Şimdi Ara

KLİMA TAVSİYESİ (KARAR VERİLDİ VE ALINDI=SHARP AYAP9FHR )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evim şişli/kurtuluşta sokak arasında ve yerden 5mt yükseklikte penceresi seviyesi var yani yüksek giriş rüzgarı çok fazla almıyor camlar pimaper değil ahşap tip ancak kapıları ve camları yalıtım sağlamak için süngerle kapatıyorum.Kullanacağım oda ise yaklaşık 10-12m2 dikdörtgen bir oda.tavan yüksekliği ortalama 3-4mt arakat.

hangi klimayı önerirsiniz?yani inverterlimi invertersiz mi?hangi marka?kaç BTU?sorduğum arkadaşlarım 9000btu yeter dediler sizce yeterlimidir?

bu arada klimayı ısınma amaçlı kullanacağım eve 18:30 gibi geliyorum haftasonları daha uzun süre kullanırım diye düşünüyorum inventerlimi almam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 6 Kasım 2007; 22:48:45 >

• aşağıdaki ürün benim ihtiyaçlarımı karşılarmı?

http://www.beko.com/TR/TR/Products/ProductDetail.htm?CS_ProductID=8917310200&CS_Category=NEOPLAZMASERIES_(398)&CS_Catalog=BEKO_TR_2007_11_5HeatingEtc

Model 7600 D

Peşin Fiyatı 912,00 YTL

Tipi Monosplit

İç Ünite Adedi 1

Plasma Özelliği Neo Plasma

Soğutma Kapasitesi (Btu/h) 13000

Isıtma Kapasitesi (Btu/h) 14200

A Enerji Seviyesi Var

Isıtma Tipi Heat-pump

Soğutmadaki Enerji Verim Oranı (Btu/W.h) 10,92

Isıtmadaki Enerji Verim Oranı (Btu/w.h) 11,63

Ses Seviyesi - iç Ünite (dBA) 32

Ses Seviyesi - Dış Ünite (dBA) 47

Özel Dijital Gösterge Var

Otomatik iç Ünite Kurutma Fonksiyonu Var

Bio Aktif Karbon Filtre Yok

Korozyona Dayanıklı Gold Fin Dış Ünite Var

Elektrik Kesintilerinden Sonra Tekrar Çalışma Var

Sağlıklı Nem Alma Var

Otomatik Sıcaklık Kontrolü Var

Akıllı Çalışma Sistemi Var

Uyku Modu ( Sleep Mode ) Var

Yıkanabilir Anti-bakteri Filtresi Var

Çoklu Programlama Özelliği ( Timer ) 24 Saat

Doğal Rüzgar Etkili Hava Sirkülasyonu (Chaos Swing ) Var

Otomatik 4 Yönlü Hava Yönlendirme Var

Kompresör Tipi Rotary

Buz Çözme ( Defrost ) Özelliği Var

Fan Hızı Kademesi 3

Uzaktan Kumanda Var(LCD)

iç Ünite (GxYxD) mm 840x270x155

Dış Ünite (GxYxD) mm 770x540x245

KLİMA TAVSİYESİ (KARAR VERİLDİ VE ALINDI=SHARP AYAP9FHR )

• quote:

Orjinalden alıntı: ..:Roman Kosecki:..

Evim şişli/kurtuluşta sokak arasında ve yerden 5mt yükseklikte penceresi seviyesi var yani yüksek giriş rüzgarı çok fazla almıyor camlar pimaper değil ahşap tip ancak kapıları ve camları yalıtım sağlamak için süngerle kapatıyorum.Kullanacağım oda ise yaklaşık 10-12m2 dikdörtgen bir oda.tavan yüksekliği ortalama 3-4mt arakat.

hangi klimayı önerirsiniz?yani inverterlimi invertersiz mi?hangi marka?kaç BTU?sorduğum arkadaşlarım 9000btu yeter dediler sizce yeterlimidir?

bu arada klimayı ısınma amaçlı kullanacağım eve 18:30 gibi geliyorum haftasonları daha uzun süre kullanırım diye düşünüyorum inventerlimi almam gerekiyor.

