Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pavel68 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.840
Cevap
960
Favori
4.894.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32383239324032413242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet 35 senelik site. hayır priz buatına bağlı duvar prizinden aldı. ve ben yok desem de kendileri toprak var dedi klimayı kuranlar ki klima 9000 btu sıkıntı olmaz bence yıllardır güçlü sayılacak pc takılı topraksız prizlere. Artı izlediğim videolarda çok var topraksız eve montaj

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    İstisna cihazlar vardı ama hangisi olduğu meçhul. Yani bazı aynı model Gree cihazlar o sorunlu döneminde bile ısıtmada kısabiliyordu. Daha önce denemediyseniz bir gün ısıtmada deneyin derim. İhtimal yüzdesi veremeyiz ancak belki sorunsuz çalışan bir cihaza denk gelmiş olabilirsiniz.

Ancak diğer türlü soğutmada iyi olsa da ısıtmada tüketim bakımından memnun etmeyebilir.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 2021 cihazları Gree üretimiydi evet.

Gayet iyi ve istikrarlı bir performans sergilemiş.

Soğutmada gayet iyi ancak ısıtmada maalesef istisnalar hariç tüketim ve konfor kısmında üzebiliyor.

Saygılarımla...

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Daikin Zeta Shira Plus , M.Heavy Diamond cihazlar daha öncelikli tercihler olmalıdır,daha iyidir.

Samsung'un ek özellikleri çok fazla.

Özellikle Elite PM 1.0 ve Wind Free Premium Plus serileri zengin bu konuda.

Rüzgarsız serinlik

Nem sensörü ile ortamı soğutmadan nem alma

Akıllı göz vb. ek özellikleri mevcut.

Nem sensörü Gree Airy'de de mevcut.

Samsung'un dış üniteleri çift sıra bakır kondanserli.

Saygılarımla...

• hcifci34 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Bu üreticiye göre değişmektedir. Ayrıca model yılına göre bile değişebiliyor.

Midea ve Gree gibi cihazlar 5 metreden sonra ilave gerekli der. Metre başına kaç gram olacağı ise kapasiteye ve modele göre değişiyor,teknik verilerini incelememiz gerekir.

Daikin 10 metreden sonra ilave gerekir der.

M.Electric 7 metre

M.Heavy modeline göre 10 veya 15 metre

LG ise 7,5 metreden sonra ilave gerekir diye belirtir.

Bu nedenle üreticinin ilgili model için verdiği değeri esas almamız gerekir.

Saygılarımla...

• auyarr A kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Daikin Shira Eco asgari tercih olsa iyi olur. Sensira da güzel ama tam giriş sınıfı performansta.

Esas Daikin kalitesini alabilmek için Shira Plus (Zeta Shira Plus özellikle) tercih olmalıdır.

Benzer kapasite aralığınde en büyük dış ünite şu an Zeta Shira Plus'da. 7bin 9bin ve 12bin Btu dış üniteler aynı kasa ve tam 36kg ağırlığa sahip. Ciddi performans farkı var.

Shira Plus da gayet iyi ama estetik olarak daha güzel,performans olarak Zeta ile Eco arasında kalır ve çoğu zaman buna rağmen Zeta'dan daha pahalıdır.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bütçemiz o kadar yok, kiralık eve çıkacağız. Almışken yine de bilindik, iyi bir marka olsun istedik. Shira eco tercihi daha mantıklı o zaman arasında 4-5 bin oynuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hayır hocam gaz ilave etmediler. Sadece hava kalmış mı diye bir makine bağladırlar sonunda 10 dakika falan sesli bir hava verdi içine. Ama gaz değil bence o. Performansta yetersizlik hissetmedim ama servisi arayıp destek almama gerek varmı acaba kesin yapmak gerekiyorsa serviste bilgisiz baya daikin diyince ben direk japonlar gelir sandım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam son olarak rota klima yi soracam, bir arkadasim tavsiye etti , sizce nasil bir marka nasil kalitelimi?önerirmisiniz

• Merhaba, yaklaşık 20 m2 odayı soğutmak için klima arıyorum, tek pencere var güney-batı cephe, batı karadeniz bölgesi. Dış ünite balkona takılacak o sebeple küçük bir dış ünite olsa iyi olur diye düşünüyorum, ne önerirsiniz? 9000 btu yeterli olur diye düşünüyorum... Karia klimalar Midea üretimiydi sanırım, onların da dış üniteleri bosch, midea gibi küçük mü?

