Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: orthos123 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (6 Mobil) - 3 Masaüstü7 Mobil
5 sn
64.881
Cevap
962
Favori
4.897.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31283129313031313132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, kizimin odasini duzenledigimiz icin klima tavsiyesine ihtiyacim var. Oda 13 /14 m2 civari. 9000 lik lg dualcool klima su an 31.600 civari. Wifi ve iyonizer ozelligi var. Onceligim gece uyurken sessiz calismasi. Bu klimayi kullanan arkadaslar varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim. Daha baska tavsiyelere de acığım.Bütçe 35 civari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fnarsil -- 23 Mayıs 2025; 15:6:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimurat07 A kullanıcısına yanıt

Hocam uygulamayı indirdim ama ülke bölge seçiminde Türkiye yok,siz nasıl yaptınız?

• merhabalar,

2009 senesinde evime 2 adet Mitsubishi MSH-GA35VB almıştım. Şimdi o evi satışa çıkardım ve şimdiki evime klima ihtiyacım var. 16 senelik klimayı söktürüp yeni eve taktırmak mantıklı bir seçim olur mu sizce?

Sökülecek klima 16 senede toplasan 100 saat çalışmamıştır. Salonum daha büyük ama tavanda vantilatör var; dolayısı ile bana soğutma kapasitesi yeterli olacaktır gibi geliyor.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Merhaba yeni taşındığım evde klima altyapısı var. Elimde eski ama kaliteli sharp 24000btu klima var. İç üniten elektrik aldığı ve altyapının dış üniteden elektrik alan yeni tip inverter klimalar için uygun olduğu söylendi ve üzülerek yeni klima bakmaya başladım. 20-24 bin btu arası kaliteli klima bakıyorum bütçem max 100bin tl. Yatak odasında da yer var ama şimdilik sadece salona alacağım. Daikin’nin hangi cihazları fason olmayan üretim çözemedim. Mİtusbishi electric’in de 20-24bin btu modellerinde wifi desteği var mı anlamadım. Tavsiyelerinize açığım.

• Müteahhit duvarın içinden geçen klima tesisatını yaptırmış fakat iç üniteyi o duvara değil de yan duvara koymak istiyorum. Bakır boru ve diğer tesisatları uzatmak mümkün mü? Uzatılsa bile performans açısından olumsuz bir durum oluşturur mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam,

Konuyu da inceledim, dediğiniz gibi en temizi 'split klima' olacak gibi.

Sitede oturmadığım, basit bir apartmanda oturduğum için de bina / apartman yönetmeliği vs. yoktur :)

Balkon camımızın örneği aşağıdaki gibi

cambalkonrehberi-20.jpg (750×450)

Zaten o balkon biraz ardiye gibi kullanılıyor, haliyle neden olmasın dedik. Sürekli kullandığımız balkona koymayacağız (iki balkon var evde). Mesajınızdaki yorumlardan anladığım max performans için dış ünite gerçekten dışarıda olsun ama bu şekilde de kullanırsak da fena olmaz gene de çalışır gibi (katlanır camları komple açarsak vb.).

Birkaç kafamı kurcalayan konu daha var;

Ev planı yukarıdaki gibi basitçe, B yazdığım yerde dış ünite olacak (balkon) ve ben salon ve oda yazılan yerleri soğutmak istiyorum, buralar kullanılıyor. Antreye klimanın iç ünitesini de koyarsam verim alabilir miyim? Yoksa sadece salona mı koymalıyım.

Not: Boş olan yerler de ya oda ya da lavabo banyo gibi alanlar.

Not: Salon bayağı güneş alıyor tüm gün boyunca neredeyse.

Antreye koymak istesem BTU değeri ne olmalı? Salona koyarsam direkt BTU değeri ne olmalı (salon 25 m2 civarı araştırmalarıma göre 12000 BTU yeterli sırf orayı soğutmak istersem, ev ise 110 m2 gibi bir şey ama antredeki klimanın her yere nüfus edip etmeyeceğine emin olamıyorum kaç BTU alırsam alayım)?

Son olarak mümkünse en az A++ ve inverter özellikli bir split klima almayı düşünmeye başladım. Diğer özellikler biraz olsa da olur olmasa da gibi ne işe yaradıklarını da bilmiyorum. Servis ağının da geniş olmasını istediğimden direkt Arçelik aklıma geldi. Arçelik gibi servis ağı geniş marka öneriniz de var mıdır onlar arasından bir seçim yapayım?

• Merhaba arkadaşlar üç yıl önce daikin klima aldım servis bakıma gerek yok dedi bakıma sokmalımıyım haziran eylül arası kullanıyorum sadece şuana kadar bakım yapılmadı hiç

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Geçen cumartesi servis geldi. Cocuklar temiz çalıştı sağolsunlar. Ben söylemeden vakum da yaptılar.
    Bugün elektrik ve sigorta bağlantısını kendim yaptim.Ama dış ünitenin tam arkasında kalan buvatın içindeki kablolar kesintisiz geçtiği için bağlayamadım. Daha uzak bir buvat kullanmam gerekti.
    Fakat wifi kurulumunda hata verdi. Zaten yorulduğum için vazgeçtim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Front-Back kullanıcısına yanıt

Benim kurulumda bakır boru eksik kalmıştı Ek yapıp uzattılar Diğer boruya da yapılıyordur diye düşünüyorum

• tanrınınkırbacii kullanıcısına yanıt

Bakimdan ziyade temizlik yapilmasi gerekebilir, klimayi calistirinca hos olmayan bir koku oluyorsa baslangicta ve ic unitenin kapagini aralayip baktiginizda siyah siyah lekeler olusmussa temizlik yaptirmaniz daha sağlikli olur.

