Şimdi Ara

Alüminyum Boru-Bakır boru (Airfel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç gün önce airfel green 12000 lik klima aldım. Dün klima geldi fakat montaj kiti alüminyum çıktı. Ben bakır boru diye biliyordum. Ne yapmalıyım ücretsiz değişim olur mu? Servis kendisi değiştirir mi? Acil cevap yazar mısınız? Müşteri hizmetleri değişiklik yapabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lesermi -- 5 Mayıs 2013; 22:42:58 >

• Bakır boru ile değişim söz konusu değil.Standart gelen boru o.Ancak servise mt.si 25 TL gibi ödeme yaparsanız bakır boru çeker Extra olarak.Servisle extra fiyat hakkında görüşün.Bakır boru olmasını tavsiye ederim.Sonuçta klimayı bir kere alıp min. 10 yıl kullanacaksınız.
  • ağırfel merkez artık bakır boru kullanmadıklarını söylüyor. ben geçen yıl yazın karfurda damping yapılan velena klima alıcaktım araştırmaya başlamadan ürünü bulursam (daha önce forumda okuduğumüzre seti servis bakırla farksız değişti diyen arkadaşaları hatırlayıp) merkezle görüştüm, cevap artık zaten market ürnlerine kadar bakır boru kullandıklarını belirttiler. o ürünlerin eski alüminyum boru setli olabileceğini söylediler bizimle irtibata geçiniz dendi ürünü bulursanız. ama maalesef ürünü bulamamıştım. kışın tekrar karfur elde kalanların fiyatlarını düşürdüğünü forumda okuyunca hemen karfura telefon açtım bir adet klima var olduğu söylendi rezerve ettirdim ve airfeli tekrar aradım alın klimanız tekrar ulaşın bize dendi. karfur agittim orda benle konuşan eleman reyonda geçci duyormuş esas reyon sorumlusu cihazın satıldığını söyleyip defalrca özür diledi. almış olsaydık cihaz bakrı boru ile kurulum yapılacaktı. hala alüminyum boru seti denk gelenler bu yönteme başvursunlar bence.

• Bakir boru ild alüminyum-bakiq boru arasindaki fark nedir? Klimaya ne gibi bir etkisi olabilhr?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi 4449990 airfel çağrı merkeziyle konuştum bakır boruyla klimanın içinden çıkan alüminyum borunun ücretsiz değişimi için size yanlış bilgi aktarmak istemeyiz konuyla ilgili bizimde duyumlarımız var dediler. daha doğru bilgiyi servislerimizden alabilirsiniz dediler. onlarda ücret talep ediyorlar değişim için. siz genel merkez derken çağrı merkezinimi kastettiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salpsoy -- 14 Temmuz 2013; 20:01:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salpsoy

şimdi 4449990 airfel çağrı merkeziyle konuştum bakır boruyla klimanın içinden çıkan alüminyum borunun ücretsiz değişimi için size yanlış bilgi aktarmak istemeyiz konuyla ilgili bizimde duyumlarımız var dediler. daha doğru bilgiyi servislerimizden alabilirsiniz dediler. onlarda ücret talep ediyorlar değişim için. siz genel merkez derken çağrı merkezinimi kastettiniz.

sallamışlar tabi... evet ben çağrı merkezi ile görüşmüştüm. bakın birkez daha anlatayım herkez öğrensin..

geçen yıl karfurlarda satılan velan marka klimalrda 2 kez indirime gittiler. ben yazın forumda okudum hemen airfeli aradım aradım. sordum montajda alüminyummu bakır borumu kullanılıyor ben sağda solda alüminyum kullnıyorlar diye saçma sapan yazıalr okuyorum vs dedim.. bana dediler eski ürünlerde alüminyum olabilir ama ratık kullanmıyoruz bende hemen karfuru aradım maalsef ürün yoktu öyle kaldı..

peşi sıra ise 6 ay sonra sene sonu veya sene başı olabilir tekrar bu klimalın rakamalrını düşürdüler aşırı derecde gene hemen atağa geçtim bu kez karfurdan bir adet ayrıttırdım ve hemen airfeli tekrar aradım.

dedim 6-7 ay önce aramıştım velena ürünlerinizidena alıcaktım kullanıyorsunuz diyerek sormuştum. eskiden alüminyum kullnıyorduk artık bakır kullanıyoruz demiştiniz. ozaman ürün bulamamıştım. şimdi ürüni rezerve ettirdim şu alüminyum bakır meselesini kontrol edermsiniz sizleri netleştirmek için aradım çünkü alüminyum felan çıakrsa hiç uğrşamayayım dedim.. düzgüncede anlatınca durumu sağolsunlar sanırım Murat bey diye bir isimdi görüştüğüm arkadaş.

