Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3251. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
20 Misafir (11 Mobil) - 9 Masaüstü11 Mobil
5 sn
65.091
Cevap
959
Favori
4.957.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32493250325132523253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sorunu anlamak için ortam sıcaklığı ve buna ek olarak klimanın emiş bölgesine hassas bir termometre koyup emiş sıcaklığını ölçmek ve klimanın uygulaması varsa iç ünite kaç derece ölçüyor klima kendisi ortamı, onu öğrenip bu üç değeri kıyaslamak lazım. Eğer iç ünite ortamı olduğundan yüksek ölçtüğü halde klima gazlamiyorsa bir sorun vardır cihazda. Olduğundan düşük olçüyorsa o zaman kapı her ne kadar açık olsa da klimanın konumu ve/veya karşı duvarın 4 metreden kısa mesafede olmasından dolayı veya odaya göre kapasite büyüklüğü gereği iç ünite ortamı daha düşük ölçerek gazlama ihtiyacı duymuyor olabilir. Bu dediğim ölçümleri yapıp klimanın ve bulunduğu ortamın birkaç fotoğrafını ve metrekaresini, odanın kaça kaç metre ölçülerde olduğunu yazarsanız sorunu daha iyi anlayabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt
    Hocam eco mod vs diger modlar kapalı direk soğutma modu 16 dereceye ayarlı 500 600 watt arası geziyor cihaz Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Klimanın performansını önce kapılar kapalı iken test edin. Sonra kapıları açık durum ile karşılaştırırsınız.

Otomatik modda ve Enerji tasarrufu modunda çalışması engel olabilir.

Ayrıca iç ünitedeki ölçüm yapan sensörün önünde sağlıklı ölçüme engel olabilecek bir şey var mı, kontrol edin.
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)

• Burak** kullanıcısına yanıt

Uygulaması var mı iç ortamı kaç ölçüyor? 27 dediğiniz klimanın kendi ölçtüğü değer mi harici dereceyle mi ölçünüz? Harici dereceyle uygulamada görünen değerleri ayrı ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 1 Eylül 2025; 15:26:4 >

• Burak** kullanıcısına yanıt
    Yorumlamak adına bulunduğunuz lokasyondaki dış sıcaklığı bilmek gerek...

Öncelikle dış sıcaklık ile oda sıcaklığını Gösterge Panelinde aynı yerde görmek için SmartThings'de Ev bilgileri ayarından Hava durumunu açın:

Otomatik modda kendisi pek çok ayarı yaptığı için Otomatik'i değil Soğutma modunu tercih edin...

Bursa merkez semtinde 32 m²'lik salonumda Samsung WindFree Elite PM 1.0 klimayı yapay zeka destekli Otomatik modda 26 °C'ye ayarlı olarak kullanıyorum. Açılışta yüksek fan hızı ike hızlıca sıcaklığı düşürüyor; sıcaklık düşmeye başladığında fan hızı yavaşlıyor ve bir süre sonra yatay kanatçık yukarı bakarak çalışıyor sonrada kanatçıkları kapatıp otomatik olarak WindFree moduna geçerek kapatıncaya kadar 26 °C'yi koruyor. Bu moddan memnunum; yanlız yapay zeka ile anlaşamıyoruz. Ben 26 °C'ye ayarlıyorum ama o her açılışta 24 °C ye alıyor. Sanırım Ysoay Zeka öğrenme süreci ile ilgili, kimin patron olduğunu öğrenecek 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 1 Eylül 2025; 16:5:23 >

• Yüksek ölçtüğü halde gazlamıyor. @tayaydin'ın dediği gibi otomatik mod değil de soğutma moduna aldığınızda da bu şekilde davranıyorsa cihazda bir sorun var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 1 Eylül 2025; 17:41:1 >

