Şimdi Ara

Komşumuz Olacak İnsanın Terbiyesizliği (Fotoğraf Ekli) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
28.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzer bir iki SIĞIR bizim yaşadığımız sitede de var. Adam gece geldi stop lambamı kırdı. Diğer SIĞIR da çamurlukta göçüğe neden oldu kapıyı açarken. Bunları bildikleri halde pişkince hiçbirşey olmamış gibi rahatça hayatlarına devam ediyorlar. Bana dürüstçe "ben yaptım kardeşim hakkını helal et" dese bile kafi idi ama adamların biri Kayseri'li diğeri Niğde'li. Yani durum ortada. Hem sinir stres hemde sosyal travma. Hemde aracın değer kaybı. Üstelik sorumluluk almıyorlar. Allah'ından bulsun diyeceksin mecbur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görmemişlik ve sonradan görme olma durumu kadar insanı rahatsız eden bir olay olamaz.
  • Keşke tutanak tutsaydınız. Aynı hasarı ben başka birinin aracına versem, defalarca özür dilerim, ücreti ne tutarsa hasarı cebimden karşıladırdım.

• Yaşı küçük olanlar bilmez. Bu durum malesef seksenlerde neoliberal politikalar ve kültürel çürüme ile başladı ülkemizde. Mercedesin arkasına "Kıroyum ama para bende" yazdıranlar mı dersin, eğlence mekanlarında garson ceketi yakanlar mı, neler neler. Son 15 yılda da hükümetin, okumuşu cahile dövdürme hevesiyle iş iyice çığırından çıktı. Olay sadece eğitim seviyesi değil elbette. Görgüsüzlük kastettiğim. Ve bir zamanlar utanç duyulan görgüsüz olma kavramı artık neredeyse bir gurur kaynağına dönüşmüş.

Beş yıl önce eşimle ev aradığımız dönemde, bizim için hayal olacak kadar pahalı bir villa sitesini gezmek istedik. Sırf evlerin içini bir görmek, merakımızı gidermek için. Sitenin girişinde bekçi, satış görevlisinin müşteri gezdirdiğini, dönünce bizimle ilgileneceğini söyledi. Beklemeye başladık. Bu arada bekçi üzerimdeki kıyafetleri ve kapıda duran zavallı accent era arabamı süzüyordu. Sonunda "ne iş yapıyorsunuz" diye sordu. Dedim "makine mühendisiyim, eşim de makine mühendisi". Karşılığında şöyle bir soru geldi "Bu evlerin fiyatlarını biliyor musunuz?" Ya o kadar zoruma gitti ki anlatamam. Adam asgari ücretli bir bekçi. Bana resmen, neyine güveniyorsun da buraya bakıyorsun gibisinden bir soru soruyor. Belki kötü niyetli değil, bizi uyarmak istiyor, ama sorduğunda "kabzımalım ya da hırdavatçıyım" falan desem bu soruyu sormayacak. Ben de altta kalmadım, "biliyorum, fiyatlar bizim için uygun" dedim sert bir ifadeyle. Elbette fiyatlar uygun falan değildi. Nitekim gelen bayan satış temsilcisi, bize hiç üstten falan bakmadan, gayet profesyonel ve ilgili bir şekilde evi gezdirdi ve konuma göre 825.000-1.600.000 aralığında değişen fiyatlardan bahsetti (O dönem mersinde iyi bir daire en fazla 250.000tl ye alınabiliyordu). Teşekkür edip çıktık. Sonra biraz da şansla iyi bir semtte, güzel bir daire bulup, krediyle falan aldık. Şimdi binada benim dışımda iki tane daha mühendis var. Geri kalanı galerici, kabzımal, tesisatçı, kalıpçı, hırdavatçı vs. Hemen hepsinin eşleri kapalı ve doğu kökenliler. Yeni Türkiyenin sosyetesi bu. Tüm kapitalist ülkelerde sanat, bilim vs gibi alanlar, küçük burjuva ve sosyetenin ilgisiyle yükselir, gelişir. Eskiden en büyük sorunumuz gelir adaletsizliğiyken, şimdi zengin sınıfımızın, toplumun en alt sosyokültürel katmanı olması sorunumuz da var. Yani bizim Elon Musk gibi zenginler yerine, milletin orasına koyan zenginlerimiz var. Bu ortamda dürüstçe ticaret yapan, üretim yapan, bilgi geliştiren birisinin, para kazanabilmesi, başarılı olabilmesi neredeyse imkansız.

Son söz olarak teselli olur mu bilmem ama bin bir emekle çalışarak aldığınız arabanıza tepeden bakanların sırtlarını yasladıkları sistem, sürdürülebilir bir sistem değil. Sıcak paraya dayanıyor ve akıllı olmadıkları için geleceği görecek vizyonları yok. Ciddi bir krizde, kapınıza yağ, şeker istemeye geleceklerinden emin olabilirsiniz.

