Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
2.375
Cevap
112
Favori
178.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhabalar yüklediğimiz bu dosyanın içindeki png leri atıyorsunuz öncelikle cihazın rootuna
    sonrasında bilgisayardan çıkartıp kapat aç yapıyorsunuz
    ardından root dosyasınız .kobo ya attığınızda rootlanıyor ve açıldığından 2 adet png butonları ekrana geliyor
    library içerisine hangisine basarsanız ilgili mod aktif oluyor sorunsuz çalışıyor.
  • sakinharman S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim deniyorum şimdi.

Edit: Hallettim, png'leri .kobo'ya atmıştım öncesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthy93 -- 31 Ağustos 2016; 19:42:07 >
  • Benim kendi hazirladigim yazitipi var, onu deneyin:https://drive.google.com/open?id=0Bw6B3L0rzaczQnkzV2FoVUtTMms
  • yarın kısmetse ben de alacağım bir tane. halihazırda kindle pw3 kullanıyorum ama kobo'nun özellikleri daha cazip geliyor. hele cbr, cbz formatlarını desteklemesi ayrı bir çekici geldi bana. özellikle çizgi roman okuması yapmak istiyorum, umarım pişman olmam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkamgen kullanıcısına yanıt
    aldıktan sonra bir karşılaştırma yapabilir misiniz acaba? bazı incelemelerde kindle daha cazip görünüyor ama garanti gibi durumlar kobo'ya yönlendiriyor beni. acayip kararsızım, ikisini de kullanan pek bulunmuyor ortalıkta. o yüzden objektif bir inceleme bulamıyorum çoğu zaman.

kısaca müsait bir zamanınızda ufak bir inceleme hoş olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthy93

quote:

Orijinalden alıntı: Adachi

Calibre ile yolla kitaplari, kopyalayip yapistirma.

Yine de gorulmezlerse bir fabrika ayarlarina donus gerekebilir, database bozulmustur c/p yaptiysan ya da unmount etmeden kabloyu cikardiysan. Calibre aslinda Kobo database'nin yedekleyip geri yukleyebiliyor Kobo Utilities eklentisiyle, onu da kullan bundan sonda.

Hocam bu da işe yaramıyor. Kitaba sağ tık > Cihaza gönder > Özel bir biçim gönder > Ana bellek komutu ile "KEPUB" seçip yolla diyorum cihaza EPUB olarak geliyor. Önceden dönüştürüp bu şekilde yollamayı denedim olmadı, önceden dönüştürmeyip bu komut ile dönüştürüp yollamayı denedim yine olmadı. Önceden KEPUB yapıp, devamında kitabı calibre kitaplığından komple kaldırıp devamında sadece KEPUB'u calibre'ye yükleyip yine alete atmayı denedim olmadı (çünkü önceki durumlarda kütüphanede KEPUB ve EPUB beraber duruyordu, bu durumda sadece KEPUB varken bile atamıyor). Kopyala yapıştır cihazın içine konulunca klasörde görüyorum ama bu sefer de cihaz görmüyor dediğiniz gibi.

kitabınadı.kebup olan dosya alete gönderildiğinde kitabınadı.kepub.epub olarak gidiyor, alet de bunu EPUB olarak görüyor. Sonundaki .epub kısmını elle silip denedim yine olmadı. Sanki KEPUB aksine bu alet tarafından desteklenmiyormuş gibi iş yapıyor calibre.

Database bozulması çok düşük ihtimal zaten aldığım gün içine üç beş kitap attım onları da yeni bitirdim, bir daha da kitap yüklemişliğim yok, alet yepyeni. Unmount etmeden çıkarmadığıma eminim.

Edit: Garip bir şekilde durum çözüldü, nasıl olduğunu not düşeyim birileri merak edebilir. Kitabı EPUB olarak calibre'ye atıyorum devamında önceden dönüştürmeden (önemli bir ayrıntı olabilir) Cihaza gönder > Özel bir biçim gönder > Ana bellek ile KEPUB seçip atıyorum (burada otomatik dönüştürmek zorunda kalıyor). Cihazın içinde yazarın ismiyle bir klasör çıkıyor ve kitap bu klasörün içinde; kitabınadı.kepub.epub olarak görülüyor Windows dizininde. Aleti güvenli çıkarıp açıyorsunuz ve alet Kobo EPUB olarak görüyor. Bu yöntem işe yaramaz ise bundan daha önce bulduğum fakat çok karmaşık bir yöntem var onu da yazarım uzun uzun, çünkü anladığım kadarıyla bu problem yaygın.

