< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3132. sayfa)

-
-
Merhaba.
Ionizer kullanıldığı zaman arada bir camlar açılarak ortam havalandırılmalıdır. Çünkü negatif iyon üretilirken aynı zamanda ozon açığa çıkabilir. Bu da fazla miktarda olursa solunum problemlerine yol açar. Direkt ozon jeneratörlerinin yanlış kullanımı ölüme bile sebp olabilir ama bunun klimalardaki ionizer ile alakası yok. Ionizerin ürettiği ozon miktarı düşül seviyede ve yasal sınırlar içindedir. Ama yine de havalandırma yapmadan kullanmak sağlıklı olmaz.
Ayrıca ionizer havayı temizler ama havadaki serbest tozları zemine çökerterek bunu yapar. Yani düzenli ev temizliğinde yeri süpürmek ihmal edilmemelidir. Yoksa evde yürüdükçe toz kalkabilir. Bu tabii ki gözle görülür toz duman olacak şekilde olmaz ama toz solumanıza yol açabilir.
Ortamı havalandırarak kullanırsanız,yere inen tozlar için temizlikte yeri süpürmek ihmal edilmezse fayda sağlayacaktır. Bir de ozon üretimini sınırlamak için ionizerin saatlerce açık kalMAması daha iyidir.
Toza alerjiniz varsa buna olumlu etki edecektir. Ama diğer tıbbi detayları ozonun etkisini tibbî olarak danışmanızda yarar var.
Benzer özellikleri sağlayan en iyi secenekler bunlardır.
AR60 yeni tasarımdır. Gösterge paneli siyah yerine beyaz renktedir. Bir de dış ünite tasarımı yenidir. Bu iyi bir tercih olur. Arttırabilirseniz Elite PM serisi de tercih edebilirsiniz. Onda daha ince tozları yakalayabilen PM 1.0 filtre ve hava kalite sensörü bulunur.
Samsung (fonksiyon zengin)
Bosch
LG
Arçelik şeklinde tercih sıralaması izlemenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba hocam.
"Ssssss" seklinde bir ses mi? Sabit veya azalıp yükselen tarzda.
Borunun bükülen yerlerinde (köşe noktaları vs) buralarda boru fazla bükülüp kırıldı ise bu ses meydana gelebilir.
Aksi taktirde rahatça duyulur bir ses meydana gelmemelidir.
Ses tam olarak nereden kuvvetli geliyor?
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar.
Bosch 3000i
LG Sirius
Kaira şeklinde tercih sıralaması izlemenizi tavsiye ederim. Genel olarak 3 cihaz da memnun edecektir. Bosch ve LG bu modeller özelinde daha verimlidir.
Saygılarımla...
Değerli hocam yorumlarınız ve cevabınız teşekkür ederim @klima5505
Airfel klimaların kondenser, evaporatör ve ara boruların yani tesisatın tümünün bakır olduğunu biliyorum, bunu teyit eder misiniz ?
Airfel LTXM35N 12000 BTU R32 Inverter Duvar Tipi Klima
Bosch Climate CL2000U W 35 E 12000 BTU Duvar Tipi Split Klima
Bu iki ürün arasında kalmıştım. Fiyatları yakın, üretici firmaları aynı Midea olduğunu biliyorum. Sizce yazılımsal vb. farklı durumlarda hangi klima daha sessiz ve performanslı olur? Ben tercihimi Airfel den yana koydum. Umarım pişman olmam.
Bu arada belki de montaj edildiği yerden kaynaklı, dış ünite bir miktar sesli çalışıyor ama çok da rahatsız etmiyor, iç ünite ise sessiz çalışıyor.
Airfel ve Kaira temel önemli farkın wifi olduğunu biliyorum ama yorumlarda Kaira nın dış ünitesinin sesli çalışmasından şikayetler yazılıyor neden olabilir?
Daylux ve Dayrelax klimalarda Midea üretimi, Daikin yan ürünleri ama online mağazalarda Airfel den yüksek fiyatlardan satılıyor. Bu klimaların Airfel den daha önemli özelliklileri var mı? Benzer ürünlerin daha yüksek fiyattan satmanın nedeni ne olabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edd stark -- 29 Mayıs 2025; 15:54:25 >
-
Selamlar hocam. Katlanır camları tam açarsanız performans da tam olur.