beni biraz uzunca hatta tuttular ve evet size daha önce dendiği gibi bakır kullanıyoruz şayet sizin aldığınız yerden alüminyum set çıkarsa çımazda olaki eskilerden kalmışsa dert etmeyin ürünü alın.. peşi sıra bizi arayın servisle bağlantı kurarız servis size kangal olarak bakırdan açar. o setide onlara verirsiniz dediler. hepsi bu...

ama karfura gittiğimde eleman çzür dilemeye başladı abi gözüm seçmemiş uzaktan baktım meğerse inverter bitmiş standart varmış tipleri benzer olduğu için sizi yanlış bilgilendirdim çok özür dilerim vs dedi.. böylece film bitti:))

yanlız şuan hala, helede airfel marka olarak bakır kullanmaları çok abes. daikinde baya düzelme var ama demek genede bu şekilde eksiklikleri olabiliyor. bence siz rica edin çözülecektir benim gibi konuşun size yakışmıyor koca diakinsiniz vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

şimdi 4449990 airfel çağrı merkeziyle konuştum bakır boruyla klimanın içinden çıkan alüminyum borunun ücretsiz değişimi için size yanlış bilgi aktarmak istemeyiz konuyla ilgili bizimde duyumlarımız var dediler. daha doğru bilgiyi servislerimizden alabilirsiniz dediler. onlarda ücret talep ediyorlar değişim için. siz genel merkez derken çağrı merkezinimi kastettiniz.

sallamışlar tabi... evet ben çağrı merkezi ile görüşmüştüm. bakın birkez daha anlatayım herkez öğrensin..

geçen yıl karfurlarda satılan velan marka klimalrda 2 kez indirime gittiler. ben yazın forumda okudum hemen airfeli aradım aradım. sordum montajda alüminyummu bakır borumu kullanılıyor ben sağda solda alüminyum kullnıyorlar diye saçma sapan yazıalr okuyorum vs dedim.. bana dediler eski ürünlerde alüminyum olabilir ama ratık kullanmıyoruz bende hemen karfuru aradım maalsef ürün yoktu öyle kaldı..

peşi sıra ise 6 ay sonra sene sonu veya sene başı olabilir tekrar bu klimalın rakamalrını düşürdüler aşırı derecde gene hemen atağa geçtim bu kez karfurdan bir adet ayrıttırdım ve hemen airfeli tekrar aradım.

dedim 6-7 ay önce aramıştım velena ürünlerinizidena alıcaktım kullanıyorsunuz diyerek sormuştum. eskiden alüminyum kullnıyorduk artık bakır kullanıyoruz demiştiniz. ozaman ürün bulamamıştım. şimdi ürüni rezerve ettirdim şu alüminyum bakır meselesini kontrol edermsiniz sizleri netleştirmek için aradım çünkü alüminyum felan çıakrsa hiç uğrşamayayım dedim.. düzgüncede anlatınca durumu sağolsunlar sanırım Murat bey diye bir isimdi görüştüğüm arkadaş.

beni biraz uzunca hatta tuttular ve evet size daha önce dendiği gibi bakır kullanıyoruz şayet sizin aldığınız yerden alüminyum set çıkarsa çımazda olaki eskilerden kalmışsa dert etmeyin ürünü alın.. peşi sıra bizi arayın servisle bağlantı kurarız servis size kangal olarak bakırdan açar. o setide onlara verirsiniz dediler. hepsi bu...

ama karfura gittiğimde eleman çzür dilemeye başladı abi gözüm seçmemiş uzaktan baktım meğerse inverter bitmiş standart varmış tipleri benzer olduğu için sizi yanlış bilgilendirdim çok özür dilerim vs dedi.. böylece film bitti:))

yanlız şuan hala, helede airfel marka olarak bakır kullanmaları çok abes. daikinde baya düzelme var ama demek genede bu şekilde eksiklikleri olabiliyor. bence siz rica edin çözülecektir benim gibi konuşun size yakışmıyor koca diakinsiniz vs.