Uzun süreli kullanım için ınverter iyi olur,odanız normal şartlarda olsa idi 9000 btu yeterdi ama normal evin tavan yüksekligi 2,5-2,65 gibi ama sizinki 4 metre buda direk 16000 btu gerektiriyor.

eger ınverter klima almayı düşünüyorlasnız 12000 btu yeterli,eger ınverter çok pahalı ben buna bu parayı veremem (yada vermem)derseniz,

Siemens
    Elektra
    Haier
    Dıamond
    Hıgh-life
    Aırfel
    Bosch,16000 btu klasik modellerini alabilirsiniz,arçelikten (Lg beko,aynı şey)çok çok üstünlerdir.

Ve mutlaka klimayı almadan keşifte yaptırın ve alacagınız klimaların -7 derece ve altında çalışma çzellikleri olmasınada dikkat edin,ve evinizin direk tam ölçülerini verirseniz btu dahada aşagıya düşebilir çünkü tavan yüksekligi 3 olursa ayrı 4 olursa ayrı btu gerekiyor arada 3000 btu oynuyor hesapta

iyi günlerde olsun alacagınız ürün.

• şöyle anlatayım bnim boyum 173 kolumu uzattığımda tavana dokunamıyorum yaklaşık olarak tahminin 3metre civarı şimdi beko ile görüştüm 0 derecede ısıtmaz dedi bu nedenle vazgeçtim bende bana inventörlü ne önerirsiniz çok büyük paralar veremem diyorum ama elimiz mahkum vericez artık bu arada evde bir tek ben kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 5 Kasım 2007; 14:45:50 >
  • quote:

şöyle anlatayım bnim boyum 173 kolumu uzattığımda tavana dokunamıyorum yaklaşık olarak tahminin 3metre civarı şimdi beko ile görüştüm 0 derecede ısıtmaz dedi bu nedenle vazgeçtim bende bana inventörlü ne önerirsiniz çok büyük paralar veremem diyorum ama elimiz mahkum vericez artık bu arada evde bir tek ben kalıyorum.

Sayın arkadaşım bende şöyle söylüyeyim sizin için ölçtüm,boyum 1,82 ve elimi yukarı kaldırınca tavana 30 santim kaliyor odamsa 2,57 cm,kısacası siz bunu tam ölçüp yarın yada bugün yazarsanız daha net olur ve ben bu odamda 9000 btu ınverter kullanıyorum izmirde çokda memnunum.

vede yukardada belirtim eve mutlaka keşif için servis çagırıjn bu hizmet ücretsizdir,

markalara gelince ınverter için

daıkın,
    mitsubishi elektrik,
    toshiba,
    hitachi,
    sanyo,
    siemens,
    elektra,bu klimalar mükemmeldirler ama btu yazmadım eger 2,65-3 metre arası ise 9000 btu yeterli olur ama 4 metre yükseklik varsa direk 12000 btu ınverter,akşama tam ölçüyü yazsanızda yapmanız gereken en önemli şey keşif için servis çagırmak,onların ilerde sizin yüzünüze vuracakları şeylerden biri kafanıza göre almışsınız hani bize sordunuzmu olacaktır.

klasik klimalardan ise yukarda yazdıklarım iyidir.

İzmirde şu an hitachi,sanyo,siemens uygun fiyatlı alınabiliyor,ne kadar demeyin araştırmalarla ve pazarlıklarla fiyat akla gelmeyecek kadar düşüyor,sizde keşifi yaptırın araştırın ve sakın fiyat listesine kanıpta almayın her zaman pazarlık payı vardır.

iyi günlerde olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

quote:

şöyle anlatayım bnim boyum 173 kolumu uzattığımda tavana dokunamıyorum yaklaşık olarak tahminin 3metre civarı şimdi beko ile görüştüm 0 derecede ısıtmaz dedi bu nedenle vazgeçtim bende bana inventörlü ne önerirsiniz çok büyük paralar veremem diyorum ama elimiz mahkum vericez artık bu arada evde bir tek ben kalıyorum.

