Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2838. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (4 Mobil) - 11 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.978
Cevap
961
Favori
4.903.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28362837283828392840
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vestel Arçelik ECA bu markaların gözünü seveyim , yıllardır ne alsam bir iki günde kurdular , kaira marka aldık sözde Daikin bakıyor nerdeyse 20 gün oldu kurmaya gelen olmadı , vestelle arceligin klima yorumları iyi değildi ama ECA almadığıma pişman oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buldozer85 B kullanıcısına yanıt

ağustosta arçelik klima aldık çok yoğun oldukları için montaj için çok uzun tarihli gün verdiler (eski servis çalışanı arkadaş vardı o sayede verdikleri tarih öne çekildi)gelen serviste taşerondu kalitesiz işçilik ve montaj yapıldı yani o firmalarda dediğiniz gibi değil artık hepsi bozmuş.

• ataseven1972 A kullanıcısına yanıt

Demek ki klima sektöründe sıkıntı var , biraz daha bekleyelim o zaman ,

Hangi şehir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zeroone kullanıcısına yanıt

İstanbul

o zaman aşırı sıcaklar vardı klimacı arkadaşım var akşam 12 ye kadar çalıştığını söylüyordu şimdi havalar fena değil aşırı yoğunluk olacağını zannetmiyorum.

• Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Bu ürün nasıldır bilgisi olan var mı?

• Benim kaira Salı teslim edildi yetkili servis aradı cumaya randevu verdiler. Yarın gelecekler bakalım.

• pisst0n kullanıcısına yanıt
    7000 btu bile olmayan bir klimadır, ısıtıp soğutacağınız alan 10m2 altındaysa uygundur. Yoksa bir işe yaramaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 15k bütçeye Kaira 12.000BTU dışında önerebileceğiniz bir ürün var mı forumdaşlar? 16m2 lik salona takacağım, yaz için alıyorum(ege bölgesi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 30 Ekim 2023; 21:36:37 >
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Herkese selamlar umarım doğru anamnez verebilirim. Son 100 sayfayı okudum aklımda bi genel tablo oluştu detayları da netleştirdikten sonra karar verip acilen klimayı almam lazım. Yardımcı olup fikirlerinizi sunarsanız çok memnun olurum. Evim 2+1 Balıkesir körfezde bir ilçede yaşıyoruz. Klimanın yeri belli borusu vs çekili. Ama sanırım borularda belli btu ya göre vs oluyormuş boru ölçüsü, değişmesi gerekebilir. Evde yalıtım mevcut. Salona bakan balkon kapatılacak. Doğalgaz mevcut. Kışları doğalgazla ısınılır yerden ısıtma olduğu için ama mevsim geçişlerinde ki bu kasım aralık , mart olarak tahminen söylenebilir klimayla ısınılmasını planlıyorum. Yazları da temmuz ağustos arası bir aylık süreçte soğutma, ama tabi diğer vakitlerde de iklimlendirme için kullanılma durumu olabilir. Nasıl bir tercihte bulunmalıyım. Klima işini araştırmadan önce tek bildiğim m.e. alınmalı gerisi hikaye gibi bi izlenimim vardı ama tam öyle oladığını anladım yardımcı olursanız sevinirim herkese kolaylıklar diliyorum

• Merhabalar.

Hazır 11.11 indirimleri varken ve klima piyasası kış sakinliğine girmişken bir klima almayı düşünüyorum. Açıkçası klimalar konusunda pek bilgi sahibi değilim. Çok da uçmamak kaydıyla özellikli ve kaliteli bir klima almak istiyorum. Klimalar hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum. Teşekkürler.

