Arkadaşlar elimde gramerlerin olduğu bir döküman var. Antalyada bi markette çalışıyorum turistlerin çoğunlukta olduğu bir yer. Bazen istenilenleri anlayabiliyorum ama anlayamadığımda oluyor. Forumdan çoğu arkadaş gramer öğrendikten sonra pratik yapmak gerek diye düşünüyor. Aslında bende öyle düşünüyorum boş boş gramerleri ezberledikten sonra ne anlamı kalır. Ama benim diğer sorunum da şu. Ünide okuyorum , dersten çıkınca direk işe gidiyorum. İşten gelince yatıyorum çünkü yatmazsam ertesi gün baya bir zor geçiyor. Bunlardan dolayı gramer dökümanıma çok fazla bakamıyorum. Bu ara vizelerde başladı 2 haftadır hayat baya hızlı ve yorucu geçiyor. Gramerleri daha kısa sürede nasıl öğrenebilirim. Yapmak istediğim bir çok şey var ama çoğu kalıyor. Gramerlere çalışılacak , vizeye çalışılacak (bu hafta içi ingilizce vizesi var) , roman okunacak , dışarı çıkıp ayakkabı bakılacak filan filan. Kelime ezberlemem gerek.
Pratik yapma imkanın varmış ne güzel, bence dil bilgisini bir nevi ikinci plana at ve kelime hazneni geliştirmeye daha fazla gayret göster. Bunu yaparken de klasik olarak ezberleme, şunun İngilizcesi şu Türkçe karşılığı bu gibisinden. İngilizce kelimeleri, İngilizce açıklama ve örnekleri ile öğrenirsen daha kalıcı olur.
İnternette tonlarca site var yararlanabileceğin, göz at derim.
İngilizce de en önemli şeylerden birisi kelime bilgisi. Grammer'in %100 iyi olmasa da kelime bilgin varsa derdini anlatabilir daha da önemlisi karşındakini anlayabilirsin. kelimenin ne anlama geldiğini bilmiyorsan grammeri bilsen de çok işe yaramaya bilir. Öğrenciyken bence bu işi halletmeye çalış, hayata atıldığından ingilizce öğrenmek çok daha zor olabilir.
bol bol film ingilizcefilm izle ama altyazısız.yani altyazıyı görmicen bir şekilde izle sonra geri sar anlamış mısın anlamamış mısın diye bak.etkili oluyor.
Yabancı dilde kelime öğrenmenin en güzel yollarından biri konu konu öğrenmek. Her gün bir konu seç ve o konuda 20 kelime öğren. Şöyle:
1. gün konu "evdeki eşyalar": Çevrenden 20 tane eşyayı altalta Türkçe olarak yaz. Sonra bunları sözlükte çevir (ben mesela tureng.com kullanıyorum) ve ezberle. 2. gün konu olarak başka bir konuyu seç (sokaktaki eşyalar, okuldaki eşyalar, üstümüzdeki giysiler, hayvanlar, balıklar, renkler, sayılar, ...)
Bu şekilde bir süre sonra çok güzel bir kelime hazinen olur.
Türkçeyi bile 500 kelime ile konuştuğumuzu düşünürsen kısa sürede insanlarla anlaşacak seviyeye ulaşırsın.
Tek sorunun telaffuz olacak. Onda da sana markete gelen turistler yardımcı olur merak etme...
quote:
Orijinalden alıntı: general-net
Yabancı dilde kelime öğrenmenin en güzel yollarından biri konu konu öğrenmek. Her gün bir konu seç ve o konuda 20 kelime öğren. Şöyle:
1. gün konu "evdeki eşyalar": Çevrenden 20 tane eşyayı altalta Türkçe olarak yaz. Sonra bunları sözlükte çevir (ben mesela tureng.com kullanıyorum) ve ezberle. 2. gün konu olarak başka bir konuyu seç (sokaktaki eşyalar, okuldaki eşyalar, üstümüzdeki giysiler, hayvanlar, balıklar, renkler, sayılar, ...)
Bu şekilde bir süre sonra çok güzel bir kelime hazinen olur.
Türkçeyi bile 500 kelime ile konuştuğumuzu düşünürsen kısa sürede insanlarla anlaşacak seviyeye ulaşırsın.
Tek sorunun telaffuz olacak. Onda da sana markete gelen turistler yardımcı olur merak etme...
Yukarıdaki yöntem de başarılı olabilir, ben kartlara yazar ve cebimde bile taşırdım bunları.
Arkadaşlar her gün 10 kelime ezberlemek zor bir iş midir? Değildir.
2 sene boyunca her gün 10 kelime 750 kelime eder ki o dilde roman bile yazar konferans bile verirsiniz alimallah...
Sızlanmayın da günde 10 dakikanızı ayırın şu işe...
Kendinize değer katın. Yata yata bir tek karpuz büyüyor.