Sayın arkadaşım bende şöyle söylüyeyim sizin için ölçtüm,boyum 1,82 ve elimi yukarı kaldırınca tavana 30 santim kaliyor odamsa 2,57 cm,kısacası siz bunu tam ölçüp yarın yada bugün yazarsanız daha net olur ve ben bu odamda 9000 btu ınverter kullanıyorum izmirde çokda memnunum.

vede yukardada belirtim eve mutlaka keşif için servis çagırıjn bu hizmet ücretsizdir,

markalara gelince ınverter için

daıkın,
    mitsubishi elektrik,
    toshiba,
    hitachi,
    sanyo,
    siemens,
    elektra,bu klimalar mükemmeldirler ama btu yazmadım eger 2,65-3 metre arası ise 9000 btu yeterli olur ama 4 metre yükseklik varsa direk 12000 btu ınverter,akşama tam ölçüyü yazsanızda yapmanız gereken en önemli şey keşif için servis çagırmak,onların ilerde sizin yüzünüze vuracakları şeylerden biri kafanıza göre almışsınız hani bize sordunuzmu olacaktır.

klasik klimalardan ise yukarda yazdıklarım iyidir.

İzmirde şu an hitachi,sanyo,siemens uygun fiyatlı alınabiliyor,ne kadar demeyin araştırmalarla ve pazarlıklarla fiyat akla gelmeyecek kadar düşüyor,sizde keşifi yaptırın araştırın ve sakın fiyat listesine kanıpta almayın her zaman pazarlık payı vardır.

iyi günlerde olsun.

Uyarılarınızı dikkate alıcam akşam ölçüp buraya yazarım

teşekkür ederim

• ölçtüm tavan yüksekliği 2,5 metre oda ise ortalama 10mt2 odada bir kapı ve pencere var.onlarıda yalıtım yaparak çözeceğim

1.9000BTU klima yeterlimidir?

2.akşam 18:30 gibi evde oluyorum bu nedenle illa inverterlimi almam gerekiyor?invertersiz işimi görmezmi?

3.ortalam ne kadar bir fiyata malolur bana?

4.hangi markayı önerirsiniz?arçelikte çalışan arkadaşım var o LG-BEKO alalım sana dedi nedersiniz?

5.ancak bekoyu arayıp sordum yukarıda ilk mesajımda belirttiğim klima 0 derecede sıak hava vermez dedi sanırım almamam en iyisi ne dersiniz?

6.bu akşam buderusa klima sordum midea marka 9000btu klimaya 900 ytl dedi inverterli ne kadar dedim oda inverterli gereksiz dedi gerçekten gereksizmi?herkez farklı bir şey diyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 5 Kasım 2007; 19:33:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .:Roman Kosecki:..

Sayın arkadaşım odanız 10 metre kare ve tavan 2,5 metre buraya ınverter klimaya gerek yok eger 15 metre kare olsa vede 10 saattende fazla çalışıtırıyor olsa idiniz gerekirde size gerek yok size en yaygın şekilde olan siemens tavsiye ederim,bu klimada midea klimadır sabancınıkilerden daha üstündürler.

http://www.siemensevaletleri.com/?5=S1ZMI09002&28=7%3d1%269%3d26%253d5181_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d5181

ve birde araştırmanız için şunarlıda söyleyeyim yukardada söyledigim markalar.

dıamond,
    haier
    elektra
    toshiba,
    sanyo,
    hitachi,
    samsung,
    aırfel gold,bu klimalarında fiyatlarını araştırın hangisi uygunsa onu alın heoside aşagı yakrı iyi klimalardır,ve arçelik,bekodan iyidirler.

Ve sakın liste fiyatındanda almayın pazarlık edin 700 ytl alanlarda var liste fiyatı 950 ytl,ve servis keşif işinide unutmayın.

Dış üniteyi direk güneş,yagmur görecek bir yere takmasınlar,vakum yapsınlar montaj sırasında.

iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 5 Kasım 2007; 19:48:49 >

• quote:

.:Roman Kosecki:..

