Şimdi Ara

KLİMA TAVSİYESİ (KARAR VERİLDİ VE ALINDI=SHARP AYAP9FHR ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki hocam çok teşekkür ederim zamanla düzelir umarım
  • arkadaşlar . ben daikin , mitsubishi electric ve fujitsu general arasında kararsız kaldım. Almak istediğim klima inverterli ve 18000 btu civarında olmalı. Mitsubishinin msz50 modeli, daikinin ftxs-50 ve generalin asya-14lc modeli var. BU modeller içinde hangisi daha iyi ve hangisi enerji olarak daha tasarruflu. Bunları kullanan veya bilgisi olan varsa sevinirim. Cevaplarınızı bekliyorum.
  • ev ısınmıyor naptıysam ne ettiysen ısınmıyorum 26da çaıştırdım 32de çalıştırdım yok yok yok camlardan çok az hava giriyor ama bu klima bundan bile etkileniyorsa ne olacak bu iş böyle çalışıp çalışıp duruyor 26da ne oluyor bende anlamadım defros demeyin sakın bu kadar sık defrosa girermi bir makine yahu!!!istanbuldayım ağrıda -15derecede değilim.10mt2 odayı ısıtamayacaksa ne anladım ben bu klimadan

nedir bunun sorunu gazımı eksik çünkü az eklemesi falan yapmadılar o sorun olabilirmi?vakumda yapmadılar 9000 için gerekli değildir dediler.evin içinde dünden beri çalışıyor, duruyor çalışıyor duruyor en uzun çalışma süresi 3 dakika.ondan sonra duruyor her derecede denedim elimi tutuyorum 32de elimi yakmıyor bile ılık ılık üflüyor 26dada ılık üflüyor nedir bu anlamadım lanet olsun o kadar para veriyoruz paramızla rezil oluyoruz

bir üstünü alırsam bu sorundan kurtulup ısınırmıyım daha soğuklarda olmadı kar yağınca ne yapıcam ben?inverterli 9000 mi almalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 11 Kasım 2007; 16:29:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ..:Roman Kosecki:..

ev ısınmıyor naptıysam ne ettiysen ısınmıyorum 26da çaıştırdım 32de çalıştırdım yok yok yok camlardan çok az hava giriyor ama bu klima bundan bile etkileniyorsa ne olacak bu iş böyle çalışıp çalışıp duruyor 26da ne oluyor bende anlamadım defros demeyin sakın bu kadar sık defrosa girermi bir makine yahu!!!istanbuldayım ağrıda -15derecede değilim.10mt2 odayı ısıtamayacaksa ne anladım ben bu klimadan

Acaba klima çalışırken sık sık duruyor diyorsunuz,çıkıpta dış üniteye baktınızmı buzlanma varmı yoksa servisi çagırın agız çıkış sıcaklıgını ölçsünler,ve dün akşam odanız karemi,dikdörtgenmi diye sordum eger dikdörtgense,klimayı kısa duvaramı taktırdınız eger kare ise takılma yerinde sorun yok ama dedigim gibi klimanın üfleme kısmını sola çevirin dedim bunu yaptınımızmı,eger yapmadınızsa ve klima 3 fan kademesinde karşıya üfülüyorsa hatalı çalışıyordur yani hemen üfledigi havayı emerek hah ısıttım diyerek klima durur,bunlar hep yerinde incelenmesi gerekn şeyler,

izmirde -8-10 derecelerde sharp klima kar altında çalışarak ısıtıyor,hemde hamam gibi yapıyor,ya sizin klimada sorun var yada yerinde görmek lazım,

eger çokda magdursanız servis onayı ile ladıgınız klimayı hemen geri verin hakkınız var.

klimanın normalşartlar altında agız çıkış sıcaklıgı 50 derece civarıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 11 Kasım 2007; 16:28:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

quote:

ev ısınmıyor naptıysam ne ettiysen ısınmıyorum 26da çaıştırdım 32de çalıştırdım yok yok yok camlardan çok az hava giriyor ama bu klima bundan bile etkileniyorsa ne olacak bu iş böyle çalışıp çalışıp duruyor 26da ne oluyor bende anlamadım defros demeyin sakın bu kadar sık defrosa girermi bir makine yahu!!!istanbuldayım ağrıda -15derecede değilim.10mt2 odayı ısıtamayacaksa ne anladım ben bu klimadan

