Şimdi Ara

Next.js ile Proje Geliştirenler İçin Ücretsiz Şablon Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa süre önce ufak bir web uygulaması için frontend tarafını hızla kurmam gerekti. Genelde sıfırdan başlamak alışkalık olsa da bu defa zaman kazanmak için hazır şablonlara göz atayım dedim. Biraz araştırınca freenextjstemplates.com diye bir siteyle karşılaştım. Belki benzer arayışta olanlar için faydalı olabilir.

Site sadece next.js altyapısıyla hazırlanmış şablonları listeliyor. Hepsi açık kaynak ve Github üzerinden erişilebilir. Kategori bazlı ayrım yapılmış: kişisel portföy, ajans siteleri, SaaS panelleri gibi farklı kullanım senaryolarına göre sınıflandırma var. Genelde Tailwind CSS ile yazılmış, bazı temalarda TypeScript ve örnek API entegrasyonları da yer alıyor.

İşin güzel tarafı, kod kalitesi fena değil. Temalar sade ve anlaşılır yapıda. Yeni başlayanlar için fazla karmaşık değil ama ileri seviye ihtiyaçlar için yeterince esnek. Ancak bazı şablonlar güncelliğini yitirmiş olabilir, aktif olarak geliştirilenleri seçmek gerekiyor. Ayrıca "boilerplate" değil, çoğu UI ağırlıklı – yani backend kısmı genellikle yok. Bu da bazıları için avantaj olabilir.

Kullanımı zor değil, klonla, npm install, npm run dev ile çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Ben portföy için olan temayı düzenleyip bir arkadaşın işi için kullandım, zaman açısından oldukça verimliydi.

frontend tarafında hızlıca arayüz çıkarmak isteyenler için iyi bir kaynak. Proje bazlı düşünenler ya da MVP geliştirenler için de faydalı olabilir. Ticari kullanımda da sıkıntı çıkaracak bir lisans detayı göremedim, yine de kontrol etmekte fayda var.

Bu arada fdrklı alternatifleri olan varsa onları da duymak isterim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.