Şimdi Ara

Koç Üniversitesi'ni düşünenlere yardımcı olabilirim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
6
Favori
27.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle hocam haklısınız ama ailemin ekonomik durumu iyi değil ondan endişe ediyorlar kendilerince:) ama ben kendime güveniyorum, güzel işler yapacağımı düşünüyorum akademik anlamda.
  • Hocam merhaba,Koç'un İşletme,Ekonomi ve Psikoloji bölümleri hakkında bilgi alabilir miyim ?
  • Fizik nasıl? Ve şu exchange için para desteği veriyor falan doğru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kafa arkadaş çok varmı yazları tatile filan gidiyormusunuz

• şu an f5 ile ciddi düşünüyorum
  • Arkadaşlar tam bursluysanız gidip okuyun.

Ama amacınız mezun olup kariyer yapıp para kazanmaksa, mezun olunca para kazandıramayacak bölümlere gitmeyin, siz üzülürsünüz.

İdealist bölümler istiyorsanız puanınızın yettiği devlet üniversitesine gidin zaten.

Arkadaşım 2013 yılında makine müh. girdi bu okulda 25 burslu. Girdiğinde 40 bindi okul şimdi olmuş 70 bin.

Bu rakamlar cidden komik. Mezun olduğunuzda 5 binden başlatmayacak kimse sizi.

25 burslu ya da burssuz gidecekseniz, baya baya 10 yıl kazandığınız para bu okula verdiğiniz paraya eşit olacak. Rezalet.
  • koç yurtdışında master konusunda başarılı bi okul mu
  • Felsefe okuyan biri mühendislikle çap yapabilir miymiş hocam? Esas amaç felsefe değil ama sadece girilebilen bölüm orası esas hedef mühendislik , sırf koç diye felsefe yazılıyor ve müh çap isteniyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: AvşalıTavşan

Dostum sorulan sorular karşısında çok öznel cevap veriyorsun; "iyi,güzel,hoş,harika,muhteşem" gibi.

4-5 tane Koçlu arkadaşım var ya kokoş ya da asosyal.

Tam burslularla burssuzların en fazla ayrım yapıldığı okuldur bunu çok rahat söylüyorum, bunu bizzat Koç'ta okuyan arkadaşım söyledi.

İmkanları çok fazla bunu yadırgayamam, hem İstanbul'da oluşu hem de İstanbul'un dışında bir kampüsü oluşu insanları cezbediyor fakat imkanları kullanmasını bilen kaç kişi var onu sorgulamak gerekiyor.

Ve bence tamamen denk olan Bilkent gibi bir özel üniversite varken Koç'a yıllık 63 milyar para verilmesi bence çok gereksiz(Bilkent 32 milyar). Ve daha yazdıklarıma Boğaziçi'ni katmadım bile.

Arkadaşların kim nedir tanımıyorum ama gerçekten koçta asosyal olabilmek için bazı ciddi problemlere sahip olmak gerekiyor. Dediklerini duyunca şaşırdım baya açıkçası acaba ben mi başka okulda okuyorum diye. Arkadaşlarımın yarısı anadolu bursiyeri diğer yarısı gayet varlıklı ailelerden gelme çocuklar ben kendi adıma konuşuyum 2-3 yıllık koç hayatımda bir kere doğru düzgün burslu burssuz ayrımı yapılan bir olay görmedim. Tabii hiç yoktur demiyorum ama ayrımın türkiyede en fazla olduğu üniversite olduğunu söylemek en az bu okulda okuyup asosyal olmak kadar absürt geldi bana ne yalan söyleyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: despinaleaxo

Ailemin sorun etmeyeceğini bilsem kimya okurdum, eskiden beri hayalim diyebilirim. İskender hoca vardı geçen yıl tanışmıştım bilmem tanır mısınız? :) Allahım bu ne azimdir, bu ne çalışma aşkıdır. Çok sevmiştim kendisini. Yeliz hocanın Caltech maceraları mı desem, Funda hocanın Aziz Sancar ile olan lab maceraları mı... bilemedim. Mükemmel kadro, mükemmel sosyal ve akademik imkanlar. Sonuç olarak koskoca bir hedefe elveda demek zorundayım, zorunda kalacağım hocam:)

Funda hocanın dersini almıştım ilk senemde gerçekten çok değerli bir insan ve özellikle aziz sancarla olan anıları çok güzel dediğin gibi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Frankdal

Hocam %100 burslu Koç Mühendislik fakültesini Boğaziçine göre neden tercih etmeliyiz ya da etmeli miyiz ?

