Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 3 Eylül 2022; 13:41:39 >

Orijinalden alıntı: Sangello

Arkadaşlar yıllardır PC'den oyun oynuyorum 660ti ekran kartım var. Bundan 2 sene evvel ilk defa konsol olarak PS3 aldım. İlk olarak Grand Turismo 5'i oynadım ve bitirdim grafik kalitesi ve akıcılık güzeldi. GT5'i bitirdikten sonra exclusive oyun olan Red Dead Redemption'a başlayayım dedim. Aldım, yükledim ve oyuna girdim adeta şok oldum. Grafikler orta düzey fakat öyle kasıyordu ki inanamadım. Oyunu kasarak bitirdim fazlada araştırma yapmadım. Önce makinemde bir sorun olduğundan şüphelendim daha sonra da bir güncelleme sorunu olduğunu düşündüm. Daha sonra araştırdım ki bu takılmalara kasma değil 'FPS düşmesi' adı veriliyormuş. Grand Turismo'nun kasmamasının sebebide 60 fps'ye kitlenmiş olmasıymış. Daha sonra aldığım Uncharted ve F1 2011'ide bir defa oynayıp PS3'ümü hemen sattım, adeta nefret ettim. Sonra ise PC'imden oyun oynamaya devam ettim. Biliyorsunuz GTA 5 çıktı ve PC'ye çıkmasını bekleyemeden sabırsızlanarak Xbox aldım GTA 5 ile. İlk olarak Forza 5 oynadım, o da aynı PS3teki Grand Turismo 5 gibi hiç kasmadı ve akıcı bir şekilde oynadım. Forza bittikten sonra GTA'ya başladım.. Başlamaz olaydım, milyonlar satmış olan oyunun grafikleri adeta LEGO ! Arkadaşlar ben grafiklere çok çok önem veren birisi değilim zira 660ti ekran kartımla BF4, COD, Crysis, FarCry gibi zorlu oyunları akıcı oynamak için ayarlarını medium hatta low'a düşürdüğüm oluyor. Fakat konsollardaki FPS düşüşleri insanı o kadar delirtiyor ki.. Resmen kasıyor oyun ! Yazık vallaha yazık, o kadar mükemmel bir oyun, tonlarca detay, o kadar emek verilmiş, milyonlar tarafından beğenilen alınan oyun 30 fps ile çalışıyor. Bazıları ise 30 fps kasmaz diyor bilmiyorum belkide benim yıllarca 30fps üstünde oynamaktan gözüm hassaslaştığı için mi oluyor. Şimdi PS4 alacağım, korkuyorum yine aynı durum olacak diye. Artık her sene oyun oynamak için ekran kartı, ram cpu vb, değiştirip masraf yapmak istemiyorum. PC ile devam edip, acaba çıkacak olan oyunu sistemim kaldırırmı diye düşünmek istemiyorum. Bu konu hakkında biraz bilgilendirirmisiniz ? Yeni çıkan konsollarda da aynı durumlar yaşanacak mı ? Yani First Person Shooter tarzı vb oyunların FPS'lerinin 25-30'a düştüğü anlar oluyor mu ?

Kardeşim ps4 te oyunlar 1080p ve 60fps ile oynanacak diye biliyorum.

• Neyse...
  • benimde grafik hastalığım yoktu gözümü kararttım aldım zamanında ps3 şimdi kasıyormu kasıyor ama kafarm rahat.Zamanında kardeşlikle falan çok kelepir fiyatlara pc de hayatta oynayamacağım oyunları oynadım ps3 sayesinde.Banada bu lazım ben mp oynamayı severim.Oyun bir şekilde sardıktan sonra hiçbirşey keyfimi kaçırmıyor benim çoğu kişide bu yüzden hala devam ediyor zaten bu aletleri kullanmaya.Grafikleri çok güzel bir oyun vardı rage oynanış ve hikaye çöp olunca bak kimse hatırlamıyor o oyunun adını (ben bile bu mesajı yazarken hatırlayamadım 5 dk aradım oyunun adını :)) ama mesela senin söylediğin red dead redemption konsollarda iyi optimize edilmemesine rağmen bütün konsol oyuncuların gönlünde taht kurmuştur oynayan herkese sor gerek sp gerek mp olarak geçmiş nesilde hafızalarda iz bırakmış sayılı oyunlardan biridir red dead.
    @Sangello

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 5 Ocak 2014; 1:52:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    2 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    geçen ay açıldı
    SİLİNEBİLİR
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim bildiğim insanlar konsolları kasmaz, donmaz diye seçer. Ilk defa sizden duyuyorum kasiyor diye. 7 yıldır evimde bikere bile kasmadi. Fps konusundada gözüm hassas değil heralde çünkü "aşırı" fps düşüşü falan olmuyor. Mesela gta da sağı solu durmadan patlatmadigim sürece hiç kasmiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: MS-TF

Yemin ediyorum yüzlerce konu var ya. Aklına gelen konu açıyor arkadaş. Alma ps4 lütfen PC'de oynayın. PC CANDIR DELİ GİBİ GRAFİKLER VAR

Allah akıl fikir ihsan eylesin.

