Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (845. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
64.279
Cevap
948
Favori
4.863.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 843844845846847
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler piyasada,Birol Hocanın da dediği gibi 7lik/9luk atraksiyonu yapılıyor ayrıca diğer ebatlarda da bu çakallık aynen geçerlidir!

1-Piyasadaki çoğu 9luk o bildiğimiz "MARKA" lardan değilse,bu cihazlar 8/10 bilemedin 12m2 ye ancak yeter,bazıları ise yetmez ve şişer!!!

Kendimde bu cihazlardan tam 3 tane kullandım ve m2 ler yaklaşık farklıydı ve m2 büyüdükçe 9 luklar şişiyor ve bunun ortalama verimli
    alanı bina durumuna göre+iklime göre v.s 8/9m2 veya en fazla 10/12m2 ye kadardır!!

2-Eskinin 7likleri vardı,şimdi sanırım hala bazı üreticilerde bulunuyor ama bunlarda eski 7likler gibi kesinlikle değildir çünkü eskiden
    8/10m2 yer için 7,5luk cihaz fazlasıyla yeterdi ama şimdi nedense yetmiyor
    Günümüzde 10/12m2 anca çıkabiliyor çoğu piyasa işi 9luklar!

3-Günümüzde komik olarak 15/17/18m2 yerlere "hala" vede ısrarla kafadan 9luk deniyor,YANLIŞ!!
    Hele de havalar ekstrem biçimde soğuk-sıcak ise bu cihazlar hepten şişiyor

++
    Sonuç olarak,özellikle bazı Satıcılara kanmayın,Servisler bu işi bilir ama onlarda bazen doğruyu göstermiyor!
    Klima işinde Babana bile kolay kolay güvenmeyeceksin

12/15m2 gibi mekanlar için şayet adam gibi bir "MARKA" cihaz almıyorsanız veya alamıyorsanız o zaman 12lik den küçük almayın!!!!
    Veya Gree deki 11likler gibi

++

• arkadaşlar herkeze iyi geceler. Acaba aşağıdaki linkte bulunan klima nasıldır? Alınacak bir ürünmüdür? EER ve cop değerleri beni gerçekten şaşırttı doğrusu.

http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=2364846
  • merhaba arkadaşlar mitsubishi electric kdv ve ötv indirimi yapmış 9000 btu klima almayı düşünüyorum acaba hangi modeli tercih etsem? 16-18 metrekar odamız var antalya da konumu güzel yazın serinlemek iiçn kullanacagız daha çok 2000 tl civarı bütçem var yardımcı olursanız sevinirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetk26

merhaba arkadaşlar mitsubishi electric kdv ve ötv indirimi yapmış 9000 btu klima almayı düşünüyorum acaba hangi modeli tercih etsem? 16-18 metrekar odamız var antalya da konumu güzel yazın serinlemek iiçn kullanacagız daha çok 2000 tl civarı bütçem var yardımcı olursanız sevinirim?

hocam model belirtmemişsiniz. ama m.electric klimalar tam 9000 değerini verir korkmadan alabilirsiniz. yeter odanıza. konumu güzel demişsiniz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol
    Can selam, zaten onlar 9 luk klimaya 12 lik yazıyorlar,9 luklarsa 5-6 bin btu dur.Yada 30 dercede 9 luktur.Biz bu adamlar yüzünden 9 luk klima satamaz olduk.Yıllarca 7 lik klimalar sattık sorun yok.Bunlar ve bunun gibiler piyasaya çıkınca 9 klima dandik oldu.Biz yıllarca ara kat 20 m2 ye 9 luk sattım.Şimdi ise kapıdan girek direk 12 lik diyor.Neymiş 9 luk klima ısıtmaz ,soğutmazmış..

Bu arada Signore arkadaşım göz göre göre yaktın be kendini.Al beni rahat et ,6 ay sonra ihtahar et oldu.O makina 10 m2 de bile sıkar kendini bu sıcaklarda.Mobil deyip geçme,o ves. 10 kat iyidir.

