrencilerini kayırmaları bu konuya hiç girmiyorum.

Şehir olarak bakarsan küçük şehir yerlisi sonradan görme ve aşırı tok satıcı hiç sevmem (Safranlılar hariç onlar adamdır), çoğu şeyi kargo ile tedarik etmek zorundasın, hizmetler kısıtlı. Okula yakın ev ve yurtlar pahalı.

O kadar gömdük + larına geleyim:

Okulda biraz gayret gösterirsen hocalar seninle ilgilenirler, öğrenceklerinin yapabileceklerinin haddi hesabı yok. Şahsen başladığımda havya tutmayı bilmezdim :D

Karabük Türkiye'nin ortasında diyebilirsin max 5.5 saat uzaklıkta gidebileceğin yerler turistik amaçlı çok güzel yerler.

Ve Taze Safranbolu Lokumu... Müthiş...

Sonuca gelirsem:

Ben burada herhangi bir derse çalışma sürem kadar ygs-lys çalışmadım. Güzel notlar almak için çok emek sarfediyorum ve alacağım diplomanın çok ehemmiyeti yok.

Bu uzun yazıyı okumaya çalışan tüm dhli kardeşlerimize önerim: Küçük şehirlerde okumak yerine aklınızı başınıza devşirin, gerekirse yemeyin içmeyin ODTÜ, HACETTEPE BILKENT, YILDIZ gibi yerleri kazanın, buraları kazanamazsanız imkanı güzel olan üniversiteleri yazın, mühendislik olarak KTÜ, Kayseri, Çukurova, Pamukkale gibi. Yok ben riski alıcam diyorsanız buyurun.

Not: Yazdıklarım ile ilgili abarttığım yerler olduğunu düşünüyorsanız, lütfen alıntılayın tartışalım, umuyorum ki ben abartıyorumdur.

Saygılarımla..
    eyvallah hocam. bende anlattığınız üniversite ismi yüzünden şirketler tarafından küçük düşürülmekten ve bölümün, hocaların seni aşağı çekmesinden korkuyorum. aynı zamanda çevre etkisi var, örneğin arkadaşlarınız da sizin gibi uğraşıyor mu yoksa batak ve karı kızla zaman mı geçiriyor ?

ege-hacettepe yi çok istiyorum ama bu yıl imkansız ve 1 yıl daha kalamam. artık KTÜ için son 1 ay çabalayacığım, eğer karabük e de gelirsem allah büyük artık

• Bilgisayar mühendisliğinde 100k üstü sıralamada aklıma en çok yatan okul Erciyes oldu, 24 tane hocası, lab imkanları ve araştırma üniversitesi seçilmesi gibi pozitif şeyler var.

@METUEngineer hocam sizi geçen yıldan hatırlıyorum erciyes bilgisayara yerleşmiştiniz sanırım nickinize bakarsak odtü istiyordunuz nasıl memnun kaldınız mı okuldan ve bölümden ? hazırlıkta mısınız şuan ?
  • up
  • Durumumuz çok benzer. Ben de mezunum ve ege bilgisayar hedefliyorum. Fakat şuanki yaptığım netler pek yeterli değil. Burada bahsedilen okulları da düşünmeye başladım artık. Umarım istediklerimize ulaşabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyturtle -- 29 Mayıs 2018; 12:36:52 >
  • Hocam bende öyle düşünüyorum anadolu ing iktisat gidecem hem buranın hazirliği güzelmiş öğretiyorlarmış verdikleri belge diğer üniversitelerde falan geçiyomuş iki yılda hazirlanacam yani birinci sinifta tekrar sinava girecem hedefim büyük bu sefer bir yiılda yapamam hem puan kirilacak

• erciyeste mühendislik okuyan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

hocam 90k olursam zaten karadeniz teknik yazarım ama 90k üstünde ne yazarsam yazayım mutlu olamam

Alıntıları Göster
    Seninle durumlarımız benzer. Ben muhtemelen Erciyese gideceğim bu civarı sıralamalarda en iyi okul Erciyes. Hocalarına baktım çoğu İngiltere de doktora yapmış ödül almış hocalar. Ama şehir malum.

• Sana şöyle söyliyeyim kaç tane kafe açılırsa açılsın çok ilginç bir şekilde hepsi doldu.

Karabük öğrenci profilinin genellikle dersleri ikinci plandadır. Birinci planda gezmek, kafelerden snap atmak, batak-101 oynamak gibi etkinlikler başı çekiyor. Derslerine çalışıp proje geliştirenlerde var ama bunlar gerçek manada azınlıkta.

Şimdi Karabük'e geldin cehennem çukuruna düştün diye bir durum yok, belki de saadetin burada yatıyordur bilemezsin he ben niye böyle nefret eder oldum okulun yönetimi sağolsun.

O yüzden sen kendinden eminsen hangi üniversiteye gidersen git başarılı olman mümkündür.

Mesela Prof. Dr. Hüsamettin Bulut bu adam termodinamik alanında bir duayen bir konferansta bir saat konuşma fırsatı buldum resmen ufkuma ufuklar kattı kafamı açtı ama bakarsan kendisi Harran Üniversitesinde görev yapmakta. Sanmıyorum ki bu forumda kimse ilk 50 üniversite listesine Harran Üniversitesini yazar ama bir mücevher barındırıyor.

Son olarak şunuda şuraya bırakayım, bir saatini ayır çok bir şey kaybetmezsin:

Selametle..

• Matematikten 25 net fenden 30 net yapan adamların taşrada dandik bi mühendislik yazmasına karşıyım. Kardeşim mutlu olabileceğin bir bölüm yaz en azından ne okurken yorul ne de bitirdiğinde iş bulamayimca kendini yeme. Mesela cumhuriyet üni elektrik müh yazacağına git ktü mimarlık yaz mezun olduğunda mutlu olursun

• Nerde okuyorsan oku gireceğin işe emek ver hocam, benim kyk yurdunda yanımda bir eleman kalıyor, sözde bilgisayar mühendisi başka bir ünide hazırlık okuyamamış buraya gelmiş 2 senedirde 1. sınıf seneye 1. sınıfı tekrar okuyacak verebildiği tek dersler yök dersleri...

Bunun sebebi sene içinde max 2 hafta okula gitmemesi yoklamalara birini imza attırıp final sınavına sebepsiz girmeme , hoca bunlara ödev veriyor bu arkadaş sahibindenden bilgisayar kursu veren mühendislere msj atıp para ile yaptırıyor, 7-24 yatıyor uyuyor vs

Çabaladıktan sonra burdurda okunur başka biryerde okunur. Üstte A. Gul isimli üyede yazmış vasıfsız amaçsız beyinsiz olarak okursan o diplomalar ile anca garson kasiyer vs olursun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.