• Merhaba 2 adet klima ile evimi yaz kis iklimlendirmek istiyorum. Evin plan Resminde görüldüğü guney cephe Sarı alana 12lik cihaz düşünüyorum. Fakat kuzey cephede durum biraz karışık. Bu odaya sonradan ilave oldugu icin resimde gorulen 40 cm yuksekligunde bir kiris mevcut. Çocuk yazdığına bakmayın genç odası ve gerektiğinden kapısı kapali kalacak. Ne yazıkki bu odada kapiyi direk görecek şekilde montaj için yer yok. Bir kaç montaj yeri seçeneğini cizmeye calistim. Pembe, mavi ve siyah konumlar. Pembe konum iyi gibi fakat dezavantajı yatakların üzerinde kalıyor. Siyah konum yatakların tam karşısı fakat kapıya ters yönde ufleme yönü var. Mavi konum ortadaki kirisin üzerine montaj. Görsel olarak degil ama konfor olarak en iyi yer gibi. Bu konumda nasıl olur hiç fikrim yok. Mavi konumda olursa önünde 350cm arkasında ise 200cm bir uzaklık mevcut. Esas merak ettiğim arkada kalan 6m2 alan yeteri kadar ısınıp soğuyacak mi? Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 10 Kasım 2023; 13:38:35 >

• yunuss.10 kullanıcısına yanıt

kurulum yapıldı mı, memnun musunuz, vakumlama falan yapıldı mı

• ritchie88 kullanıcısına yanıt

Merhaba, evet servis dedikleri gün öğlen geldi 1 saat içinde kurup gittiler. Vakumlama denen işlem klima borularının içindeki havayı alıyorlar bunu yapmayan servis yoktur sanırım.

• Ev dördüncü katta klimanın dış ünitesi için yer ayrılmış ama ne balkondan ne camdan erişilebilecek bir yerde değil dış cephede bir yere yapmışlar. Taa oraya illa asansörle vs ile mi kurulum yapılacak. Tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi. Asansör tutmak zaten pahalı bide ona mı masraf yapacağız. Bide arıza verse dış ünite al başına belayı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba 12000 btu bir klima almayı düşünüyorum. Konyada yazın 3 ay soğutma amacıyla orta seviyede kullanacağım.

Beni arçelikte cezbeden şey kumandasının türkçe ve kullanışlı olması.

Bilen arkadaşlar hangi markanın ürünü almak daha mantıklıdır yardımcı olurlarsa sevinirim.

• alyosha A kullanıcısına yanıt

Balkon varsa içine veya dışına koy. Öbür türlü arıza da vs çok ugrasirsin dediğin gibi. Arıza yapmaya meyilli cihaz bunlar. Balkon yoksa bile en kotu pencere altına koydurabilirsin. Eğer dış cephe için yasak yoksa dediğim gibi yap önce balkon düşün yoksa pencere altını düşün.

Klimaya ayrılan yerde sanırım önceden çekilmiş hazır boru hattı var herhalde sadece orayi düşündüğüne göre . Öyle olsa bile onu kullanma bence dedigim yerlere yeni boru çektir balkon içi-dışı veya pencere önü.

• eorovent sitesindeki verilerin ne anlama geldiğini açıklayan bir konu var mı acaba ben bulamadım da. Mesela diamond 12 ile legendera 12 yi örnek alalım. Diamond +2 derecede 1.77 kw cop 5.18 , legendera +2 derecede 2.0 kw cop 5.10. Yani burada anlatılan +2 derecede xx kw harcayacak xx kw enerji elde etmek mıdır? Formül söyle mi 1.77/5.18=0.341 kw =341 watt. Eğer böyle işe diamond legendera dan daha az enerji tüketir.
    www.eurovent-certification.com
    Modeli SRC35ZSX-W/SRK35ZSX-W | Eurovent Certita Certification
    https://www.eurovent-certification.com/tr/catalog/program/certificate/participant/model/show/196625961
    www.eurovent-certification.com
    Modeli MUZ-LN35VG2/MSZ-LN35VG2 | Eurovent Certita Certification
    https://www.eurovent-certification.com/tr/catalog/program/certificate/participant/model/show/199572687

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 16 Kasım 2023; 10:45:43 >

• yunuss.10 kullanıcısına yanıt

o kadar çok varki benim klimanın montaj yapılırken bana servis fabrikadan vakumlu geliyor bunlar abi gerek yok dedi. sonradan öğrendikki vakum şartmış zaten klimadanda randuman alamadık servis tekrar geldi içindeki gazı boşaltttı vakum yaptı gramajla gaz bastı klima biraz düzeldi.şimdiki vakum konusundaki bilgim olsaydı dış üniteyi değiştirtirildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataseven1972 -- 17 Kasım 2023; 10:14:32 >
  • 
Sayfa: önceki 28362837283828392840
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.