Merhaba,

Şimdi işin rengi değişiyor. Bazı üreticilerin 9000'lik klimaya nasıl 12000'lik yazdıklarını teknik olarak açıklayabilir misiniz ? Ben olaya ticari açıdan baktığım zaman, eğer bu söylediğiniz laboratuvar ortamında ispatlanabiliyorsa, piyasada bu kadar rekabet varken rakip firmaların birbirlerinin kuyusunun kazması ve tüketiciyi yanıltıcı bilgi vermenin bu kadar kolay olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Klimanın daha sesli çalışmasını, daha fazla enerji tüketmesini, bazı ilave özelliklerinin olmamasını anlarım ama, bu teknik değerin farklı yazılması sanki "A marka arabanın azami hızı 180 km olabilir ama B marka 180 km'de daha hızlı gider" demek gibi geliyor bana. Yine belirteyim, 180 km'de araçların yol tutuşu, aldığı rüzgar sesi, konforu farklı olabilir ama konuştuğumuz sadece km/saat ise aynı değerler aynı sonucu vermeli diye düşünüyorum. Tabi bu düz mantık, eğer teknik açıklaması varsa öğrenmekten mutlu olurum.

Klima tercihime gelince... 600 TL'ye piyasadaki hemen hemen en ucuz klimayı aldığımın farkındayım. Alternatif olarak %50 pahalısına kadar klimalara baktığımda, özellikle ben klimayı uzun süre kullanmayacağım için, aradaki farka değmeyeceğini düşündüm. Koçtaş'ta Gree klimaya da baktım ama 880 TL'ye satılan model, bana o fiyatın cihazı gibi gelmedi. Konuda daha önce bu cihazların kalite farkının nereden kaynaklandığını sormuştum ama "daha iyidir" şeklinde sonuç cümlesi haricinde açıklama görememiştim.

Klimanın performansına gelince, 10 m2 demişsiniz ama o kadar da abartmayalım :) Benim kullandığım odada projeksiyon, lcd tv, bilgisayar vb. bir sürü ısı kaynağı var, bir de deri koltuğa oturuyorum. Buna rağmen bir süre sonra üşümeye başlıyorum ve dereceyi arttırıyorum. Odadan çıktığımda ise evin sıcaklığı bariz rahatsız ediyor. Normal bir oturma odası olsa ve klima sürekli açık kalırsa, 20 m2 için bile iş göreceğini düşünüyorum. Bu konudaki mesajları okuyunca, insanda ön yargı oluşuyor ve herşeyi sorun olmasına yoruyor.

Sadede gelirsem, bilerek en ucuz klimayı aldım. Bedelini ödemediğim bir kalite, performans beklemiyorum. Ama en azından yaptığı iddia edilen işi yapmasını beklerim. Henüz dijital termometre alamadım. Bugün yarın halledip daha detaylı yorumlar yazarım. Sorun varsa da vardır, ben aldım diye savunacak halim yok. Ama ön yargılı da olmamak gerekir diye düşünüyorum.

Benim yorumum tamamen piyasad kullanan binlerce kullanıcıdan aldığımız bilgi ve şikayetlerdir.Aynı şartlardaki bir binada birisi A marka 9 luk klima kullanırken ,malum markayı kullanan diğer daire 12 lik varken hem randıman alamayıp hemde daha fazla para ödüyorsa,bunu neresi ön yargıdır.

hatta malum markanın bünyesinde arge de çalışan adam sizden gelip çin malı klima alıyorsa siz ne yorum yaparsınız.İzmir de İkiçeşmelik yokuşu vardır,ikinci el satışı olan yerlerde en çok Ves.vs ürününü görürsünüz nedendir acaba.

Marka kötüleme olarak görmeyin ama bunlarda gerçek değilmi sizce.Hdi diyelim %50 si değil,gerisi için ne dersiniz..Ben yüzlerce model marka klima söktüm,arka dranaj tavası ile ön tava bağlantısı silikonla YAPIŞTIRILMIŞ dünyanın tek kliması bence budur.Varsa başaka marka yazsınlar.Arka gövdesi çatlayan kırılan tek klimada neredeyse bu,ha kapasite testi diyorsanız, ben piyasadaki kullanıcı tepkilerine göre söylüyorum,labaratuar derseniz Türkiyedeki tek yetkili TSE de bile yok labaratuar.TSE standartı 2 labaratuar var biri Arç. birede Ves. yani kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

Teknik detay için söküp sıradan çinli ile malum markayı karşılaştırmalısınız. Bakın enerji sınıflandırmasındaki hata oranı bile %15..

