Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SEHZADE63 , SEHZADE63 , Hilas28 , Hilas28 Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 15 Misafir (3 Mobil) - 14 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
64.854
Cevap
961
Favori
4.895.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31833184318531863187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dış ünite üzerinde (veya broşürlerinde bir yerlerde) çekeceği max amper yer alır. Bu rakamın biraz üstü olması lazım. Adı üzerinde sigorta, atması gereken yerde atması gerekiyor, yoksa soruna yol açar. Örneğin 12 amper filansa, 20 amper sigorta fazla olur. Ama atıyorum 13-14 amper ise, 15 amper sigorta pek de sorun çıkarmaz. Size lazım olan bilgi broşür, kitapçık veya dış ünite üzerinde. Bana biraz fazla gibi geldi 12000 btu'ye 20 amper ama bilemedim.

• hakana6 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Evet model numarası bu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaira plus ile gree fairy arasında kaldım.

Gree fairy 12 için 35k, kaira plus 12 için de 25k fiyat var

Dış ünite balkonda olacak ve biraz sessiz olması gerekiyor

Oda 10 metrekare açıkçası 9 da yetermiş ama fiyat farkı az olduğu için 12 alayım diyorum

Konum ankara cephe doğu, güneş pek almıyor esinti de çok az, bilgisayar çalışınca sıcaklık yaklaşık 2 derece artıyor

Balkona hiç delik açılmadı bu deliği servis açıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 18 Temmuz 2025; 12:4:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Selamlar ,

Multi Inverter klima kullanan varmı acaba aranızda ? GREE nin bir Multi inverter klima kampanyası var 2 li 3 lu 4 lu sekilde paketler yapmıslar 9-12 ıc unite 18.000 Dıs Unite gibi.

Oncelike sormak istedigim sey iç unite ile dıs unite toplam degerleri bire bir eşit olmaz ise 3-4k lık btu farkı sorun yaratırmı yada hangi noktada sorun yaratır.

Bulundugumuz sitede 3 oda için şantiye halindeyken bakır boru drenaj elektrik gibi kablolalaro yapılmıs.

Aslında split olarak tek tek alacaktık ama malesef tek bir 2.5 luk elektrik kablosu mevcut sanırım max 5 kwa enerji tasıyabilir ek bir elektrik cekmek baya zahmetli dolayısıyla secenekler kısıtlı.

• whatismatrix W kullanıcısına yanıt
    Mantıken Ev sıcakken hepsi birden açılırsa tam kapasite çalışamaz ama ev soğuyup kapasite düşmeye başlayınca normal kapasiteye düşer. Zorlanmadan hepsine yeter diye düşünüyorum. Sonuçta klimalar hep tam kapasite çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 18 Temmuz 2025; 13:7:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • saidderossi S kullanıcısına yanıt

ikiside midea üretimi aynı platform. ikisinide daikin takıyor. bende 3 tane kaira 12lik var, memnunum. şimdikiler model yükseltmiş, ek özellikleri var.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Tam kapasiteden kasıt nedir hocam ?örnegin max fan hızı olabilecek en düşük sıcaklıga ayarlamak mı acaba ? Yada her klima acıldıgında max performansda acılıp sonrasında oda sıcaklıgına goremı dusurecek hız ve yukunu acaba ?

Elektrik problemimiz olmasa hepsini ayrı alıcaz ama malesef mumkun degil , klimalardan 1 tanesini multi almamız gerekiyor en azından digerini ayrı alırsak olası bir arızada hepsi devre dışı kalmayacaktır , tek üçlü multi alsak bu sefer bir arızada hepsi patlayacak elimizde.

İç üniteler birbirinden bağımsız farklı zamanlarda açılırsa hiç sorun olmaz. Ama hepsi birden açılırsa ve ev hedeflenen sıcaklığa uzaksa klimalar tam kapasite çalışmak zorunda kalacak ve bu da bir miktar verimsizlik oluşturacaktır. Misal iç ünite 12 lik ama dış ünite hepsine aynı anda yetemediğinden 9'luk gibi çalışacak.

Sonra ev soğudukça klimalar kısılacağından artık dış ünite yeterli gelmeye hatta bir süre sonra fazla bile gelmeye başlayacaktır.

Multiler pek iyi değil, sebepleri çok. Sadece dış ünite için yeriniz yoksa düşünün, onun dışında aşağıdaki gibi dertleri var.

