samsung ar12bxfcmwk serisi klima kullanıpta 9 yada 12 lik te dış ünitede aşırı ses bir tek bendemi var ? resmen traktörden beter ses çıkıyor. bu kasaları plastik yapmışlar boru bağlantı kısmına hafif bastırınca ses kesiliyor. çözüm bulabilen varmı ? |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2839. sayfa)

-
-
Benim farklı marka klimanın dış ünitesinde de titreşim kaynaklı benzer bı ses vardı. Plastik takozlarin üstündeki ve altındaki somunları iyi sıkmadıklarını farkettim. Ayrıca üstteki somunlar deliğe göre yeterince geniş değildi, somunlari cikarip uygun metal pul koyup gücümün yettiği kadar sıktım ses kesildi. Deneyebilirsiniz.
Arkadaki pulları sıkmak kolay olmayabilir ama hepsini yeterince siktiginizdan emin olun, dengesiz sikarsaniz duzelmeyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 20 Kasım 2023; 17:59:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dayrelax İnfini serisi ,daikin in diğer yan ürünlerine göre biraz daha pahalı ama bunun nedeni İnfini Midea nın xtreme save modelinin (üst düzey bir üründür) birebir aynısı.
-
selamlar hocam aynı sorun bende var , 10 bin tl ye vestel üretimi windsor aldım güzel montaj oldu ancak ayaklara pul taktılar ama sıkamadılar bir türlü , dün geldi eleman az sıktı ama halen istenilens eviye de değil birde pul olmayınca zamanla paslanma gevşeme vs. dış ünite düşer diyede korkuyorum. tekrar gidip söylücem bakalım .
-
Merhaba arkadaşlar, eve Bosch climate 5000i aldık gayet memnunuz ancak ısıtma modunda illa 30 derecede ısıtmak gerekiyor çünkü 30 dereceye alınca oda 24-25 dereceyken klimada 30-31 derece gözüküyor. Neden acaba ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba. Tavsiyesi olan arkadaşlar varsa engin bilgilerinden yararlanmak isterim. Muğla/Merkez de oturmaktayım. Kışları özellikle kasım ayı ortalarından sonra havalar bayağı bir soğuyor. Normalde salonda soba var ama zahmeti çok, bilirsiniz az çok ve klimaya geçmek istiyorum. 16 m2 iki adet odamız var. Normalde biri 18000btu biri 12000btu olmak üzere 2 adet Bosch marka eski klimalarımız var lakin hem inverter değil hem de ısıtma konusunda iyi değiller. Kışları sıcaklığı iyi verebilen, tasarruf konusunda çok iyi olan, f/p diyebileceğimiz model yada modeller önerebilir misiniz?
-
-
arkadaşlar 12lik klima bakıyorum, mersin de yaşıyorum hangi marka model önerirsiniz ?
bir de inverter klimalar da elektrik kesilince bozulma problemi var demişlerdi bulunduğum bölge de planlı elektirik kesintileri haricinde plansız kesintiler de olabiliyor. hangisini önerirsiniz ?
oda 15m2
edit: kaira aldım pişman olmayız umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 22 Kasım 2023; 1:40:42 > -
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak.
Evim güney cepheye bakıyor.balkonum da cam balkon yazın çok sıcak olacak klima olmadan oturmak imkansız.
Cam balkon olan yere klima dış unitesi monte edilir mi? Daha sitede yönetim kurulmadi.yer gösterilmediğinden dış cepheye herhangi bir yere taktırmak istemiyorum.tavsiyelerinize açığım.
o kapak bendede yok malesef çok araştırdım modelde çıkmıyor dendi. ben kumandaya aşinayım salonda elite modelini kullanıyorum onda her özellik olduğu için problem yaşamadım bu bxf yi çocuğun odasına koyduk dış ünite cam balkonda da çok sesli artık ne yapalım böyle kullanacaz
-
Elit modelin dış ünitesi sesi nasıl ?.Benim klimayı sessize aldığım zaman dış ünitenin sesi az da olsa azalıyor.Genellikle ısıtma da sesiz mod ile kullanıyorum.İll önce hızlı moda alıp sonra 24 de setleyip sessize alıyorum.Video antmıştım izledimizmi.Sizin dış ünite sesi benim videodaki sesten daha mı çok acaba ? Ayrıca elit model de ki kumanda ile bx kumandası aynı değilmi ? Sanırım ondada saat, led ışık ve follow me ( ortam derecesini kumanda dan görmek ) yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehsem19 -- 22 Kasım 2023; 16:46:27 >
elite modelin dış ünitesi şahane ne ses var ne titreşim var. kumandalar birebir aynı dediğiniz gibi ışık,saat, derece görme yok
sizin sese benzer ses benimkide fazlası değildir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badsay -- 23 Kasım 2023; 9:5:46 > -
Aynı konuyu bende gündeme almıştım. Maalesef çatlak ses çok çıkınca riske girmedim. Batıda ve güneyde sorun yok. Kuzeyde içte ve doğuda sanki başka kanunlarla yönetiliyormuş gibi "eğer itiraz varsa" söktürüyorlar. Balkon iç duvarına karışamıyorlar. Dediğin yere karışıyorlar. Maalesef durum böyle. Siteler Bina yönetim yönetmeliği mi neyse öyle bir şey var. Bu genel kuruldan farklı. Toplu bir karar mekanizması bunu önceden planlayabiliyor. Herkeste buna uymak zorunda. Belki yeni yapılana bir sitede bu kararlar alınabilir. Bunu zorlayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 23 Kasım 2023; 11:43:59 >
Alakanız için teşekkür ederim.peki cam balkon olan kısma dış unite takılıyorum bir bilginiz var mı?
Bazıları balkon korkuluklarının dış tarafına takıyor. Bazıları iç tarafına. Bu duruma göre cam balkonun dışında veya içinde kalıyor dış ünite. Ben Ankaradayım ve klimayı dış ünitesini tam araya koydurdum. Tabi cam ne oldu diyeceksiniz. Camın bu kısmı ayrı bir parçaydı ve onu çıkarttım. Şu an dışarıdan bakınca cama yerleştirilmiş bir görünümü var dış ünitenin. Teknik açıdan soruyorsanız nereye istiyorsanız oraya koyuyorlar zaten 5 metreye kadar. Yasal olarak soruyorsanız balkonun içinde kalmasını sağlamalısınız. Balkon iç alanı size ait. Korkuluk ise sınır. Balkonun dış cephesi binaya ait. Buna göre değerlendirin. Benim yaptığıma kimse itiraz edemedi Kendi alanımda kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 23 Kasım 2023; 16:35:35 >
Çektiğiniz videoyu dinleyince tüylerim diken diken oldu. Zira 2020'de satın aldığım 12.000 lik samsung wind free premium klimada aynı ses sorununu yaşadım. Servis çağırdım. Takoz koyduk dediler olmadı. En son duvar ytong olduğu için duvara vibrasyon sesi veriyor, çözümü yok deyip gittiler.
Klimayı takan servis; "yeni cihazlara vakumlama yapmıyoruz, zaten vakumlu" demişti. Vakumlama yapılmamasına rağmen klimanın ısıtma ve soğutma performansı çok iyiydi. Özellikle windfree özelliğini çok beğenmiştim. Ama bu ses yüzünden 3 sene boyunca özellikle geceleri klimayı doğru düzgün kullanamadım. Sabaha kadar açsam kesin komşular şikayet ederdi. Bu videodaki ses resmen kabusum oldu. Güzelim klimayı kullanamadım. 6 şubattaki ilk depremde de dış ünite düştü, parçalandı. Komşularımın kılimasında düşme olmadı.
Özellikle windfree özelliğini sevmeme rağmen bu ses yüzünden Samsung almaktan vazgectim. Biraz da ekonomik sebeplerle vestel aldım. Servise farkını da ödeyip bakır boru bağlattım. Servis vakumlama da yaptı. Yeni klimam vestel marka ve 24.000 lik olmasına rağmen dış ünite sesi nerdeyse hiç yok. Benim için kabus bitti. Hiç kapatmadan artık klima çalıştırabiliyorum.
Sonuç olarak bugün hala Samsung windfree klimanın Vestel'den daha kaliteli olduğunu düşünüyorum Ama servis ve montaj o kadar önemli ki daha düşük kaliteli bir cihaz, iyi bir servis ve doğru montajla harika bir hale geliyor. Kötü servis ise harika bir cihazı çöp ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kış sezonunda beko klima almıştım servis titiz çalışmıştı.bu sene pedere ağustosta tam sıcaklarda arçelik klima aldık urfa bölgesinden taşeron elemanlar geld(izmirde oturuyorum) montajı çok baştan savma yaptılar.kısacası imkan varsa klimayı sezonda değil tam mevsim geçişlerinde işlerinin yoğun olmadığı zamanda taktırmak lazım.daha kalitelei işçilik oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataseven1972 -- 26 Kasım 2023; 11:58:4 > -
Servis çağırdım dış ünitenin üst kapağını söküp ortada metal bir parça vardı onun üzerine çift tarafalı bant koydular ve kablo kapağını söküp içindrki metal kısmı alıp sadece plastik kapağını monte ettiler.Kısmen biraz düzeldi ama yine rolantide çalışırken anamadıpım bir ses var.Aynen bende gece çalıştırmaya korkuyorum.Komşudan dolayı.Servis olarak da ilk takıldığında yanlış montaj yapmışlarrdı 2.montaj yaparak yerini değiştirdiler.Bu seferde dış ünite delindiğinden drğişim talrp ettiler.Değişim onaylandı.hrm iç hrmde dış ünite değişecekti.Genel müdürlük eğer kasa değişimini kabul ederseml 4066 tl teklif etti.bende kabul ettim.Ama ses olayı rahatsız etmeye devam ediyor.Sanırım yine servis talebi açtıracağım.Değişim steesem kabul ederlermi acaba.Şimdiye kafar 2 ay içerisinde 5.kez servis gelecek buses olayından
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehsem19 -- 26 Kasım 2023; 21:1:44 >
Vestel servisi kurulum yaparken bina duvarında izolasyon malzemesi olduğu için evin içinden dış cepheye 2 delik açıp uzun demirlerle dış üniteyi sabitlediler. Evin iç duvarında iki tane demir civata az da olsa görünüyor ama dış ünite çok sağlam oldu. Servis görevlisi, dış üniteyi iyici sabitleyip sağlama almazsak ses ve vibrasyon sorunu mutlaka olur dedi. Şu an 24 lük vestel klima dediğim gibi hiç ses sorunu yok. Evin içinden dış üniteye ait hiç ses duymuyorum.
Bence samsung dış üniteyi yeterince sabitleyemedigi için duvara titreşim kaynaklı ses veriyor.
Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz günlerde kaira marka klima almıştım yaklaşık 10 gün sonraya randevu verdiler aklımda birkaç soru var
Öncelikle vakum şart değil mi? Sanırım kurulum yapan ekipler yeni klimalar da vakuma gerek yok vs diyormuş nasıl bir yol izlemeliyim?
Aklımdaki diğer bir soru ise elektriği nasıl çekecekler? Şartel den mi buat dan mı priz den mi? Buat ve priz dışında mesafe 10 mt vardır şartellere.. Klima kurulumu yapacak servisten önce elektirikci çağırmalımıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 27 Kasım 2023; 13:40:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X