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Fişini çekince patron kim anlar sanırım😄 zamanla öğrenir 2yıldir kullanıyorum son 1 haftadır performans alamıyorum klimadan bu zamana kadar eko modda kullandık ve gayet soğuk yeterli oluyordu ama suan bir sıkıntı var gibi ne sıcaklik düşüyor nede nem seviyesi birde bu iç unitenin sensörü tozlanmış olabilirmi biraz ışikla baktımda tozlanmış gibi bundan kaynaklı bir durum olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 1 Eylül 2025; 17:51:22 >
  • Servis kaydı oluşturdum bi baksınlar bakalım

Klima modunu : Otomatik Mod'da kullandığım zaman enerji tüketiminin daha fazla olduğunu gördüm.Ve bunun üzerine modu Soğutma'ya alıp gözlemledim.Ve gördüğüm kadarıyla Soğutma modu kullanımında elektrik tüketimi daha düşük.

Oysa genelde yorumlar ; klimanın Otomatik Mod'ta kullanılması yönündeydi ama ben Soğutma'da kullanmaya devam ediyorum.Çünkü daha ekonomik bir elektrik tüketimi var bu mod'ta.

Oda sıcaklığı 26'ya set edilmiş şekilde ve 24 saat açık pozisyonda kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Eylül 2025; 18:43:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Folivora

Son bir haftadır aşağıdaki komşulardan pencerelerine su damladığına dair şikayet gelmeye başladı, kafamı çıkarıp baktığımda tahliye hortumunu bu şekilde sallayıp gittiklerini gördüm, hem binanın dış cephesini ıslatıyor, hem de rüzgar estikçe su alt katlardaki pencerelere gidiyor. Sormak istediğim sizce tahliye hortumunu bu şekilde bırakıp gitmeleri normal mi ?

Alıntıları Göster
    Daikin müşteri hizmetlerinden arıza kaydı oluşturdum ve tam 20 gün sonra kurulumu yapan servis geldi, çözüm olarak da benim isteğim üzerine tahliye hortumu şu şekilde bağlandı;

• Folivora kullanıcısına yanıt

Yakında varsa gider borusuna verilmeliydi. Gider yoksa servisin de yapabileceği pek birşey yok. Aşağıya kadar hortumu uzatabilirsiniz mahsuru yoksa.

Ne yazık ki yakında gider borusu yok, 2 oda ötede var oraya da boru uzatmak çok zor ve görsel olarak felaket olacaktı. Diğer arkadaşın dediği gibi duvara sıfır da yapabilirdik suyun duvardan süzülmesi için ama bina yöneticisine gittiği için mevzu duvara zamanla hasar verir muhabbeti falan yapacağını bildiğimden kafam ağrımasın diye hortumu dış cepheden olabildiğince uzaklaştırmak mantıklı geldi.

Hocam ilk başta bahsettiğim gibi küçük bir ildeyim, ha dip dibe binaların sıkışık olduğu muhitler illaki var ama genel olarak böyle burası (Uşak). Bu manzara gözünüze hoş geldiyse tahminimce siz Ankara/İstanbul gibi büyükşehirdesiniz :)

" Klimayı hangi modda kullanmalıyım? " sorusuna genelde" Otomatik mod'da kullanın. " diye tavsiyeler geldiği için bu konuda bir kafa karışıklığı oluyor sanırım.

Çünkü klima ayarını otomatik mod'da kullanım ile fan hızını otomatik mod'da kullanım farklı şeyler.

Bu yüzden gerek kullanım klavuzlarında, gerekse internet ortamında yazılan detaylarda bu otomatik mod kullanımının daha anlaşılır yazılması oldukça önemli bence.

Sizin de dediğiniz gibi bendeki ayarlarda ; hem fan hızı, hem de kanat ayarları sürekli otomatik mod'da seçili durumda.

Fakat gerektiği durumlarda bazen kanat yönlerini sabitliyorum, bazende fan hızını biraz daha kısıyorum ama çoğunluk olarak otomatik kullanımda diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Eylül 2025; 22:13:27 >
  • 
Sayfa: önceki 32493250325132523253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.