Size bir örnek daha vereyim.42 000 btü Diamond electrik salon tipinde Daikin JT 160 kompresör vardır ,yani 160 (16 kwlık) kopresördür ve bu klimanın ilk orjinalinde klima soğutma kapasitesi 12,5 kw olarak yazar. Ama aynı kompresörü kullanan farklı bir market malı dış ünite tek fanlı iken bile 48 000 btü derler.
    Hatta Midea da 48 lik A enerji klima yokken(salon tipi) markette satılan Midea üretiminde koskoca A enerji yazıyor.Bunları yazdıran kim.Kim kimi denetleyecek. Bırakın malumun kapasite testini,olası bir olayda mahkemelik olsan dünyanın en kral markasının testini malesef bu ikisinden biri yapıp rapor verecek,sizce ne rapor verirler...Daha da basit bir şey söyleyeyim 2 yıldır R22 li klima ithalatı yasaklanmış iken arç. ves üretim yapabiliyor halen bu ülkede..Kimi kime şikayet edeceksin..

Ha 30 dercede 9 luktur ona bir şey diyemem.....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Can selam, zaten onlar 9 luk klimaya 12 lik yazıyorlar,9 luklarsa 5-6 bin btu dur.Yada 30 dercede 9 luktur.Biz bu adamlar yüzünden 9 luk klima satamaz olduk.Yıllarca 7 lik klimalar sattık sorun yok.Bunlar ve bunun gibiler piyasaya çıkınca 9 klima dandik oldu.Biz yıllarca ara kat 20 m2 ye 9 luk sattım.Şimdi ise kapıdan girek direk 12 lik diyor.Neymiş 9 luk klima ısıtmaz ,soğutmazmış..

Bu arada Signore arkadaşım göz göre göre yaktın be kendini.Al beni rahat et ,6 ay sonra ihtahar et oldu.O makina 10 m2 de bile sıkar kendini bu sıcaklarda.Mobil deyip geçme,o ves. 10 kat iyidir.

Merhaba,

Şimdi işin rengi değişiyor. Bazı üreticilerin 9000'lik klimaya nasıl 12000'lik yazdıklarını teknik olarak açıklayabilir misiniz ? Ben olaya ticari açıdan baktığım zaman, eğer bu söylediğiniz laboratuvar ortamında ispatlanabiliyorsa, piyasada bu kadar rekabet varken rakip firmaların birbirlerinin kuyusunun kazması ve tüketiciyi yanıltıcı bilgi vermenin bu kadar kolay olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Klimanın daha sesli çalışmasını, daha fazla enerji tüketmesini, bazı ilave özelliklerinin olmamasını anlarım ama, bu teknik değerin farklı yazılması sanki "A marka arabanın azami hızı 180 km olabilir ama B marka 180 km'de daha hızlı gider" demek gibi geliyor bana. Yine belirteyim, 180 km'de araçların yol tutuşu, aldığı rüzgar sesi, konforu farklı olabilir ama konuştuğumuz sadece km/saat ise aynı değerler aynı sonucu vermeli diye düşünüyorum. Tabi bu düz mantık, eğer teknik açıklaması varsa öğrenmekten mutlu olurum.

Klima tercihime gelince... 600 TL'ye piyasadaki hemen hemen en ucuz klimayı aldığımın farkındayım. Alternatif olarak %50 pahalısına kadar klimalara baktığımda, özellikle ben klimayı uzun süre kullanmayacağım için, aradaki farka değmeyeceğini düşündüm. Koçtaş'ta Gree klimaya da baktım ama 880 TL'ye satılan model, bana o fiyatın cihazı gibi gelmedi. Konuda daha önce bu cihazların kalite farkının nereden kaynaklandığını sormuştum ama "daha iyidir" şeklinde sonuç cümlesi haricinde açıklama görememiştim.