Asıl sana akıl fikir ihsan eylesin. Arama kısmını kullanmadan konu açmayı kendinize görev edinmişsiniz resmen. Sizin gibi düşünen bir sürü insan var ve tavsiye istiyorlar. Açın bakın okuyun kararınızı verin. Açın ps4 incelemelerine bakın. Araştırın. Zor mu? Her neyse. Size PC yakışır o yüzden öyle devam edin bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yemin ediyorum yüzlerce konu var ya. Aklına gelen konu açıyor arkadaş. Alma ps4 lütfen PC'de oynayın. PC CANDIR DELİ GİBİ GRAFİKLER VAR

Asıl sana akıl fikir ihsan eylesin. Arama kısmını kullanmadan konu açmayı kendinize görev edinmişsiniz resmen. Sizin gibi düşünen bir sürü insan var ve tavsiye istiyorlar. Açın bakın okuyun kararınızı verin. Açın ps4 incelemelerine bakın. Araştırın. Zor mu? Her neyse. Size PC yakışır o yüzden öyle devam edin bence

Sizin gibileri yüzünden hep forumlarda çıkan tartışmalar yüzünden açılan konunun amacı saptırılıyor, rahatsız oluyorsanız okumazsınız.

O terbiyesizi boşver kardeşim. Senin sorunun biraz alışmayla alakalı, ben de PC'de oynayınca falan bir garip geliyor acayip akıcı hoşuna gidiyor insanın ama konsolda çok bi kasma hissetmiyorum. Bu nesilde 60 FPS oyun elin parmakları kadardı çamur gibiydi frame rate'ler ama yeni nesilden 60 FPS oyunların sayısı şimdiden arttı vr artacak. Yani bence PS4 ya da Xbox One alman iyi olur, frame'e çok takık biri olduğuna göre PS4 al multiplatformlarda One'dan iyi frame sunacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin gibileri yüzünden hep forumlarda çıkan tartışmalar yüzünden açılan konunun amacı saptırılıyor, rahatsız oluyorsanız okumazsınız.

O terbiyesizi boşver kardeşim. Senin sorunun biraz alışmayla alakalı, ben de PC'de oynayınca falan bir garip geliyor acayip akıcı hoşuna gidiyor insanın ama konsolda çok bi kasma hissetmiyorum. Bu nesilde 60 FPS oyun elin parmakları kadardı çamur gibiydi frame rate'ler ama yeni nesilden 60 FPS oyunların sayısı şimdiden arttı vr artacak. Yani bence PS4 ya da Xbox One alman iyi olur, frame'e çok takık biri olduğuna göre PS4 al multiplatformlarda One'dan iyi frame sunacaktır.

Evet konsol alacağım artık, pc donanımlarına para yatırmaktan iflahım kesildi, yüksek fps değerli oyunların gelmesi çok iyi olacaktır. Bu arada siz Xbox One mı kullanıyorsunuz ? Aldıysanız nereden aldınız bende alacağım.

Xbox One kullanmıyorum ama Xbox fanıyım, kısa süre içinde temin etmeyi planlıyorum. Yurtdışı falan uğraşmak istemediğimden ve acelem olmadığından spotta fiyatların düşmesini bekliyorum.

• O ekran kartıyla hiç fps düşmesi yaşamıyorsun yani. Sürekli 60 fps mi alıyosun

Orijinalden alıntı: BlacK_TowerR

Alma dostum sen ps alma.

Aynen oyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 5 Ocak 2014; 5:28:12 >
  • Yahu şu kasma dediğiniz olayı yani FPS düşmesini bir tek ben mi algılayamıyorum? Ya da beni mi rahatsız etmiyor acaba? Bugüne kadar PS3'te hiçbir oyunun oynanmayacak kadar kastığını görmedim şahsen, RDR de dahil.

iPhone 13 Pro Max | PlayStation®5 Digital | Macbook Air 13" MID 2012
    | SONY 55X90J |
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Yahu şu kasma dediğiniz olayı yani FPS düşmesini bir tek ben mi algılayamıyorum? Ya da beni mi rahatsız etmiyor acaba? Bugüne kadar PS3'te hiçbir oyunun oynanmayacak kadar kastığını görmedim şahsen, RDR de dahil.

Hocam oynanmayacak kadar değil de bariz yavaşlamalar oluyor. Çoğu oyunda yaşadım bende ps3 de. 30 altına indimi fps, yavaşlık hissediliyor. Ancak oyunun içine dalıp hissetmiyor olabilirsiniz siz.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.