hocam ben de dün akşam Airfel AS12-0933/INV sipariş ettim. sipariş etmeden önce 444 99 90'ı aradım, bu ürünlerin bazılarında alüminyum bazılarında bakır boru çıktığına dair duyumlar aldım, doğru mudur dedim, alüminyum çıkmaz bakır çıkar dediler. alüminyum çıkarsa nolucak ben bakır boru istiyorum, alüminyumsa almak istemiyorum dedim, bakır çıkar merak etmeyin dediler, çıkarsa dedim, çıkmaz dediler. çıkarsa ararım değiştirirsiniz boruyu dedim, çıkmaz dediler, çıkarsa ararım tekrar dedim, ara dediler. bugün geldi klimam, kutu üzerinde alüminyum montaj seti yazıyor, iki ucu bakır ortası alüminyum yazıyor.
    tekrar aradım 444 99 90'ı, aynı bayan çıktı, anlattım durumu, haklısınız servisle görüşüp geri dönücem dedi. servis değişim için metre başı 12 USD fark alınır demiş. ben de dedim beni siz madur ettiniz, size güvendim aldım, şimdi ekstra 48 USD diyorsunuz dedim. konuşup tekrar dönücem dedi, bekliyoruz bakalım. koskoca Daikin firması beni madur etmez inşallah!

•  Alüminyum Boru-Bakır boru (Airfel)

https://store.donanimhaber.com/00/25/06/0025065ed8dd2971bf26279a351dc4b0.png büyük okumak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 23 Temmuz 2013; 15:23:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulusane

4449990 daikin müşteri hizmetlerinden aradılar, alüminyum-bakır boru hakkında personelleri bana yanlış bilgi vermiş! illa bakır istiyorsam genel müdürlüğüne yazacakmış, ama bu iş çabuk sonuçlanmazmış! "almadan önce sizi aradım, sizden onay alıp öyle alım yaptım, şimdi diyorsunuz ki personelimiz yanlış bilgi vermiş. yakışmadı koskoca daikine" dedim. genel müdürlüğüne yazdı, bakalım nolacak?

bekleyin bakalım hayırlısı olsun. hem siz onlarada iyilik yapmış oluyorsunuz hatalarını düzeltmeleri için. umarım güzel bir karar çıkar. çünkü alüminyum boru gerçekten yakışmıyordu arkasında daikin olan bir markaya. ben çözüleceğini umuyorum.
  • sharp tavsıye edermısınız tsk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalx

sharp tavsıye edermısınız tsk.

klima tavsiyesi topiğne yazınız.. ama sharp tavsiye edilir evet. şimdiden evet dedim cevap veremezsem dieğr topikten.
  • quote:

quote:

quote:

hocam ben de dün akşam Airfel AS12-0933/INV sipariş ettim. sipariş etmeden önce 444 99 90'ı aradım, bu ürünlerin bazılarında alüminyum bazılarında bakır boru çıktığına dair duyumlar aldım, doğru mudur dedim, alüminyum çıkmaz bakır çıkar dediler. alüminyum çıkarsa nolucak ben bakır boru istiyorum, alüminyumsa almak istemiyorum dedim, bakır çıkar merak etmeyin dediler, çıkarsa dedim, çıkmaz dediler. çıkarsa ararım değiştirirsiniz boruyu dedim, çıkmaz dediler, çıkarsa ararım tekrar dedim, ara dediler. bugün geldi klimam, kutu üzerinde alüminyum montaj seti yazıyor, iki ucu bakır ortası alüminyum yazıyor.
    tekrar aradım 444 99 90'ı, aynı bayan çıktı, anlattım durumu, haklısınız servisle görüşüp geri dönücem dedi. servis değişim için metre başı 12 USD fark alınır demiş. ben de dedim beni siz madur ettiniz, size güvendim aldım, şimdi ekstra 48 USD diyorsunuz dedim. konuşup tekrar dönücem dedi, bekliyoruz bakalım. koskoca Daikin firması beni madur etmez inşallah!

Arkadaşım Alüminyum boru Airfel de 2 senedir var zaten,siz kime sordunuz ki bakır dediler,biz nicedir yazıyoruz,market market ve beyaz eşya mallarında alüminyum kullanılıyor diye.

Bu iş başa bela olacak ileride,hatta bırakın ileriyi takarken bile sakatlık var.Garanti deseler ne olur ki yaz ortası gaz kaçtı ,yok ,ondan yok bundan.Benim tavsiyem bu tarz malı uygun fiyata alıyorsanız 100-150 TL servise extra verip ,bakır boru kullandırıp baştan belayı savmaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım Alüminyum boru Airfel de 2 senedir var zaten,siz kime sordunuz ki bakır dediler,biz nicedir yazıyoruz,market market ve beyaz eşya mallarında alüminyum kullanılıyor diye.

