Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (13 Mobil) - 3 Masaüstü13 Mobil
5 sn
65.108
Cevap
959
Favori
4.969.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
94. Sırada  bugün en iyi #41
Sayfa: önceki 32033204320532063207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 15m2 oda için 12k btu klima bakıyorum. Çok fazla seçenek var ve çok kafamı karıştırıyor. F/p ve enerji tüketimi düşük bir klima öneriniz olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Saygılarımla...

Siemens hala Midea'ya ürettiriyor ve alüminyum kullanmadı.

İkisi de denk cihazlardır. Fiyatı uygun olanı tercih etmenizi tavsiye ederim ikisi arasında.

Saygılarımla...

24000 Btu bir klima gerekir.

E.C.A Syplos Pro veya TCL Elite serisine bakmanızı tavsiye ederim.

Bütçenizi arttırabilirseniz Kaira Plus serisine de bakın derim.

Saygılarımla...

Hocam bu konuya bakabilir misiniz? Tavsiyeleriniz nelerdir. https://forum.donanimhaber.com/klima-tavsiyesi--161808427

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

12.000 BTU sınıfında bir ürün işinizi görür. Bütçeniz dahilinde Kaira Plus modeline bakabilirsiniz. Bölgenizdeki servisleri iyiyse alternatif olarak E.C.A. ve TCL klimaları da değerlendirebilirsiniz. @seco1212

Montajı yaptırdım 2.5 saat sürdü. İki parça 4-4 bakır boru varmış 1 metresini keserek kullandı. Vakumlama da yaptı sıfıra gelince bırakıyoruz dedi yaklaşık 10-12 dakika falan sürdü sanırım. Cihazı çalıştırdık 28 gösteriyordu 16 ya ayarladık odayı 40 dakikada falan 20 ye indirdi. Dış ünite sessiz. Kutunun resmini atıyorum çin malıymış.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• 1, 2 ve 3 numaralı odalar aynı zamanda uyuduğunuz odalar mı? Normalde 1 ve 3 numaralı odalar ile salona ayrı ayrı klimalar kurdurup kapıları açık bırakarak evin genel iklimlendirmesi sağlanabilir diye düşündüm. Bahsettiğim odaların tamamında klima yönü kapıya doğru bakacak şekilde olursa soğuk havayı koridora ve diğer odalara iletmek çok daha kolay olur.

Sizin yönteminizle de iklimlendirme sağlanır ama koridora takılan klimanın, özellikle 3 numaralı odaya pek bir etkisi olmayabilir. Ayrıca, bu yerleşimin mutfak ve salona da hiçbir faydası olmayacaktır. O bölgeler tamamen ölü alan olacaktır. @ogiveogi

@klima5505 hocam, sizin görüşünüz ne olur?

Çok fazla model araştırdım. Sonra değerlere fiyatlara vs baktım. İyi bir şey almak istiyorum ama internet ortamında çok değişik ve bir birinin aşırı tersi yorumlar var. Servis ağı ve ulaşılabilirlik açısından Arçelik düşünmüştüm, Fakat Bosch içinde çok olumlu yorumlar gördüm. Kaira gördüm daikin üretimli. TCL için de iyi ve kötü yorumlar var işin açıkcası kafa karıştı birazda.

Doğrudan önerebileceğiniz ve inceleme için tavsiyelerinizi almak isterim.

BTU olarak 24’lük bir klima bakıyorum. hem odaları hem salonu genel olarak soğutmak için. Birde ev yanıyor dostlar, sabahtan başlayıp akşam gün batana kadar güneş alıyor ev. En sıcak günlerde ev içi sıcaklık dışarıyla eşitlendi hatta gece de duvarlar ısındığı için bu durum devam etti. Perişan olduk diyebilirim özetle çünkü güneşin doğuşundan batışına kadar gün ışığı alıyoruz…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 29 Temmuz 2025; 16:48:45 >

• bluemoon kullanıcısına yanıt

Midea klimaları internet üzerinden almanızı tavsiye etmem. Burada gördüğünüz fiyata da montaj dahil değil. Hem sorun yaşamamanız için hem de ekstra montaj ücreti ödememeniz için bölgenizdeki yetkili satıcılardan fiyat almanızı öneririm. 35 bin TL veya daha altına bulabilirseniz tercih edilebilir.

