Şimdi Ara

kökX-2 nin eşleniği nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben -kökx-2 diye biliyordum ama bugün bi kitapta kökx+2 diye gördüm? bütün bilgilerim altüst oldu

• Kime göre , neye göre eşlenik Sadeleştireceğin şeye göre değişir yani.
  • Fark etmez. Paydadaki kök gitsin yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

Kime göre , neye göre eşlenik Sadeleştireceğin şeye göre değişir yani.

kökX-2 nin eşleniği nedir?

örnek:
  • Burada eşleniğin mantığı paydaları eşitlemek iki kare farkından yararlanarak.kök x - 2 yi kök x + 2 ile çarparsan kök x in karesi - 2 nin karesi olur o da x-4 olmuş olur.Bu sayede paydaları eşitlemiş olursun.Onun eşleniği nedir falan gibi bir şey yok yani ortada.
  • quote:

Burada eşleniğin mantığı paydaları eşitlemek iki kare farkından yararlanarak.kök x - 2 yi kök x + 2 ile çarparsan kök x in karesi - 2 nin karesi olur o da x-4 olmuş olur.Bu sayede paydaları eşitlemiş olursun.Onun eşleniği nedir falan gibi bir şey yok yani ortada.

ok, eşlenik alma olayı zaten yok sanırım anladım teşekkürler,

fakat eşlenik alıcak olsa yukarıda yazdığım gibi alamaz di mi? yani böyle bir şey mümkün değil? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloudmark

quote:

Burada eşleniğin mantığı paydaları eşitlemek iki kare farkından yararlanarak.kök x - 2 yi kök x + 2 ile çarparsan kök x in karesi - 2 nin karesi olur o da x-4 olmuş olur.Bu sayede paydaları eşitlemiş olursun.Onun eşleniği nedir falan gibi bir şey yok yani ortada.

fakat eşlenik alıcak olsa yukarıda yazdığım gibi alamaz di mi? yani böyle bir şey mümkün değil? :)

Öyle bir şey yaparsan aynısının eksilisi çıkar.Önermem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben -kökx-2 diye biliyordum ama bugün bi kitapta kökx+2 diye gördüm? bütün bilgilerim altüst oldu

(kökX )+ 2 ile çarparsan x-4 elde edebilirsin mesela...
  • quote:

quote:

eşlenik almayı ezberlemişsin, eşleniğin amacı paydada irrasyonel sayı bırakmamaktır, o yüzden iki kare farkı yapabilceğin şekilde (yani paydayı rasyonel yapma) yazarsan sorun kalmıcaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.