Şimdi Ara

Klima bakır boru uzatılması performansı etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Alacağımız klimaya karar verdik ancak emin olmak istediğimiz bir konu var. Daha önce klima iyi kötü kullandık ve motorun balkonda olduğu zaman balkonda oturulamadığını biliyoruz. Hem bu yüzden hem de ses duymak istemediğimiz için klima motorunu balkonun dışına uzatacağız dolayısıyla boru mesafesi 8 metre gibi bir uzunluğa ulaşıyor.

    Ek Gaz basılması gerektiği vb bilgilere ulaştım ancak performansa etkisi olur mu endişelerimiz var. Bilginiz var ise soralım :)

    Bu bize performans kaybı oluşturur mu?

    12.000 btu kullanacağız.

    Teşekkürler



  • Eski klimalar sesli çalışır ama yeni klimaların dış üniteleri sessiz oluyor. 8 metre boru uzunluğu performans düşüşündeki etkiyi anlayamazsınız. ilave gaz zaten gr hesabı olarak konulacaktır. Standart kliamalar 15mt mesafeye göre üretilmiştir. Özel seri klimalar 25mt mesafeli olarak üretiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengiz_vga

    Eski klimalar sesli çalışır ama yeni klimaların dış üniteleri sessiz oluyor. 8 metre boru uzunluğu performans düşüşündeki etkiyi anlayamazsınız. ilave gaz zaten gr hesabı olarak konulacaktır. Standart kliamalar 15mt mesafeye göre üretilmiştir. Özel seri klimalar 25mt mesafeli olarak üretiliyor
    Abi özelden verdiğin bu mesajına ek detaylı ve yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim :)
  • Merhaba. Boru mesafesinin uzatılması,üreticinin verdiği değerleri aşmadığınız halde performansı düşürmez. 7 metreden uzun borulamada üreticinin belirttiği miktarda gaz eklenmesi gerekir. Borulama sıfırdan yapılacaksa ek yapılması yerine tek parça 8 metre boru kullanılması,ek sayısını azaltacağı için daha sağlam olacaktır,gaz kaçağı riski daha az olacaktır.

    8 metre borunun çoğunluğu yatay olarak ilerliyorsa,kot farkı az ise bu da bir avantajdır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. Boru mesafesinin uzatılması,üreticinin verdiği değerleri aşmadığınız halde performansı düşürmez. 7 metreden uzun borulamada üreticinin belirttiği miktarda gaz eklenmesi gerekir. Borulama sıfırdan yapılacaksa ek yapılması yerine tek parça 8 metre boru kullanılması,ek sayısını azaltacağı için daha sağlam olacaktır,gaz kaçağı riski daha az olacaktır.

    8 metre borunun çoğunluğu yatay olarak ilerliyorsa,kot farkı az ise bu da bir avantajdır.

    Saygılarımla...
    Mesajınızı biraz geç gördüm lütfen kusura bakmayın. Kot farkı olsa da borunun büyük çoğunluğu yatay olarak ilerliyor. Henüz elektrik bağlantısı yapılamadı ancak klima test edildiğinde gayet güzel çalıştığı bilgisini konuyu inceleyecek arkadaşlar için paylaşmak isterim.

    Son haliyle oturmaya başladığımız zaman deneyimlerimi tekrardan paylaşabilirim.

    Teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.