Şimdi Ara

KLİMA TAVSİYESİ (KARAR VERİLDİ VE ALINDI=SHARP AYAP9FHR ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mutklima

quote:

Orjinalden alıntı: ..:Roman Kosecki:..

quote:

quote:

ürünü yani SHARP AYAP9FHR modelini bugün satın aldım cumartesi ise kurulumu yapılacak.

umarım memnun kalırım yardımcı olan herkese teşekkür ederim

bu arada 1039YTL 2 taksit olarak aldım çok taksit sevmediğim için bu uygun geldi

Hayırlsı olsun,sanrım servis keşife gelmedi ama siz kurulum sırasında servise genede bir danışın servisin tereddütleri varsa iptal edersiniz.

iyi günler.

teşekkür ederim servis geldi keşifte yapıldı 9000btu fazlasıyla yeter dendi umarım memnun kalırım dememin nedeni sıcaklık konusunda fikrimin olmaması aslında.işerisi 26-27 derece olsun bana yeter umarım bu sıcaklığı yakalarım

Çok soguk zamanlarda yani eksi derecelerde 20-22 dereceden ayarlamaya başlarsanız defrosa girmesini engeller ve daha randımanlı çalışmasını saglarsınız.

tavsiyenize uyacağım cumartesiye kadar sabredicem mecburen ondan sonra sorun kalmayacak inşallah çok fazla bir şüphem yok ama işte ilk defa kullanacağım için aklımda sorular kalmıyor değil

• quote:

ürünü yani SHARP AYAP9FHR modelini bugün satın aldım cumartesi ise kurulumu yapılacak.

bu arada 1039YTL 2 taksit olarak aldım çok taksit sevmediğim için bu uygun geldi

güle güle kullan arkadaşım hayırlı uğurlu olsun çok iyi fiyata almışsın umarım aynı fiyata yarısını peşin verip 5-6 taksitle bende bulabilirim y.yurt iklimsa dışında izmirde başka nerelerde var bilen varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: sk79

quote:

güle güle kullan arkadaşım hayırlı uğurlu olsun çok iyi fiyata almışsın umarım aynı fiyata yarısını peşin verip 5-6 taksitle bende bulabilirim y.yurt iklimsa dışında izmirde başka nerelerde var bilen varmı

Sayın arkadaşım şimdi size verecegim yerlerdeki arkadaşlarla görüşün baya yardımcı olacaklar size.

Egemen hülya hanım:0 232 482 10 10
    Ümit ticaret zafer bey:0 232 422 19 19
    İklimsa filiz hanım: 0 232 2 77 09 40
    iklimsa sinna bey:0 232 278 57 67

buralarla görüşün size yardımıcı olacaklar

iyi geceler.

• İlgin için teşekkürler mutklima yarın arayıp görüşeceğim iyiki bu forum war yoksa liste fiyatından alıyordum
    tekrar teşekkürler
  • quote:

quote:

merak etme sende alabilirsin sadece tok alıcı ol onlar sana satmaya çalışıyorlar onlar sana adım atsın sen onlara değil bence bu fiyata yakın bulursun

• quote:

Sayın arkadaşım şimdi size verecegim yerlerdeki arkadaşlarla görüşün baya yardımcı olacaklar size.

iyi geceler.

ilgin ve alakan için teşekkürler mutlu kardeş telefonunu verdiğin bayilerden en uygun fiyatı ümit ticarette buldum zafer beyle 500 peşin 500/6 taksitle =1000 ylt ye anlaştım ve aldım onların servisliğinide siz yapıyormuşsunuz belki senin bile gelebileceğini söyledi bende iyi olur tanışırız dedim sabah klimayı getirip saat 2 dede montaja gelineceğini söylemişler ben evde yoktum saat 13.30 da işe gidiyorum(vardiyalı çalışıyorum) bu yüzden arayıp montajı ya daha erken saate almayı yada ertelemeyi düşünüyorum

• quote:

quote:

iyi geceler.

ilgin ve alakan için teşekkürler mutlu kardeş telefonunu verdiğin bayilerden en uygun fiyatı ümit ticarette buldum zafer beyle 500 peşin 500/6 taksitle =1000 ylt ye anlaştım ve aldım onların servisliğinide siz yapıyormuşsunuz belki senin bile gelebileceğini söyledi bende iyi olur tanışırız dedim sabah klimayı getirip saat 2 dede montaja gelineceğini söylemişler ben evde yoktum saat 13.30 da işe gidiyorum(vardiyalı çalışıyorum) bu yüzden arayıp montajı ya daha erken saate almayı yada ertelemeyi düşünüyorum

Hayırlısı olsun.

