Şimdi Ara

toprak hattı olmadığından sıfır cihaz üzerinde enerji olması normalmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar herkese iyi günler. yeni aldığım klimamın dış ünitesinden bana göre diğer klimalarla kıyasladığımda çok ses geldiği için servisi çağırdım ve kurcalayıp kurcalayıp bu ses normal diyerek gittiler. neyse toprak hattı olmadığı için toprağı nötr'e bağlamıştım. sonra tehlikesini duyunca bunu söktüm. ben söylemeden bunun farkında değillerdi. söyledikten sonra bu sefer toprak bağlı değil o yüzden cihaz üzerindede enerji var. toprak hattını bağlayın denildi. benim kafama takılan şu toprak hattı olmayınca sıfır cihaz üzerinde enerji olur mu? toprak hattı cihaz üzerinde kaçak olduğu takdirde koruma amaçlı değilmi? yani sıfır üründe cihazın gövdesinde kaçak olması normal mi? acil cevap gelirse çok iyi olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 14.guti.haz -- 4 Ağustos 2012; 0:39:56 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: 14.guti.haz

    merhabalar herkese iyi günler. yeni aldığım klimamın dış ünitesinden bana göre diğer klimalarla kıyasladığımda çok ses geldiği için servisi çağırdım ve kurcalayıp kurcalayıp bu ses normal diyerek gittiler. neyse toprak hattı olmadığı için toprağı nötr'e bağlamıştım. sonra tehlikesini duyunca bunu söktüm. ben söylemeden bunun farkında değillerdi. söyledikten sonra bu sefer toprak bağlı değil o yüzden cihaz üzerindede enerji var. toprak hattını bağlayın denildi. benim kafama takılan şu toprak hattı olmayınca sıfır cihaz üzerinde enerji olur mu? toprak hattı cihaz üzerinde kaçak olduğu takdirde koruma amaçlı değilmi? yani sıfır üründe cihazın gövdesinde kaçak olması normal mi? acil cevap gelirse çok iyi olacak
    kardeş bilgim dahilinde konuşursam servis size deyim yerindeyse sallamış.
    cihaz üzerinde enerji olsa(yani kaçak olsa) sizin yapmış olduğunuz sıfırlama yöntemiyle zaten sigorta atar.
    servisin bahsettiği olay nötr-toprak kablosunu ayırdıktan sonra olmuş ise bu seferde cihaz üzerinde elektrik olsa iç ünite plastik olduğu için belki değil ama dış ünitedeki demir aksama dokunduğunuzda çarpar.

    evet toprak hat cihaz üzerindeki oluşabilecek kaçak akımı toprağa iletir başka bir esprisi yoktur.yeni cihazların şasilerinde elektrik kaçağı olması üstelik bilinen bir marka ise düşük ihtimaldir çünkü bir çok koruma önlemi alınıyor ama yinede tedbirli olmakta fayda var..
    klimanın dış ünite sesine gelince her cihazın kompresör desibel değerleri farklıdır ama düzgün kurulum yapılmamış veya bir eksiklik varsa olabildiğinden seslide çalışabilir..




  • klima lg nin inverter serisi 9000 btu modeli bana çok sessiz çalıştığı vurgulanarak tanıtıldı. iç ünite 19 db dış ünitede 47 db gibi bişeydi. iç üniteden yana problem yok çalıştığını dahi anlamıyorum. klimayı aldığım yer ile konuştum her şekilde, normal daha önceki klimaların dış ünitesinden sessiz olması lazım diyor. bir de servis geldiğinde sesi duydu. gitti cihazın bağlantı kablolarıyla falan uğraştı yani sesin nedenini aradı resmen. neyse uğraşısını bitirdi cihazı çalıştırdı. 5 dk ses gelmedi. normal şekilde çalıştı. tam herhalde oldu dedim. bu zırıltı yine başladı. bu sefer bana bu ses normal dedi.yani ben çözüm için çağırdığım servisden bunu duyduğumda tekrar servis çağırmaktada mantık bulamıyorum.


    artık sokaktayken klima görüncede yanına gidip sesini dinler oldum. henüz bu şekilde bir ses ile karşılaşmadım.bir de mağaza sahibi yarın aynı cihazdan benden birkaç bina yukarıya takılacağını söyledi. istersen bakarız aynı ses ondanda geliyormu dedi. yarın birde gidip ona bakıcam.ama ben eminim.hele geceleri sokakta zırıltı gibi bir ses yankılanıyor resmen. şimdi bu sesin normal olmadığı kesin olduğunda değişim talebinde bulunabilirmiyim. cihaz takılalı daha 10 gün olmadı.yoksa servise tamiremi göndermek zorundayım bu cihazı. servis çağırmamda mantık göremiyorum adam bu ses normal diyor bir çözüm üretmiyor. direk lg nin müşteri hizmetlerinimi aramalıyım.