Sayın arkadaşım odanız 10 metre kare ve tavan 2,5 metre buraya ınverter klimaya gerek yok eger 15 metre kare olsa vede 10 saattende fazla çalışıtırıyor olsa idiniz gerekirde size gerek yok size en yaygın şekilde olan siemens tavsiye ederim,bu klimada midea klimadır sabancınıkilerden daha üstündürler.

http://www.siemensevaletleri.com/?5=S1ZMI09002&28=7%3d1%269%3d26%253d5181_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d5181

dıamond,
    haier
    elektra
    toshiba,
    sanyo,
    hitachi,
    samsung,
    aırfel gold,bu klimalarında fiyatlarını araştırın hangisi uygunsa onu alın heoside aşagı yakrı iyi klimalardır,ve arçelik,bekodan iyidirler.

Ve sakın liste fiyatındanda almayın pazarlık edin 700 ytl alanlarda var liste fiyatı 950 ytl,ve servis keşif işinide unutmayın.

Dış üniteyi direk güneş,yagmur görecek bir yere takmasınlar,vakum yapsınlar montaj sırasında.

iyi akşamlar.

peki şunu sorucam eksi derecelerde çalışma olayı ne olmalı?yani 0 derece ısıtmaz derse ne yapıcam (aynı bekodaki elemanın açık sözlülükle söylediği gibi) eksi kaç derecede çalışmalı malum istanbul şişlide oturuyorum burdada sıcaklıklar düşüyor ve yazında kullanmak istiyorum yani uzun süreli kullanım için linkini verdiğiniz klima uygunmu?

• quote:

quote:

.:Roman Kosecki:..

dıamond,
    haier
    elektra
    toshiba,
    sanyo,
    hitachi,
    samsung,

iyi akşamlar.

peki şunu sorucam eksi derecelerde çalışma olayı ne olmalı?yani 0 derece ısıtmaz derse ne yapıcam (aynı bekodaki elemanın açık sözlülükle söylediği gibi) eksi kaç derecede çalışmalı malum istanbul şişlide oturuyorum burdada sıcaklıklar düşüyor ve yazında kullanmak istiyorum yani uzun süreli kullanım için linkini verdiğiniz klima uygunmu?

Yazın +43 kışın -7 dereceler arasında sorunsuz çalışır,zaten yazın hemen bütün klimalar serinletir sorun kıştadır,eger sizin bulundugunuz yer -7 derecenin altına çok düşüyorsa -10,-15 derecede çalışan klima almanız gerekir sorun yaşamayın diye.

Ve arçelikteki elemanın açık sözle söylemesine gerek yok broşürlerinde bile +5 derecenin altına düştümü arçelik-beko performans kaybeder yazıyor,siz istanbulu biliyorsunuz senede kaç gün eksi degerlere düşüyor bilmeniz lazımki buna göre alın klimayı ama sizin o odaya o klima yeterlidir sadece eksi olayı var.

• AİRFEL GOLD PLASMA AS09-3003S

http://www.klimam.com/klima.asp?UrunID=5127

Diamond Electric DSH09QV/DUVAR TİPİ

http://www.klimaburada.com/index.php?p=show&pid=9&k_id=0

Toshiba - RAS 10 GKHP

http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun_detay&urun_id=30&kategori_id=9

Samsung AQ09P2

http://www.klimaburada.com/index.php?p=show&pid=80&k_id=17

Diamond Electric DSH-09 ORANGE

http://www.klimaburada.com/index.php?p=show&pid=1&k_id=4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 5 Kasım 2007; 20:45:27 >

• değerli arkadaşlar Toshiba - RAS 16 GKV modeli için peşinde 2.200 YTL. fiyat nasıldır daha da ucuza bulunabilinirmi teşekkürler

• Sayın .:Roman Kosecki:..

sizn verdikleriniz örneklerden yola çıkarak şöyle bir sıralama yapayım,

toshiba
    sharp
    mitsubishi
    siemens
    haier
    aırfel
    dıamond
    samsung bu sıraya göre degerlendirin
  • senin ortam için en az 12000btu en çok 18000 btu klima alman yeterli olur. 12000lik alırsan soğuk günlerde ortamın ısınması 10-15 dk içinde ısınırsa 18000 likte en fazla 10 dk da ısınır.9000 btu luk klima ihtiyacın için çok düşük derim ve tavsiye etmem.