1. Montajı daha pahalıya patlar. Hem tek üniteden uzun borular çekilmesi gerektiği için, hem de boru ve montajlar fiyata dahil olmadığı için. Multi olmayanlarda 4-5 mt boru beleş, montaj genelde ücretsiz. Multilerde hem toplam boru mesafesi uzuyor, hem montaj ücreti var, hem de boruların her bir metresi ücretli. Metre başına en az 1000-1500 TL.
    2. Multi üniteler ticari kapsamda ele alınır, özellikleri çok düşük ve zayıftır. Hiçbir markada, aynı btu de normaller kadar donanımlı bir multi iç üniteye denk gelmedim. İyonizer, 4 yön flap, wireless vb tüm bu şeylerden ya feragat edeceksiniz, ya da ekstra büyük maliyetlere katlanacaksınız.
    3. İç ünitelerden birinde oluşacak ciddi bir problem, tüm klimaları devre dışı bırakır. Yatak odasındaki bir klima arızası, tüm evi etkiler. Dış ünitede en ufak sorun, zaten tüm iç üniteleri devre dışı bırakır.
    4. Montaj süreçleri daha kapsamlı ve zor, çok fazla boru dolanması gerekebiliyor. Bu da dekoratif ve bina yapısı açısından dertler doğuruyor. Mesela arka cephedeki yatak odasına klima takmaya kalkarsanız, 10-15 metre boru evin içinde dolanıyor. Bu hem performans sorunu hem de maliyet demek.

Başka sorunları da var ama en göze çarpanları bunlar. Sizin sorduğunuz şeylere gelirsek;

İç ünitelerin toplamı, dış üniteden bir miktar fazla olabilir, bunda bir sorun yok. Tabi 18k dış üniteye 5 tane 12'lik iç ünite olmaz. Buradaki mantık şu, evdeki tüm klimaların aynı anda aktif olmayacağını varsayarak, mesela dış ünite %20-25 eksik olabilir. Peki bu durumda tüm üniteleri çalıştırırsanız ne olur? Dış ünite tam kapasite ile çalışsa bile yetmez ama bu, çalışmaz demek değil. Sadece hızlı soğutma ya da ne bileyim her odayı makul bir zamanda 18-19 derecelere düşürme filan olmaz. Ama klima çalışır, sorun olmaz.

Binaya gelen elektrik belli, toplam btü ve tüketim de belli. Dolayısıyla splitler sorun çıkarmaz, sadece ekstradan birkaç metre kablo çekilmesi gerekir. Ama elektrik kablosunu çekmenin metre maliyeti, klima borusunun metre maliyetinin onda biri filandır herhalde. Hem çok kolay bir şekilde çekersiniz, hem de ucuza halledersiniz. Hatta siz kendiniz bile yapabilirsiniz biraz anlıyorsanız bu işlerden. Dikkat etmeniz gereken şey, sigortalar olabilir. Sigortalar olması gerekenden çok büyük alınırsa, güç yönetimi doğru sağlanamaz ama bu da en fazla ana şalteri attırır. Mutfaktaki iş gibi düşünün, fırın, bulaşık makinesi vb aynı zamanda çalışırken, bir de mikro dalgayı ve airfryeri açıp, üstüne bir de kettle'da su ısıtırsanız, şalter atacaktır. Klimalar için de durum budur.

Klimaların max tüketimleri 2000w civarında olabilir ama bunlar pik değerlerdir ve çok nadiren ulaşılır. Normalde bir klima eğer soğutma modunda kullanılıyorsa, ortam ısısını yeterli miktarda düşürdükten sonra eco modunda 200-300w civarında çalışmaya devam edebilir. Ara sıra kompresör yine devreye girip, bu tüketim 400-500'lere çıkar, sonra yine aşağılara düşer filan. Bu rakamlar da gözünüzü korkutmasın, iyi bir oyun bilgisayarı, bu rakamdan daha fazla tüketir monitörü vb. ile birlikte.

Son olarak multi split klimanın elektrik tasarrufu konusuna da değineyim. Evet, genel anlamda bir miktar tasarruf sağlar ama o tasarruf sanıldığı kadar yüksek değildir. Hatta bazı özel durumlarda, fazla bile yakar. Fakat genel olarak nispeten bir tasarruf sağlar. Bunun yerine tasarruf özelliği öne çıkan japon markalarını veya Midea xtreme save gibi klimaları tercih ederseniz, her açıdan daha karlı iş yapmış olursunuz.

Sonuç olarak, siz bir elektrik/klima keşfi yaptırıp, split klimalara yönelirseniz, kar edersiniz.

Klimanın kapasitesinin zorlandığı anlar, fan hızları değil, toplam ısı düşürülme maliyetleri. Şöyle örnek vereyim. Odanızı 24 derecede tuttuğunuz sürece, isterse o fanın üzerine üç tane daha fan çalışsın, klima çok yakmaz. Ama odayı 22'de tutmaya çalıştığınız sürece, tüketim artar. O ekstra 2 derecelik kazanç, anormal bir maliyet farkına sebep olur. Üstelik aşağıya inmeye kalktıkça, derece başına maliyet de dramatik ölçüde artar. Yani 24'ten 23'e düşmek ile, 19'dan 18'e düşmek arasında korkunç bir tüketim maliyeti oluşur.