Klimanın performansına gelince, 10 m2 demişsiniz ama o kadar da abartmayalım :) Benim kullandığım odada projeksiyon, lcd tv, bilgisayar vb. bir sürü ısı kaynağı var, bir de deri koltuğa oturuyorum. Buna rağmen bir süre sonra üşümeye başlıyorum ve dereceyi arttırıyorum. Odadan çıktığımda ise evin sıcaklığı bariz rahatsız ediyor. Normal bir oturma odası olsa ve klima sürekli açık kalırsa, 20 m2 için bile iş göreceğini düşünüyorum. Bu konudaki mesajları okuyunca, insanda ön yargı oluşuyor ve herşeyi sorun olmasına yoruyor.

Sadede gelirsem, bilerek en ucuz klimayı aldım. Bedelini ödemediğim bir kalite, performans beklemiyorum. Ama en azından yaptığı iddia edilen işi yapmasını beklerim. Henüz dijital termometre alamadım. Bugün yarın halledip daha detaylı yorumlar yazarım. Sorun varsa da vardır, ben aldım diye savunacak halim yok. Ama ön yargılı da olmamak gerekir diye düşünüyorum.

Benim yorumum tamamen piyasad kullanan binlerce kullanıcıdan aldığımız bilgi ve şikayetlerdir.Aynı şartlardaki bir binada birisi A marka 9 luk klima kullanırken ,malum markayı kullanan diğer daire 12 lik varken hem randıman alamayıp hemde daha fazla para ödüyorsa,bunu neresi ön yargıdır.

hatta malum markanın bünyesinde arge de çalışan adam sizden gelip çin malı klima alıyorsa siz ne yorum yaparsınız.İzmir de İkiçeşmelik yokuşu vardır,ikinci el satışı olan yerlerde en çok Ves.vs ürününü görürsünüz nedendir acaba.

Marka kötüleme olarak görmeyin ama bunlarda gerçek değilmi sizce.Hdi diyelim %50 si değil,gerisi için ne dersiniz..Ben yüzlerce model marka klima söktüm,arka dranaj tavası ile ön tava bağlantısı silikonla YAPIŞTIRILMIŞ dünyanın tek kliması bence budur.Varsa başaka marka yazsınlar.Arka gövdesi çatlayan kırılan tek klimada neredeyse bu,ha kapasite testi diyorsanız, ben piyasadaki kullanıcı tepkilerine göre söylüyorum,labaratuar derseniz Türkiyedeki tek yetkili TSE de bile yok labaratuar.TSE standartı 2 labaratuar var biri Arç. birede Ves. yani kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

Teknik detay için söküp sıradan çinli ile malum markayı karşılaştırmalısınız. Bakın enerji sınıflandırmasındaki hata oranı bile %15..

Size bir örnek daha vereyim.42 000 btü Diamond electrik salon tipinde Daikin JT 160 kompresör vardır ,yani 160 (16 kwlık) kopresördür ve bu klimanın ilk orjinalinde klima soğutma kapasitesi 12,5 kw olarak yazar. Ama aynı kompresörü kullanan farklı bir market malı dış ünite tek fanlı iken bile 48 000 btü derler.
    Hatta Midea da 48 lik A enerji klima yokken(salon tipi) markette satılan Midea üretiminde koskoca A enerji yazıyor.Bunları yazdıran kim.Kim kimi denetleyecek. Bırakın malumun kapasite testini,olası bir olayda mahkemelik olsan dünyanın en kral markasının testini malesef bu ikisinden biri yapıp rapor verecek,sizce ne rapor verirler...Daha da basit bir şey söyleyeyim 2 yıldır R22 li klima ithalatı yasaklanmış iken arç. ves üretim yapabiliyor halen bu ülkede..Kimi kime şikayet edeceksin..

