|
Balkona Güvercin Konması Durumunda Yardım Rehberi
Balkonunuzda iki gündür duran bir güvercin fark ettiyseniz, aşağıdaki adımlarla ona yardım edebilirsiniz:
-
Güvercini Korkutmayın: Ani hareketlerden veya gürültülerden kaçının, çünkü bu güvercini daha da korkutabilir.
-
Çıkış Yolu Sağlayın: Balkonda açık bir pencere veya kapı olmadığından emin olun. Mümkünse, güvercinin uçup gidebileceği bir çıkış yolu yaratın.
-
Camın Önüne Güvercin Gelmemesi İçin Ne Yapmalı: Camın önüne yansıtıcı bantlar, yırtıcı kuş silüetleri veya cam çıkartmaları yapıştırabilirsiniz. Bu, güvercinlerin cama çarpmasını önlemeye yardımcı olabilir.
-
Yiyecek ve Su Verin: Güvercin aç veya susuz kalmış olabilir. Balkona küçük bir kap su ve biraz kuş yemi bırakmayı deneyebilirsiniz.
-
Yaralıysa Veteriner Yardımı Alın: Güvercin yaralı görünüyorsa, derhal bir veteriner hekime götürün.
-
Uçamıyorsa Vahs¸i Yas¸am Kurtarma Merkezini Arayın: Güvercin uçamadığını gösteren belirtiler sergiliyorsa, yerel vahşi yaşam kurtarma merkezine ulaşın.
Bu adımları izleyerek balkondaki güvercine yardım edebilir ve güvenli bir şekilde uçup gitmesini sağlayabilirsiniz.