Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.387
Cevap
114
Favori
184.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bataryası ölmüştür. Bendekiler çok eski olanlardan da var ama hepsinde akım koruyucularda şarj ediyorum bataryaları da baya sağlıklı. Kindle Voyage böyle. Kindle Paperwhite arka aydınlatmalı ilk çıkanlarından da öyle idi uzunca yıllar bataryası dayanıyor bendekiler.

Hor kullanmak şarj etmede bu tür sonuçlara vesile oluyor :/ .

Batarya değişmeli...

Android tabanlı olsaydı belki de batarya kalibrasyonu resetlemesi yapılabilirdi ama yok. Belki de vardır tüm bu kitap okuyucuları Android olmayanlar da esasında Linux tabanlılardır.

Bataryayi nasil bulabiliriz. Ya da bi tane telefon bataryasi alip soketini ona gecirsek uyum saglar mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teoride mümkün ama eliniz yatkın ve gerekli teçhizatlar varsa ne ala.

Pil Hastanesi filan diye Google Haritalarda aratın. Bazı firmalar bu işleri yapıyor ama bu tür cihazlardakini de yapıyorlar mı tek tek sormak lazım.

Aydınlar Ticaret, Kadıköy İstanbul. Arama yapın telefonlarına ulaşır, bilgi alabilirisiniz.

Yaptıkları iş sadece ebook.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Aydinlar ticarete Whatsapp uzerinden yazdim. Gonderin bakalim dedi. Sorun pilse ne kadar fiyati diye sordum. 1500 tl pilin fiyati dedi. Gondersem mi bilmiyorum. Cihaz en son acik ve sarji 80 kusurlerdeydi. Restleme yaptim ayarlardan. Bu ekranda kaldı. Suan bu sekilde duruyor. Daha da açamadım.

Kobo Kullanıcıları

Hocam güzel bir paketleme yapıp gönderin.

Çıkma bir pil ise kabul etme çünkü orada 2.el de satılıyor yedek parça niyetine de kullanabilirler. Gözünün önünde sıfır ambalajlı çıkma kullanmış olmayanı yazarlarsa işçilik dahil normal diyebilirim

• Arkadaşlar selam, benim kobo libra 2 e-kitap okuyucum yüklediğim pdflerden mi yoksa kendi kendine mi çöktü bilmem ama şuan çalışmıyor. Cihaz açılıyor ama ana ekranda donuk bir şekilde bekliyor. Kitapları, saati, şarjı vs. görebiliyorum ama dokunmatik algılamıyor. Hard reset falan deniyorum ama tuşları algılamıyor. Şarjdayken de döngüye girip sürekli kendini yeniden başlatıyor. Pc'ye bağlıyorum usb sesi geliyor ama pc cihazı görmüyor. Cihazda pc'ye bağlanma izni şeyi çıkıyor evete basıyorum o zaman ekranı algılıyor ama tepki gene yok aynı kalıyor.

Aydınlar ticarete götürdüm anakart arızası var yedek parça olmadığı için yapamadık deyip geri verdiler. Başka düzgün servis yok mu? Cihazı trendyoldan aldım garantisi hala devam ediyor mu bilmiyorum geçen sene almıştım 1.5 yıl falan oldu herhalde.

Öncelikle satın aldığınız yere sormalısınız. 2 yıl geçmemiş bakılması şart. Aksi halde tüketici hakem heyetine...

• merhaba, Clara BW cihazımın ekranı değişmesi lazım. D&Ra ulaşamadım sürekli oyalıyorlar haftalardır. Maillere de dönmüyorlar. Zaten garantisi de bitti kendim değiştireyim diyorum, nerden bulabilirim yeni ekran? Yurtdışı fiyat sınırını aşıyor sipariş veremiyorum

• Sorduğunuzu söylememişsiniz, internet ortamında Google'da ilk çıkan yere bakabilecek yeterliliğe sahip olup olmadığınızı, sizin neyi yapıp neyi yapmadığınızı kimse bilemez. Oraya sordum demeniz yeterli. Azarlamaya çalışmadan, adabınızla soru sorup, gelen cevabı adabınızla kabullenmeyi bilin.

