Şimdi Ara

Temiz Su Tesisatı Boru Çapı Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
13.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar,

    Müstakil bir bina için (2. kat) daire içi temiz su tesisatında kullanılan boru çapı 20mm mi daha iyidir 25mm mi daha iyidir. Yada şöyle sorayım, 25 kullanmanın bana bir avantajı olur mu, 20mm kullanmanın bana debi yetersizliği gibi geri dönüşleri olur mu? Sıcak su için kompozit boru düşünüyorum, soğuk için de kullanımı var mıdır yoksa düz PP kafi midir ? Bunların haricinde tavsiye edebileceğiniz önerilerinizi de duymak isterim.

    Ayrıca, tesisatı dıştan çektirmeyi düşünüyorum, onu da belirteyim.



  • tesisatı dıştan çektirmeniz çok yararınıza olur. ama eğer güneş görecekse, pprc boruların folyolu olanlarından kullanın . aksi takdirde boru çürür.
    boruları 25lik kullanmanızı tavsiye ederim, hem tazyiği daha fazla olur, hem de debisi yüksek olduğundan aynı anda örneğin çamaşır makinesi ve sifon ile musluğu daha kolay besleyebilir.
    tavsiye edeceğim önerim, boruların uygun yerine vana koymayı ihmal etmeyin .
    düz pprc hem sıcak hem de soğuk için kullanılabilir.
  • selam,
    beni oturduğum dairede mevcut tesisatlar ömrünü tamamlamış,bir kaç dairede deişime giti zaten.benim altımda dükkan var ve ebeveyn banyosundan su sızdırıyor.gider kısmından da olabilir elbette ama boruların değişimine gitmek sanırım daha sağlıklı olacak.ebveyn banyosunuda iptal edeceğim.orda kırma dökme olmayacak.içerden ve sıva üstünden taşımak niyetim uygun olursa.yoksa kırıp taban altına alacağım mutlak en azından bir kısmını.burda dikkat etmemiz gerekn malzeme işleme açısından önerilerinizi alabilirmiyim.boru çapı-marka-model
    dirsek v.b. malzmelerde dikkat edilmesi gerekenler v.b. bilgilendirmnize ihtiyacım bulunuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.