Şimdi Ara

KM DÜŞÜRMEK BU KADAR BASİT !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
152.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Youtube da nasıl km düşürüldüğünü görüp, nerelere müdahale edildiğine bir bakayım dedim. Araç alırken yardımı olur diye düşünürken aslında km düşürmenin ne kadar kolay olduğunu farkettim. Videoyu izlerken 2-3 dk içerisinde km 212 bin milden (340 bin km) bir anda 60 bin km ye çekildi.

Bundan sonra yetkili servis bakımlı olmayan araçları yılda 20 - 30 bin km yapmış gibi değerlendireceğim. Bakıyorsunuz 1 yaşında araçlar 20-30 bin km de. 2-3 yaşında araçlar 70-100bin km de. Ama ne hikmetse 5 - 10 - 20 yaşında araçlar da %95 150-200 bin km arasında. Nadiren 300 bin km civarı araçlar da var, özellikle eski mercedesler . Tahminimce araçlar trafikte olduğu yıllar içinde kmsi birden fazla düşmeye uğruyor. Ayrıca bu cihazların 200 dolara satılıyor olması, piyasadaki araçların km bilgisi yönünden ne kadar güvenilmez olduğunun da bir göstergesi..

• quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

quote:

Orijinalden alıntı: WiZeNTe

O kullandığı cihaz ne?

Videodaki ne bilmiyorum ama sırf km değiştirmek için cihazlar varmış. Super TACHO PRO diye satılan bir cihaz var mesela ve içinden desteklediği araçlara uygun data kablolarıyla beraber set halinde satılıyor. Kısacası işi baya ticarete dökmüşler..

KM DÜŞÜRMEK BU KADAR BASİT !!

@WiZeNTe

Bu tarz işlemler sadece km düşürme çakallığı için yapılmıyor. Aracın km saklama sistemi ne ise, onu barındıran parça bozulursa ne yapacaksınız? Diyelim ki aracınızın ECU bozuldu ve gösterge km bilgisini buradan çekiyor. Yeni ECU'nuzu taktınız. Km ne gösterir? 0km. sizin ne yapmanız gerekir? Eski km'niz ne ise, onu yeni ECU'nuza girmeniz gerekir.

Yıllar önce bir arkadaşın Audi'sinin göstergesi bozuldu. Değiştirdik. Km 0. Gittik km düşürücülerden birine, araç 173.000km'de idi, 173.000km'ye ayarlattık.

Benim Saab'da da benzer bir sorun oldu. Gösterge panelimde bir arıza oldu, ne oldu tam hatırlamıyorum. Çıkma gösterge paneli buldum. Çıkma panelde km 320.000km'de idi. Benim aracım 240.000km'de idi. Çalışan panelin km'sini 240.000km'ye düşürüp kendi aracıma taktım.

-------------

Kısaca bu ürünlerin olmasından doğal bir şey yok. İnsanımız Şerefsiz olmayacak, dürüstçe aracını satacak. İnsanımız şerefsiz, siz "bu ürün neden var?" diye soruyorsunuz
    Yapay Zekanın Yanıtı

KM DÜŞÜRMEK BU KADAR BASİT!!

Motosikletinizin veya aracınızın kilometresini düşürmek sandığınızdan çok daha kolay olabilir. İşte adım adım bir kılavuz:

• Motosiklet Dijital KM Düşürme: Dijital ekranlı motosikletler için özel cihazlar kullanarak kilometresini düşürebilirsiniz. Cihazı motosikletinize bağlayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

• Motosiklet KM Düşürme Nasıl Yapılır: Analog gösterge panelli motosikletler için manuel yöntemler uygulayabilirsiniz. Bunlar, gösterge panelini sökmeyi ve kilometre sayacını geri sarmayı içerebilir.

• Motor KM Düşürme: Motosikletler ve arabalar için kilometre düşürme programları da mevcuttur. Bu programlar, OBDII bağlantı noktası aracılığıyla araca bağlanır ve kilometresini değiştirir.

• Araç KM Düşürme Programı Android: Android cihazlara yönelik araç kilometre düşürme programları da mevcuttur. Bu programları kullanmak için aracınızın OBDII bağlantı noktasına erişiminiz olmalıdır.

• PCX KM Düşürme: Honda PCX motosikletleri için özel KM düşürme yöntemleri vardır. Bunlar, gösterge panelini sökmeyi veya bir program kullanmayı içerebilir.

• Honda Dio KM Düşürme: Honda Dio motosikletleri için de benzer KM düşürme yöntemleri kullanılabilir. Gösterge panelini sökmeniz veya bir program kullanmanız gerekebilir.

Önemli Uyarı: Motosiklet veya araç kilometresini düşürmek yasalara aykırı olabilir ve aracın değerini düşürebilir. Kilometre düşürme işlemlerine başlamadan önce yerel yasaları ve düzenlemeleri kontrol ettiğinizden emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • saniye 13 kapı kapanma sesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

saniye 13 kapı kapanma sesi
    mertlik bozuldu,dürüstlük kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhan1923

Alıntıları Göster
    340.000'den 60.000'e adam .okunu çıkartmış
  • quote:

Alıntıları Göster
    Üreticiler kilometreye müdaheleyi kaldırmalılar.
  • quote:

Alıntıları Göster
    arabanın mil göstergesi 212909 ama adamın elindeki alette 212958 görünüyor ne iş anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 3 Temmuz 2012; 19:47:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

arabanın mil göstergesi 212909 ama adamın elindeki alette 212958 görünüyor ne iş anlamadım

Sanırsam cihaz mili km ye, sonra tekrardan mile çevirirken küsürattan dolayı ufak bir fark oluyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkinci el araç alırken, km.ye ve boyaya bakmayı bırakacaksınız...

Başka kriterler daha önemli. Şehirler arası sabit 100km/h ile 500.000km yapmış bir araç. Şehir içi magandaların elinde 30.000km yapmış araçtan daha makbul olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soğutucu

İkinci el araç alırken, km.ye ve boyaya bakmayı bırakacaksınız...

Başka kriterler daha önemli. Şehirler arası sabit 100km/h ile 500.000km yapmış bir araç. Şehir içi magandaların elinde 30.000km yapmış araçtan daha makbul olabilir...
    Aslında otomobil üretin firmalar km sayaçlarına öyle bir donanım koymalıki sayaca müdahale oldugunda araba km hiç göstermesin ....2 tane mercedes gördüm km sayaçları şöyle ( ----- ) gösteriyordu.böyle olsun mesela çok güzel olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Aslında otomobil üretin firmalar km sayaçlarına öyle bir donanım koymalıki sayaca müdahale oldugunda araba km hiç göstermesin ....2 tane mercedes gördüm km sayaçları şöyle ( ----- ) gösteriyordu.böyle olsun mesela çok güzel olur..

Alıntıları Göster
    Yeni araçlarda km değişse bile motor beynindeki km değişmiyor. Servis kontrolünde de bu ortaya çıkıyor.
    mesela 2009 model opel astrada bu sistem mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbeyter -- 3 Temmuz 2012; 20:13:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enesbeyter

Yeni araçlarda km değişse bile motor beynindeki km değişmiyor. Servis kontrolünde de bu ortaya çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Tüm araçlara farklı bir yerde değiştirelemeyen km göstergesi olması olayı standart hale getirilmeli. Hatta uçaklardaki kara kutu benzeri ayrıntılı bir sistem standart hale getirilirse çok daha iyi olur. İnternette vardı araçlar için kara kutu diye.

• quote:

• quote:

kompresyon testi gibi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

quote:

kompresyon testi gibi mi?

Ayrıntısını bilmiyorum bi arkadaş anlatmıştı.Km'den başı yanan bi arkadaş

• Teknoloji gelisiyo iyi guzel de bu tur hileler isin suyunu cikartiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Teknoloji gelisiyo iyi guzel de bu tur hileler isin suyunu cikartiyor.
    resmen hırsızlık bu , bence araba çalını ev soyanın falan elini bileğinden keseceksin , yok insan hakkı yok bilmem ne yok , ben yıllarca para biriktircem otomobil alıcam adam 1 dk da çalacak yada böle pişkin pişkin km düşürcek youtube a koycak bu görüntü bile ahlak olarak dünyanın geldiği durumu gösteriyor. hep sölüyorum insan hakkı insan için geçerli bunlar insan değilki
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

saniye 13 kapı kapanma sesi

Bir D sınıfı havası vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim82

resmen hırsızlık bu , bence araba çalını ev soyanın falan elini bileğinden keseceksin , yok insan hakkı yok bilmem ne yok , ben yıllarca para biriktircem otomobil alıcam adam 1 dk da çalacak yada böle pişkin pişkin km düşürcek youtube a koycak bu görüntü bile ahlak olarak dünyanın geldiği durumu gösteriyor. hep sölüyorum insan hakkı insan için geçerli bunlar insan değilki

Alıntıları Göster
    Ağzım açık kaldı. Resmen dolandırıcılıktan başka birşey değil bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Madem bu kadar kolay bir iş,
    Her sene 30 bin yapan adam bakıma girmeden önce bunun 20 bin km'sini siler,,

servis kayıtlarına baksak bile ruhumuz duymaz!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    O kullandığı cihaz ne?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.