  • lg inverter v
    modeli : AS-W096B7TO
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 14.guti.haz

    lg inverter v
    modeli : AS-W096B7TO

    http://www.idealesya.com/urun/lg-asnw096mmfo-prestige-inverter-v-split-klima.aspx

    Bu harika.
  • Elektrikten pek anlamam, belki anlayan arkadaşlar nedenini daha yi yazabilirler. Toprak hattı yoksa veya tesisatta ufak da olsa kaçak varsa elektrik motorları daha gürültülü çalışıyorlar. Bu halde eski sargılı regülatörler gibi ek bir ses geliyor. Bu durumun uzun vadede motorun sargılarına da zararlı olabileceğini söylüyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Elektrikten pek anlamam, belki anlayan arkadaşlar nedenini daha yi yazabilirler. Toprak hattı yoksa veya tesisatta ufak da olsa kaçak varsa elektrik motorları daha gürültülü çalışıyorlar. Bu halde eski sargılı regülatörler gibi ek bir ses geliyor. Bu durumun uzun vadede motorun sargılarına da zararlı olabileceğini söylüyorlar.


    arkadaşım, bende bir şeyler ekliyim.

    genel olarak eski yapılarda toprak hattı yoktur. söz gelimi ben yıllarca ev ve işyeri kiracılığı yaptım hiç birinde topraklama görmedim.


    burdan bir soruda ben sorucam klima ve kombi ustalarına.

    mesela buzdolabı tamircilerinin hep 3 kahıt yaptıklarını sanırdım sebepse şu. işyerlerimde sanayi tipi dolap kullanırdım.. dolaplar bizi şaka değil baya baya çarpardı zemin ıslak olunca. (bende sizin gibi anlama elektrikten.)

    bir keresinde topraklı fişi söktüm baktım toprağı kesilerek bağlanmış. prizi açtım baktım yalancı topraklama var. nötrden küçük bir bakır telle topraklama yaoılmış. bende tutup fişi biraz daha kesip bağladım toprak hattını. denedim gene çarptı.. kabloyu takip ettim motor bağlantısının tırnağınıda kırmış adam.. kabloyu biraz oynatırken rast gele kapak yere düştü.. baktım motordaki toprağıda kesmiş söktüm orayıda bağladım.


    taktım dolabı tekrar çarpma polayı bitti.. neden böyle yaptın diyede sormayı unuttum dolapçıya. daha sonra tamir ettirdiğim dolaplarda. özellikle gördümki dolapçılar topraklamayı hep kesiyorlardı. iş yooğunluğunda servis esnasında bunu fark etmiyorduk. ama anlamak uzun sürmüyordu hemen bir iki saat içinde anlaşılıyordu. çünkü dükkanın zemini süpürüken su serpince hemen ortaya çıkardı çarpılırdık çünkü..

    artık ben alışmıştım aramazdım dolapçıları derdim arasam ne gelip birde onun için kendi kestiği toprak için para isteyecek. yüzünde desem daha önce çarpmıyordu bu dolap sen topraklamayı kesmişsin. adam yalan söylecek ben yapmadım vs. ben sadec derdim tekrar gelip par koparmak amaçları var bunların. çünkü nelerini gördüm. bana motor gitmiş hemen değişmesi gereken buzdolabını 3 yıl kullandım basit bir role değişimi ile.

    gel zaman git zaman zamanında iklimsa ile papaz oldum koku yüzünden adamlar merkezden geldiler kablolara kadar kontrol ettiler sigorta kutusunu açtılar. ve dedilerki bakın binanızda topraklama yok. bu kabloya topraklama yapılmış. bende dedim kendi bayinizle birebir elektrikçiyi görüştürdüm elektrikçi 15-20 lik sigorta takalım bişe olmaz dedi. satıcı bayi ise 10luk bulun şart dedi 9000 btu kliama için. ertesi günde servisle beraber takıldı servis bir şey demedi dedim..

    bana dediler bu yalancı topraklama adam öldürür belki içten içten kablo yanıyor siz onu kokuyor sanıyorsunuz dediler. bende dedim içimde külahıma anlatın. adamlar dedi bakın aşağıdan ters düz bağlantı olur tedaş tarafından.. evi yakarsınız ölürsünüz Allah korusun diyince mantıklı geldi bana. topraklamayı söktüler bende ses çıkartmadım. ses durumundan sonra başka bir örnek daha vericem yazımın sonunda.