Özetlersek, klimada üç şey güç tüketimine yol açar.

1. Elektronik devre, wireles, ışıklar, flap hareketleri vb. Bunlar genel tüketim içinde çok düşük olduğu için, gözardı edilebilir.
    2. Fan hareketleri. Hem iç ve hem dış ünite fanları sürekli hareket halindedir ve bu bir maliyettir ama düşük bir maliyettir. Toplam tüketimin %20'sini bile teşkil etmezler. Burada %20'yi kaba tahmin olarak söylüyorum, yoksa ölçüm yapmadım. Bu fan hareketleri, mekanik işlerdir ve havanın dışarıdan içeriye, içeriden dışarıya ve içeride farklı noktalara yayılması gibi bütün işleri kapsar.
    3. Asıl tüketim, kompresör çalışma maliyetidir. Bu bildiğin soğutma işlemi işte. Yani suratınıza üfleyen o buz gibi havayı üreten bir sistem var. Bu sistem dış ünitede. Sesli çalışır ve ciddi anlamda tüketime yol açar.

• joker155 J kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Tercihte bulundunuz mu?

Max. bütçeniz nedir?

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ceysnborn C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Flash Streamer yüksek gerilim üreten bir parça ve bunun oluşturduğu deşarj ile havayı temizliyor. O aktifken ses gelebilir. Ama cihazın içinden gelen ses SMPS trafosundan geliyor olmalı. Gerekirse kartın değişimi ile çözüm üretilebilmelidir.

Saygılarımla...

• ceysnborn C kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Isıtma amaçlı kullanmayacaksanız Airy öncelikli olmak üzere Gree tavsiye edebilirim.

Isıtma olacaksa alternatiflere yönelmek daha iyi olur.

Saygılarımla...

• Enestasxdd E kullanıcısına yanıt
    Selamlar.

Midea Xtreme Save gayet iyi bir tercih olur.

Daha uygun olarak yine Midea üretimi Kaira Plus tavsiye edebilirim. Bu da Wi-Fi kontrollüdür.

Saygılarımla...

• sekhmet95 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 24bin bir cihaz için fiyat gayet uygun. Şimdi de benzer fiyatlara bulunabilir diye düşünüyorum. Şahsen tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• Merhaba, tavsiyeleriniz bekliyorum.

-bütçe 30-35k,

-oda 25 m2 ve çok bir soğukluk takıntım yok ama almışken uzun süre kullanmak istiyorum. (12000 yeter heralde)

-biraz teknolojik olmasını ve özellikle dışardaki ünitenin sessiz olmasını istiyorum (ev fransız balkon tam pencerenin dibinde yer hizasında olacak.)

aşağıdaki modellere baktım genelde samsung windfree önerildi. ama sizlerin de farklı tavsiyeleri varsa paylaşmanızı istiyorum

samsung

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]www.hepsiburada.com
    Samsung Windfree Premium AR60F12C1KW/SK A++ 12000 Btu Fiyatı
    https://app.hb.biz/uO9VfjCGaCbe

daikin

Daikin Siesta Sensira ATXF35E A++ 11610 BTU/h Inverter Duvar Fiyatı
    https://app.hb.biz/yAWN91moBSgM

bosch

Bosch Climate CL2000U W 35 E A++ 12000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatı
    https://app.hb.biz/dIY0DQ7g1hTP

tcl

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    TCL Elite TAC-15CHSD/XA51I A++ 15000 BTU Inverter Duvar Fiyatı
    https://app.hb.biz/G1XZGywxXCxI

• Khalasar kullanıcısına yanıt
    Selamlar.

Klimanın giyinme odasının kapısının üstüne (koridora bakacak şekilde) konumlandırılması daha sağlıklı olacaktır.

1 metrelik mesafede kapı açık olsa da cihaz üflediği serin havayı emerek bypass yapabilir. Bu nedenle yine aynı kullanım senaryosu ile bahsettiğim şekilde konumlandırmanız daha iyi olur.

12000 Btu bir cihaz alıp mümkün mertebe hiç kapatmadan kullanırsanız kayda değer bir etki görebilirsiniz.

Saygılarımla...

• tuarek7 kullanıcısına yanıt
    12000btu icin 10a yeterli. Zira kullandigim me ln35 için istenen sigorta 10a.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Şu an için şahsen bir duyum almadım.

Ama zor,çünkü Arçelik INOAC marka borudan gayet memnun durumda. Pek zannetmiyorum.
    Ama imkansız diyemeyiz,belki kalite artışı anlayışıyla bu yola gidebilirler.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 18 Temmuz 2025; 16:28:51 >
  • Tureta12 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Kaira Plus veya E.C.A Syplos Pro serilerine bakmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 31833184318531863187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.