• araç ne olursa olsun üslup çok önemli.
    sürten ve saçma sapan konuşan gerçekten büyük terbiyesizlik yapmıştır.

ben eski bi focus ile x5'e arkadan dokunmuştum. ödüm patladı aha dedim arabayı bırakıyoruz. adam indi aşağı bizdeki paniği görünce gülümseyerek önemli değil gençler sıkmayın canınızı dedi bindi aracına gitti.
    aynı senin resimdeki gibi hasar oluşmuştu tamponunda.
  • Varlık başka, tabiat başka. Bir insanın doğası maalesef sonradan değişmiyor. İster zengin olsun, ister imana gelip beş vakit namaz kılsın, isterse üniversiteler bitirsin... İnsanın içinde vicdan, saygı, hoşgörü olmadığı sürece maalesef hiçbir şey kar etmiyor. Sizin iyi niyetinize karşı yapmış olduğu bu davranış cidden sinir bozucu. O an hiç cevap vermeyip tutturacaktınız tutanağı. Geçmiş olsun hocam.
  • onun arabasının tavanına biraz sarı renk yağlı boya dökülürse güzel olur gibi geldi
  • Kamera falan kolla yoksa etrafta boydan boya güzel bi oyma aleti ile Daya geç arabasına bi imza bırakmış ol anlasin kaç paralı arabaya biniyormus

• Sol şeritte bmw mercedes audi gibi bir lüx araç 70 le 80 le giderse kimse dibine girip selektör yapmaz, korna çalmaz. Ama sol şeritte bir şahin reno9 yada daha eski bir arabayla aynı süratte gidersen üstüne bile kırarlar, kaza bile yaptırılar. Olay çok basittir, ye kürküm ye vaziyetleri. Yolda adam diye gördüğnüz, adam sandığınız çok kişi aslında adam olmayabilirken, kılığına kıyafetine duruşuna bakıp hakir gördüğünüz, eziklediğiniz bir kişi ise on numara insan on numara adam olabilir. Hepimizde var bu yanılsama, dışa bakmaktan özü göremez olduk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

Tam terside komşumda ama ilahi adalet işde zamanında benim komşumda 83 doğan vardı bendede golf 2000 tabi komşum hiç dikkat etmez ve benim araca devamlı kapısını vururdu sabır derken aracı sattım neyse şimdilerde krediyle 2003 model hyundayi almış ve aşırı derecede araca karşı pipirikli ne yapıyor biliyormusunuz aracını bizim araçlardan 3-4 metre uzağa çekiyor çünkü kendi malı değerlendi yazan arkadaşa selamlar

oçe diye bunlara deniyor işte.
  • eumeriusfarukus E kullanıcısına yanıt
    Haklısın. İslam diye ayırmamak gerek, sorun genel olarak dinlerde.

• böylelerinin canını anca cebine/malına zarar vererek acıtırsın, başka birşeyden anlamazlar. git boydan boya çiz arabasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Yaşı küçük olanlar bilmez. Bu durum malesef seksenlerde neoliberal politikalar ve kültürel çürüme ile başladı ülkemizde. Mercedesin arkasına "Kıroyum ama para bende" yazdıranlar mı dersin, eğlence mekanlarında garson ceketi yakanlar mı, neler neler. Son 15 yılda da hükümetin, okumuşu cahile dövdürme hevesiyle iş iyice çığırından çıktı. Olay sadece eğitim seviyesi değil elbette. Görgüsüzlük kastettiğim. Ve bir zamanlar utanç duyulan görgüsüz olma kavramı artık neredeyse bir gurur kaynağına dönüşmüş.

