Şimdi Ara

Konsol oyun marketi mobil ve PC marketlerinin gerisinde kaldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun oynamak için oyunculara birçok farklı platform sunuluyor. Bu platformlar arasında teknolojik avantaj istiyorsanız PC, kolay ve uğraşsız oyun oynamak istiyorsanız konsol, oyuna benzer uygulamalarla vakit geçirmek istiyorsanız ise mobil platformları bulunuyor. Biz pek hoşlanmasak da, bu 3 platform arasında da bir savaş bulunuyor. Bu savaş, 2016 senesinde de devam ediyordu ve SuperData Research, bu sene, bu savaşı kazanan platformu açıkladı. 2016 senesinde PC oyun marketi, mobil oyun marketinin gerisinde kalırken; konsol oyun marketi ise mobil ve PC marketlerinin gerisinde kaldı. Yani bu sene en çok para kazanan market, mobil oyunculuk marketi oldu.



    2016 senesinde PC oyun marketi 35.8 milyar dolar kazanç sağlarken, mobil oyun marketi 40.6 milyar dolarlık bir kazanç ile kapattı 2016 senesini. Bu iki platform kendi arasında yarışırken konsol platformu sadece 6.6 milyar dolar kazanç sağlayabildi. Oyunculuk marketi ile alakalı olan e-spor marketi 0.9 milyar dolar kazanç sağlarken, bu sene büyümeye başlayan sanal gerçekçilik pazarı 2.7 milyar dolar ile seneyi kapattı. Son olarak, siteler üzerinden izlenen oyun videoları marketi ise 4.4 milyar dolar kazanç sağladı ve kendi gücünü gösterdi. Peki, tüm bu listede mobil oyunculuk nasıl birinci oldu? SuperData Research cephesinden gelen bilgilere göre mobil oyun pazarının bu sene birinci olmasının iki sebebi var: Pokémon GO ve Clash Royale. Konsol oyun marketine yakından bakacak olursak, bahsi geçen 6.6 milyar dolarlık kazanç en fazla mikro ödemeler ve ek paketlerden geldi. Yani, önümüzdeki senelerde de oyuncuların hiç sevmediği ek paketler ve mikro ödemeler hayatımızda kalmaya devam edecek.

    2016 senesini 2. sırada kapatan PC oyun marketi, sahip olduğu 35.8 milyar dolarlık kazancı en fazla ücretsiz oyunlardan elde etti. Bu oyunlar arasında League of Legends en öne çıkanı. Ayrıca teknoloji bakımından ise 2016 senesinde ekran kartları, oyunların grafiksel gücünü %40 artırırken, elektrik kullanımı da %20 seviyesinde düşüş yaşadı. Yani, internatif eğlence sektörü, kısaca oyun sektörü, 2016 senesinde tam tamına 91 milyar dolar kazanç sağladı. Dilerseniz şimdi PC platformunun kazançlarına biraz daha yakından göz atalım. Çünkü oldukça ilginç istatistikler bulunuyor.

    SuperData Research istatistiklerine göre, PC platformunun ücretsiz oyunlarında en çok kazanç, açık ara fark ile Asya bölgesinden geliyor. Bu marketteki en çok kazanç getiren ücretsiz oyunlar ise sırasıyla League of Legends, Dungeon Fighter Challenge, CrossFire, World of Tanks ve Dota 2 oldu. Fakat aynı PC marketine, e-spor çerçevesinden bakarsak, listenin başında Dota 2’yu görebiliyoruz. Dota 2’yu ise League of Legends takip ediyor. Peki, yine PC platformundaki en iyi ücretli oyun hangisiydi? Hemen aşağıdan bir de onlara göz atalım isterseniz.



    SuperData Research istatistiklerine göre 2016 senesinde PC platformuna en çok kazanç sağlayan ücretli oyun 585.6 milyon dolar ile Overwatch oldu. Counter-Strike: Global Offensive, Guild Wars 2, Minecraft ve Fallout 4 de sırasıyla Overwatch’ı takip etti. Bu oyunların kazançları ise yine sırasıyla 257 milyon dolar, 91 milyon dolar, 88 milyon dolar ve 74 milyon dolar oldu.


