Şimdi Ara

Kodiaq 18 lt yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
21.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu aracı takip ederken forumda uzun dönem 8 lt ortalama oldugunu okumustum. Malum sitede bir ilanda ortalaması 18,5 lt gözüküyor. Acaba bu farklı bir ortalama olabilir mi, yani kısa mesafe gibi. Son 59 km ortalaması mıdır? Vag grubuna aşina olmadıgımdan çıkartamadım. Başlangıctan itibaren yazması kafa karıştırdı

Kodiaq 18 lt yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 16 Temmuz 2017; 23:34:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Skoda Kodiaq 1.5 TSI Yakıt Tüketimi

Skoda Kodiaq, geniş iç hacmi ve güçlü motoru ile bilinen bir SUV'dur. Ancak yakıt tüketimi, potansiyel alıcılar için önemli bir husustur.

Skoda Kodiaq 1.5 TSI motor seçeneği, dengeli performans ve yakıt verimliliği sunar. Şehir içi sürüş koşullarında ortalama 7,5 litre/100 km yakıt tüketirken, otoyolda bu değer 5,5 litre/100 km'ye kadar düşebilir.

Kodiaq 1.5 TSI sahiplerinin yakıt tüketimi yorumları genellikle olumludur. Çoğu kullanıcı, aracın performansını göz önünde bulundurduğunda yakıt verimliliğinden memnun kalmaktadır.

Yakıt verimliliğini artırmak için sürüş tarzınıza dikkat etmeniz önerilir. Ani hızlanma ve frenlemeden kaçınmak, lastiklerinizi düzenli olarak kontrol etmek ve aracınızı aşırı yüklememek yakıt tüketimini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Eğer daha yüksek yakıt verimliliği arıyorsanız, Kodiaq 2.0 TDI dizel motor seçeneğini de düşünebilirsiniz.

Genel olarak, Skoda Kodiaq 1.5 TSI, dengeli yakıt tüketimi ve performans sunan güvenilir bir SUV'dur. Yakıt verimliliği konusunda endişeleriniz varsa, sürüş tarzınızı optimize etmeyi veya dizel motor seçeneğini değerlendirmeyi unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne 18 lt mi !!!!!

Araç bildiğin benzini su gibi içmiş.

• benim aklıma bi senaryo geliyor, bu aracı nasılsa satıcaz diye ölümüne hor kullanmışlar son 59 km
  • x6 50i xdrive bile(Düzeltme)17 litre yakıyor be yuh!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 16 Temmuz 2017; 23:39:33 >
  • Motoru açacam diye zorlamış olabilirler 1. viteste full yokuş çıksan bu kadar yakmaz ikinci bir ihtimal yakıt tüketimini durur vaziyette sıfırlayıp park halinde rölantide uzun süre beklemişse de bilgisayarda bu tüketim çıkmış olabilir ya da sıfırladıktan sonra çok kısa mesafe kullanıp stop etmiş olabilirler(sadece park yerini değiştirmek için çalıştırmak gibi) o zaman yol bilgisayarının böyle algılaması normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phbfmv -- 16 Temmuz 2017; 23:48:7 >
  • benim bildigim vag grubunda benzin aldıktan sonra tüketim sıfırlanıyor. hocamın 1.2 tsi poloda 19.6 litre tüketim yazıyordu

• Yeni sıfırlamislardir belki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aveo Yakıt Tüketimi
    13 yıl önce açıldı
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Jetta 1.9 TDI Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 FSI motorun 42 litre yaktığını gördüm anlık olarak.Her şey mümkün
  • Başlangıçtan itibaren yazan tüketim değeri, aracı stop ettikten sonra 2 saat geçsin, sıfırlanıyor. Gidilen mesafeyi ve hızı görmeden yorum yapmamız yanlış olur. Sıcak yaz aylarında aracı yeni çalıştırıp şehiriçi ara sokaklarda gezince yol bilgisayarı zaten bu değerlerden itibaren düşmeye başlıyor.

Fakat kodiaq için gerçekçi tüketim verisi İstanbulda minimum 9.5-10 lt civarında. 11-12de olabilir. Şehirlerarası da 6.5 - 7 litre altına düşürmek çok zor. 150 beygirlik 4x4 olanını kullandım klima açıkken 120 ile otobanda 7.5tan aşşağı yakmıyor. Karması 8 diyen aşırı dikkat ederek kullanıyordur ve aracı 4x2dir. O değeri ancak Ateca ile elde edebilmek mümkün ki o araçta 1375 kg. Kodiaq'ın Performansı da kasa ağır olduğu için yeteri tatmin edici değil. 1.2 TSI 90 beygir Polo'yu 160a kadar geçemiyor. Fakat 600 kg daha ağır tabi bundan kaynaklanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Başlangıçtan itibaren yazan tüketim değeri, aracı stop ettikten sonra 2 saat geçsin, sıfırlanıyor. Gidilen mesafeyi ve hızı görmeden yorum yapmamız yanlış olur. Sıcak yaz aylarında aracı yeni çalıştırıp şehiriçi ara sokaklarda gezince yol bilgisayarı zaten bu değerlerden itibaren düşmeye başlıyor.