Acaba klima çalışırken sık sık duruyor diyorsunuz,çıkıpta dış üniteye baktınızmı buzlanma varmı yoksa servisi çagırın agız çıkış sıcaklıgını ölçsünler,ve dün akşam odanız karemi,dikdörtgenmi diye sordum eger dikdörtgense,klimayı kısa duvaramı taktırdınız eger kare ise takılma yerinde sorun yok ama dedigim gibi klimanın üfleme kısmını sola çevirin dedim bunu yaptınımızmı,eger yapmadınızsa ve klima 3 fan kademesinde karşıya üfülüyorsa hatalı çalışıyordur yani hemen üfledigi havayı emerek hah ısıttım diyerek klima durur,bunlar hep yerinde incelenmesi gerekn şeyler,

izmirde -8-10 derecelerde sharp klima kar altında çalışarak ısıtıyor,hemde hamam gibi yapıyor,ya sizin klimada sorun var yada yerinde görmek lazım,

eger çokda magdursanız servis onayı ile ladıgınız klimayı hemen geri verin hakkınız var.

odam dikdörtgen şimdi bir fotoğraf eklerim çekip buraya koyarım odanın uzun köşesine takılı klima

klimadan 50 derece sıcaklık geldiğini hiç sanmıyorum elimi turuyorum 32 derecede elim yanmıyor bile

hamamı bırak doğru ısıtmıyor bile yerler buz gibi klimanın olduğu köşe ılınıyor sadece üfleme kısmını solada çevirdim sağada olmuyor ikisindede ısıtmıyor klimayı aldığım yerle konuştum müdür bey yarın birini yollar baktırırım dedi yukarıdaki mesajıma eklemeler yaptım gaz eklenmedi vakum yapılmadı bunlar olabilirmi sorun?

• odanın şekli aşağıdaki gibidir

http://img232.imageshack.us/img232/7310/11112007oy8.jpg
  • Klimayı uzun tarafa takmak lazımdı yani klimanın tam karşısı atıyorum 5 metre ise yan taraı 3 metre gibi,eger siz kısa tarafa taktıysanız bunu yapar,size flapları aşagıya indirin ve sola çevirin demiştim,saga degil,saga demek pencereden dışarı sıcagı göndermek demektir,klimanın sık durmasının sebebi dedigim gibi hatalı emiş yani karşı duvara havayı vurup tekrar emerse ısıttıgını sanarak klima termostat yapar,

vakum her klimaya yapılır,gaz eklenmesine gerek yoktur,ama yarın servis gelsin basıncı,agız çıkış sıcaklıgıın ölçsünler,o odaya 12000 btu yada 9000 btu ınverter alamaya gerek yok onlar dahada ılık üflerler ondanda şikateçi olursunuz,ve klimanızı 26 derece yaptıgınızda klima duruyorsa o an içerinin derecesini ölçtünüzmü 26 derecemi acaba diye hem aşagıyı hemde yukarıyı

klima çalışır çalışmaz 50 derece üflemez bir müddet çalışması lazım 3 dakika çalış durla olmaz yada klima dediklerimi yapıyor yada klimada bir sorun var yarın servisa buna baksın vede üşenmesinler vakum yapsınlar

eger sharp klimalarda sorun olsaydı şu an arkadaşım izmirin dışında o klimayal ısınıyor evde şprtla geziyor olamazdı,sabredin yarın servis gelsin baksın eger atmin olmasanız geri verin,nasılsa servis bunu onaylayarak taktıgına göre,geri alacaklar.

• hocam haklısın gelip baksınlar ama geri veince yaptığım masrafla kalıcam 60 ytl elektirk hattı çektirdim duvarı deldiler apartmanla kavga ettim nerdeyse taktırmak içinbir sürü şeyle uğraştım ben verim almak istiyorum umarım çözüm bulurla fotoğraf koydum bakabilirsin arkadaşınızında odası bu şekildemi ben bırakın şortu üşüyorum nerdeyse

dışarıya çıktım dış ünitede hiçbir buzlanma yok klima yine durdu bir süre sonra yine başlıyor çalışmaya.anlamadım gitti montajda bir sorun var gibime geliyor ya yeri yanlış yada takılma işleminde bir sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 11 Kasım 2007; 17:00:42 >
  • evet klimayı kısa tarafa takmışlar ama başkada yapacak bir şey yoktu sanırım,perdeleri aşagıya aldırıp tam pencere üstüne taktırılması daha uygun olurmuş uzun tarafa üflemesi için,dedigim gibi klima karşıay üflüyorsa hatalı çalışır hemen sıcak havayı geri emer buda klimanın sık sık durmasına sebeb olur

