|
-
Bence araç orjinalse hiç oynama. Ama ille de boyatacaksan fikir olsun bizim mahallede kaporta boya işlemi yapan arkadaşlar boyaya 3000, sök-tak masrafı 500 alıyordu en son.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
benim kaporta iyi değil. kaporta düzeltme - fırın boya 8 bin tl demişlerdi geçen ay =) tamponda kırıklar var. kapıda bir kaç vuruk var. kaputta çok az macun var. arabanın ön yanından arkasına doğru bakınca dalgalı gidiyor kaporta. bir fikir olur kafanızda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 7 Ekim 2020; 23:23:46 >_____________________________ -
İstanbul'da değil ama, broadway 2500 TL boyattık. Fırın değildi. Fırınsız da oluyor niye olmasın? Kaporta ve boya ustası aynı kişi yaşlı bir zanaatkardı. Bilginiz olsun diye yazdım.
Bu sene mi boyattınız? İstanbul ve farklı illerde fiyat değişiyordur sanırım. Tofaş, Renault yada benim almayı düşündüğüm Kia Pride gibi araçların sökmesi takması kolay olduğu için komple boya ücretide düşük olur diye tahmin ediyorum.
İki ay kadar önce boyattık.
_____________________________ -
Fırınsız boyada olur eskiden fırın mı vardı. Önemli olan boya yapılacak yerin tozsuz ve kuruması beklenirken de toz girmeyecek olması, zaten en son pasta yapılır, o şekilde teslim edilir. Renk koyu renk olmazsa daha iyi olur,
boyada fiyatı en çok belirleyen ustanın kalitesi oluyor. kimi usta var 2500 e boyatırsınız at arabası gibi boyar, iyi usta da 5000 ister ama helal olsun dersiniz.
Eylul icinde bi tanidik Doblo boyatti.
3000 boya 1000 Lira da kaportaci.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
300bine rahat boyanır. Bizim arkadaş yarım olarak (kaput, tavan, bagaj kapağı) 1500'e boyatmıştı.
_____________________________ "17 Seat Leon 1.6 TDi Style Plus - Dell Inspiron 7559 - Maden & Met. Malz. Mühendisi - DEU ÇAP - YouTube -
Peki bordo renk bir aracı, beyaza boyatınca hala eski renginin belli olduğu yerler kalıyor mu? Boya işlemi yapılırken motoru falan söküyorlar mı? Kapı döşemesi, zemin, tavan döşemesini ve camları söktüklerini biliyorum.
hocam boyama öncesi araca kumlama denilen bir işlem yapılıyor mu onu netleştirmek (bildiğim kadarı ile - yanlışım var ise düzeltin) bence önemli.
eski boyanın üzerine boya atmak ile zemini önceden cillop gibi hazırlayıp sonradan boyamak arasında fark olmakta.
düşük ücret isteyen çoğu ustanın bunun ile uğraşmadığını duymuştum.
1 ay önce çok temiz 306'yı kaçırmıştım. Eğer alsaydım komple boyatacaktım. Boyası tamamen güneş yanığı idi ama içerisi pırıl pırıldı.
_____________________________ Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler