Şimdi Ara

Klimalarda Bakır Boru Mesafesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Arçelik klima almayı düşünüyordum. Bugün keşif için arçelikten teknik servis geldi, btu vs. belirledi, dış ünitenin konacağı yeri belirlerken, bakır boru mesafesinin max 5 metre olabileceğini söyledi. Onun için dış üniteyi pek uzağa koyamassınız vs. dedi.

    Bakınırken gördüm demir dökümün bazı klimalarında (http://www.demirdokum.com.tr/?urun=inverter-duvar-tipi-split-klima-12-kbtuh) 25 metreye kadar bakır boru mesafesine imkan sağladığını vs. yazmış. Max 5 metre olması arçelik için mi geçerli sadece, normal ve sağlıklı olan tam olarak hangisidir? Ayrıca yine bu tarz uzun bakır kablo destekleyen markalar var mı?

    Klimanın konacağı yer biraz garip bi yer olduğundan 5 metre kabloyla konabileceği yerler balkon vs. gibi normalde kullandığımız ve kullanırken bizi rahatsız edecek yerler. Klimayı da henüz almış değilim, o yüzden soruyorum .

    Cevabı sağolsun @9köy verdihttp://forum.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_380/f_//tm.htm#msglink_75441441 .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaay.33 -- 22 Mayıs 2013; 0:49:20 >







  • öncelikle klimanın btu su önemli.son yıllarda klima firmaları montaj setlerine 5 mt.sınır koydular.çünkü klimada kullanılan borular bakır olup maliyeti oldukça yükseltir.klimanın tam verimde çalışma aralığı ev tipi klimalardan bahsediyorum 3-5mt. arasıdır.12000 btu ve üzeri klimalarda 15mt.ye kadar montaj yaptığım çok olmuştur.belli bir uzunluktan sonra üretici firmanın verdiği veriler doğrultusunda metre başı belli oranda klimaya ilave gaz verildiğinde montaj esnasında borular ezilmediğinde ve izalasyonu iyi yapıldığında 15 mt.ye kadar ufak bir performans kaybıyla klimayı rahatlıkla kullanabilirsiniz.ayrıca şunuda belirteyim keşif ekibi aynı zamanda montaj ekibidir.müşterinin istediği yere değil de kendisinin rahatlıkla montaj yapıp fazla uğraşmayacağı ve ileride arıza halinde klimaya rahatlıkla ulaşacağı yere klimayı kurmak ister.bu konuda müşteriyi yönlendirmeye çalışır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.