Döşemeden de alınır mantıklı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kolon ve kirişlere yapılan eziyet (2. sayfa)



-
-
Doğru çok doğru
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Döşemeden karot almak olur ama kolon ve kirişlerden bir de perde duvarlardan alınması şarttır. Döşeme taşıyıcı bir eleman değildir. Döşeme zarar gördü diye bina çökmez. Kolon ve perdeler binayı taşır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dökülen beton mukavemeti mevsime, döken işçiye göre değişmez. Projede beton C30/37 ise aynı beton dökülür tüm katlardaki kolon ve perdelerde. Ancak döküm hatalarından dolayı yeterince vibratör uygulamayan yerlede zayıflık olabilir. Bu yüzden beton döken ekip zırt pırt değiştirilmez. İş süresince her katı aynı ekip döker. Çökmeler genel olarak yanlış demir diziliminden kaynaklanır. Dökülen beton sadece demiri koruyarak deprem anında karakteristiği ve dizilimi değişmesin diyedir. S500 tip ve yeterli sıklıkta döşenen demirlere C25/30 beton dökmek bile yeterlidir. Ancak C30/37 beton be S500 demir deprem ülkelerinde minimum standart kabul edilmelidir. Maalesef ülkemizde büyük çoğunlukla S220 düz demir kullanılmıştır. Bu demire C50/60 beton kullansanız bile bina deprem anında çöker. Türk Halkı betonu değil de demirin sertliğini sormaya başladığında müteahhitler üzerinde gerçek baskı oluşacaktır. Halk olarak bir kez olsun cahilce değil de profesyonelce soru sorulsa her şey düzelmeye başlayacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bizim halkımız maalesef komploperest bu sebepten evine karot testide yaptırmaz bi depremde mevta olur gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrickk -- 26 Şubat 2023; 21:30:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu mantık cahilliktir kanmayın lütfen
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Döşeme zarar gördü diye bina çökmez zaten ama betonu kötüyse kolon ve kirişler binayı ayakta tutamaz diye sonuç çıkarılabilir... Ayrıca Marmara depremi sonrasındaki yapılarda hazır beton kullanılması zorunlu hale gelmiş. Ölçülecek olan 2000 öncesi olacaksa bu testler binaya zarar vermeyecek tarzda olmalı.... Bina yıkılmışsa mahkemeye delil için kolondan kirişten al ama bina sağlamsa giriş katın kolunu kirişini niye deliyorsun. Binanın dönüşüme gireceği nerden belli herkesin parası olduğunu ve dönüşümü kabul edeceğini nerden biliyoruz devlet ne kadar destek verecek bilemiyoruz o zamanın test amacıyla binanın kolonların kirişlerin niye deliyorsun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kolondan tabiki karot alınacak. Karot alınan yer mevcut betondan çok daha kuvvetli tamir malzemesi ile dolduruluyor işlem sonunda. Her sosyal medyada gördüğünüz palavralara inanmayın. Biri bir görsel paylaştı bilmem ne mühendisleri karot alımı binayı sakatlar diye, herkes de sazan gibi atladı buna.
-
Benim apartmanımda böyle komplo perest birisi olcak savcılığa suç duyurusunda bulunuruz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eskiden binalar 5-10 senede bittiği bile oluyordu. Yarım kalmış açıktaki demirler kışın soğunu yağmurunu yazında sıcağını yiyebilirdi. Şimdi burda betonu su vermekten bahsediyorlar yarım kalan beton ne oluyor bu durumda... "İnsanı gam binayı nem çürütür "derler peki 2-3 hatta 5-10 sene süren inşaat zamanı o zamanda yağan kar yağmur binaya zarar vermez nasıl diyebiliriz. Yani mevsim etkileri de binanın gücünü kaybetmesinde etkilidir ... Beton döken ekip de değiştirilemez demişsin demek ki işçi de etkili olmakta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşin uzmanı değilim demiştim aslını inşaat mühendisi gibi uzmanına bırakmak lazım. Cahilim kısaca bu konuda.
Ama uzmanından duyduğum bir cümle var. Çürük binayı anlamak kolaydır. (karot testi vesaire)
Fakat sağlam binayı anlamak zordur. Onun testi depremdir. Çünkü usta demiri düzgün bağlamamıştır. Haydi güle güle.