Beş yıl önce eşimle ev aradığımız dönemde, bizim için hayal olacak kadar pahalı bir villa sitesini gezmek istedik. Sırf evlerin içini bir görmek, merakımızı gidermek için. Sitenin girişinde bekçi, satış görevlisinin müşteri gezdirdiğini, dönünce bizimle ilgileneceğini söyledi. Beklemeye başladık. Bu arada bekçi üzerimdeki kıyafetleri ve kapıda duran zavallı accent era arabamı süzüyordu. Sonunda "ne iş yapıyorsunuz" diye sordu. Dedim "makine mühendisiyim, eşim de makine mühendisi". Karşılığında şöyle bir soru geldi "Bu evlerin fiyatlarını biliyor musunuz?" Ya o kadar zoruma gitti ki anlatamam. Adam asgari ücretli bir bekçi. Bana resmen, neyine güveniyorsun da buraya bakıyorsun gibisinden bir soru soruyor. Belki kötü niyetli değil, bizi uyarmak istiyor, ama sorduğunda "kabzımalım ya da hırdavatçıyım" falan desem bu soruyu sormayacak. Ben de altta kalmadım, "biliyorum, fiyatlar bizim için uygun" dedim sert bir ifadeyle. Elbette fiyatlar uygun falan değildi. Nitekim gelen bayan satış temsilcisi, bize hiç üstten falan bakmadan, gayet profesyonel ve ilgili bir şekilde evi gezdirdi ve konuma göre 825.000-1.600.000 aralığında değişen fiyatlardan bahsetti (O dönem mersinde iyi bir daire en fazla 250.000tl ye alınabiliyordu). Teşekkür edip çıktık. Sonra biraz da şansla iyi bir semtte, güzel bir daire bulup, krediyle falan aldık. Şimdi binada benim dışımda iki tane daha mühendis var. Geri kalanı galerici, kabzımal, tesisatçı, kalıpçı, hırdavatçı vs. Hemen hepsinin eşleri kapalı ve doğu kökenliler. Yeni Türkiyenin sosyetesi bu. Tüm kapitalist ülkelerde sanat, bilim vs gibi alanlar, küçük burjuva ve sosyetenin ilgisiyle yükselir, gelişir. Eskiden en büyük sorunumuz gelir adaletsizliğiyken, şimdi zengin sınıfımızın, toplumun en alt sosyokültürel katmanı olması sorunumuz da var. Yani bizim Elon Musk gibi zenginler yerine, milletin orasına koyan zenginlerimiz var. Bu ortamda dürüstçe ticaret yapan, üretim yapan, bilgi geliştiren birisinin, para kazanabilmesi, başarılı olabilmesi neredeyse imkansız.

Son söz olarak teselli olur mu bilmem ama bin bir emekle çalışarak aldığınız arabanıza tepeden bakanların sırtlarını yasladıkları sistem, sürdürülebilir bir sistem değil. Sıcak paraya dayanıyor ve akıllı olmadıkları için geleceği görecek vizyonları yok. Ciddi bir krizde, kapınıza yağ, şeker istemeye geleceklerinden emin olabilirsiniz.

Senin yaşadığına benzer bir olayı ben 2001 yılında yaşadım,İzmir'de popüler bir beach'e kardeşimle gittik,güzel yiyip içtiğimiz için komplekse sağlam para bırakacağız.

Altımızda ilk sahibinden aldığımız mis gibi 96 model Doğan S var,yani o dönem için kötü bir araç değil.Girişte altımızdaki aracı beğenmeyince zorluk yaşattı hergele görevliler.Neyse zor bela girdik ama yaşadığımız enstantene özellikle yaşı o dönem henüz 15 olan kardeşimde cidden eziklik duygusu yarattı.

Aynı mekana 1 hafta sonra dedemin sıfır Laguna aracı ile yine kardeşimle gittik,aynı döt laleleri sorunsuz geçiş sağladılar.

Buna benzer bir olayı geçen sene iyi bir yerde çalışan Makina Mühendisi bir arkadaşım sırf eşi çalışmıyor diye kiralık ev tutamadı,mal sahibi tek maaş diye evi vermedi arkadaşa;parası olmasına rağmen evi tutamadı;şaka gibi cidden.

• Sonradan görme birini kaba kuvvetle yola getirmek zor. arabasını çizmekle lasiğinin altına civi koymakla olmaz. Yasal yollar bu tarz adamlara karsı en güzeli çünkü "deveden büyük fil var" demiş oluyorsun! Trafik kaza tutanağı + polis candır!
  • Bu devirde insan olmak zor meziyet...
  • Sonuna kadar haklisin kardesim.bende asiri derecede igrelti oluyorum boyle sonradan gorme tiplerden.Allah bildigi gibi yapsin o pisligi.o sonradan gorme insan olmayan mahlukati kafana takmana bile degmez.ama hakkini arayip arabani yaptir ve masrafini ondan al.onun yanina birakma.

• Manevra yaparken sürtmüş ama suçunu kabul etmeyip egosuyla hareket etmiş ve böyle insanlar toplumumuzda çok var.Siz zaten söyleyeceğinizi söylemişsiniz tutanakta tutulmuş tadınız kaçmasın haksız olan karşı taraf, geçmiş olsun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

Komsunun soyledikleri cok mantiksiz degil hani. Uslubu yanlis olsa da dedikleri dogru.

Senin gibiler bu çarpık zihniyeti nasıl bu kadar rahat dile getirebiliyor anlamıyorum. Allah herkese empati yapabilmeyi nasip etsin.
  • Boşver kalp kıran tarafta olmamışsın mal gelip geçicidir o maldan da o mallar bir gün gidecektir.

• Nusr ile uslanmayani etmeli tekdir,tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir ...Tam biçilmiş kaftan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun_aslan -- 2 Ekim 2017; 13:18:24 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.