Ha 30 dercede 9 luktur ona bir şey diyemem.....

birol, dediklerine katılıyorum. öncede eklemeler yaptım iskid ve denetim konusunda.. kendin çal kendin oyna oldukça bir arpa boyu yol alamayız:((

ya az önce tvde izledim şimdide B sınıfı buzdolabı ithlatı ve üretimi yasaklancakmış.. bunlar kafaları ancak gösterile yıkıyorlar. yahu isterse d sınıfı olsun buzdolabı nerden en büyük enerji tüketimşi ondaymış. geçen annemlerin bosch samsung üretimi dolaba nazar değdi her şeyi dondurmuş ben 4. ayara aldıydım. geçen yaz öyle kalmış. abi şimdi 1 edüşürsekte beter soğutuyor. forumu inceledim biraz huymuş bu. tamirci çağırdım dedi 1de kalsın dokunmayın yerlilerin 3ü ve 4ü ayarında çalışır. dedi bu dolap B sınıfı birde. bedede sharp var oda B sınıfı. sitersee D olsun ya..

kardeşim ben anlamıyorum tamam olsun zararlı bişe değilde esas üstünde durmaları gereken konu bu değilki. hala kahıt gibi tuğlalardan bina yapıyorlar. en büyük cari açık enerjide. buna engel olun kardeşim ya. ben siyaset miyaset yapmıyorum. tüketemediğimiz benzini 90 kuruşa yurt dışına satıyoruz. hava kirliliğine yol açan dizel araçların ithaline ve üretiminze göz yumuyoruz. çok federsiniz kıçı kırık buzdolaplarıylamı cari açığı düzelteceğiz. ok olsun A sınıfı olsun ama ben dolu yeni bina resmi bastım yalıtım konularına. burdaki ısı kaçakları buzdolapların elektriğini 1000 e katlar:((

• Sevgili hocalarım pazar günü samsung klima spariş ettim samsung'un yeni çıkan Crystal serisiymiş ürün ellerinde yoktu ama en geç cuma gününe kadar klima takılacak dendi klima hakkında yorum yaparsaanız sevinirim istanbulda oturuyorum salon 33 metrekare sadece soğutmek için herhalde yılda 2-3 ay kullanırım ürün yeni olduğu için çok fazla şey bulamadım tek bir link buldum yorum yazarsanız sevinirim olmazsa ürün elime geçmeden değiştirebilirim teşekkürler.Saygılar

www.netteenucuz.com
    netteenucuz.com | En Ucuz, En Güvenilir, En Hızlı alışverişin adresi.
    http://www.netteenucuz.com/?urun-47675-Samsung-Crystal-AQ18ESMN-18000-Btu-Split-Klima.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 27 Haziran 2012; 2:06:58 >

• Arkadaşlar iyi günler, 9 metre karelik bir odam var. Bütçemi çok fazla zorlamayacak, faturada fazla can yakmayacak ucuz yollu bir klima bakıyorum, hangi ürünü tavsiye edersiniz?
  • Bu arad BEKO 10174 model klimayı almıs bulunmaktayım,inanılmaz memnunum. 15m² odam icin fazla bile geldi, üstelik 7000 BTU olmasına ragmen, günes görmeyen bir oda, ancak sıcak bir oda sonucta. Ve en önemlisi benim icin cok sessiz calısması 28 dB seviyesinde. Herkese tavsiye ederim. Rubenis almadıgım icin mutluyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rammo

Sevgili hocalarım pazar günü samsung klima spariş ettim samsung'un yeni çıkan Crystal serisiymiş ürün ellerinde yoktu ama en geç cuma gününe kadar klima takılacak dendi klima hakkında yorum yaparsaanız sevinirim istanbulda oturuyorum salon 33 metrekare sadece soğutmek için herhalde yılda 2-3 ay kullanırım ürün yeni olduğu için çok fazla şey bulamadım tek bir link buldum yorum yazarsanız sevinirim olmazsa ürün elime geçmeden değiştirebilirim teşekkürler.Saygılar

http://www.netteenucuz.com/?urun-47675-Samsung-Crystal-AQ18ESMN-18000-Btu-Split-Klima.html

Pek yorum yapılacak durum yok.
    Adamlar malı bile zamanında tedarik edip veremiyorlar, yarın bir arıza durumunda aylarca parça bekleyeceksiniz.