Çünkü o zaman açık balkona dönüşüyor.
Ama özgürce kullanayım derseniz balkonun duvarına saplama ile taktırabilirsiniz. Yani ardiye gibi kullanırken camları kapatayım, balkona yağmur vs girmesin derseniz.
Salon ısı kazancının en fazla olduğu nokta olduğundan o bölüme taktırıp kapı açık şekilde kullanmanız daha iyi olur.
Antreye takarsanız en çok antrede etkisini gösterir,salonda etki konusunda beklentide kalırsınız.
Bu bağlamda Arçelik'in beyaz renkli cihazını alacaksanız 15325 tercih edebilirsiniz. 14500 Btu'dur ve 25m² alanla beraber diğer alanlara daha iyi etki eder.
Kapı açıkken mümkün mertebe kapatmadan kullanıp diğer odada etkisini görebilirsiniz.
Bu cihazda mesela Wi-Fi kontrol (telefondan kontrol) opsiyoneldir. Yani isteğe bağlıdır. Ek ücret karşılığında servisinden modül satın alıp bu özelliği kazandırabilirsiniz.
Arçelik gibi yaygın olan Daikin servisleri var örnek olarak.
Bu durumda da alternatif olarak Kaira DTXR35E marka modelini tercih edebilirsiniz. Bu cihaz da direkt Wi-Fi özelliği ile gelir. Bütçeniz için uygunsa 18000 Btu Kaira DTXR50E daha iyi olur,kesin olarak diger alanlarda da etki yapacak şekilde kullanacaksanız.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Klimanız hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı dilerim.
Yakındaki buatı atlama buatı olarak kullanmışlar demek.
Ama altetnatif nokta olması iyi olmuş.
Wi-Fi kısmı çözüme ulaştı mı?
Saygılarımla...
-
Sonunda gittim bu klimayi aldim yorumlayacak var mi acabahttps://app.hb.biz/ZgRCFccsBjCY
Merhaba hocam.
Taze hava verebilen nadir seçenek mevcut.
TCL C Fresh
Midea GAIA
Daikin Ururu Sarara
Hantech U Fresh (TCL'nin aynısı)
Bu fiyat bandında en iyi ve tek secenek oluyor.
Düşük debili olduğu (sessiz olması sebebiyle böyle) için mümkün oldukça uzun süreli çalıştırarak etki görmeniz mümkün olacaktır.
Gayet iyi bir cihaz,memnun edecektir. Sessizlik konusunda da başarılı.
Sadece servisi yakınınızda var mı ona mutlaka bakınız. Uzakta ise özellikle sezon yoğunken çok ileri tarihe atabilirler.
Saygılarımla...
Merhabalar.
Sağlıkla sıhhatle büyümesini temenni ediyorum.
Aparat yerine rüzgarsız serinlik özelliği olan modelleri tercih etmeniz daha sağlıklı olur.
Çünkü bu özelliğe sahip modeller fan hızını ekstra düşük seviyeye indirerek rüzgarsız olarak kabul edilebilecek hızda üfleme yaparlar.
Aparatlar caziptir,havayı yönlendirir ama bu tarz aparatlar klimanın önünde bir engel gibi dururlar.
Yani klimanın üflediği hava bu parçaya çarparak buradan geçer.
Çünkü
Aparat klimanın çıkış ağzının hemen önünde değildir.
Fan hızı en düşüğe alınsa bile rüzgarsız serinlik yapacak hızın üstündedir.
Bu da havanın deliklerden geçmek yerine coanda etkisi sebebiyle çoğunlukla aparatı tabiri caizse "yalayarak" yanlardan,alttan üstten kaçmasına sebep olur.
Yani üflenen soğuk klimanın ön kısmında yoğunlaşır.
Yüksek fan hızında daha da kötü.
Bu cihazın üflediği soğuk havayı geri emerek bypass etmesine ve erkenden kendini kısmasına sebep olur. Yani örneğin 24 dereceye ayarladınız diyelim. Ortam 26 derece iken cihaz soğuttuğunu zannedip kendini kısmaya başlar.
Bu aparatlar rüzgarsız serinlik özelliği ortaya çıkınca delikli üretilmeye başlandı.