Fakat kodiaq için gerçekçi tüketim verisi İstanbulda minimum 9.5-10 lt civarında. 11-12de olabilir. Şehirlerarası da 6.5 - 7 litre altına düşürmek çok zor. 150 beygirlik 4x4 olanını kullandım klima açıkken 120 ile otobanda 7.5tan aşşağı yakmıyor. Karması 8 diyen aşırı dikkat ederek kullanıyordur ve aracı 4x2dir. O değeri ancak Ateca ile elde edebilmek mümkün ki o araçta 1375 kg. Kodiaq'ın Performansı da kasa ağır olduğu için yeteri tatmin edici değil. 1.2 TSI 90 beygir Polo'yu 160a kadar geçemiyor. Fakat 600 kg daha ağır tabi bundan kaynaklanıyor

Tucson içinden geçer o zaman bunun

• Baslangictan itibaren demek araci ilk calistirdigindan itibaren ve son stop etmenin uzerine 2 saat gecmis olmasidir. 59km ile alakasi yok. Araci ilk calistirdiktan sonra park yerindeki hamlelerde bile 20lt yazar, dikkate alinacak bi veri degil

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

Başlangıçtan itibaren yazan tüketim değeri, aracı stop ettikten sonra 2 saat geçsin, sıfırlanıyor. Gidilen mesafeyi ve hızı görmeden yorum yapmamız yanlış olur. Sıcak yaz aylarında aracı yeni çalıştırıp şehiriçi ara sokaklarda gezince yol bilgisayarı zaten bu değerlerden itibaren düşmeye başlıyor.

O esnada Kodiaq 2 kişi, polo tek kişiydi fakat yine de 150 beygirin hakkını veren bir otomobil değil. Teknik bilgilerde 1668 kg yazıyor buna ek olarak cam tavan ve 19 jantlarla 1800 kg civarındadır ağırlığı.

177lik tucson havada karada asfaltta mıcırda otobanda köy yolunda, 150lik Kodiaq'ı her türlü avlar, en ufak zorlanma belirtisi dahi göstermez

Ama aynı motorlu 150lik Ateca, Tucson'la kısada baya yürür, kafa bile çıkartabilir 8.6 snde 100 yapiyor tucsondan yarim sn hızlı, uzunda da direnir ama 170-180den sonra yine tucson geçer diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

O esnada Kodiaq 2 kişi, polo tek kişiydi fakat yine de 150 beygirin hakkını veren bir otomobil değil. Teknik bilgilerde 1668 kg yazıyor buna ek olarak cam tavan ve 19 jantlarla 1800 kg civarındadır ağırlığı.

177lik tucson havada karada asfaltta mıcırda otobanda köy yolunda, 150lik Kodiaq'ı her türlü avlar, en ufak zorlanma belirtisi dahi göstermez

Ama aynı motorlu 150lik Ateca, Tucson'la kısada baya yürür, kafa bile çıkartabilir 8.6 snde 100 yapiyor tucsondan yarim sn hızlı, uzunda da direnir ama 170-180den sonra yine tucson geçer diye düşünüyorum.

Valla hocam esk-ankara arası kullandım. Yuksek olmasi pek güven vermiyor özellikle fordcu olarak sürüş dinamiklerine cok dikkat ederim connectle 150 ile gittiğim yerlerde bu araçla 160 ile tedirgin oldum. Yükseklik ve boyut olarak benzerler. Bazi markalar ne yaparsa yapsin bazi zevkleri veremiyorlar. Ha 2016 golf ile de gittim o yolu o araçta da aşırı bir yapaylık var. Direksiyon yol tutuşundan değil de direk elektronik olarak sertleştiğini hissettiriyor. Ha birde A5 Quattro ile gittim 4 çeker o aracı da tam gazda yolda tutmak ayri bir dert sağa sola koparıyor valla

• Tabi ki normal bir değer değil.

Sürücü kaynaklı.
  • 18.5 uğu ilk bakışta 185 km hız olarak görenler online mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

18.5 uğu ilk bakışta 185 km hız olarak görenler online mı?

Q7 yada q5 daha fazla yakıyordur.

• Normal değil hocam golf 1.4 125 dsg kullanıyorum araç 1195 kilo, kodiaq 1550 kilo, çok dar, sıkışık trafiktekilerin ciddi öküz olduğu bir yerde yaşıyorum şehir içine sinir olmamak için girmemeye çalışsam da dur kalk şehir içi trafikte 7.3-8.3 civarı oynuyor. 355 kilo farkı koyalım bir de kodiaq 4 çeker olması lazım ona da ekleyelim benim kullandığım parkur gibi sıkışıkta bile 13'ü geçeceğini sanmıyorum. Şehierler arası sabitlerseniz 5 lt normal kullanırsanız 5.5 civarı geziyor, hadi bu da normal kullanımda 6.5 yaksın 18 şehirler arasıysa gazlamış arkadaşlar, motoru açmak için herhalde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben en ekonomik olduğu söylenen benzinli otomobilleri alamıyorum yakıttan dolayı millet benzinli suv alabiliyor hem yerden yüksek hem tonaj olarak ağır hemde 4x4 ve benzinli! sonuç olarak benzinli suvların çok çok dikkat ederek kullanılmadan az yakma şansı yok! az derken şehir içi 9-10 lt yakarsa iyidir
  • Az bile yakmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

18.5 uğu ilk bakışta 185 km hız olarak görenler online mı?

Bekir hocam kim sinirlendirdi seni

Herkesin defalarca banlandığını gördüm sana ilk defa denk geldim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.