Şimdi Ara

Korkuyu yenmenin tek yolu üstüne gitmekmidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin bir korkusu var kimisi kavgadan korkar kimisi toplum içinde bulunmaktan kimisi hoşlandığı kıza açılmaktan kimisi denize girmekten kimide sevdiklerini kaybetmekten... Korkuları yenmenin tek yolu üstüne gitmekmidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delgado.11 -- 26 Ekim 2016; 0:51:19 >

• sal gitsin hocam raad
  • Üstüne gidebiliyorsa zaten sorun yok bence önemli olan o adım zaten ama cesaret yoksa o da olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk5555

Üstüne gidebiliyorsa zaten sorun yok bence önemli olan o adım zaten ama cesaret yoksa o da olmuyor.

Sevdiği birisini kaybetmekten korkan bir insan bunun nasıl üstüne gidecekki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgado.11

quote:

Orijinalden alıntı: mk5555

Üstüne gidebiliyorsa zaten sorun yok bence önemli olan o adım zaten ama cesaret yoksa o da olmuyor.

Sevdiği birisini kaybetmekten korkan bir insan bunun nasıl üstüne gidecekki ?

Yanına git niye üstüne gidiyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevdiği birini kaybetme korkusu fobi değildir. her insanın illaki sevdiği biri vardır ve her insan illaki bu duyguyu yaşar. bunu yaşamamak için aşırı derecede duygusuz birisi olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Daredevil -- 26 Ekim 2016; 0:57:23 >
  • delgado.11 kullanıcısına yanıt
    Sevdiği insan zaten onun değil ki kaybetmekten korksun. Korktuğu tek şey kendisidir kimseyi kandırmasına.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaygı bozukluğundan müzdarip bir birey için korkularının üstüne gitmek çözüm değildir çünkü beyin sürekli if ve else koşulu ile çalışır köpekten korkan birini ele alalım kaygılı birey şöyle düşünür tamam ben bu köpeği sevdim ama ya bir dahakine ısırırsa ? ya kuduzsa ya saldırırsa beyin sürekli ikincil üçüncül beşincil onuncul seçenekleri sunar böylece kişi asla korkusunu aşamaz.

diyelimki normal psikolojide bir bireysiniz dolgu yaptırmaktan korkuyorsunuz bir cesaret dişçi koltuğuna oturdunuz iş bitti aa boşuna korkuyormuşum bundan sonra korkmam der konuyu kapatırsınız

iki psikoloji arasında fark budur birinde bilinmezlik korkutur diğerinde öldürür :)
  • Korkunun ve diğer duyguların sadece bir duygu olmasından tut bunları yöneten bir hormonun varoluşu , hormonu da yöneten bir beyin parçası oluşu(hipotalamus) ve karakterinizi oluşturan bir amygledous adlı beyinde bulunan bir yapınızın oluştuğunun farkına varın. Bir de böyle bakın. Kader denilen şey beyninizde harita gibi programlanmış hipotalamus tarafından. Hala isteyerek mi korkuyorsun yoksa vücuduna yenik mi düşüyorsun?

• Bazı haller haricinde aşırı derecede yanlız çaresiz ve sonrasında sinirli hissettigimde korkunun bildigin üzerine uçuyorum. Şöyle düşünüyorum birine soylesem korkum gerçekleşmden yapabilecegi hic birsey yok. Bu korku gerçekleşmedikce bi onemi yok bu benim korkum ve ben yapabilirim. Bırak korku gercek olsun yetti artik. Bi çeşit savunma mekanizmam olmuş artik. Önce insanlari benden soguyana kadar rahatsiz ederim ardindan çaresiz hisseder o insanlara sinirlenirim ve olaylar gelişir.

Edit. Tabi bu o anlik korkuyu bir kac saat belki gun ertelemekten oteye gitmiyor. Korku bir kac gun sonra yeniden tepeme biniyor ve beni artik iyice rahatsiz edene kadar kafamda dolaniyor. Sonrasinda bu hareketim kısır döngüye giriyor. Soyledigim sey psikolojik bir bozukluk olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4308AE4A3 -- 26 Ekim 2016; 1:26:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: back2back

kaygı bozukluğundan müzdarip bir birey için korkularının üstüne gitmek çözüm değildir çünkü beyin sürekli if ve else koşulu ile çalışır köpekten korkan birini ele alalım kaygılı birey şöyle düşünür tamam ben bu köpeği sevdim ama ya bir dahakine ısırırsa ? ya kuduzsa ya saldırırsa beyin sürekli ikincil üçüncül beşincil onuncul seçenekleri sunar böylece kişi asla korkusunu aşamaz.

diyelimki normal psikolojide bir bireysiniz dolgu yaptırmaktan korkuyorsunuz bir cesaret dişçi koltuğuna oturdunuz iş bitti aa boşuna korkuyormuşum bundan sonra korkmam der konuyu kapatırsınız

iki psikoloji arasında fark budur birinde bilinmezlik korkutur diğerinde öldürür :)

Kaygı bozuklugunun çözümü ne peki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: FenBilgini

Korkunun ve diğer duyguların sadece bir duygu olmasından tut bunları yöneten bir hormonun varoluşu , hormonu da yöneten bir beyin parçası oluşu(hipotalamus) ve karakterinizi oluşturan bir amygledous adlı beyinde bulunan bir yapınızın oluştuğunun farkına varın. Bir de böyle bakın. Kader denilen şey beyninizde harita gibi programlanmış hipotalamus tarafından. Hala isteyerek mi korkuyorsun yoksa vücuduna yenik mi düşüyorsun?

İki türlüde tek çözümü üstüne gitmek değilmi ?
  • Belki bazı korkuların üstüne gidilcekçe yenilebildiğini düşünüyorum ama aksine üstüne gidildiği zaman travma da yaratabilir. Bu yöntem her zaman işe yaramayabilir.
  • Doktorumun bana koyduğu teşhis anksiyete bozukluktu.Fakat ben ölümle yüzyüze gelmiş bir birey olarak ölümden dahi korkmuyorum.

• delgado.11 kullanıcısına yanıt
    Daha fazla korkmak için mi? Hayır , unut gitsin sadece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.