Samsung WindFree modellerinin 9.000 ve 12.000 BTU olan modellerinde düşük devirde vuruntu sorunu vardı diye hatırlıyorum. Tabii yeni serilerde bu durumla ilgili herhangi bir güncelleme yapıldı mı bilgim yok. Bunun dışında, WindFree özelliğinin başarılı olduğunu söyleyebilirim.

LG Dualcool Plus modelini tavsiye ederim. Aşırı sıcak iklime sahip bir bölgede yaşamıyorsanız işinizi fazlasıyla görür. İç ünite ses seviyesi oldukça düşük bir modeldir. Dış ünite ses seviyesi de ilk çalıştırmada orta düzey, sonrasında ise sessiz diyebilirim. Bu modelde standart olarak Wi-Fi özelliği de bulunmaktadır. @bluemoon

• yuvaz kullanıcısına yanıt

Mantıklı SEER ve SCOP değerleri daha iyi

• 12.000 BTU sınıfında bir cihaz ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar. Bütçeniz dahilinde de Baymak Elegant Soft, Kaira Plus, Bosch CL2000U ve bölgenizdeki servisleri iyiyse E.C.A. ile TCL modellerine bakabilirsiniz.

Dış ünite yeri konusunda da emin olamadım. Dış üniteyi belirttiğiniz alana taktırdığınız durumda balkon kapısını rahat şekilde kullanabilecek misiniz? Bir de balkon kapısının tam karşısında duran pencere tam olarak açılabilecek mi? Özellikle oradaki pencere sürgülü yapıda değilse ve tam olarak açılmayacaksa dış üniteden çıkan sıcak havanın tahliyesi oldukça zor olacaktır. Bu durumda da cihazın performansı ve tüketimi olumsuz etkilenecektir. @Berlin93

Net bilgim yok ama TCL klimaların Kaira'ya göre daha sessiz çalıştığını yazanlar olmuştu. E.C.A.'nın da Kaira'ya göre biraz daha sessiz çalıştığını düşünüyorum. Özellikle son zamanlarda Kaira klimalarla ilgili sesli çalışma şikayetlerinde artış var. Tabii bu durumu sadece cihaza bağlamak da doğru değil. Montajın yapıldığı duvara, montajı yapan ustaya ve montajın kalitesine de bağlı bir durum. @hknkula

• Merhabalar, baymak soft, kaira arasında sessizlik (gece uyuma esnasında) servis ve enerji sarfiyatı olarak hangisini önerirsiniz? Ankarada yaşıyorum servisin sorun olmayacağını bilsem bimde satılan tlclere de yöneleceğim ancak kurulum ve garanti düşündürüyor.
    Bu seviyede başka önerileriniz de varsa sevinirim.
    18.000 btu bütçe 40 bin civarı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bu ürünü kullanan ve memnun olan var mıdır? Enerji tüketimi kağıt üzerinde çok iyi duruyor. Önerir misiniz?

• FearLes11 F kullanıcısına yanıt

Rica ederim, sadece soğutma amacıyla kullanım yapılacak olsaydı aradaki fiyat farkını amorti etmek çok uzun yıllar alırdı. Fakat, sizin söylediğinize göre yaz - kış kullanım yapılacak. Bu sebeple, tercih edilecek cihazın sadece soğutmada değil, ısıtmada da verimli olması gerekir. Mesela il bilgisi de bu bağlamda çok önemlidir. Ilıman iklime sahip bir bölgede yaşayan kişiler için abartılı modellere çıkmaya gerek yoktur. Bu yüzden tüm detayları bilmek önemlidir. @FearLes11

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.