Zekânı test etmek için buraya tıkla.
  • Ben de Google dan çıkan sonraki yeri söyleyeyim: Şahsen oraya gitmedim ama size herhalde yardımcı olurlar benden fazla biliyorlardır :

notable.com.tr
    Notable – E-Kitap Okuyucularla ilgili her şey!
    https://notable.com.tr

İstanbul Avrupa yakası Karaköy de.

notable e-kitap okuyucu mağazası / e-reader store · galata ünver, hacımimi, galata mandırası sk. no:18 kat:1, d:104, 34425 beyoğlu/istanbul
    Notable E-kitap Okuyucu Mağazası / E-reader Store · Galata Ünver, Hacımimi, Galata Mandırası Sk. No:18 Kat:1, D:104, 34425 Beyoğlu/İstanbul
    https://www.google.com/maps/place/Notable+E-kitap+Okuyucu+Ma%C4%9Fazas%C4%B1+%2F+E-reader+Store/@41.026171,28.9777168,17z/data=!4m6!3m5!1s0x14cab9674e12ecd9:0xbde3c207e838f878!8m2!3d41.026171!4d28.9777168!16s%2Fg%2F11y2gwbj4r?hl=tr&entry=tts

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

• Hassasiyetlerinize sempatiyle yaklaşamayacağım. Hakaret ettiğimi düşünüyorsanız bir hukukçudan yardım alabilir, yasal hakkınızı kullanabilirsiniz. Mahlasınızın ne olduğu mühim değil, isterseniz irem18f_izm rumuzuyla yazın, benim için önemli değil.

Davranışınız yanlış, bunun kadını erkeği yok. Konunun cinsiyetle de ilgisi yok zaten. Siz had bildiren bir yaklaşım sergilediğiniz için, size yanlışınızı ifade eden herkesi de doğruyu işaret ediyor değil de, had bildirmeye çalışıyor olarak değerlendiriyorsunuz. Aynalama tekniğinin tipik kullanımı. "Kusura bakmayın, niyetim yardımcı olma gayesi ile beni muhatap alarak bana cevap veren birini azarlamak değildi, ne haddime." demenizi beklememek gerekmiş, belli ki o olgunluğa daha çok var.

Ve evet, rumuz AKREB_61 de olsaydı aynı şekilde yazardım. Çünkü eksik kurulan mantıkla iyi niyeti suistimal etmek için eyleme geçmiş cüretkârlığa tahammülü az olan kesimdeyim. Denk geldikçe, fırsat buldukça, vaktim da varsa bunu eleştiriyorum. Bu da benim kusurum olsun.

• Nicholai Hel beni engellemiş :) ...

@EngineerGirl

Kabahatler Kanunu çok rahat işinizi görebilir .

• Bu mesajda hiç "girl yazdığım için davranışımı eleştiriyorsunuz :(" dememişsiniz, cinsiyete bir atıf yok. Ne oldu birden, saçmaladığınızın farkına mı vardınız? :) Yanlış olmasın, bu tartışmayı kendinizi geliştirmek için bir basamak olarak görmenizi takdir ettim. Doğru olan da buydu. Böyle böyle, eleştiri kabul edebilme yetimiz kadar büyüyoruz.

Rumuzuna kendi arzusu ile cinsiyetini betimleyen bir kelime yazıp foruma üye olan, sorduğu soruya kendisini muhatap alarak cevap veren tek kişiye karşı temelsiz, nadan tavırlarla lâf sokmaya çalışarak iyi niyeti suistimal edip, bu davranışın neden saçma olduğunu anlatan ve hem soru sorarken, hem de sorusunun cevabını alırken edebini takınmasını öğütleyen birini de kadın olduğu için bu hakaretlere (hakaret, tabiî) maruz kaldığını söyleyen birine göre bile tutarsızlıklar devam ediyor.