• klimam bugün geldi ve apartmandakilerle ufak bir tartışmayla sorunsuz olarak ytakıldı ancak bazı şikayetlerim var nedenlerini öğrenmek istiyorum

birincisi klimayı 14:00da takıp teslim edip gittiler klimayı o saatten saat 6ya kadar çalıştırdım bende başağrısı yaptı ve burun deliklerimden sanki hani eski model arabaların havalandırmasını açarsında böyle tozlu bir hava üfler ya içeri sanki o koku gibi bir hava geldi burun deliklerime burnumdada kuruma yapıyor bunlar normal değil sanırım çözümü nedir ve neden bunu yapar?

inanın iyonizeden derseniz ben tam dumur olurum eğer iyonizeden bunu yapıyorsa çok ilginç..

birde sanki çok fazla ısıtmıyor gibi 32 derecede çalıştırıyorum ama içerisi 32 derece olmuyor gibi ılık bir hava oluyor içeride bu neden olur klimanın yeni olması nedeniyle olabilirmi?
  • quote:

klimam bugün geldi ve apartmandakilerle ufak bir tartışmayla sorunsuz olarak ytakıldı ancak bazı şikayetlerim var nedenlerini öğrenmek istiyorum

birincisi klimayı 14:00da takıp teslim edip gittiler klimayı o saatten saat 6ya kadar çalıştırdım bende başağrısı yaptı ve burun deliklerimden sanki hani eski model arabaların havalandırmasını açarsında böyle tozlu bir hava üfler ya içeri sanki o koku gibi bir hava geldi burun deliklerime burnumdada kuruma yapıyor bunlar normal değil sanırım çözümü nedir ve neden bunu yapar?

inanın iyonizeden derseniz ben tam dumur olurum eğer iyonizeden bunu yapıyorsa çok ilginç..

birde sanki çok fazla ısıtmıyor gibi 32 derecede çalıştırıyorum ama içerisi 32 derece olmuyor gibi ılık bir hava oluyor içeride bu neden olur klimanın yeni olması nedeniyle olabilirmi?

Yeni olmasıyla alakası yok,klima ilk açıldıgında 32 derece yaparsanız ful kapasite çalışacagı için,dışarısıda nemli ve aşırı soguksa dış ünite buz yapar ve ılık hava üfler,iyon özelligini zaten burada cengiz bey kullanmayın diyor zararı olabilir diye evde yada odada yoken iyon özelligini açın,

klima havayı kurutur bunun için oda nemlendiricisi yada odanın bir köşesine su koyun buda iş görür

• peki hocam doğru diyorsunda benim anlamadığım şu neden başağrısı yaptı ve tozlu gibi hava burnumu neden rahatsız ediyor içindeki gazın yoğunlaşması lazım falan dedi takmaya gelen usta cidden o toz kokusu beni rahatsız etti ve ben biraz daha sıcak olur diye bekliyordum yoksa klimamcan memnunum odamda kettle çalıştırıyorum birde yani nemi bir şekilde sağlıyorum

26 derecedede sanki içerisi ılık gibi oluyor yani ben daha sıcak olur diye bekliyordum tek kişi kalıyorum ondanmıdır acaba?yani evde 2-3 kişi olsa nefes sıcaklığıyla dahamı sıcak olurdu

gerçi aklıma gelen bir neden daha var benim camımın izolasyonuda iyi değil ve kapımın altıda boşluk birde onları izole edince denyeceğim içerideki sıcaklığı bununda etkisi olurmu bilmiyorum sonuçta sıcak havayı içeride tutmam gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 10 Kasım 2007; 20:32:23 >
  • birde klimayı pencerenin yakınına kurdular pencereye yaklaşık 10-15 cm uzaklık var ısıtmada bunun etkisi olabilirmi?
  • eed iyi hepsi
  • quote:

peki hocam doğru diyorsunda benim anlamadığım şu neden başağrısı yaptı ve tozlu gibi hava burnumu neden rahatsız ediyor içindeki gazın yoğunlaşması lazım falan dedi takmaya gelen usta cidden o toz kokusu beni rahatsız etti ve ben biraz daha sıcak olur diye bekliyordum yoksa klimamcan memnunum odamda kettle çalıştırıyorum birde yani nemi bir şekilde sağlıyorum