Yani doğru malzeme kullanılsa bile. Sorun çıkabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir kac karot almayla butun bina yikilmaz.
Depremde karot alindigi icin yikilan bina bulamazsiniz. Egerki boyle bir bina varsa pamuk ipligine baglidir. Yikilmasida elzemdir.
Sizin binadakiler hayatlariyla oynadiginin farkinda degil. Ustelik hem kendilerinin hemde baskalarinin hayatiyla.
Ayrica karot delikleri beton kadar dayanikli bir malzeme ile dolduruluyor.
-
Bu izin vermeyen için topluca savcılığa suç duyurusunda bulunulanabilirler sonuçta insan hayatına kast söz konusu.
Ki öğrendiğim kadarıyla tüm binalar için yakında zorunluluk geliyor test için benim izin vermiyom olayı kalkıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Depremde oturma yapan binalar zemin altındaki sıkışması yetersiz dolgu malzemesinden dolayı oturur. Kolonlarla ilgisi yoktur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bina yığma bina zaten 60'lardan kalma. Belediyenin kontrol için geleceğini de sanmıyorum zira karot örneği alabileceği bir kolon yok binada... Es kaza gelseler bile en kötü puanı alır ve yıkım kararı çıkar.
İzin vermiyorlar doğru insan hayatına kast ediyorlar ama biz de burda oturarak kendimizi halihazırda riske atıyoruz zaten. Neden diye sormayın gidecek yer ve para yok..
-
Sizin durumunuzda onbinlerce kisi var. Evini satmak isteyipte depreme dayanikli eve gecmeyi.
Oyle bir ikilemki evinizi sattiginizi dusun, satin alan bu sefer tehlikede olacak. Vicdanende rahatsiz edici.
Istanbulu hazirlamak yillar surer. Kolay degil. Akp bu konuya hic egilmedi. Cok gec kalindi. Simdide elde sihirli degnek varmis gibi davraniyirlar
-
Satmak da çözüm olacak gibi değil. Bu saatten sonra depreme karşı dayanıklılık raporu ve zemin etüdü olmayan bir yere kimse 5 kuruş para ödemez bence. Yakında yeni kanunlar çıkacaktır bu konuda inşa ve yönetmelik anlamında çok şey değişir. 2000 öncesi binaları geçtim 2000 sonrası yapılanlar bile şüpheli duruma düştü. Şu an yapılacak en aptalca iş bence bir daire satın almak olur.
Şansa bir suriyeliye falan sattık diyelim burdan çıkacak parayla deprem dirençli bir binadan daire almaya parası yetmez. Eldeki bulgurdan olup kiracı olarak hayatımıza devam ederiz anca.
-
2000 yılı öncesi yapılan binaların çok büyük bir bölümü güncel yönetmeliklere uymadığı için sağlam raporu alamayacak zaten. Test onlar için sadece formalite.
Esas sorun bu binaları terk etmek zorunda kalacak insanların barınma sorunu.
Halkın büyük bölümünün binasını yaptıracak ekonomik gücü yok, imkanı olanlar da geçici olarak taşındıkları binadan da 3 ay sonra test yapılır yeniden taşınmak zorunda kalabilir. On binlerce insan bir anda açıkta kalınca zaten ipi ucu kaçmış kira bedelleri 10 ailenin birleşse bile ödeyemeceği sevileyelere gelebilir.
Enkaz altında kalıp ölmeyi kimse istemez ama öncesinde ekonomik gücü olmayan insanların onuruyla oynanmadan geçici barınma sorununu çözmeye yönelik adımlar atılmalı.
-
Knk karot yerine dolgu uyguluyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostum en etkilisi iscidir zaten, isci, supervizor, sef, formen, muhendis isi savsaklarsa projeye uymazlarsa kontrol de gelip kontrol etmezse zaten binalarin yikilma sebebi budur. Zemin etudu de onemli, binanin ustunun projesini tasarlatiyorlar ama zemini takan yok, kazik mi lazim, radye temel mi lazim, zemin iyilestirmesi mi lazim, sivilasma riski var mi yok mu? Muteahhitler bir haber, kontrolun de bi haber oldugunu gorduk son depremde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X