marka dersen daıkın veya mitsubishi derim ancak ülkemizde servis konusunda taviz vermeyen bosh'u öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rüzgar-09

senin ortam için en az 12000btu en çok 18000 btu klima alman yeterli olur. 12000lik alırsan soğuk günlerde ortamın ısınması 10-15 dk içinde ısınırsa 18000 likte en fazla 10 dk da ısınır.9000 btu luk klima ihtiyacın için çok düşük derim ve tavsiye etmem.

marka dersen daıkın veya mitsubishi derim ancak ülkemizde servis konusunda taviz vermeyen bosh'u öneririm.

hocam sen naptın 12000btu da hamam gibi olur ben zaten çok çabuk terleyen biriyim yani çok sıcağı pek sevmem bana normal ılık bir hava olacak yani tişörtle yada uzun kollu ince bir tişörtle durabileceğim bir sıcaklık aklımdan geçen şu model

sharp AYAP9FHR

http://www.iklimsa.com/TR.asp?iklimsa=klima&sub=KlimaDetay&Uid=17

yarın bir pazarlık yapacağım ancak forumlarda okuduğum kadarıyla gürülülü çalışıyor diyorlar buda bende biraz şüphe uyandırdı

• quote:

Orjinalden alıntı: zebotad@hotmail.com

değerli arkadaşlar Toshiba - RAS 16 GKV modeli için peşinde 2.200 YTL. fiyat nasıldır daha da ucuza bulunabilinirmi teşekkürler

Kendi sitesinde daha pahalı araştırın biraz,toshiba iyi klimadır sizin seçötiginiz C sogutma B ısıtma enerji seviyesi

http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=ACU22
  • quote:

quote:

senin ortam için en az 12000btu en çok 18000 btu klima alman yeterli olur. 12000lik alırsan soğuk günlerde ortamın ısınması 10-15 dk içinde ısınırsa 18000 likte en fazla 10 dk da ısınır.9000 btu luk klima ihtiyacın için çok düşük derim ve tavsiye etmem.

hocam sen naptın 12000btu da hamam gibi olur ben zaten çok çabuk terleyen biriyim yani çok sıcağı pek sevmem bana normal ılık bir hava olacak yani tişörtle yada uzun kollu ince bir tişörtle durabileceğim bir sıcaklık aklımdan geçen şu model

sharp AYAP9FHR

yarın bir pazarlık yapacağım ancak forumlarda okuduğum kadarıyla gürülülü çalışıyor diyorlar buda bende biraz şüphe uyandırdı

arkadaşım size 9000 btu klima yeterli birde servis onayı alırsanız iş tamamdır ve sharp klima onlarca kurduk ben ses şikayeti hiç duymadım oda bu sene çıktı anlamış degilim.

• quote:

quote:

quote:

sharp AYAP9FHR

arkadaşım size 9000 btu klima yeterli birde servis onayı alırsanız iş tamamdır ve sharp klima onlarca kurduk ben ses şikayeti hiç duymadım oda bu sene çıktı anlamış degilim.

peki hocam bunun ısıtma ve soğutma enerji sevyesi nedir? A,B,C?

ve en düşük kaç derece sıcaklıkta çalışıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 5 Kasım 2007; 21:48:50 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

sharp AYAP9FHR

peki hocam bunun ısıtma ve soğutma enerji sevyesi nedir? A,B,C?

ve en düşük kaç derece sıcaklıkta çalışıyor?

Sayın arkadaşım siemensin sitesinde ne enerji seviyesinde oldugu yazmıyor ama ben basit hesapla siemensin D sınıfı oldugunu buldum elimdeki enerji sınıfı katalogundan.
    sharpsa A-A sınıfı eger sharp alacaka kadar para verecekseniz kesin sharp alın çünkü hem A sınıfı hemde r 410 gazlıdır,ben ilk önce size normal fiyatlı olanları verdim.

sharp -8,5 siemens ise -7 derecede çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 5 Kasım 2007; 22:13:31 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.