    şimdi bu ses meselesini yaparmı yapmazmı. bence yapabilir. birol ustada benzeri şeyler söylemişti çünkü. okursa açıklar artık diğer ustalarımızla birlikte.

    buna bir örnek vereyim kombinin pompası ses yapa yapa mort olmuştu bir usta dediki bunun en büyük sorumlularından biride topraklmadır. yoksa pompa tıkanıklık kireç vs olmadıktan sonra elektrik düzeni iyi olursa kolay kolay bozulacak bir şey değildir deyip. şu açıklamayı eklemişti eskiden aynı sorun buzdolaplarında ve televizyonlardada vardı onlara bir parça ekleyerek sorunu çözdüler dedi.. (gerçi ozaman bizim kombinin tesisatı çok kötüydü adam genel olarak anlatmıştı sağolsun)

    son duruma gelirsek şayet topraklama olmayan yapılarda yalancı topraklama yapmanın ne gibi bir mahsuru olabilir.üstadlar bir el atsın. hatta benim bir başka bir klimamın topraklamasınıda özellikle aynı iklimsa servisi gibi zibro serviside kesti. ben artık iyice inanmaya başladım yalancı topraklamanın zararına onalrda ses çıkartmadım.




  • bende de benzer sorun vardı 2 servis geldi ikiside sese normal diyip gitti. Gerçekten evde aynı klimadan 2 tane vardı 2sindede aynı ses vardı sinir olmuştum. Servis gittikten sonra dıs uniteyi açınca gördümki klimanın köşelerinde ve 1 adette dışarda peteklerini tutan ve sabitleyen demir kelepçeler var. Bu demir kelepçeler klima çalıştıkça titreşim yapıyor ve peteklere değdikçe ses yapıyordu. Demir kelepçelere plastik sardım ses kesildi.
    büyük ihtimal sizdede aynı sorun var, kelepçeleri kontrol edin derim
  • topraklama yoksa kompresör üzerinde elektrik olabilir. cihazın dışında elektrik olması normal değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender200279

    bende de benzer sorun vardı 2 servis geldi ikiside sese normal diyip gitti. Gerçekten evde aynı klimadan 2 tane vardı 2sindede aynı ses vardı sinir olmuştum. Servis gittikten sonra dıs uniteyi açınca gördümki klimanın köşelerinde ve 1 adette dışarda peteklerini tutan ve sabitleyen demir kelepçeler var. Bu demir kelepçeler klima çalıştıkça titreşim yapıyor ve peteklere değdikçe ses yapıyordu. Demir kelepçelere plastik sardım ses kesildi.
    büyük ihtimal sizdede aynı sorun var, kelepçeleri kontrol edin derim

    Merhaba konuyu hortlatıyorum ama, toprak hattı yok demissiniz evde. Peki klimayı şuan kullanıyor musunuz toprak hatsız? Ben kiracıyım ve ev eski yapı, topraklama yok. Klima aldım montajı yapıldı ancak elektriğine bağlattırmadım toprak hat yok diye. Siz toprak hatsız kullandıysanız herhangi bir sorun oluştu mu? Buna göre köprüleme yaptırıp kullanacağım klimayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enginkirtay


    quote:

    Orijinalden alıntı: ender200279

    bende de benzer sorun vardı 2 servis geldi ikiside sese normal diyip gitti. Gerçekten evde aynı klimadan 2 tane vardı 2sindede aynı ses vardı sinir olmuştum. Servis gittikten sonra dıs uniteyi açınca gördümki klimanın köşelerinde ve 1 adette dışarda peteklerini tutan ve sabitleyen demir kelepçeler var. Bu demir kelepçeler klima çalıştıkça titreşim yapıyor ve peteklere değdikçe ses yapıyordu. Demir kelepçelere plastik sardım ses kesildi.
    büyük ihtimal sizdede aynı sorun var, kelepçeleri kontrol edin derim

    Merhaba konuyu hortlatıyorum ama, toprak hattı yok demissiniz evde. Peki klimayı şuan kullanıyor musunuz toprak hatsız? Ben kiracıyım ve ev eski yapı, topraklama yok. Klima aldım montajı yapıldı ancak elektriğine bağlattırmadım toprak hat yok diye. Siz toprak hatsız kullandıysanız herhangi bir sorun oluştu mu? Buna göre köprüleme yaptırıp kullanacağım klimayı.

    Merhaba ben de konuyu hortlattım ama siz ne yaptınız acaba klimayı kullanıyor musunuz ve bir sorun yaşadınız mı topraklama olmadığı için ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Özöz Ö kullanıcısına yanıt
    Merhaba, elektrik çağırdım. kafasına göre bir topraklama yaptı sözde. kolondan geçen inşaat demirine bağladı kabloyu da.
    O şekilde kullanıyorum 2 senedir fln. bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar şükür.
  • Çok teşekkür ederim cevabınız için :) umarım böyle devam eder hep :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.