Bu iş başa bela olacak ileride,hatta bırakın ileriyi takarken bile sakatlık var.Garanti deseler ne olur ki yaz ortası gaz kaçtı ,yok ,ondan yok bundan.Benim tavsiyem bu tarz malı uygun fiyata alıyorsanız 100-150 TL servise extra verip ,bakır boru kullandırıp baştan belayı savmaktır.

bu konunun başında 3. mesajda 9köy arkadaşımızdan duydum. Bunun üzerine çağrı merkezini aradım, onlar da 9köy arkadaşımızın dediğini doğruladılar. Ben de aldım klimayı ama klimayı aldıktan sonra yan çizdiler. Bakalım haber bekliyoruz şimdi! Koskoca Daikin sanıyorum ki baştan dediğini yapar!

• Ya arkadaşım çağrı mrk. çalışanlar teknik vs. değil ki,nereden bilsin.Onlar telefona bakıp ,sorun varsa servis vs. aktarıp konuyu çıkıyorlar aradan.Başka markalarda yazmaz,ama Daikin Airfel den gelen boru setinde zaten yazar çok net okunacak şekilde Alüminyum boru seti diye..

Siz bence 100- 150 TL yi hazırlayın,başınız ağrımadan kurtulun bu işten.Olan oldu bir kere.Bakır gelse ne,daha önceleri bakır geliyordu,oda kağıt gibi,ellesen havşa kopuyordu...
  • dur Birl adam gitsin biraz üstlerine banada aynı şeyi söylediler. eskşden kahıt gibi bakır vardı diyorsun ama en azından bakırdı. çünkü ben iki kez aradım bu devirde nasıl alüminyum kullnıyorsunuz dedim. aldığım cevap eski ürünlerde bir parti geldi demişlerdi artık kesinlikle kullnmıyoruz. size eski ürün denk gelirse bile ulaşın biz servisi arar bakır boru ile değiştirttiriz demişlerdi. belki bu arkadaş bir örnek oluşturur.

ben zamanında velanayı bulsaydım güzel örenek olacaktı ama bulmadık karfur elemanıda hata etti öyle kaldı. ya aslında keşke arkadaş sana ulaşsaydıda senin kampanyadan 65 serise verseydin. bakır boru derdiede olmazdı rakamlarda uygundu kampanya dolayısıyla ama nasip işte nereden bilecek arkadaş.

ben birde şöyel bişe duydum airfeli olsun market ürünlerini olsun artık getirmiyceklermiş galiba o açıdan eldeki malı spota yaymış airfel artık sadece ucuz serilerde alt kalite daikin satıcaklarmış. birtaraftan iyi bir taraftan kötü. arifel fena değildi dyorsunu sende ama alüminyumla vs pis ediyorlardı malı.

• Ben koçtaştan 9000 lik gree aldım ondan bakır boru çıktı. servistekiler de şaşırmadı desem yalan olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: nnsevim

Ben koçtaştan 9000 lik gree aldım ondan bakır boru çıktı. servistekiler de şaşırmadı desem yalan olur

aslında şaşılacak bir durum yok ilk geldiklerinde zaten bakır boruluydu bunlar sonra alüminyuma çevirdiler. sonra tekrar bakır kullnıyoruz dedilerse.

airfel (daikin merkez) bu şekilde ifade ediyorsa zaten bir doğruluk payı var.

hatta bir arkadaş zass almıştı 2011 kışında onuda uyarmıştık. ksımetine klimasındada bakır boru çıkmıştı.

bilyorsunuzdur alüminyum borununda her iki ucu bakır oluyor. 15-20cm kadarı siz ortalarından bir yerinden bakmışsınızdır sanırım. çünkü çok kez işlendi bu konu.

bence bu aliminyum kullnılması durumu çok kötü. çünkü kimi diyor alüminyumla bakır biribine kayak yapılmıyor. ancak soğuk kaynak presleme ile iki metal birleştirliebiliyor ama bu sağlıklı değil en ufak bir darbede veya hava sert hav a şartalarında (soğuk sıcak ve fırtına gibi) iki ürününün bir birini bırakması mümkün deniyor. kimide kaynak oluyor diyor hengisi doğruysa artık.