26 derecedede sanki içerisi ılık gibi oluyor yani ben daha sıcak olur diye bekliyordum tek kişi kalıyorum ondanmıdır acaba?yani evde 2-3 kişi olsa nefes sıcaklığıyla dahamı sıcak olurdu

gerçi aklıma gelen bir neden daha var benim camımın izolasyonuda iyi değil ve kapımın altıda boşluk birde onları izole edince denyeceğim içerideki sıcaklığı bununda etkisi olurmu bilmiyorum sonuçta sıcak havayı içeride tutmam gerekiyor

bende şu an tek başımayım ve klima 24 derecede çalışıyor ve içerisi 24-25 derece civarı çok güzel,koku yok ama tozu anlamadım toz olmaması lazım,

dedigim gibi çok soguk havalarda ve nemli havalarda klimayı kademeli artırın birden 30-32 derece yapmakla içerisi aniden ısınmaz ama aniden defrosa girer,dış ünite buz yapıyormu çalışırken kontrol ettinizmi ,eger buzdan ötürü ise dedigimi yapın yok klima genede ılık üflüyorsa (55 derece civarı agzı çıkış sıcaklıgı olması lazım) ,servisi arayın.

• valla belki kullanmayı bilmediğim için olabilir nasıl kullanmamı tavsiye edersin evimde derece olmadığı için ölçme imkanım yok koku bende de yok ama şöyle anlatayım hani ofiste halı fleks vardır ordaki tozlar kalkınca rahatsız olursunuz ya aynı onun gibi bir durum var dışarıda buz olma durumu yok çünkü şişlideyim yağmur yağdı sadece genellikle ılık üflüyor gibi geliyo bana ve sürekli 10dkda bir durup durup çalışıyor.birde bu sharplarda dışardaki sıcaklığı gösteren birşey vardı sanki nerden bakılıyor buna?
  • quote:

valla belki kullanmayı bilmediğim için olabilir nasıl kullanmamı tavsiye edersin evimde derece olmadığı için ölçme imkanım yok koku bende de yok ama şöyle anlatayım hani ofiste halı fleks vardır ordaki tozlar kalkınca rahatsız olursunuz ya aynı onun gibi bir durum var dışarıda buz olma durumu yok çünkü şişlideyim yağmur yağdı sadece genellikle ılık üflüyor gibi geliyo bana ve sürekli 10dkda bir durup durup çalışıyor.birde bu sharplarda dışardaki sıcaklığı gösteren birşey vardı sanki nerden bakılıyor buna?

kullanma kulavuzunda açıklaması var şu an bilmiyorum,daha önce açıkladıgım gibi çok soguk havalarda 20-22 dereceden başlayın çalıştırmaya,sonra kademe kademe artırın,klimanızın 10 dakikada bir durup kalmasının nedeni odayı istenen dereye getiriyorki duruyor ve ilk kalkışta ılık gibi hava üfler tam randımanlı çalışmaya geçecekken klima gene duruyor,agız kısmını yere yönlendirin size gelmesin eger oda istenen ayara gelmişse klima ısıtıyor demektir ama bu klima içeriyi ve dışarının hava sıcaklıgını göstermiyormu benim bildigim gösteriyor hep ınverter taktıgımız için,

klima odadaki havayı alıp verir ve odadaki halının,yemegin,tozu artık ne varsa onların kokusunu alır verir eger odada koku yapacak bir şey artık neyse bulundurmayın ilerde daha kötü olur

• mutklima hocam soruları şunlar :

1- klima sürekli açık duruyor ama durup durup çalışıyor bu nedendir?derece 26 da ayarlı

2- bu koku yani anlattığım koku nedendir bri tahmininiz varmı?vekum yapmadılar 9000btulara gerek yok dediler kot olarak klima dış ünite yukarıda kalıyor iç üniteden.

3-başağrısı yaparmı klima?

4- penceremin yalıtımı iyi değil sanırım açıklıklar var halıya bastığımda soğukluk hissediyorum bunun neden pencere ve kapı aralıkları olabilirmi?pazartesi buna çözüm bulucam süngerlerle kapatıcam aralıkları

5- dışarıdaki sıcaklığı nerden öğrenebilirim bu klimada.

6- yanlış anlamayın içerisi çok soğuk değil gayet güzel ve ılık ama klimayı sürekli açık tutmaktan korkuyorum ay sonu büyük bir şokla karşılaşmak istemiyorum bu sürekli durup durup çalışamsı elektrik tasarrufu içinmi yani oda sıcaklığı 26 derece olunca durup düşünce yinemi ısıtmaya başlıyor anlamadığım için soruyorum.

7-fan özelliğini açmak elektrik sarfiyatını arttırırmı?

