Şimdi Ara

Balkonda iki gündür bir güvercin duruyor nasıl yardım edebilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
13.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 gün önce yemek yerden bir güvercin geldi balkona ayrılmıyor 2 gündür su veriyoruz içmiyor nasıl yardımcı olabilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Balkona Güvercin Konması Durumunda Yardım Rehberi

Balkonunuzda iki gündür duran bir güvercin fark ettiyseniz, aşağıdaki adımlarla ona yardım edebilirsiniz:

• Güvercini Korkutmayın: Ani hareketlerden veya gürültülerden kaçının, çünkü bu güvercini daha da korkutabilir.

• Çıkış Yolu Sağlayın: Balkonda açık bir pencere veya kapı olmadığından emin olun. Mümkünse, güvercinin uçup gidebileceği bir çıkış yolu yaratın.

• Camın Önüne Güvercin Gelmemesi İçin Ne Yapmalı: Camın önüne yansıtıcı bantlar, yırtıcı kuş silüetleri veya cam çıkartmaları yapıştırabilirsiniz. Bu, güvercinlerin cama çarpmasını önlemeye yardımcı olabilir.

• Yiyecek ve Su Verin: Güvercin aç veya susuz kalmış olabilir. Balkona küçük bir kap su ve biraz kuş yemi bırakmayı deneyebilirsiniz.

• Yaralıysa Veteriner Yardımı Alın: Güvercin yaralı görünüyorsa, derhal bir veteriner hekime götürün.

• Uçamıyorsa Vahs¸i Yas¸am Kurtarma Merkezini Arayın: Güvercin uçamadığını gösteren belirtiler sergiliyorsa, yerel vahşi yaşam kurtarma merkezine ulaşın.

Bu adımları izleyerek balkondaki güvercine yardım edebilir ve güvenli bir şekilde uçup gitmesini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bizde bahçede yaralı güvercin bulmuştuk. kanadı kan ve darbeliydi. bazen güvercinler hızla pencerelere çarpıyor, işyerinde denk gelmiştim. intihar mı ediyorlar, hız kontrolünü mü kaybediyorlar bilmiyorum. güvercin besleyenler daha bilgili olabilir..

yaralı güvercinimi, daha önce tanıdıktan muhbbt kuşum için aldığım büyükçene kafes yuvaya yerleştirdim. muhbbt kuşun biri öldüğü diğerinide dikkatsizlikten açık pencereden kaçırdığımdan küçük kafeslerinden büyük kafese taşıyamamıştım. güvercine buğday su verdim, ılık su ile yıkadım, kan kir mikrop gitsin diye..

antibiyotik sürdüm, krem antibiyotik kanadını yapıştırdığından, açmaya çalıştıkça kanadının altındaki yara kanıyordu. suyuna vitamin damlattım. veterinere gösterdim, yapçak bişey yok dedi gönderdi.güvercin besleyen gençlere sordum. en az 40 tane kuş, 3 tane kaz besliyordu ve bilgiliydi, yardımcı oldu sağolsun. ilk gittiğimde evinde yoktu, üşenmedim haftaya yine gittim, her pazar kuşlarını salarmış da rastladık.
    bana dedi ki: veterinere götür, iyi bakmışsın fakat bunun kanadı iyileşmez. çarpmış mı duvara, kediye mi akalanmış, neden olmuş yarası bilemedim, başkasının beslediği değil çünkü yabani kuş ve daha kıymetlilerden postacı cinsi dedi. kanadını her açtığında, yarasının kabuğu hep açılacak, iltihap içine ilerleyebilir, en iyisi parçalanmış zaten kanat, veterinere kestir dedi.
    bende güvercin başka veterinere götürdüm, Allah'tan (C.C.) o gün işe yeni başlamış 2 iyi genç teknisyen vardı, veterinerine 1 senedir rastlamıyoruz (hep birisi ölmüş güya oraya gitmiş oluyo vet). o 2 teknisyenden biri çiftlikte tavuk ördekten deneyimliymiş, ameliyatlara da teknisyen olarak bulunmuş. biri tuttu, diğeri dikkatlice kesti, yarayı dikti, pansumanı yaptı, sağolsunlar..
    güvercinin yarası iyileşmeye başladı, ilk haftalar ihsal oldu. güvercin besleyen başka birine rastladım, pirinç ver dedi. bi öğün pirinç verdim, bi öğün buğday, bi öğün karışık. yarasına ayda 1 antibiyotik sürdüm, vitaminli suyunu eksik etmedim, parazit ilacıyla spreyledim, yarası iyileşti, dikişli kısım kurudu ve kendiliğinden düştü. 2 ayda 1 ılık suyla yıkıyorum, üşütmesin diye hemen havluya sarıp bekletiyorum,, Maşallah iyi, çok dinç, bazan çıkmak istiyor, evde gezdiriyorum, dışarı salamam, uçamaz.. eksik bölgeden kanat tüyleri çıkıyor, kaşıyıp koparıyor çoğu zaman, ACABA KOMPLE O TÜYLER UZAYIP KANAT OLUR MU ?