ve yukardada dedigim gibi klima 26 dereceye ayarlıyken klima termostat yapıp durunca odayı ölçtünüzmü,

akrakadşımın odası daha büyük onda 12000 btu ınverter diger arkadaşımda 15 metre kare yerde 9000btu kullanıyor ailecek nine dede çok mutlular,

yani bu işin içinde bir şey var ama nedir,şayet izmirde olsaydınız bizzat gelerek bakardım ama,

NOT:Fotografı çektiginiz yani sizin durarak fotoyu çektiginiz yer odanızın uzun kısmı galiba degilmi,eger hayır degil takılı olan kısım uzun diyorsanız klimanın flaplarını aşagıya indirin fan hızınıda 2 ye düşürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 11 Kasım 2007; 16:58:17 >

• quote:

evet klimayı kısa tarafa takmışlar ama başkada yapacak bir şey yoktu sanırım,perdeleri aşagıya aldırıp tam pencere üstüne taktırılması daha uygun olurmuş uzun tarafa üflemesi için,dedigim gibi klima karşıay üflüyorsa hatalı çalışır hemen sıcak havayı geri emer buda klimanın sık sık durmasına sebeb olur

ve yukardada dedigim gibi klima 26 dereceye ayarlıyken klima termostat yapıp durunca odayı ölçtünüzmü,

akrakadşımın odası daha büyük onda 12000 btu ınverter diger arkadaşımda 15 metre kare yerde 9000btu kullanıyor ailecek nine dede çok mutlular,

yani bu işin içinde bir şey var ama nedir,şayet izmirde olsaydınız bizzat gelerek bakardım ama,

NOT:Fotografı çektiginiz yani sizin durarak fotoyu çektiginiz yer odanızın uzun kısmı galiba degilmi,eger hayır degil takılı olan kısım uzun diyorsanız klimanın flaplarını aşagıya indirin fan hızınıda 2 ye düşürün

hocam oda dikdörtgen perdelerin olduğu bölüm ve benim fotoğrafçekmek için durduğun yer kısa tarafı uzun tarafı ise klimanın takılı oldugu yer ve onun karşısı uzun tarafa taktılar ama pencereye yakın taktıla ama pencereler ahşap yani ciftcam pimapen falan değil o nedele olabilirmi?

birde dışarıya çıktım dış ünitede hiçbir buzlanma yok klima yine durdu bir süre sonra yine başlıyor çalışmaya.anlamadım gitti montajda bir sorun var gibime geliyor ya yeri yanlış yada takılma işleminde bir sorun var

uzun kısa derken benmi yanlış anlıyorum benim anladığım şu dikdörtgen olarak düşünürsek kısa kenar ve uzun kenar diye ad verirsek benim klimanın takıldığı köşe uzun kenar perdelerin ve kapının olduğu taraf ise kısa köşe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 11 Kasım 2007; 17:05:40 >

• quote:

quote:

evet klimayı kısa tarafa takmışlar ama başkada yapacak bir şey yoktu sanırım,perdeleri aşagıya aldırıp tam pencere üstüne taktırılması daha uygun olurmuş uzun tarafa üflemesi için,dedigim gibi klima karşıay üflüyorsa hatalı çalışır hemen sıcak havayı geri emer buda klimanın sık sık durmasına sebeb olur

hocam oda dikdörtgen perdelerin olduğu bölüm ve benim fotoğrafçekmek için durduğun yer kısa tarafı uzun tarafı ise klimanın takılı oldugu yer ve onun karşısı uzun tarafa taktılar ama pencereye yakın taktıla ama pencereler ahşap yani ciftcam pimapen falan değil o nedele olabilirmi?

birde dışarıya çıktım dış ünitede hiçbir buzlanma yok klima yine durdu bir süre sonra yine başlıyor çalışmaya.anlamadım gitti montajda bir sorun var gibime geliyor ya yeri yanlış yada takılma işleminde bir sorun var

uzun kısa derken benmi yanlış anlıyorum benim anladığım şu dikdörtgen olarak düşünürsek kısa kenar ve uzun kenar diye ad verirsek benim klimanın takıldığı köşe uzun kenar perdelerin ve kapının olduğu taraf ise kısa köşe

anladım klima uzun tarafa takılmış ama genede klima karşıya üflemesin,bu hatalı çalışmasına sebeb olur geri emişi sıcak havadan yapar hemen,ve odanızı klima durdugunda ayarlanan sıcaklıga geldimi diye ölçtünüzmü

• quote:

quote:

Sayın mutklima; bizleri aydınlattığınız için baştan teşekkür ederim.