8-bu hani daha önce anlattığınız 6 saatte ancak 4 saat çalışır yani elektrik harcar dediğiniz özellik bu durup durup çalışması özelliğimi?

9- klima penceremin 10-15cm yanına kuruldu yer olarak pencere dibi olması daha iyi dendi bu doğrumudur yoksa kurulum yeri yanlış mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 10 Kasım 2007; 21:07:00 >

• quote:

quote:

valla belki kullanmayı bilmediğim için olabilir nasıl kullanmamı tavsiye edersin evimde derece olmadığı için ölçme imkanım yok koku bende de yok ama şöyle anlatayım hani ofiste halı fleks vardır ordaki tozlar kalkınca rahatsız olursunuz ya aynı onun gibi bir durum var dışarıda buz olma durumu yok çünkü şişlideyim yağmur yağdı sadece genellikle ılık üflüyor gibi geliyo bana ve sürekli 10dkda bir durup durup çalışıyor.birde bu sharplarda dışardaki sıcaklığı gösteren birşey vardı sanki nerden bakılıyor buna?

kullanma kulavuzunda açıklaması var şu an bilmiyorum,daha önce açıkladıgım gibi çok soguk havalarda 20-22 dereceden başlayın çalıştırmaya,sonra kademe kademe artırın,klimanızın 10 dakikada bir durup kalmasının nedeni odayı istenen dereye getiriyorki duruyor ve ilk kalkışta ılık gibi hava üfler tam randımanlı çalışmaya geçecekken klima gene duruyor,agız kısmını yere yönlendirin size gelmesin eger oda istenen ayara gelmişse klima ısıtıyor demektir ama bu klima içeriyi ve dışarının hava sıcaklıgını göstermiyormu benim bildigim gösteriyor hep ınverter taktıgımız için,

klima odadaki havayı alıp verir ve odadaki halının,yemegin,tozu artık ne varsa onların kokusunu alır verir eger odada koku yapacak bir şey artık neyse bulundurmayın ilerde daha kötü olur

dediklerinizden aklıma şu geldi sanırım nedenini buldum ustalar gidince hem klima hemde elektrik süpürgesini çalıştırdım ordaki tozu sirküle etmiş olabilir bu konuda haklı olabilirsiniz ben yarın havalandırayım ortalığı madem en mantıklısı bu baş ağrısının nedenide başka birşey olabilir belki şu yalıtımıda yaptırayım sonucu tekrar yazıcam buraya şuanda üşümüyorum gayette rahatım düşünün ayaklarımda çorap bile yok ama üşümüyorum yani şuanda tek korkum elektrik faturası

• 1-Klima termostat yaptıgı için durup kalkıyor,ınverter olsa idi bu olmayacaktı,

2- vakum yapılması gerekirdi sallamışlar,klimanın montajında sorun yoksa yukarda aşagıda kalması önemli degil,kokunun sebebini kendinizde tahmin yürütmüşsünüz yarın odayı havalandırın,

3-klima eger kapı devamlı kapalı kalırsa baş agrısı yapar arada içeriyi havalandırın yani şöye bir öbür odaya gidin gelin bu kadar aç kapadan bile havalanır,

5-klimanızın kumandasının hangisi dışarının ısısını gösterir şu an hatırlamıyorum ama dedigim gibi bu kullanma kulavuzunda yazıyor oraya bakın,

6-eger klimayı aç kapa yaparsanız daha çok elektrik çeker ben hiç kapamıyorum biri 20-24 saat arası biri 12-15 saat çalışıyor gelen fatura 80-85 ytl ama benim klimalar ınverter ve akıllı sayacım var,klimanın durması termostat yaptıgı anlamına gelir hemde bu arada elektrik sarfiyat etmez ekonomik kullanım olur,

7- fan özelligini bu havada niye açacaksınızki içerdeki havayı sürküle eder ve üşürsünüz,

8- durup çalışması odayı ısıttıgı içindir,

ve en önemlisi kullanma kulavuzunu okuyunda hatalı filtre temizligi yapmayın elektrik süpürgesiye alınacvak var yıkanacak filtre var,lütfen kullanma kulavuzunu okuyun hata yapmayın sorduklarınızın %99 kullanma kulavuzunda var.

• resimler aşağıda acaba montaj yeri doğrumu?

http://img406.imageshack.us/my.php?image=10112007lx1.jpg

http://img406.imageshack.us/my.php?image=10112007001ao4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 10 Kasım 2007; 21:23:56 >
  • evet,başkada çare yokmuş sanırım.

odanız kare sanırım,eger kare degilse klimanın içteki hava yönlendiricilerin sola çevirin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.