aylar sonra birisi bulduğu paçalı güvercini bana verdi, dişiydi. benim güvercinim erkekti ve balkonda kuşları görünce doğal olarak onlarla beraber olmak istiyor, yalnızlıktan sıkılıyor. dişi güvercini görünce çok sevindi, yuvasında tur atıyor. paçalıda güzeldi, fakat hastaydı belli. daha önce bizi bişey olmaz diye geri gönderen vete gitmek zorunda kaldık. kutuyu açıp bakmak dahi istemedi, hiç merak bile etmiyordu, 2 gün besleyin durumuna bakın dedi. o gün anladım ki TÜRK VETERİNERLERİ KUŞTAN HİÇ ANLAMIYOR, bu nedenle bakmak istemiyor. eve geldik, dişi kuş çok ihsaldi, hastalık bulaşmasın diye başka kafese koyup diğer kafesine yanına getirdim. ayazdan getirmiştim, ılık suyla yıkadım, rahatlasın diye, kuruladım. 1.gün gayet iyi idi, yem yedi, 2.gün öldü. yıkamakla mı hata yaptım, öleceği mi vardı bilemedim.
    yavru kedileri yıkayınca bağışıklıkları düştüğünden ölürler ( bebek bile 1 ay tam yıkanmaz). hasta kuş bulunca hemen yıkamıcam, iyileşmesini bekleyeceğim.

kedim varda, güvercinin yanına gidince resmen konuşuyorlar ( kedim evdeki kuşlarla arkadaşlık bağı kuruyor, kovalıyor ama tırmalamıyor, yabancı balkona konan kuşları ısırmaya çalışıyor, kazara kapıdan kedi kaçınca öyle bi olay vuku buldu, kedime ve tabiki kuşlara da bişey olmasın diye balkon kapısının kapalı olmasına pür dikkat ediyorum. evdeki kuşuda kedinin salmıyorum tedbiren, nede olsa canlı, ya bigün ısırsa, canlıya eziyet günah olur, korkutmak bile vebaldir ) kedim de yanlığı sevmiyor, kuşun kafesini yanına gidip dolaşıp konuşuyorlar, bi gün kuş odada olmasa miyavlayarak onu istiyor ( muhbbt kuşu öldüğünde çok üzülmüştü, yemeye bile çalışmadı ). hayvanlarımın birbiri ile konuşması beni çok memnun ediyor.. kedinin konuşma sesi çok hoş, güvercinin konuşma sesi de ayrı b hoş,, bilen bilir.

dişi arkadaşı olsa çok memnun olacak. sağlam kuş evime alıp hapsedemem. günah olur sağlam kuşa hapis.. yaralı dişi kuş bulursam, ona da iyi bakıcam..

• cop kedisi masil kullanıcısına yanıt
    Şehirlerde aşırı radyo dalgaları var bunlar kuşların manyetik pusulasını bozuyormuş. Belgeselde izlemiştim burunlarından yönlerini buluyorlar dünyanın manyetik kutbu değişince onlarda afallıyormuş.
  • evet..internette güvercinler hakkındaki araştırmalarımda, gagalarından yönlerini bulduklarını öğrenmiştim, hatta bundan dolayı postacı güvercinleri meşhur olmuş, diğerleride kıymetli fakat postacı cinsi de bu özelliğinden dolayı daha kıymetliymiş. benim güvercinimde yabani postacı cinsi,, çok sevimli, konuşması, hareketleri, bakışı, ısırmaya çalışması,, kızdırmamaya korkutmaya çok özen gösteriyorum. bakışları çok kuvvetli, yemi gören gözleri bize bakınca neler hissediyordur, çok derin ve anlamlı bağ kurarak bakıyor güvercinler..muhabbet kuşları gibi duygusal tipler..
  • bugün izmirde felaket fırtına vardı.

pencerenin önüne öğlen 3 gibi bir güvercin kondu. saat oldu gece 11 kuş hala orada duruyordu, uyuyordu sanırsam.

evde 1.katta. az önce bir kedi gelip kuşu kaptı gitti. kediye kış kış falan dedim kuşu bırakır diye yok güvercini alıp gitti kedi  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.