Ama yine de orijinal özelliğin yerini tutmaz.
Bu nedenle Baymak tercih edilebilir. Ancak henüz yeni çıktığı için çok bilgi yok hakkında. Şahsen bizzat incelemedim,henüz yeni olduğu için.
Normal cihazlarda ise LG veya Kaira daha iyi birer tercih olur. Soğutma için ikisi de uygun olmakla beraber LG daha iyi olacaktır. Hiç çare yoksa aparat yine tercih edilebilir,para tuzağı vs diyemem. Ama orijinal rüzgarsız serinlik özelliği daha işlevseldir.
Kombinin beslendiği prizden klimayı da besleyebilirsiniz tesisatınız çok eski değilse (20 30 yıllık değilse) iki cihazı da besleyebilir durumdadır. Bağlayabilirsiniz.
Rica ederim,
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Güveniniz için teşekkür ederim. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı dilerim.
Buatı besleyen bir sigorta zaten sigorta kutusunda mevcut olduğu için klimaya sigorta konmaması sistemi korumasız bırakmaz. Ama bir arıza bakım zamanı sadece klimanın elektriğini keseyim,prizler kesilmesin derseniz ayrı sigorta koymanızda sakınca olmaz.
Prizden çekerseniz de şart değildir. Çünkü prizi besleyen buat da sigortadan enerji alır.
Ama prize fiş takıp kullanmak yerine prizin içindeki klemenslere bağlarsanız daha iyi olacaktır. Tak çıkar yapmasanız da zamanla prizin yuvaları gevşeyebilmektedir.
Mesafe kısa olduğu için 3x1.5mm2 TTR yeter ama
Yine mesafe kısa olduğu için *maliyet çok fark etmez,bu nedenle 3x2.5mm² TTR tavsiye ederim. Prizin hattıyla aynı kesitte olur,tam oturur.
NYM de olur ama klimanın klemenslerine bağlantısı zor oluyor,klemens vidalarını zorlayabiliyor.
O nedenle ince ince tellerin birleşiminden oluşan yapıya sahip olan TTR kabloyu tavsiye ederim.
3x2.5 TTR diyerek isteyebilirsiniz.
Sigorta olarak da B tipi 10A tercih edebilirsiniz,sigorta takmak isterseniz.
*düzenleme
Saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 28 Mayıs 2025; 23:53:32 >
-
Teşekkürler hocam
TCL T-pro da oldukça iyi görünüyor ayrıca tcl freshin 3.0 modeli çıkmış 9 ay önce acaba Türkiye'ye gelme imkanı var mıdır? T-pro alacak gibiyim doğrusu... kafam karışık biraz Ankara'da yaşıyorum sorun yaşamam diye düşünüyorum hayırlısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 28 Mayıs 2025; 23:4:59 > -
Merhaba.Salonuma 18000 lik bir klima alacağım.Genellikle 50bin tl altı ürünlere bakıyorum çok yükseklere çıkmak istemiyorum.35 bin-50 bin arası alabileceğim en iyi klimalar hangileridir ? Evde iki çocuk var ve eşimin de toz alerjisi var oyüzden kötü bişey de almak istemiyorum.Desteğinizi rica ediyorum
-
kaira aldım hb üzerinden. Ürün eve ulaşmadan aradılar ve istediğim tarihi randevu olarak oluşturup taktırdım.
Kullanmak nasip olmadı şimdilik.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dış ünitesi çok ses yapıyor mu? LG alacaktım vazgeçtim. Samsung veya Airfel alacağım 1,2 gün içinde. Kaira dış ünite çok ses yapıyor dediler diye uzak durmuştum ondan da.
-
çalıştırmadım hocam, ben soğutmasına bakarım çok şey aramıyorum bu konularda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Hem salona hem de yatak odasına mitsubishi electric MSZ-LN Legendera aldım. Takıldıktan sonra merak eden olursa tecrübelerimi paylaşırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de panasonic için adam gibi muhattap bulamayınca gidip ME Legendera aldım. Yazık ediyorlar güzelim klimalara.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlışım varsa düzeltiniz, alanın m2 sini 2.2’ye bölüp 1000 ile çarptığınızda ihtiyacınız olan btuyu yaklaşık olarak tahmin edebilirsiniz. Hayırlı olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X