Samsung klimalar çok hoş, az tüketiyor, sessiz.
    Ama sık arıza yapıyorlar ve parça stoku nedense yok.
    Mart ayında arıza bildirmiş vatandaş, neredeyse yazın ortası gelmiş hala bekliyor.
    Kore uzak ama bu kadar da olmaz dedirtiyorlar.

Birkaç ay öncesine kadar artık bu sene düzelir diyorduk ama, hikaye.

Artık aletler güzel olmasına rağmen şahsen tavsiye listemden çıkardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Sevgili hocalarım pazar günü samsung klima spariş ettim samsung'un yeni çıkan Crystal serisiymiş ürün ellerinde yoktu ama en geç cuma gününe kadar klima takılacak dendi klima hakkında yorum yaparsaanız sevinirim istanbulda oturuyorum salon 33 metrekare sadece soğutmek için herhalde yılda 2-3 ay kullanırım ürün yeni olduğu için çok fazla şey bulamadım tek bir link buldum yorum yazarsanız sevinirim olmazsa ürün elime geçmeden değiştirebilirim teşekkürler.Saygılar

Adamlar malı bile zamanında tedarik edip veremiyorlar, yarın bir arıza durumunda aylarca parça bekleyeceksiniz.

Mart ayında arıza bildirmiş vatandaş, neredeyse yazın ortası gelmiş hala bekliyor.

Eyvallah hocam teşekkür ederim değerli yorumunuz için, yani vazgeçmezsek bozulmaması için dua edeceğiz artık,hayırlısı bakalım.Saygılar

• quote:

quote:

Bizde klima alma arifesindeyiz. Samsungun tipi cok hos gelmisti cumaya kadar alacaktik. Almayalim madem. Peki ne oneriyosunuz. Acikcasi dorde kadar cikabiliriz limitte. Ev cati kati duz cati. 35 metrekare. Bir cephe tamamen pimapen surgulu kapi. Saat 14 den 20 ye kadar gunes goruyo. Cehennem gibi isiniyo ev :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selamlar,

AC klimam dün montaj edildi vakumunu da ısrar kıyamet yaptırdım.

Ancak benim sipariş ettiğim 53NQV035-M2. gelen iç ünite de bu 42NQV035-M2 kod vardı.

Siparişi direk AC fabrikasından bi tanıdık vasıtasıyla vermiştim. Bunun normal olduğunu söyledir. Var mı bir bilgisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duff MC ® -- 27 Haziran 2012; 10:41:22 >
  • .....Türkiyedeki tek yetkili TSE de bile yok labaratuar.TSE standartı 2 labaratuar var biri Arç. birede Ves. yani kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.....

valla işte günün yorumu!! aslında mevzubahis olan Klimalar ise,bu youm günün değil de her devrin yorumu

Arçelik-Vestel ve fason/çakma ve bağlı kuruluşlarındaki bir alay cihazlar v.s v.s v.s

TSE yide bunlar belirliyor!!!

THK larınıda bunlar kendi lehlerine çıkarıyor!!

velhasıl hem kendileri çalıp-oynadıkları gibi her bir şeyide bunlar ediyor veya ettiriyor!

"Zihniyet" değişmedikçe biz böyleyiz abiler

ülen şu Klima işinin son 5/6 senedir iyice içine ettiler,pazar aç ve millette cahil diye,ortalık çakal doldu
    elle tutulur hiç bir şeyi kalmadı!

Bir de önüne gelen cihaza "A" demiyorlarmı tam illet oluyorum

• arkadaşlar ben izmirde yaşıyorum klima konusundan tabiki anlamıyorum burada bu konudan anlayan arkadaşlara sorum 24 m2 salonum var genelde soğutma amaçlı kullanıcam klimayı belki 1 ay falan ısıtma için kullanabilirim yalıtım sistemi yok maksimum 1600-1700 tl ödeyebileceğim bir klima tavsiye edebilir misiniz bana yardım ederseniz çok sevinirim. o kadar bu sayfayı okudumki kafam karıştı birinin iyi dediğine diğeri kötü diyor ne alacağımı şaşırdım lütfen yardım
  • Gecen sene koctastan 24000 lik gree klimayi 1100 kusura aldik cok memnunuz hem cok sessiz hemde cok iyi sogutuyor Ge

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

quote:

Arkadaslar kesif ekibi cagirdim eve 16000 soguk 19000 sicak yeterli olur ancak dediler.Tavsiyeleriniz ne olur alt üst iki dairem var ikisininde salonlarina alicam uygun cihazlardan önerilerinize ihtiyacim var.

