Şimdi Ara

Köpeğimin Kulübesine Isıtıcı Nasıl Yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
24.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Köpeğim kulübesinde uyumasına rağmen şimdiden bazen burnu akmaya başladı. Kış geldiğinde üşütmemesi için bir ısıtıcı yapmak istiyorum. En mantıklısı elektrikli bir ısıtıcı yapmak mı yoksa soba gibi çok iyi muhafaza edilmiş içerisinde mum veya herhangi yanıcı bir şey yakabileceğim bir sistem mi yapmalıyım?

Elektrikli yapmak mantıklısıysa maksimum 50 watt'lık ve kulübenin sıcaklığına göre otomatik açılıp kapanabilen bir sistem nasıl yapabilirim?

Eğer içerisinde bir şey yakarak kulübeyi ısıtmam daha mantıklıysa içerinin havasını bozmadan ve köpeğimin zarar görme riski olmayacak şekilde nasıl bir şey yapabilirim?

Aklımda bir kaç fikir var siz de fikrinizi paylaşırsanız en ideal olanı yapma konusunda yardımcı olmuş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A0EEDE18

Bu mesaj silindi.
    standart elektrikli sobayı ac 12 veya 24 volt trafo ile beslerseniz köpek hem elektrikten hemde yangın tehlikesinden korunmuş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewmez -- 11 Kasım 2013; 8:49:01 >

Orijinalden alıntı: dewmez

standart elektrikli sobayı ac 12 veya 24 volt trafo ile beslerseniz köpek hem elektrikten hemde yangın tehlikesinden korunmuş olur

Alıntıları Göster
    köpeğin dışarda yatıyosa en güzeli kulubenin içine at inek gübresi koy sıcak tutar girer içine yatar yavru değilse yoksa sişeye sıcak su koy...

Orijinalden alıntı: kadircitak

köpeğin dışarda yatıyosa en güzeli kulubenin içine at inek gübresi koy sıcak tutar girer içine yatar yavru değilse yoksa sişeye sıcak su koy...

Alıntıları Göster
    öncelikle kulubenin zeminine ve cephelerine yalıtım yapın. Bu çok sıcaklarda da işe yarar.
    Camilerde, halı altlarına döşenen ısıtıcı padler var, onlardan kullanabilirsiniz, tabi üzerine
    zedelenmesini önleyecek ince bir halıflex vs. koymak şartıyla. Basit bir termostat veya
    zamanlayıcı ile de otomatik çalışmasını sağlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: garfie

öncelikle kulubenin zeminine ve cephelerine yalıtım yapın. Bu çok sıcaklarda da işe yarar.
    Camilerde, halı altlarına döşenen ısıtıcı padler var, onlardan kullanabilirsiniz, tabi üzerine
    zedelenmesini önleyecek ince bir halıflex vs. koymak şartıyla. Basit bir termostat veya
    zamanlayıcı ile de otomatik çalışmasını sağlarsınız.

Alıntıları Göster
    Hey Allahım yaa köpeği ısıtanıda ilk defabu forumda gördüm arkadaş daha kış bile gelmedi doğru düzgün

• kulubenin agzi acik mi oluyor ? kapaliysa yalitim yapmak lazim. ardindanda pet siseyle sicak su koymak lazim. eger acik ise belki ampul ise yarayabilir. kulucka makinesi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

köpek üşümez sokakda onca evsiz insan var onları düşünen yok nedense

İmzandaki sistemi satıp onlara yardım et madem

Ayrıca bazı kulübelerin çatısına yakın yerlerde delik görüyorum.. Sizde varsa mutlaka kapatın.. Isınan hava yükselir ve bu deliklerden kaçar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: djoz

Elektrikli bir çözüme gerek yok.. Kulübenin kapısını kalın poşetle perdeleyin.. Cibinlik gibi yani..
    Böylece içerideki sıcak hava dışarıya kolayca kaçmaz, hayvanın nefesine soğuk değil ılık hava gelir..

Ayrıca bazı kulübelerin çatısına yakın yerlerde delik görüyorum.. Sizde varsa mutlaka kapatın.. Isınan hava yükselir ve bu deliklerden kaçar.
    eğer köpeği evin içinde beslemiyorsanız bence ısıtıcıya çok gerek yok biraz etrafı kapalı alanda tutun mesaa ön giriş yerini bi köşeye koyun rüzgar almayan köşeye 30 cm duvarla boşluk olsun geçmesi için orası ona zaten sıcak olacaktır çünkü köpekler tüyleri sayesinde fazla üşümzeler bizim her aldığğımız köpek (parayla deil tabiki) aynı klubede kalıyordu evin bahçesinde köşeye oydun ön tarafıda rüzgar almıyordu sıcacık duruyordu bence öyle deneyim ama klubeyi yalıtım yapın bizde yalıtımlı klube var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: antijen

Merhaba.