Çünkü seni her alanda çok destekleyecek ve sınırsız imkanlar sunacak bir yerde okuyacaksın.. Boğaziçine git ve gez ufacık binada eski püskü lablarda filan mühendislik eğitimi veriliyor (gittim gördüm) koçun sunduğu imkanlar ve eğitim çok yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreamline®

Ankara bebesi gelmiş Bilkent'in her sene harcama kısmasına rağmen en başarılı olul ünvanını elinde tutmasının nedeni İki tane nükleer araştırma laboratuvarı olmasına rağmen burslu burssuz diktasını fiilen sürderen tek okul olmasına rağmen saçma salak çift anadal programlarına rağmen Bilkent diyebiliyorsan fan boysun, ya da Atalar'ın yeğeni

Şu Koç'ta okuyup kendini Koç ailesinden zanneden tipleri de görünce gülme alıyor beni

Bilkent ve Koç arasında kıyaslama yapmıyorum, ama göze çarpan bariz farklar var.

İstanbul-Ankara faktörü ve Koç 7-8 tam burslu alırken Bilkent 50 kişi tam burslu alıyorsa ve aradaki sıralama farkı yok denecek kadar azsa kimse kusura bakmasın Koçlu arkadaşlarım Bilkent veya herhangi bir okula laf söyleyemezsiniz . Bakın Boğaziçi'ni katmadım bile.

Ayrıca Bilkent'in 32 milyarını evine 5.500 - 6.000 TL giren bir aile karşılayabiliyorken Koç'un 63 milyar olduğunu bilip de burslu burssuz ayrımı yok demek kadar da komik birşey hayatımda görmedim açıkcası. Aynen memur çocuğu giriyor zaten 0-25 burslara

Okulu kötülemek amaçlı konuşmuyorum ki şahsımca gayet kaliteli hocalara sahip ve yerinde güzel bir kampüsü var. Sosyal imkanları geniş, öğrencilerine güzel bir eğitim ortamı sunuyor fakat Türkiye milyarderlerinin çocukları Koç'ta okurken ve okulun ücreti 60 milyarlarda gezerken bana burslu-burssuz ayrımı yok demeyin gerçekten eğreti duruyor. Aynı veya benzer ortamları, eğitim kalitesi aynı seviyede başka üniversitelerde de bulabilirsiniz.

Edit:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvşalıTavşan -- 11 Temmuz 2017; 22:35:3 >

• Sabancı nasıldır :D

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Kendisinden aşırı pozitif bir enerji almıştım ilk gördüğümde. Bir insan bu kadar cana yakın, neşeli olamazdı gerçekten ve çok tatlı bir kadın. Siz ne okuyorsunuz bu arada hocam? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: despinaleaxo

Kendisinden aşırı pozitif bir enerji almıştım ilk gördüğümde. Bir insan bu kadar cana yakın, neşeli olamazdı gerçekten ve çok tatlı bir kadın. Siz ne okuyorsunuz bu arada hocam? :)

Garip gelecek ama işletme okuyorum :) okulun sisteminden dolayı bir tane bilim dersi almalıydım ben de funda hocadan biyoloji dersi almıştım.
  • Kampüsü büyütmek için orada ağaçları kesiyorlardi geçen bir kaç ay öncee bir etkinlik için gittiğimde.. İşçiler denk geldi sordum, geceleri kesiyorlar buradaki yavşaklarda gezide konuşur dibindeki ağaçları görmez demişti..

Neyse.

Bu arada üniversite İstanbul İl sınırında ama o nasıl bir yer yahu bu kadar uzak ters bir yer olamaz..

Ama üniversitenin köstebek sistemi güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadowboss1905

sence uluslararası iliskiler kocta okunur mu? onun yerıne baska unıde hukuk mu mantıklı

Uluslar arası ilişkiler okuma
  • koc isletme/iktisat %50 burslu geliyor. bunun yerine odtü iktisatı da tercih edebilirim.

sizin farkınız ne :/&
  • Koç üniversitesi rüşvetle ormanın içine kurduğu fakültenin hakkını ödüyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • despinaleaxo kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun. Otobüste ölümüne uyurum o zaman ben

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.