Hala tavsıye beklıyorum ?

18 bin BTU'luk bir klima alacaksınız.
    Bütçenizi ve aradığınız özellikleri bilirsek yardımcı oluruz.

Ozellık hıc onemlı degıl en uygun ne olursa onu alıcam acıkcası fıyat konusunda bısey dıyemıyorum arcelıkte bazı modellere baktım sogutma a ısıtma b sınıfıydı 1500 cıvarıydı sanırım ben en uygun olarak onu bulmustum daha uygun neler olabılır ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar kesif ekibi cagirdim eve 16000 soguk 19000 sicak yeterli olur ancak dediler.Tavsiyeleriniz ne olur alt üst iki dairem var ikisininde salonlarina alicam uygun cihazlardan önerilerinize ihtiyacim var.

Hala tavsıye beklıyorum ?

18 bin BTU'luk bir klima alacaksınız.
    Bütçenizi ve aradığınız özellikleri bilirsek yardımcı oluruz.

Ozellık hıc onemlı degıl en uygun ne olursa onu alıcam acıkcası fıyat konusunda bısey dıyemıyorum arcelıkte bazı modellere baktım sogutma a ısıtma b sınıfıydı 1500 cıvarıydı sanırım ben en uygun olarak onu bulmustum daha uygun neler olabılır ?

Bunlara bakın bir de, ikisi de Airfel:

akakce.com
    Airfel Green AS18-0930/R2 18000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-as18-0930r2-green-fiyati,441951.html

akakce.com
    Auer AG18-0929/R2 R410A Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag18-0929r2-r410a-fiyati,748360.html

• quote:

Orijinalden alıntı: tahir81

arkadaşlar ben izmirde yaşıyorum klima konusundan tabiki anlamıyorum burada bu konudan anlayan arkadaşlara sorum 24 m2 salonum var genelde soğutma amaçlı kullanıcam klimayı belki 1 ay falan ısıtma için kullanabilirim yalıtım sistemi yok maksimum 1600-1700 tl ödeyebileceğim bir klima tavsiye edebilir misiniz bana yardım ederseniz çok sevinirim. o kadar bu sayfayı okudumki kafam karıştı birinin iyi dediğine diğeri kötü diyor ne alacağımı şaşırdım lütfen yardım

Klimadan sadece ısıtma-soğutma bekliyorsanız kafanız karışmasın, o kadar paraya da gerek yok.

12 binlik işinizi görebilir, ya da yakındaki Airfel servisini arayıp keşif yaptırın, belki 18 binliği gerekiyordur:

akakce.com
    Auer AG12-0929/R2 R410A Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag12-0929r2-r410a-fiyati,748357.html

akakce.com
    Auer AG18-0929/R2 R410A Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag18-0929r2-r410a-fiyati,748360.html

• quote:

Orijinalden alıntı: SezerEkrem

quote:

quote:

www.netteenucuz.com
    netteenucuz.com | En Ucuz, En Güvenilir, En Hızlı alışverişin adresi.

Bizde klima alma arifesindeyiz. Samsungun tipi cok hos gelmisti cumaya kadar alacaktik. Almayalim madem. Peki ne oneriyosunuz. Acikcasi dorde kadar cikabiliriz limitte. Ev cati kati duz cati. 35 metrekare. Bir cephe tamamen pimapen surgulu kapi. Saat 14 den 20 ye kadar gunes goruyo. Cehennem gibi isiniyo ev :)

O bütçeye çıkabiliyorsanız bunu alın bence.

akakce.com
    Mitsubishi MSZ-GE50VA Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-mitsubishi-msz-ge50va-fiyati,797777.html

• 
Sayfa: önceki 843844845846847
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.