Köpeğim kulübesinde uyumasına rağmen şimdiden bazen burnu akmaya başladı. Kış geldiğinde üşütmemesi için bir ısıtıcı yapmak istiyorum. En mantıklısı elektrikli bir ısıtıcı yapmak mı yoksa soba gibi çok iyi muhafaza edilmiş içerisinde mum veya herhangi yanıcı bir şey yakabileceğim bir sistem mi yapmalıyım?

Elektrikli yapmak mantıklısıysa maksimum 50 watt'lık ve kulübenin sıcaklığına göre otomatik açılıp kapanabilen bir sistem nasıl yapabilirim?

Eğer içerisinde bir şey yakarak kulübeyi ısıtmam daha mantıklıysa içerinin havasını bozmadan ve köpeğimin zarar görme riski olmayacak şekilde nasıl bir şey yapabilirim?

Aklımda bir kaç fikir var siz de fikrinizi paylaşırsanız en ideal olanı yapma konusunda yardımcı olmuş olursunuz.

ilk işin yalıtım yapmak olmalı.
    ikinci olarak köpek bizim kadar sıcak ortamda bunalır, ısıtman az olmalı.
    aklıma gelenler 30-50w ampül bağla kulube içine, ama hep aydınlık olur köpek karanlık isteyebilir =)
    diğer aklıma gelen saç kurutma makinasının içindeki rezistansı kullanmak, ya da kettle içinteki rezistansı kullanmak. 2,5 lt kola şişesinin içine su doldur, su sızmayacak şekilde rezistansı geçir. elektrikle veya akü ile rezistansı bağla. pet şişeyi de kulubeye koy.
    ya da direk saç kurutma makinasını kullanarak içeri sıcak hava verebilirsin...

• quote:

sizdemi üşüyorsunuz yoksa ? konuda bassedilen köpeğin nesi oluyorsunuz acaba ?

Klasik cevap , seviye bekliyoruz işte.Hata bizde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: pertry

ayak ısıtıcısı koyun tek çözüm bu

iyi çözüm

Orijinalden alıntı: TheMüb

quote:

+1 ne insanlara kaldik ya.ulan kopek bu kopek sen al dov hergun gene gelir yanina.kimse yanlis anlamsin ben kopekleri cik severim dovmek lafin gelisi.ama boyle bir hayvana baglanmissan gerekirse gider yanina isitirsib.ama sizin hibiler bu ulkede cok.insan hersyden once dersiniz ama insana bile deger vermezsiniz hatta sizin cogunuz sizi evlerinizde zirla tutan adamlari basiniza gecirirsiniz.madem adamsin o zaman git arkadasin dedigi gibi sat sistemini ya da satmiyorsanda yazma imzana gorup isteyen insan cikar belki.alicak parasi olmayan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EFAD0126

quote:

Orijinalden alıntı: TheMüb

quote:

+1 ne insanlara kaldik ya.ulan kopek bu kopek sen al dov hergun gene gelir yanina.kimse yanlis anlamsin ben kopekleri cik severim dovmek lafin gelisi.ama boyle bir hayvana baglanmissan gerekirse gider yanina isitirsib.ama sizin hibiler bu ulkede cok.insan hersyden once dersiniz ama insana bile deger vermezsiniz hatta sizin cogunuz sizi evlerinizde zirla tutan adamlari basiniza gecirirsiniz.madem adamsin o zaman git arkadasin dedigi gibi sat sistemini ya da satmiyorsanda yazma imzana gorup isteyen insan cikar belki.alicak parasi olmayan

Alıntıları Göster
    Isıtıcı yerine yalıtım diyen arkadaşlara kesinlikle katılıyorum. Islanıp çarpma derdi yok, aşırı ısınıp tutuşma derdi yok, işletme masrafı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

Isıtıcı yerine yalıtım diyen arkadaşlara kesinlikle katılıyorum. Islanıp çarpma derdi yok, aşırı ısınıp tutuşma derdi yok, işletme masrafı yok.

Alıntıları Göster
    Konu dışı yorum yapan arkadaşların yorumlarını önemsemiyorum. Konuda laf kalabalığı yapmazlarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antijen

evet çok mantıklı duruyor teşekkürler fikrinizi paylaştığınız için
    Yalıtım konusunda da kulübeyi kendim yaptım sıcak havanın üstten çıkacağı hiçbir delik yok

Orijinalden alıntı: dewmez

Güzel fikir teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.