Tartışma adabını bilmek ve temel mantık kuralları ile aklın yönetimini sağlamak ve safsatalara başvurmamak için psikoloji eğitimine ihtiyaç yok. Ama sağlıklı bir psikolojiye sahip olmak gerekiyor. Aynalama kelimesi belli ki sizin için çok nadir rast gelinen, üst düzey bir teknik terim. Ortamınızı değiştirin, buradaki davranışlarınızı devam ettirin daha çok duyarsınız. Araya da İngilizce iki kelime sıkıştırırsınız. Belki bu sizi entel bile gösterir. Saçmaladığınızı hissettiğinizde de bunlar başıma kadın olduğumdan geliyor dersiniz. Köşeleri kapattınız. Güzel taktik.

Herkese sempati, empati yapamayan kimseye yapamaz mı? Bundan daha mantıksız çok az şey duymuşumdur. Herkese sempati ile yaklaşan, ya bir şeylerden kaçıyordur ya da kendisine sevgi beslemiyordur ve üstü örtük bir şekilde koşulsuz şefkat dileniyordur. Hepimizin enerjisi var, bu enerjiyi ölçüsüz biçimde, hak eden etmeyen gözetmeksizin dağıtırsak daha günü yarılamadan kendimize ayıracak sempati kalmaz. Tabiî günümüzün çoğu bir odada geçiyorsa başka.

Davranışınızı eleştirirken seçilebilecek en hafif tabiri, fevri kelimesini seçmeniz de bencilliğinizi ne kadar ileriye kurduğunuzu gösteriyor. Bireycilik kötü, bireysellik iyidir. Aradaki farkı okur, öğrenirsiniz artık. E-kitabınızı tamir ettirip, okumaya öğrenmeye devam edin.

Siz muhatabınıza birçok anlam yüklemeye, etiketlemeye, yel değirmenleri yaratıp saldırmaya çalışıyorsunuz ama bunun cevabını bir önceki mesajımın son paragrafında ben, kendime öz eleştiri getirerek yaptım zaten :) Kendini eleştirebilen birine karşı sizin gibi tartışma adabını bilmeyen, safsatalarla olayı ekseninden çıkarmaya çalışan birisi hiçbir şey kazanamaz.

Kişileri değil, davranışları konuşan biri olarak ben sizi, sizin aksinize psikoloğa/psikiyatriste yönlendirmeyeceğim. Yardıma ihtiyacınız olduğunu da sanmıyorum ama bu işin uzmanı değilim, sizin aksinize yersiz öğütler veremem. Yalnızca saçmalayan, sonrasında da bunun arkasında durmaya çalıştığı için çırpınan biri imajı çiziyorsunuz. Günlük hayatta bu duruma düşülebiliyor, belli ki fevri olunacak en son iletişim yöntemi olan yazışma dilinde bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 12 Ağustos 2025; 7:17:36 >

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

Aynen en haklı sizsiniz. En doğru sizsiniz. En okumuş sizsiniz. En çok siz biliyorsunuz. Yüksek şatonuzda kimsenin hayatını bilmeden karakter analinizi yapabilen yüksek zekanız mutlu hayatlar dilerim

Orijinalden alıntı: Guest-975AD0E9A

Aynen en haklı sizsiniz. En doğru sizsiniz. En okumuş sizsiniz. En çok siz biliyorsunuz. Yüksek şatonuzda kimsenin hayatını bilmeden karakter analinizi yapabilen yüksek zekanız mutlu hayatlar dilerim

Sanırım beni tanıdığınız birine benzetiyorsunuz, size birini çağrıştırıyorum. Sürekli suç isnadı, sürekli yeni ve farklı iddialar yöneltme, varsayımlar, birden üçe ikiden dörde geçiş, davranışlarınızın sorumluluğunu almayıp resmettiğiniz kimliği doğrulayan söylemlerde bulunmayı bundan tercih ediyorsunuz. İnsan dediğin canlı derya deniz. Ufak bir konudan, edilmiş bir iki kelâmdan iddialı koskoca anlamlar çıkartıyorsunuz. Eyleme geçmiş cehalet deniyor buna.

Neyse artık. En kötü sohbetimiz böyle olsun. Bundan sonra sizi insan sayıp yardım etmek isteyen, sorunuza cevap veren birini daha önceden bildiğiniz bir cevabı verdiği için paylamadan önce iki kez düşünürsünüz.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, daha iyilerini sizler yaşarsınız inşallah.

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.