Şu haberden sonra kolonlara ve kirişlere çivi dahi çakana müebbet hapis cezası verilmeli. Cinayetten bile öte bir şey bu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kolon ve kirişlere yapılan eziyet




-
-
çivi bile çakılmaz zaten.. de...
-
Kolon delip karot almanın bundan farkı yok. 1999 sonrası hiçbir binanın kolonlarını karot için deldirmeyin. Binanın statiğini ve taşıyıçılığını zayıflatmayın.
Yıkılmacayağı varsada karottan sonra yıkılabilir.
Bu işinde rantı var. Oltaya gelmeyin
-
He he bi sen biliyon bütün mühendisler uzmanlar evler yıkılsın diye test yapıyor zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Beton numunesini kolondan niye alsınlar ki bir sürü yer var konutta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yav he tuğladan alsınlar demi çok bilmiş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kolon dışında her yer tuğla mı oluyor ki... Tuğla ile betonu bilmeyen denetçi mi olur? İmamoğlu dün konusuyurdu İstanbul'da o kadar riskli bina var ki o kadar söyledik kimse kontrole gelmedi ama Maraş depremi üzerine 100 binleri aştı... Millet ev kötü çıkacak masraf olacak diye başvuru bile yapmıyor yada sizin gibi yanlış bilgi verenler yüzünden kontrolde ev zarar görecek diye başvurmuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1993 yılında İstanbul Ümraniye’ de bataklıktan çevrilme ve halen altından su çıkan arsaya inşa edilen kendi apartmanımızın inşaatında çalışmıştım:
Deniz kumunu boyum kadar büyük ve geniş elekten geçirip harç yapardık.
Tuğla duvarlar yükseldikten sonra tavan betonunu duvarların üzerine dökerdik.
Beton dökülürken elime aldığım levye ile kalıpların içindeki demirleri sallar betonun en ücra yerlere kadar dolmasını sağlardım.
Beton kuruyunca kalıpları hemen sökmez, bir kaç gün betona su verirdik.
1,5 metre genişlikte ve Mini bir futbol sahası büyüklüğünde boydan boya balkon yaptık, bir de zemini ağır fayanslarla döşemiştik.
1999 depreminde sokaktaki daha yeni binalar hasar aldı hatta birine ağır hasarlı raporu verildi ama bizim apartmanda çatlak bile oluşmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Basınç testi yapılıyor o karota.
Tabliye ile kolondaki beton dayanımı farklı olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ona bakarsak aynı inşaatın farklı günlerinde farklı mevsimlerde farklı işçilerin döktüğü betonlarda farklı olacaktır... Aynı sitenin 7si yana yıkılırken 1 i çöküp 2si ayakta kalmasını nasıl açıklarız ki zaten mutlaka farklılık varki binalar farklı davranmış depreme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
binanin tasiyici sistemi kolon ve kirislerdir. numunenin buralardan alinmasi mecburdur.
-
Betonun ne kadar dayanacağını anlamak için karot alıyorlar bildiğin gibi yoksa nasıl test edecekler.
Üst katlardan almak daha mantıklı olur. Ayrıca daire kuvvete dayanacak en iyi şekil.
Ki bunun uzmanı sen ben değilim bunun için inşaat mühendisi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 26 Şubat 2023; 17:49:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Depremde çogu bina oturma yapmış … yani bina altında ya kolonları kesmişler yada zayıf yapmışlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 26 Şubat 2023; 19:7:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Depremde yıkılmış binanın mı yoksa sağlam denilen evden mi diye soracaktım ama bunla ilgili haber var... Burda "Karot Alımı, tahribatlı bir yöntemdir ve her koşulda yapıya zarar verir." diye yazmakta fakat karotun nerden alınacağı yazmıyor
www.hurriyet.com.tr
Karot nedir? Karot örneği nasıl alınır?https://www.hurriyet.com.tr/gundem/karot-nedir-karot-ornegi-nasil-alinir-41436038Peki çözümünüz nedir? En iyi ihtimal son kattakinin kabul etmesi. İlk kattakilerden alınmaması
Ek: yazıyı hızlı okuyunca görmemişim karotun nerden alınacağı yazıyormuş "Yapının ve yapı gücünü etkilemeyecek yerler seçilmelidir"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Şubat 2023; 18:11:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Döşemeyi delip aynı betondan örnek alabilirler , illede taşıyıcı kolonları delmek şart değil. Döşeme ile kolonun betonu aynı betondur ve aynı anda dökülür.