• 11 metre kare odam için GREE+ Airy 9000BTU klima aldım.

Bu seçimden önce bir çok klima firması ile iletişime geçtim. Bana sunduklarını yan yana koyduğumda Gree klima ağır bastı.

Önceliğim enerji verimliliğinin çok iyi olması,

Tüm boruların bakır olması

Tesisat sırasında basınç ayarlamasının eksiksiz yapılması

servis kalitesinin iyi olması gibi etkenleri toplayınca bu seçimi yaptım.

• tanrınınkırbacii kullanıcısına yanıt

Merhabalar, cihaza daha önce hiç bakım yapılmadıysa ağır bakım vakti çoktan gelmiş demektir. Cihazın performansı ve verimi için bakım gereklidir. Otomobiller gibi de düşünebilirsiniz. Bakımını aksatmadığınız sürece performansı ve yakıt tüketimi fabrika değerlerine çok yakın olur. Bakım aksatıldığında ise performans düşer ve yakıt tüketimi artar. Mantık aynıdır.

• yvztr kullanıcısına yanıt

daikin zeta shira plus ve üstü modeller iyidir

• merhaba, 55-60 m2 açık mutfak açık merdivenli salonum var. mitsubishi veya daikin taktırmayı düşünüyordum. mitsubishinin 22000BTU ap60 modeli var uygun olabilecek. bir de daikinin 1-2 ürünü var. daikinin ürünü 20,000₺ daha uygun mitsubishiden. anlamıyorum ama baktığım kadarıyla aylık yıllık kw tüketimi her ikisinde çok az fark var. yani 20000₺ fark verip 10 senede en fazla 5-7 bin tl fark ettirecek mitsubishi alırsam. 20 küsür bin lira farka değmez diye düşündüm. bu iki ürün arasındaki seçimimde yardımcı olabilecek yorumlayacak olursa çok sevinirim, kararsızım. soğutma için kullanılacak genelde. ev yalıtımı iyi. güneş görüyor tek cepheden. çok çok iyiyse doğalgazdan daha az yakacaksa belki kışın ısıtma için de kullanırım diye düşündüm. ama ön planda soğutma için alıyorum

• tuncay90 kullanıcısına yanıt

Mitsubishi aliyorum diye sakın heavy almayin. Kalitesizligin zirvesi

Hocam merhaba 12 Bin BTU 23m2 salonuma klima taktırmak istiyorum diğer odalara da kapıları açık bırakmak suretiyle hava akışı sağlamak istiyorum. Bana sürekli dışarıdan filtreli temiz hava sağlayabilecek hangi marka model klimayı önerirsiniz? TCL C-fresh Tac-12chsd-faı 12000 Btu A Inverter Duvar Tipi Klima hakkında bilginiz var mı? Taze hava teknolojisi için tercih etmek istiyorum ama klima fonksiyonları da benim için önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 25 Mayıs 2025; 23:56:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaantalya

Hocam uygulamayı indirdim ama ülke bölge seçiminde Türkiye yok,siz nasıl yaptınız?

İngiltere seçtim ama farketmez

• Klima için karar veremiyorum oldukça kafam karıştı. Marka olarak Lg 12 sq samsung ar60 ve bosh arasında kaldım. Iyonizer teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz bazı yerlerde negatif yönleri olduğunu okudum sizce iyonizer olmalı mı olmamalı mı?

Aradığım özellikler
    Nem alma
    Hava temizleme (alerjimden dolayı)
    WiFi
    Sessiz çalışma
    Bütcem 20-40 arası salonum 20 25 metrekare ve güney cephe hangi marka model önerirsiniz?
    Düşündüğüm modeller:
    Samsung ar60f12caaw premium plus
    Samsung ar12bxcabwk premium plus
    Lg sq12
    Bosh bir de arcelik ya da bunların dışında da bu özelliklerde önerileriniz var midir? sizin bir öneriniz var mı acaba @klima5505 ?

• Kaira klima yine zam yapmış fiyatlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamparks -- 26 Mayıs 2025; 15:1:43 >
  • Arçelik 18560 klima mevcut. Dış ünitenin bulunduğu alan cam balkonun içinde kalacağı için resimde çizdiğim alana taşıtmak istiyorum.

Sanırım sadece iç üniteden gelen drenaj aşağıda kalacak ve dış ünitenin de taşındığı yerden gidere tekrar drenaj hortumu çekilecek.

Klima borusunun resimdeki şekilde, kolon ve yağmur borusunun çıkıntısı üzerinden döşenmesinde bir sakınca var mıdır? Montaj esnasında artan boru arkaya dolanmamıştı ne yazık ki kesilmişti. Ek yapılmasına da ihtiyaç olacak.

2028'e kadar ek garanti mevcut. Garanti bozulur endişesiyle servise yaptırmayı düşünüyorum, bu işlem için nasıl bir fiyat çıkarsa makul sayılır? Tek parça boru almak daha mı iyi olur? (içeride klimanın fazla mesafesi yok orası da 1 metre kadar)

Gazı toplayıp tekrar montaj sonrasında vakum mu yapılacak?

Hazır taşınıyorken dış ünite biraz daha yukarı mı monte edilmeli v.s bu hususlarda bilgi ve önerilerinizi bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 31283129313031313132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.