    Kaynak : https://leadergamer.com.tr/2016/12/22/pc-oyun-marketi-mobil-oyun-marketi/


    adamlar yıllarca uğraşıp , milyon dolarlar harcayıp the witcher 3 vb. gibi bir sanat eseri yapıyor diğer taraftan telefonlarda pokemon go ve clash royele diye bir oyun çıkıyor paranın anasını ağlatıyor !!

    bana göre piyasada bir çok oyun var ama bazı oyunlar bildiğin sanat eseri sayılabilecek nitelikte ve bu oyunlar büyük uğraşlar sonucu çıkıyor , büyük emek harcanıyor gerçekten ve bu tarz oyunlara türü seveyim sevmeyeyim büyük saygı duyuyorum. Ama ne yazıkki hakettiği ilgiyi göremiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 23 Aralık 2016; 10:30:54 >







  • haberin saçmalığına gel; "Yani, önümüzdeki senelerde de oyuncuların hiç sevmediği ek paketler ve mikro ödemeler hayatımızda kalmaya devam edecek."

    cümle haberle tezat :)

    hiç sevmiyorlar ama mobil ödemeler sayesinde en çok parayı mobil platform kaldırıyor

    hiç sevmiyorlarmış gerçekten
  • PC oyuncuları sürekli aynı oyunları oynamaktan sıkılmıyorlar mı? Minecraft, cs go, lol, wolfteam, zula, dota bedava verseler oynamam sonra diyorlar ki neden fanboyluk yapıyorsun görende dicek dünyada oyun kalmadı kimsenin zevkine karışamam ama pc tayfasının genel çoğunluğu bu oyunları oynuyor sonra neden güzel oyunlar gelmiyor neden ülkemizde oyunlara Türkçe destek sağlanmıyor.

    bknz: Ubisoft hemen hemen tüm ülkelere altyazı destek sunarken bize neden sunmuyor? en dandik ülkenin bile altyazını yapmışlar bize yok niye yok acaba.

    edit: The Witcher 3 adamlara o kadar ülkemizden mail atıldı ki bizi duydular ve altyazı desteğini getirdiler, hakları ödenmez en azından geç olsa da getirdi adamlar diğer şirketler bunu bile yapmıyor. Keşke her şirket CD Projekt gibi olabilse
  • haber güvenilir değil.

    sanal gerçeklik pazarının büyük hakimi sony ve vr oyun satışı ortada. nasıl bu durumda toplam konsol platformu 6.6 milyar kazanırken sadece vr 2.7 milyar kazandırıyor ?

    aklıma yatmadı benim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok para dönmesi çöp olmadığını göstermez, pc ve mobil=çöp, bana göre tabi.
  • Şahsi görüşüm = Oyun konsolda oynanır.

    Yığınla maddi istatistik olsa farketmez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Gascoigne -- 23 Aralık 2016; 15:2:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UyGaR___

    haber güvenilir değil.

    sanal gerçeklik pazarının büyük hakimi sony ve vr oyun satışı ortada. nasıl bu durumda toplam konsol platformu 6.6 milyar kazanırken sadece vr 2.7 milyar kazandırıyor ?

    aklıma yatmadı benim.

    banada pek guvenilir gelmedi gecen sene yaklasık 13 milyar dolar filandi sadece sonyin oyun bolumunden geliri, bu sene 14 milyar dolar bekliyolardi, ilk iki finansal ceyrege baktım yaklasık 6 milyar dolar filan 6 ayda tabi onlar en cok satis yapilan donemler değil,senede 20 milyon konsol satsalar 300 dolardan 6 milyar dolar gelir elde ederler,bunu cikarirsak 7-8 milyar dolar yazılım geliri olmasi lazım, sadece oyun satislardan belki 6,6 olsa diycem ama microsoft ,nintendo o kadar firma var, bu para pek inandirici değil...

    lakin bir mobil ve free to play gercegi var, insanlar abuk subuk mobil oyunlar icin binlerce onbinlerce dolar harcıyor , kıytırık bir mobil oyun 300 kisilik oyun studyosunun 4-5 senede yaptıgı oyundan fazla kazandırabiliyor, bu durum boyle gitmez, buyuk oyuncular yavas yavas bu sektore giriyor, onlar ciddi paralar kazandigi zaman 3-5 senede değil 10-15 senede bir aaa oyun oynariz.




  • Arkadaş mobil oyun kadar saçma bir şey yok yahuu. Bizim arkadaş clash of clans oynuyordu ilk çıktığı senelerden beri ( ben indirme zahmetinde bile bulunmadım) adam gitti 10 bin TL ye sattı çarı. Lan oyun bu oyun 10 bin tl nedir. Hele o mobildeki saçma salak reklamlar olmuyor mu adamı delirtiyorlar resmen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnrvrd1996

    Arkadaş mobil oyun kadar saçma bir şey yok yahuu. Bizim arkadaş clash of clans oynuyordu ilk çıktığı senelerden beri ( ben indirme zahmetinde bile bulunmadım) adam gitti 10 bin TL ye sattı çarı. Lan oyun bu oyun 10 bin tl nedir. Hele o mobildeki saçma salak reklamlar olmuyor mu adamı delirtiyorlar resmen.

    Ne kadar oynadı arkadaşın ? İyi paraya satmış ciddi misin sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bigbooss kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun ne zaman çıktı? Galiba 2013 tü çıktığı günden beri oynuyordu bayağı kastı çarı Türkiye birincisi ikincisiydi çar. Evet ciddiyim yalan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    O arkadaşın 10bin lira kazanmak için ömrünün 10 senesini çöpe atmış haberi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Zevk meselesi hocam. Hem eğlenip hem kasıyordu. Bana sorarsanız beni bir süre sonra aşırı bayardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    İşin aslı ben de bir ara arkadaşın ısrarıyla yükledim 20 lvl den sonra baydı. Akşam askeri topu tüfeği ayarlıyordum sabah uyandığımda arabın biri baskın yapmış heryeri yakıp yıkmış oluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulaşılabilirlikten kaynaklı

    Pc hemen hemen herkeste var free to play dedigin oyunda zaten grafik mrafik yok her cihaz oynatiyor nerdeyse o yuzden yaygin

    ki ben genelinden tiksiniyorum nasil oynuyorlar bunlari saskinim

    Telefonlar zaten artik 7 yasindaki cocugun cebinde



    Normal yani konsol dedigin olay sabit makina birde bunun tvsi var e oyun fiyatlari da yuksek insanlar bir oyunu alirken 10 kere dusunmek zorunda cunku demo trial vs kültürü de pek kalmadı



    Bu nesil zaten toplamda 70 milyon satti



    Yine makinalari zararina satip oyun fiyatlarini dusurup online icin para odeme rezilligini kaldirsinlar biraz daha hareketlenir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi yapan kolpa site, haberin kaynağı asıl siteyi yanlış çevirdiği ve haberi anlamadığı için yanlış bilgi vermiş. Konsollarda 6 milyar dolarlık rakam sadece dijital satışlardan elde edilen kazanç miktarı yani buna kutulu oyunlar dahil değil, üstelik PC'deki dijital satış rakamlarından daha fazla. Ancak mobil ve PC oyunculuk karşısında konsol pazarının daha az gelir ettiği de doğru. Bu fark öyle aman aman bir fark değil.

    Pazarın büyüklüğü 2016 yılında yaklaşık olarak 100 milyar dolara da ulaşmış durumda.
  • Konsol olarak ilk ps3 kullandim su an ps4 pro ve ps vita kullaniyorum hepsinden mennun kaldim tsk sony
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.