Ama benim parkem bozulmasın aman benim tavanımda iz kalmasın diye , gidiyorlar en kritik parçayı deliyorlar. Aptallık. DEvletin buına dur demesi lazım ,ama kafaları basana kadar heralde bütün binaları delik deşik edecekler. Sakın kendi binanızda izin vermeyin
Ayrıca birçok ileri teknikler var. FRekans yöntemi vadır. Kolona cihazı bağlarsın ultrasonik frekans verir , frekansın geri dönüşüne göre betonun dayanıklığını ölçer. RAdar gibi.
Kolondan Karot almak en ilkel ve binaya en büyük yapılacak kötülüktür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 26 Şubat 2023; 18:46:23 > -
Turk Halki muhendisligin onemini yeni yeni anlamaya basladi! Verdiginiz yanlis oylar yuzunden yaratilan kaos ortamindan dolayi binlerce degerli muhendisinizi, doktorunuzu yurtdisina kacirdiniz, simdi kafaniza dank etti degil mi? Kulaktan dolma bilgilerle ne yapiyorsaniz yapin simdi. Gecti borun pazari sur essegi New York'a.
-
Adam parkeden beton testi yaptırcakmış 😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrickk -- 26 Şubat 2023; 19:13:53 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yikildiysa neden yikildigini anlamak icin, yikilmadiysa binanin durumu hakkinda bigli sahibi olmak icin alinabilir.
Karot alinan yeri geri uygun bir malzeme ile geri doldurulmasi gerekir mantiken. Dolduruluyormu bilemiyorum veya ne tur bi proseduru var bunu yapan yerlere sormak lazim.
Hangi kattan alinacagina gelirsek; her kat ayri ayri imal edildiginden farkli sonuclar cikmasi olasi. Benim tercihim en uygunu ve saglikli sonuc alinmasi açisindan her kattan alinmasi olurdu.
-
Schmidt Hammer yani şimit tabancası ile kolon ve kirişlerde test yapılabilir. 85% doğru sonuç verir. Bir yerleri deldirmeye de gerek yok, üstelik canınızın istediği her yerden yapabilirsiniz.
-
Bu konuyla alakalı bizim apartmanda sorun çıktı. Bazı kişiler kendi katından karot alınmasına ve hasar verilmesine müsade etmiyor.
Gelecek görevlilerin bu işlemi hangi katlarda uygulayacağı meçhul. 2000 öncesi inşa edilmiş bir bina olduğu için çekincesi olan çok insan oldu. Kaş yapalım derken göz çıksın istemiyorlar.. @cocainbar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 26 Şubat 2023; 20:4:6 >
He he bi sen biliyon bütün mühendisler uzmanlar evler yıkılsın diye test yapıyor zaten
|
Kolon delip karot almanın bundan farkı yok. 1999 sonrası hiçbir binanın kolonlarını karot için deldirmeyin. Binanın statiğini ve taşıyıçılığını zayıflatmayın. Yıkılmacayağı varsada karottan sonra yıkılabilir. Bu işinde rantı var. Oltaya gelmeyin |
Yav he tuğladan alsınlar demi çok bilmiş
|
Dökülen beton mukavemeti mevsime, döken işçiye göre değişmez. Projede beton C30/37 ise aynı beton dökülür tüm katlardaki kolon ve perdelerde. Ancak döküm hatalarından dolayı yeterince vibratör uygulamayan yerlede zayıflık olabilir. Bu yüzden beton döken ekip zırt pırt değiştirilmez. İş süresince her katı aynı ekip döker. Çökmeler genel olarak yanlış demir diziliminden kaynaklanır. Dökülen beton sadece demiri koruyarak deprem anında karakteristiği ve dizilimi değişmesin diyedir. S500 tip ve yeterli sıklıkta döşenen demirlere C25/30 beton dökmek bile yeterlidir. Ancak C30/37 beton be S500 demir deprem ülkelerinde minimum standart kabul edilmelidir. Maalesef ülkemizde büyük çoğunlukla S220 düz demir kullanılmıştır. Bu demire C50/60 beton kullansanız bile bina deprem anında çöker. Türk Halkı betonu değil de demirin sertliğini sormaya başladığında müteahhitler üzerinde gerçek baskı oluşacaktır. Halk olarak bir kez olsun cahilce değil de profesyonelce soru sorulsa her şey düzelmeye başlayacaktır.
|
Benzer içerikler
- ömer aktaşöz
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- defacto boykot mu
- efe oak barrel fiyat
- fissler boykot mu
- samsung galaxy a16 ne zaman çıktı
- t10f togg
- e sim nedir
- fiat 600 fiyat
- byd seal fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X