Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıdaki senaryoyu çözmeye çalışıyorum, önerilerinizi bekliyorum:
⸻
🔽 Senaryo:
Alt katımda oturan abim, ZTE ZXHN H298A V9 modem kullanıyor. Bu modemden gelen kablosuz interneti ben üst kattaki kendi evimde almak ve oradan masaüstü bilgisayarıma Ethernet ile dağıtmak istiyorum.
🎯 Asıl amacım:
Alt katın internetini kablosuz olarak yakalayıp, üst katta kablolu + kablosuz şekilde dağıtmak. Özellikle masaüstü bilgisayarıma Ethernet ile internet vermek istiyorum.
⸻
💡 Elimdeki Cihazlar:
1. TP-Link TD-W9970 v3
2. Zyxel VMG1312-B10D
3. ZTE ZXHN H168A
4. Mercusys MW300RE (port girişi yok)
🖥️ Masaüstü PC’de şu an internet yok. Kablo çekme imkanım da yok. Hedefim kablosuz interneti masaüstüme Ethernet’le verebilmek.
⸻
🔍 Yapmak İstediğim:
• Elimdeki modemlerden biri ile alt kattaki kablosuz ağı repeater veya köprü modunda yakalamak
• Sonrasında bu cihazdan Ethernet kablosu ile masaüstü PC’ye internet sağlamak
• Varsa, bu modem üzerinden Wi-Fi de dağıtmak (ikincil öncelik) Mevcutta bunu Mercusy ile sağlıyorum da elimdeki modemler daha güçlü dağıtacaksa onlarla yapmak isterim.
⸻
❓ Sizce aşağıdakilerden hangisi en mantıklı çözüm?
• Elimdeki modemleri bu amaçla değerlendirebilir miyim? (WDS/Repeater/Client/Bridge)
• Alternatif olarak TP-Link Archer T3U Plus USB adaptör mü almalıyım?
• Ya da doğrudan PCIe Wi-Fi kart (örneğin TP-Link TX20E, TX55E vs.) alarak masaüstüme Wi-Fi mi bağlamalıyım?
💬 Konu hakkında tecrübesi olanlar, modem arayüzünden hangi ayarı nasıl yapacağımı bilenler veya donanım önerisi verecekler çok yardımcı olur.
⸻
🧩 Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Selam dostlar,
Bilgisayarı yeğenim için alacağız ama konuya sadece teknik özelliklerle değil, aynı zamanda uzun ömürlü kullanım, ekran kalitesi, kullanıcı yorumları ve donanım uyumu açısından da bakmaya çalışıyorum.
Yeğenim bilgisayar programcılığı okuyor. Cihazı oyun için değil;
• yazılım geliştirme,
• ileri seviye veri bilimi,
• ML/AI uygulamaları,
• gerektiğinde oyun motoru (Unreal/Unity) çalıştıracak şekilde kullanacak.
Beklentilerimiz:
1. RTX 4060 olursa iyi olur ama şart değil. Eğer daha iyi ekran veya işlemci gibi bariz avantajlar varsa, RTX 3050 ya da entegre GPU da kabul edilebilir.
2. Ekran kalitesi çok önemli. Uzun süreli kodlama yapılacağı için göz yormayan IPS ya da mümkünse OLED panel önceliğimiz.
3. Pil ömrü en az 6 saat olmalı.
4. USB bağlantısı mutlaka USB 3.2 Gen 2 veya Gen 2x2 olmalı, çünkü Crucial X9 Pro gibi bir harici SSD tam performansla kullanılacak.
5. RAM ve SSD olarak ideal konfigürasyon 32 GB / 1 TB. Ama uygun fiyatlı bir modelde 16/512 alınırsa, yükseltme de düşünebiliriz.
6. Casper istemiyoruz. Monster ise kronik sorunlar ve servis deneyimleri nedeniyle soru işareti.
7. Kullanıcı şikayetleri ve kronik sorunlarla boğuşmayan, sağlam modeller arıyoruz.
8. Bütçe: 30.000 – 40.000 TL. Eğer gerçekten ciddi fark yaratacaksa 1–2 bin TL yukarı çıkılabilir.
📌 Kısacası; ekran kalitesi + pil ömrü + performans + kullanıcı deneyimi dengesi yüksek, mümkünse RTX 4060’lı ya da onsuz ama bariz kaliteli bir alternatif arıyoruz.
✅ Cevaplarınız benim için çok değerli.
Hem kullanıcı deneyiminiz hem de güncel önerileriniz varsa, teknik donanım + kullanıcı memnuniyeti odaklı paylaşabilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler 🙏
|
100 hz ve üzeri 4000-6000 TL TV Tavsiye
|
2000 TL altı TV Tavsiyeleriniz
|
HTC ONE E8 entering recovery hatası
|
Yardım -HTC ONE E8 Nougat ya da Oreo sürümüne yükseltme
|
Evkurdan alınacak TV önerisi
|
Evkurdan alınacak TV önerisi
|
900 Liraya kadar telefon tavsiyeniz?
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 171
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 6.324 (Bu ay: 631)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği, İklimlendirme ve Enerji Sistemleri, Akıllı Çözümler