Şimdi Ara

Kod & Tasarım Editör

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Şimdiye kadar bir çok kod editörü kullandım (Zend,Dreamweaver,PHPDesigner...) fakat hiç birinden memnun kalmadım. Web tasarımı ve grafik tasarımı için kullanabileceğim stabil program önerebilirmisiniz ?

Yada All-in-One şeklinde program varmıdır ? Yani içinde bir tasarımcının tüm işlerini görebileceği ? (Böyle bir program çok işime yarar.)

Birisi yazılan kodların yani textlerin seçilen dile uygun olup olmadığını kontrol eder. Diğeri pixellerdeki ( Image Editörler için ) yada koordinatlardaki ( Vektörel Editörlerdeki ) değerlere göre ekrana görüntü çıkartır.

Yani birisi text ( Metin ) bazlı, diğeri resim diyesim geliyor ama o bile değil. Yani daha piyasada hem vektörel yönü hem de image yönü tam anlamı ile gelişmiş, standartlara cevap verebilecek bir program yokken birde içine kod yada bildiğimiz manada wysiwyg tarzında bir program ekelemek hayalperestlik olur önümüzdeki şu 3-5 senelik zamanda. Kaldı ki artık CSS editörler bile ayrılıyor wysiwyg editörlerden...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat_tekeci

merhabalar ben 13 yaşındayım site kurmak istiyorum biraz bilgim var kendim nasıl kod oluştururum? hangi siteleri tavsiye edersiniz?

arastir biraz ;)

merhabalar ben 13 yaşındayım site kurmak istiyorum biraz bilgim var kendim nasıl kod oluştururum? hangi siteleri tavsiye edersiniz?

Tekno abi sende hemen araştır diyorsun çok az bilgi verelim ki ordan araştırmaya başlasın öncelikle HTML kodlarını öğren ve ilk sitelerini frontpage ve dw ile yapmaya başla dw ilk başlarda ağır gelir kendin kod oluşturmazsın kodları kendin yazarsın

Frontpage programını temin et ilk başlarda bununla başla ( pc de office yüklüyse frontpage yüklü olabilir )

HTML kodlarını geliştir

Sonra diğer web kodlarını öğren ( asp , php , css , asp.net vs )

Orjinalden alıntı: X Files

Kod ve Grafik tasarım programının bir arada olması sizce mümkün mü ?

Birisi yazılan kodların yani textlerin seçilen dile uygun olup olmadığını kontrol eder. Diğeri pixellerdeki ( Image Editörler için ) yada koordinatlardaki ( Vektörel Editörlerdeki ) değerlere göre ekrana görüntü çıkartır.

Yani birisi text ( Metin ) bazlı, diğeri resim diyesim geliyor ama o bile değil. Yani daha piyasada hem vektörel yönü hem de image yönü tam anlamı ile gelişmiş, standartlara cevap verebilecek bir program yokken birde içine kod yada bildiğimiz manada wysiwyg tarzında bir program ekelemek hayalperestlik olur önümüzdeki şu 3-5 senelik zamanda. Kaldı ki artık CSS editörler bile ayrılıyor wysiwyg editörlerden...

bir arada olmasa da olur adobenin programları gibi de olabilir

siz de demişsiniz css editörler bile ayrılıyor ben bu ayrılıktan şikayetçiyim zaten bir çalışmaya başladığım zaman onlarca program yerine adam akıllı bir veya bir kaç program kullanmak daha cazip geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_24117669/mpage_1/key_//tm.htm#24136747

yukarıdaki konuya cevabıma ek olarak;

Forumlar:
    http://forum.ceviz.net/
    http://www.r10.net/index.php

adresleri verilebilir. Kendine bir proje bularak başlamanı tavsiye ederim aksi halde hemen soğursun; fakat bir şeyler yaptığını görürsen sürekli daha iyisini yapmaya çalışırsın...

• quote:

Orjinalden alıntı: huseyin16

quote:

Tekno abi sende hemen araştır diyorsun çok az bilgi verelim ki ordan araştırmaya başlasın öncelikle HTML kodlarını öğren ve ilk sitelerini frontpage ve dw ile yapmaya başla dw ilk başlarda ağır gelir kendin kod oluşturmazsın kodları kendin yazarsın

Frontpage programını temin et ilk başlarda bununla başla ( pc de office yüklüyse frontpage yüklü olabilir )

HTML kodlarını geliştir

Sonra diğer web kodlarını öğren ( asp , php , css , asp.net vs )

dogru diyosun aslinda ama bize bilgiyi kim verdi :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.