• viessmann vitoclima 050-s 18000 btu ile ilgili bilgisi olan var mı?

• Selamlar klimada acemiyim de bir sorum olacak, nem al moduna alınca 25 c gösteriyor ekran bu moddayken derece değiştirme olmuyor sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Ağustos 2025; 5:27:34 >
  • Alkaris kullanıcısına yanıt

9000 btu fazlasıyla yeterli ben 18 m2 oda için alt linktekini aldım şuan memnunum. Ve 9000 btu zaten 10 15 18 20 m2 odalar için idealmiş 

Bu arada kampanya vardı sepete mikro dalga fırın veya fanlı su hazneli soğutucu atarsan hediye oluyordu hala var mı bilmem 

beko türkiye
    50960 HP Aktif Hijyen Plus Prosmart Inverter Klima | Split Klima | Fiyatını Gör, İncele, Satın Al | Beko Türkiye
    https://www.beko.com.tr/split-klima/50960-hp-klima
  • AİRFEL LTXM50NV1B/ DAYLUX DTXM50NV1B/ KAİRA DTXR50E (DAİKİN)

BOSCH Climate CL2000U

Bu 4 cihazda Çin’de MİDEA tarafından üretilmiş MİDEA Prime modelidir. Kaira markasında bulunan wifi hariç hepsi birebir aynı cihazdır.

Arkadaşlar bu doğru mu . Servis yönünden çok sıkıntı yaşayan var. Bosch almak daha mı mantıklı olur

• auyarr A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Bu durumda Shira Eco en mantıklı tercihlerden biri olacaktır.

Giriş - orta segmentte iyi bir cihazdır.

Saygılarımla...

• aceryeni A kullanıcısına yanıt

Doğru, asıl bence BOSCH yönünden çok sıkıntı çekilebilir, servis konusu ondan daha kısıtlı. Bildiğiniz BOSCH servisleri bakmıyor o klimaya.

• cboy60 kullanıcısına yanıt
    Daikin vb. markalarin servislerinde de nitelik azaldı maalesef. Yaz aylarında işleri yetiştirmek uğruna apar topar iş yapanlar çoğalıyor. İlaveten servis ağını genişletmek uğruna denetlemeyi tam yapmadan servis yetkisi dağıtıyorlar. Sonucu da bu oluyor maalesef.

Servisle görüşüp fikir almanızı tavsiye ederim.
    Midea üretimi cihazlarda 5 metreden sonra ilave gerekeceğine dair üreticinin bilgi aktarımı mevcut.

Servis vakum yapmayı ihmal etmemis,bu güzel. Borunun içindeki havayı çekmişler.

Saygılarımla...

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Rota Climate marka cihazları tavsiye ederim hocam.

Midea üretimidir bu da. Kaira , Bosch vb. cihazlar gibi. Performansı benzer olmakla beraber memnun edecek bir cihazdır.

Yine Japon markalardan sonra gelir.

Saygılarımla...

Hocam vakumdan sonra hortum bağlantısını çekerken anladığım kadarıyla dış ünite üzerinde bir vana vs yok. Direkt hortumu çekiyorlar. Öyle olunca da sistem içerisine bir miktar hava girmiyor mu? Açarken gelen fıs sesi vakumla vakum hortumundaki oluşan negatif basınçtan mı kaynaklanıyor?

• Alkaris kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

9000 ve 12000 aynı ölçülerde. 12000 de tercih edebilirsiniz.

Kaira da Midea ve Bosch gibi aynı boyutlara sahiptir.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 32383239324032413242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.