Klimaların normal şartlar altında ağız çıkış sıcaklığı 50 derece civarındadır diyorsunuz. bu konuyu biraz daha açarmısınız.
    Ağız çıkış sıcaklığı nasıl ölçülür.ne kadar mesafeden ve hangi derece baz alınır. (30 mu,29 mu,28 mi veya hangi sıcaklık değeri ) Normal derecelerle ölçülürmü?

Birde vakumlama illaki yapılmalımı, yapılmazsa klimanın ısı çalışmasında bi kaybı olurmu.ilerki zamanda vakumlama yapılabilirmi.
    klima servislerine sorduğumuz zaman ise tam bilgi alınamıyor veya gerek yok deniyor. o zaman klima kuruluş servis formlarında neden vakumlama ile ilgili evet hayır bölümü var. tabi klima kurulduğundada vakumlama yapıldı diye çarpı işareti koyuluyor.

Normal şartlarda ısıda 1,70 kw yakan inverter klima bu 1,70 kw enerjiyi hangi derecede yapar.(30-29-28 vb)

• 11mt2 evi sharp 9000btu ile ısıtamıyorum lanet olsun yer buz gibi tavan ılık içerideki sıcaklığı maksimum 29 dereceye çıkarabildim oda 32de 2saat çalıştırdıktan sonra acaba bunun yerine 12000 btu alsam değişirmi?ve bunu değiştirdim diye benden tekrar montaj parası alınırmı?yarın servisle konuşucam gelip baksınlar bu klimada bir sorun var elalem 9000btu ile ısınıyorum diyor ama ben ısınamıyorum daha havalar soğumadıda kar yağınca napıcam ben pencereye yakın monte ettiler klimayı bundan şüpheleniyorum acaba odanın içine homojenizemi dağılmıyorooffff 5mt boru takılmıştı 2mt daha ekletip duvara ortalatıcam ozaman ısıtma performansı değişir belki aklımada başka birşey gelmiyor
  • sayın kamerhan mutklima uzaklaştırma aldığı için ben yanıtlayayım dilerseniz?
    *klimanızın 30 derece set değerindeki değerdir 1,7kw.
    *vakumlama bir klima tesisatındaki en önemli unsurdur. Ara bağlantı borularında kalan en ufak bir nem gazla birlikte sisteme dolaşarak kapilerinde donar ve sistemi tıkar, kompresörün içine gelip pistonların yağlanmasına zarar vererek ses yapabilir. Yada hava sistemin içerisinde kalırsa kompresörün çalışmasını etkileyecek ve daha yüksek bir gerilimde çalışmasına neden olacaktır. Vakumla en önemli unsurdur. *Servisler vakum cihazını taşımayı zor sandıkları için vanaları açtıkları zaman klimayı çalıştırmadan önce servis valfindeki siboptan bir miktar gaz atarlar ara bağlantıdaki havayı dışarı vermek içindir.
    *Klimaların ağız çıkış sıcaklığı el termometresiyle ölçülür hava çıkış kanalının hemen önünden bu bizlerin evlerinde kullandığı derece değildir. Dijital bir alettir ve ucunda bakır ve aleminyum çinko alaşımlı iki tel bulunmaktadır alüminyumun çinko karışımın genleşme katsayısıyla bakırın genleşme katsayısı farklı olduğundan aradaki farkı alarak ölçer.
    quote:

Orjinalden alıntı: kamerhan_55

quote:

quote:

Sayın mutklima; bizleri aydınlattığınız için baştan teşekkür ederim.

Klimaların normal şartlar altında ağız çıkış sıcaklığı 50 derece civarındadır diyorsunuz. bu konuyu biraz daha açarmısınız.
    Ağız çıkış sıcaklığı nasıl ölçülür.ne kadar mesafeden ve hangi derece baz alınır. (30 mu,29 mu,28 mi veya hangi sıcaklık değeri ) Normal derecelerle ölçülürmü?