Hocam aynı durum benimde başıma geldi. Ne yaparsam yapayim Kepub olarak atmıyor her seferinde kitapismi.kepub.epub olarak görünüyor. Sizin dediğinize göre aslında kepub oldu ama sadece dosya formatı mı öyle görünüyor? Yani aslında kepub olarak okuyor cihaz öyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: erkamgen

yarın kısmetse ben de alacağım bir tane. halihazırda kindle pw3 kullanıyorum ama kobo'nun özellikleri daha cazip geliyor. hele cbr, cbz formatlarını desteklemesi ayrı bir çekici geldi bana. özellikle çizgi roman okuması yapmak istiyorum, umarım pişman olmam :)

Hocam denediginde cbr ve cbz calistirip calistirmadigini yazar misin ? Manga ve cizgi roman okumak icin bile alinabilir oyleyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal kitap 20 tl ise e kitap 18 tl. Avantaji yok gibi.

• Doancrula kullanıcısına yanıt
    Hocam kepub.epub görünmesi sorun değil, edit'te de değindiğim gibi zaten öyle görünmesi gerekiyormuş. Alet anlıyor kepub olduğunu. Kobo kitaplığından formatı görebiliyorsunuz, EPUB yerine KOBO EPUB yazıyor ise sorun yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthy93 -- 3 Eylül 2016; 13:20:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moral Veren Adam

quote:

Orijinalden alıntı: erkamgen

yarın kısmetse ben de alacağım bir tane. halihazırda kindle pw3 kullanıyorum ama kobo'nun özellikleri daha cazip geliyor. hele cbr, cbz formatlarını desteklemesi ayrı bir çekici geldi bana. özellikle çizgi roman okuması yapmak istiyorum, umarım pişman olmam :)

Hocam denediginde cbr ve cbz calistirip calistirmadigini yazar misin ? Manga ve cizgi roman okumak icin bile alinabilir oyleyse.

O formatları sorunsuz destekliyor ben sürekli cbr formatında çizgiromanlar okuyorum.

• CBR formatini o kadar basarili kender etmiyor, bunu kullanin:https://kcc.iosphe.re

Imajlar en iyi Kepub olarak gosteriliyor, bu program da mangalarin imaj boyutunu ve cozunurlugunu, kenarlarindaki bosluklari, yonlerini filan tam olarak Glo HD'ye uyumlu sekilde ayarlayip bir Kepub yaratiyor.
  • Kobo Glo HD ile Kobo Aura H2O arasındaki 220 TL'lik fiyat farkının sebebi nedir? Daha büyük ekranlı olduğu için Aura H2O'yu düşünüyorum fakat fiyatı çok fazla geldi, benim için en önemli kriter ekranın büyük olması. 6,8 inçten daha büyük ekranlı bir e-kitap okuyucu var mı piyasada?
  • quote:

CBR formatini o kadar basarili kender etmiyor, bunu kullanin:https://kcc.iosphe.re

Imajlar en iyi Kepub olarak gosteriliyor, bu program da mangalarin imaj boyutunu ve cozunurlugunu, kenarlarindaki bosluklari, yonlerini filan tam olarak Glo HD'ye uyumlu sekilde ayarlayip bir Kepub yaratiyor.

Kpeub formatına çevirmiyor, önerdiğiniz program Kobo Glo Hd'yi seçiyorum, 3 Format var biri Epub, diğerleri CZ,CBR
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

quote:

CBR formatini o kadar basarili kender etmiyor, bunu kullanin:https://kcc.iosphe.re

Kpeub formatına çevirmiyor, önerdiğiniz program Kobo Glo Hd'yi seçiyorum, 3 Format var biri Epub, diğerleri CZ,CBR
    Once Kobo Glo HD, sonra ePub secince Kepub cikartiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

quote:

Once Kobo Glo HD, sonra ePub secince Kepub cikartiyor.

Calibre mi, yoksa bu program mı daha kullanışlı.

• H2O'nun ekrani daha buyuk olabilir, ama ekran kalitesi daha kotu oldugu gibi dokunmatigi de daha kotu. Ekran hep cozunurluk olarak, hem de goruntu kalitesi olarak daha kotu.

Ozel olarak su gecirmesin istemiyorsaniz almayin. Fiyat farkinin nedeni su gecirmemesi ve buyuk olmasi.
  • sagropa kullanıcısına yanıt
    Cizgiroman icin KCC standart, her yerde o kullaniliyor. Calinre'den daha iyi isinde.
  • quote:

H2O'nun ekrani daha buyuk olabilir, ama ekran kalitesi daha kotu oldugu gibi dokunmatigi de daha kotu. Ekran hep cozunurluk olarak, hem de goruntu kalitesi olarak daha kotu.

Ozel olarak su gecirmesin istemiyorsaniz almayin. Fiyat farkinin nedeni su gecirmemesi ve buyuk olmasi.

Hocam karşılaştırma videolarında ekran kalitesi aynı diyor. Siz ikisini de kullandınız mı?
  • Ikisini de kullanmadim ama ekranin modeli ayni, goruntu kalitesi degil. H20 260ppi, Glo HD 300ppi.
  • quote:

Ikisini de kullanmadim ama ekranin modeli ayni, goruntu kalitesi degil. H20 260ppi, Glo HD 300ppi.

Tamam hocam teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.