birde bir vestelciydi sanırım klima montajcısı arkadaş yazmıştı alüminyumun içinden tozlar döküle döküle montaj yapıp vakum bile yapmıyorduk yazmıştı vakum konusunda olması lazım bu yazı bakabilrisiniz. demek istediğim hangi çağda yaşıyorsak birde içi oksitlendiği için toz yapıcak. normalde montajda balır borunun içi bile bir gzla yıkanması gerekirmiş zaten bu yapılmazken maliyeti alüminyum boru ile düşürmeye çalışan firmalar alüminyum boruyumu yıkayacak:)

bence o oksit tozları vakumda bile giderilemez.. kesinlikle kullanılmaması gereken bir malzeme.

birol ustanın birde denizlide bir firma alüminyum bakır karışımı boru üretiyor yazısı vardı onu nasıl beceriyorlar bir soralım kendisine buradan. ozamalr soracaktım unuttum bu vesile ile sormuş olayım.

• quote:

quote:

Ben koçtaştan 9000 lik gree aldım ondan bakır boru çıktı. servistekiler de şaşırmadı desem yalan olur

aslında şaşılacak bir durum yok ilk geldiklerinde zaten bakır boruluydu bunlar sonra alüminyuma çevirdiler. sonra tekrar bakır kullnıyoruz dedilerse.

hatta bir arkadaş zass almıştı 2011 kışında onuda uyarmıştık. ksımetine klimasındada bakır boru çıkmıştı.

bilyorsunuzdur alüminyum borununda her iki ucu bakır oluyor. 15-20cm kadarı siz ortalarından bir yerinden bakmışsınızdır sanırım. çünkü çok kez işlendi bu konu.

bence bu aliminyum kullnılması durumu çok kötü. çünkü kimi diyor alüminyumla bakır biribine kayak yapılmıyor. ancak soğuk kaynak presleme ile iki metal birleştirliebiliyor ama bu sağlıklı değil en ufak bir darbede veya hava sert hav a şartalarında (soğuk sıcak ve fırtına gibi) iki ürününün bir birini bırakması mümkün deniyor. kimide kaynak oluyor diyor hengisi doğruysa artık.

birde bir vestelciydi sanırım klima montajcısı arkadaş yazmıştı alüminyumun içinden tozlar döküle döküle montaj yapıp vakum bile yapmıyorduk yazmıştı vakum konusunda olması lazım bu yazı bakabilrisiniz. demek istediğim hangi çağda yaşıyorsak birde içi oksitlendiği için toz yapıcak. normalde montajda balır borunun içi bile bir gzla yıkanması gerekirmiş zaten bu yapılmazken maliyeti alüminyum boru ile düşürmeye çalışan firmalar alüminyum boruyumu yıkayacak:)

bence o oksit tozları vakumda bile giderilemez.. kesinlikle kullanılmaması gereken bir malzeme.

birol ustanın birde denizlide bir firma alüminyum bakır karışımı boru üretiyor yazısı vardı onu nasıl beceriyorlar bir soralım kendisine buradan. ozamalr soracaktım unuttum bu vesile ile sormuş olayım.

Üstad ustaya montaj öncesinde sorum bakır borumu diye daha paketi açmamıştı. O da sizin dediğiniz gibi 15-20 cm si bakır dedı. Sonra paketi yanımda açtı bakır borunun üzerindeki kaplamayı geriye doğru sıyırdı hepsi bakır boruymuş bunun dedi

• airfel (daikin) müşteri hizmetlerinden personellerinin bana yanlış bilgi aktardığını ama bu yanlışlığı karşılayacaklarını bildirdiler, klimam bakır boruyla kuruldu
    5 dakika vakumlama yapıldıktan sonra önce vanayı kapadılar, sonra motoru kapattılar, sonra da hortumu çıkardılar. hortumu çıkarırken çok az bir miktar beyaz gaz çıkışı gibi bir şey oldu. Sonra da kullanmayı öğretip gittiler. Umarım her şey doğru olmuştur ve bir sıkıntı yaşamam. Emeği ve ilgisi geçen herkese teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

Üstad ustaya montaj öncesinde sorum bakır borumu diye daha paketi açmamıştı. O da sizin dediğiniz gibi 15-20 cm si bakır dedı. Sonra paketi yanımda açtı bakır borunun üzerindeki kaplamayı geriye doğru sıyırdı hepsi bakır boruymuş bunun dedi

kısmetliymişsiniz:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.