Birde vakumlama illaki yapılmalımı, yapılmazsa klimanın ısı çalışmasında bi kaybı olurmu.ilerki zamanda vakumlama yapılabilirmi.
    klima servislerine sorduğumuz zaman ise tam bilgi alınamıyor veya gerek yok deniyor. o zaman klima kuruluş servis formlarında neden vakumlama ile ilgili evet hayır bölümü var. tabi klima kurulduğundada vakumlama yapıldı diye çarpı işareti koyuluyor.

Normal şartlarda ısıda 1,70 kw yakan inverter klima bu 1,70 kw enerjiyi hangi derecede yapar.(30-29-28 vb)

• Servis keşif yaparak 9000btu/h bir klima taktıysa bu ısıtma problemi onları ilgilendirir klimanızda bir problem var ise ya yenisi ile değiştirmeli yada bir üzt btu klima takmaları gerekir bunun için + bir masraf ödememelisiniz. yok klimayı siz aldıysanız ve servis gelip sadece taktıysa bu sizin probleminizdir servis yaptığı her işlemden ücret talep eder.
    klimanız çalışma işlemini gerçekleştirdikten yaklaşık 1 saat süre sonra asıl kapasitesini yakalar evaparatörden geçen gaz bu zaman süreci içerisinde rejime gelir. 2 saat sonra 29 derece normaldir bu iki saat süre içerisinde camı açtıysanız yada kapıyı falan bu etkiler odaya bir girip çıkmanız bile ısı kaybı sağlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: xXxıIıSeRKaNıIıxXx

11mt2 evi sharp 9000btu ile ısıtamıyorum lanet olsun yer buz gibi tavan ılık içerideki sıcaklığı maksimum 29 dereceye çıkarabildim oda 32de 2saat çalıştırdıktan sonra acaba bunun yerine 12000 btu alsam değişirmi?ve bunu değiştirdim diye benden tekrar montaj parası alınırmı?yarın servisle konuşucam gelip baksınlar bu klimada bir sorun var elalem 9000btu ile ısınıyorum diyor ama ben ısınamıyorum daha havalar soğumadıda kar yağınca napıcam ben pencereye yakın monte ettiler klimayı bundan şüpheleniyorum acaba odanın içine homojenizemi dağılmıyorooffff 5mt boru takılmıştı 2mt daha ekletip duvara ortalatıcam ozaman ısıtma performansı değişir belki aklımada başka birşey gelmiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Servis keşif yaparak 9000btu/h bir klima taktıysa bu ısıtma problemi onları ilgilendirir klimanızda bir problem var ise ya yenisi ile değiştirmeli yada bir üzt btu klima takmaları gerekir bunun için + bir masraf ödememelisiniz. yok klimayı siz aldıysanız ve servis gelip sadece taktıysa bu sizin probleminizdir servis yaptığı her işlemden ücret talep eder.
    klimanız çalışma işlemini gerçekleştirdikten yaklaşık 1 saat süre sonra asıl kapasitesini yakalar evaparatörden geçen gaz bu zaman süreci içerisinde rejime gelir. 2 saat sonra 29 derece normaldir bu iki saat süre içerisinde camı açtıysanız yada kapıyı falan bu etkiler odaya bir girip çıkmanız bile ısı kaybı sağlar.
    quote:

11mt2 evi sharp 9000btu ile ısıtamıyorum lanet olsun yer buz gibi tavan ılık içerideki sıcaklığı maksimum 29 dereceye çıkarabildim oda 32de 2saat çalıştırdıktan sonra acaba bunun yerine 12000 btu alsam değişirmi?ve bunu değiştirdim diye benden tekrar montaj parası alınırmı?yarın servisle konuşucam gelip baksınlar bu klimada bir sorun var elalem 9000btu ile ısınıyorum diyor ama ben ısınamıyorum daha havalar soğumadıda kar yağınca napıcam ben pencereye yakın monte ettiler klimayı bundan şüpheleniyorum acaba odanın içine homojenizemi dağılmıyorooffff 5mt boru takılmıştı 2mt daha ekletip duvara ortalatıcam ozaman ısıtma performansı değişir belki aklımada başka birşey gelmiyor

eve gelip keşif yaptılar ısınmak için istediğimi söyledim yani kendim satın alıp yapmadım bir üst olanı yani 12000btu fazla gelip ılık üfleme yapabilirmi onuda okudum burda?bana göre klimada bir sorun var dediğim gibi odanın tabanı buz gibi ama yukarısı ılık millet hamam gibi diyor ben ısıtamıyorum diyorum birde pencereye yakın montaj yaptılar bundanda şüpheleniyorum

• Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

sayın kamerhan mutklima uzaklaştırma aldığı için ben yanıtlayayım dilerseniz?
    *klimanızın 30 derece set değerindeki değerdir 1,7kw.
    *vakumlama bir klima tesisatındaki en önemli unsurdur. Ara bağlantı borularında kalan en ufak bir nem gazla birlikte sisteme dolaşarak kapilerinde donar ve sistemi tıkar, kompresörün içine gelip pistonların yağlanmasına zarar vererek ses yapabilir. Yada hava sistemin içerisinde kalırsa kompresörün çalışmasını etkileyecek ve daha yüksek bir gerilimde çalışmasına neden olacaktır. Vakumla en önemli unsurdur. *Servisler vakum cihazını taşımayı zor sandıkları için vanaları açtıkları zaman klimayı çalıştırmadan önce servis valfindeki siboptan bir miktar gaz atarlar ara bağlantıdaki havayı dışarı vermek içindir.
    *Klimaların ağız çıkış sıcaklığı el termometresiyle ölçülür hava çıkış kanalının hemen önünden bu bizlerin evlerinde kullandığı derece değildir. Dijital bir alettir ve ucunda bakır ve aleminyum çinko alaşımlı iki tel bulunmaktadır alüminyumun çinko karışımın genleşme katsayısıyla bakırın genleşme katsayısı farklı olduğundan aradaki farkı alarak ölçer.

[

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamerhan_55 -- 14 Kasım 2007; 11:25:45 >

• EMRE_SAGANAK

klima kurulurkende vakumlama yapıldı diye servis fişlerine işaretleniyor. eniştemlerin kliması (siemens)
    kuruldu. enişteme sordum.öyle bi şey yapılmadığını fakat servis fişinde işaretlendiğini gördüm. ileriki zamanda vakumlama yapılabilirmi, bunu öğrenmek istiyorum.
  • evinizin alt tarafı boşmu yada sadece beton mu? yalıtımı iyi mi diye sorayım yada? eğer ısı kaybı yaptıracak meteryaller varsa bir üst btu ihtiyacınızı karşılayacaktır. yalıtım iyi ise klimanız problemli yada gazı kaçmış olabilir servis basınçlarını bir ölçsün.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Servis keşif yaparak 9000btu/h bir klima taktıysa bu ısıtma problemi onları ilgilendirir klimanızda bir problem var ise ya yenisi ile değiştirmeli yada bir üzt btu klima takmaları gerekir bunun için + bir masraf ödememelisiniz. yok klimayı siz aldıysanız ve servis gelip sadece taktıysa bu sizin probleminizdir servis yaptığı her işlemden ücret talep eder.
    quote:

eve gelip keşif yaptılar ısınmak için istediğimi söyledim yani kendim satın alıp yapmadım bir üst olanı yani 12000btu fazla gelip ılık üfleme yapabilirmi onuda okudum burda?bana göre klimada bir sorun var dediğim gibi odanın tabanı buz gibi ama yukarısı ılık millet hamam gibi diyor ben ısıtamıyorum diyorum birde pencereye yakın montaj yaptılar bundanda şüpheleniyorum

• servis siboptan bir miktar gaz bırakarak vakumlama yapmıştır. sistem devreye girdikten sonra vakumlama gerçekleşemez sistemdeki gazı komple boşaltıp sistem vakumu gerekmektedir yaklaşık 1 saat sürmektedir ürünün boyutuna göre değişir, sonra gerekli gaz şarjı yapılıp sistem devreye alınmalıdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: kamerhan_55

EMRE_SAGANAK

klima kurulurkende vakumlama yapıldı diye servis fişlerine işaretleniyor. eniştemlerin kliması (siemens)
    kuruldu. enişteme sordum.öyle bi şey yapılmadığını fakat servis fişinde işaretlendiğini gördüm. ileriki zamanda vakumlama yapılabilirmi, bunu öğrenmek istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.