Şimdi Ara

Bir kere kaybolmaktansa iki kere yol sormak iyidir.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben Esad. Üniversite tercih dönemindeyim ve sizlerin de fikirlerine ihtiyacım var.

    SAY 315000, EA 282000.

    300000 sınırı olduğu için Bilgisayar ya da Yazılım Mühendisliği yazamıyorum.

    Bilişim ile alakalı bir mühendislik bölümü yazamadığımdan önümde iki bölüm kalıyor;
    Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
    Yönetim Bilişim Sistemleri

    Tercih listem için hiç seçeneğim yok denebilir. Tercih listem şu şekilde;
    Mersin, Erdemli Meslek Yüksek Okulu, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri*
    Konya, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri**
    *Mersin'de eğitim, 3 katlı bir binada veriliyor. İlçe olduğundan şehir merkezine 50 kilometre kadar bir mesafede ve kampüs yok.
    ** Konya'da eğitim, 4 katlı, dershane bozması bir binada veriliyor. Şehrin göbeğinde fakat kampüs yok.

    Mersin ya da Konya, okunur mu?
    Seneye tekrar mı denenmeli?
    Mezuna bırakılırsa nasıl hazırlanılmalı? Herhangi bir eğitim kuruma gidilmeli mi? Bireysel, evde ya da kütüphanede mi çalışılmalı?

    Pişmanlıklarım var, hayatım söz konusu. Yardımlarınızı esirgemeyeceğinizden eminim.



  • Eğer hedefin yüksekse kalınır hocam. 1 sene çok büyük kayıp değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzgün, sistematik çalışacaksan ve evde müsait ortam varsa evde 1 sene çalışarak 300kdan ilk 50-60k lara girmek bile kolay. Ama mezuna kalmıyacaksan YBS bölümünü öneririm. Konya yerinede Mersin'i seçerdim şehir olarak ancak o 2 üniversite ve bölüme bakınca Konyada daha rahat edersin gibi görünüyor ancak tabiki dediğim gibi en ideali bence Mersin YBS olurdu. Yinede Bilişimle ilgili bölüm okuyorsun iyi imkanları olan bir ünide okumanı öneririm, mezuna kalmanı ve en kötü DEÜ YBS gelmeni isterim öbür sene puanıda o kadar yüksek değil günde 2 saat bile çalışsan azıcık temel varsa çok daha üst puanları alırsın gerekenden.
  • Hocam bolumler güzel bence illa muhendis olucam demiyorsan. 2 yilliktan mezun olup muhendisten daha cok kazanan insan var. Ya da sıkı calisip dgs deneyebilirsin 4 yilliga gecmek icin. Ama sehirleri iyi değerlendir, 2 yil dayanirim derim ben olsam sanirim.

    Mezuna kalicam temelim yok dersen dersaneye gidilebilir. Evde yalnız olmamak konulari hizli bitirmek deneme sinavina girebilmek sorunu sorabilmek vs acisindan iyi olur. Dersane disinda kutuphane bence cok faydali ozellikle son aylarda. Ama mumkunse tek basina ya da caliskan bir arkadasla gidilmeli.

    Hakkınızda en güzeli olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim, eksik olmayın. Sıkı bir çalışma ile ne kadar çekilebilir? Seneye çalışmazsam da yapamazsam diye korkuyorum.
  • Öncelikle kendini çok güzel ifade etmişsin, tebrik ederim. Hayatın ile ilgili kararları alırken kendi isteklerini ve potansiyelini göz önünde bulundur. Senin yaşadığın şartları, hissettiklerini, istediklerini bilmeden kararlarına müdahil olursak bu çok doğru olmaz ancak bir şeyler söylemiş oluruz. Söyleyelim, bilgisayar mühendisliğini çok istiyorsan ve bu sene bunu elde edemediysen ve bu sene tam anlamıyla potansiyelini yansıtamadığını düşünüyorsan, içinde de yeniden başlamak için bir iştah ve heves varsa bu kadar sebep bir sene daha hazırlanmak için yeterli olur. Ama sen bu durum karşısında bir alternatif üretmişsen ve bu alternatif de içine sindiyse elbette yolu yürümeye şimdiden de başlayıp uygun bir üniversiteye gidebilirsin. Bir sene daha hazırlanacaksan, şartların uyuyorsa yalnız çalışmaktansa bir kursa yazılmanı öneririm. Başarılar kardeşim, hayırlısı olsun senin için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparsın hocam kendine güven yeter ki çok iyi yerlere çekebilirsin düşündüğünden bile iyi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeteMitchell01

    Eğer hedefin yüksekse kalınır hocam. 1 sene çok büyük kayıp değil
    Cevabınız için teşekkür ederim, çok sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina

    Düzgün, sistematik çalışacaksan ve evde müsait ortam varsa evde 1 sene çalışarak 300kdan ilk 50-60k lara girmek bile kolay. Ama mezuna kalmıyacaksan YBS bölümünü öneririm. Konya yerinede Mersin'i seçerdim şehir olarak ancak o 2 üniversite ve bölüme bakınca Konyada daha rahat edersin gibi görünüyor ancak tabiki dediğim gibi en ideali bence Mersin YBS olurdu. Yinede Bilişimle ilgili bölüm okuyorsun iyi imkanları olan bir ünide okumanı öneririm, mezuna kalmanı ve en kötü DEÜ YBS gelmeni isterim öbür sene puanıda o kadar yüksek değil günde 2 saat bile çalışsan azıcık temel varsa çok daha üst puanları alırsın gerekenden.
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim, evde nedense çalışamayacağımı düşünüyorum, olmadı 24 saat açık kütüphanelerde sabahlamak zorunda kalacağım. Şehrimde KTO Karatay üniversitesi var, acaba dışarıdan kütüphane için öğrenci alırlar mı ki? Bu konu hakkında bi fikriniz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serzenisteyim

    Hocam bolumler güzel bence illa muhendis olucam demiyorsan. 2 yilliktan mezun olup muhendisten daha cok kazanan insan var. Ya da sıkı calisip dgs deneyebilirsin 4 yilliga gecmek icin. Ama sehirleri iyi değerlendir, 2 yil dayanirim derim ben olsam sanirim.

    Mezuna kalicam temelim yok dersen dersaneye gidilebilir. Evde yalnız olmamak konulari hizli bitirmek deneme sinavina girebilmek sorunu sorabilmek vs acisindan iyi olur. Dersane disinda kutuphane bence cok faydali ozellikle son aylarda. Ama mumkunse tek basina ya da caliskan bir arkadasla gidilmeli.

    Hakkınızda en güzeli olsun
    Cevabınız için çok teşekkür ederim, temelim var, hiç çalışmadan geldi sıralama fakat yine de destek almak iyi gelebilir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karataym

    Öncelikle kendini çok güzel ifade etmişsin, tebrik ederim. Hayatın ile ilgili kararları alırken kendi isteklerini ve potansiyelini göz önünde bulundur. Senin yaşadığın şartları, hissettiklerini, istediklerini bilmeden kararlarına müdahil olursak bu çok doğru olmaz ancak bir şeyler söylemiş oluruz. Söyleyelim, bilgisayar mühendisliğini çok istiyorsan ve bu sene bunu elde edemediysen ve bu sene tam anlamıyla potansiyelini yansıtamadığını düşünüyorsan, içinde de yeniden başlamak için bir iştah ve heves varsa bu kadar sebep bir sene daha hazırlanmak için yeterli olur. Ama sen bu durum karşısında bir alternatif üretmişsen ve bu alternatif de içine sindiyse elbette yolu yürümeye şimdiden de başlayıp uygun bir üniversiteye gidebilirsin. Bir sene daha hazırlanacaksan, şartların uyuyorsa yalnız çalışmaktansa bir kursa yazılmanı öneririm. Başarılar kardeşim, hayırlısı olsun senin için.
    Cevabınız için minnettarım, eksik olmayın. Açıkçası bu sene kitap yüzü açmadım, az buçuk temelden gelenlerle geldim ve bu sonuçlar geldi. içimde bir iştah ve heves var ama seneye daha da kötüsü olur ya da çalışmam yine diye çok korkuyorum. Sırf bu yüzden mezuna kalmamayı düşündüğüm zamanlar oluyor. Bunu yenebilmenin tek yolu yüzleşmek fakat hüsrana komşu olmak istemiyorum. Ayrıca, kullanıcı adınızdan sorayım bir soru :), Konya'da yaşıyorum ve eğer seneye mezuna kalırsam KTO Karatay Universitesi kütüphanesinden yararlanabilir miyim ki? Bu konu hakkında aklınıza geleni duymak isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariana Grande

    Yaparsın hocam kendine güven yeter ki çok iyi yerlere çekebilirsin düşündüğünden bile iyi
    Bir kere başarısızlık olunca bir daha yeltenemiyor insan be arkadaşım ama mezuna kalırsam da pişman olur muyum diye düşünmekten kendimi alamıyorum. İnşallah dediğiniz gibi olur. :)
  • registerxyz R kullanıcısına yanıt
    Almadıklarını duymuştum ama yine de bir şansınızı denersiniz hocam, katı bir kural olmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: registerxyz

    Yorumunuz için çok teşekkür ederim, evde nedense çalışamayacağımı düşünüyorum, olmadı 24 saat açık kütüphanelerde sabahlamak zorunda kalacağım. Şehrimde KTO Karatay üniversitesi var, acaba dışarıdan kütüphane için öğrenci alırlar mı ki? Bu konu hakkında bi fikriniz var mı?

    Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarıyla çoğu üniversiteye öğrenci kartı vs olmadan kapıdan giremiyorsun, boşver yakında bir millet kıraathanesi kurarlar orda çalışırsın

    Evde çalışamazsın başta büyük ihtimalle ancak 1 aya falan alışırsın dene istersen özel, gizli bir durum yoksa zaten çok da çalış demiyorum 1-2 saat bile yeter zaten hocalara geldik gibi kanallardan video/ders dinlersin önce sonra o konuyla ilgili 1-2 test çözersin başta iyi olur.
  • Tercih zamanı geçti ama konudaki yanlışı düzelteyim. Erdemli, şehir merkezine 50 değil ~35 km. Forumda da Erdemli ve Erdemli MYO hakkında bilgi veren şöyle bir konu mevcut:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/80185796
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.