ben -kökx-2 diye biliyordum ama bugün bi kitapta kökx+2 diye gördüm? bütün bilgilerim altüst oldu
Kime göre , neye göre eşlenik Sadeleştireceğin şeye göre değişir yani.
Fark etmez. Paydadaki kök gitsin yeter.
quote:
Orijinalden alıntı: erayyirik
Kime göre , neye göre eşlenik Sadeleştireceğin şeye göre değişir yani.
örnek:
Burada eşleniğin mantığı paydaları eşitlemek iki kare farkından yararlanarak.kök x - 2 yi kök x + 2 ile çarparsan kök x in karesi - 2 nin karesi olur o da x-4 olmuş olur.Bu sayede paydaları eşitlemiş olursun.Onun eşleniği nedir falan gibi bir şey yok yani ortada.
quote:
Burada eşleniğin mantığı paydaları eşitlemek iki kare farkından yararlanarak.kök x - 2 yi kök x + 2 ile çarparsan kök x in karesi - 2 nin karesi olur o da x-4 olmuş olur.Bu sayede paydaları eşitlemiş olursun.Onun eşleniği nedir falan gibi bir şey yok yani ortada.
ok, eşlenik alma olayı zaten yok sanırım anladım teşekkürler,
fakat eşlenik alıcak olsa yukarıda yazdığım gibi alamaz di mi? yani böyle bir şey mümkün değil? :)
quote:
Orijinalden alıntı: Cloudmark
quote:
fakat eşlenik alıcak olsa yukarıda yazdığım gibi alamaz di mi? yani böyle bir şey mümkün değil? :)
Öyle bir şey yaparsan aynısının eksilisi çıkar.Önermem
ben -kökx-2 diye biliyordum ama bugün bi kitapta kökx+2 diye gördüm? bütün bilgilerim altüst oldu
(kökX )+ 2 ile çarparsan x-4 elde edebilirsin mesela...
quote:
Orijinalden alıntı: Cloudmark
quote:
eşlenik almayı ezberlemişsin, eşleniğin amacı paydada irrasyonel sayı bırakmamaktır, o yüzden iki kare farkı yapabilceğin şekilde (yani paydayı rasyonel yapma) yazarsan sorun kalmıcaktır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme