Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2840. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (5 Mobil) - 7 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.982
Cevap
960
Favori
4.904.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28382839284028412842
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaira DTXR50E 18000 BTU 19.500 TL ye düşmüş durumda. Ben peşin fiyatına 6 taksit ile aldım. Düşünenler için, daha altına düşmez bu fiyat.

• Beko'nun sitesinde klima tüketim değerlerine bakıyordum.
    12bin btu A+++(ısıtma) model için ısıtma olarak 1043 kWh güç tüketimi ön görmüş, ama ilginç olarak A+(ısıtma) modelinde ısıtma olarak 875 kWh güç tüketimi ön görmüş. Ben mi bir şey atlıyorum.

Modeller 61260 ve 51260

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hb üzerinden daikin sensira 14lük aldım 26.300 e geldi satıcı daikin tr 3 ay erteleme ve 6 taksit.. Klima tam bir teknoloji özürlüsü ama gel gelelim daikin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi akşamlar çok hızlı şekilde fikir ve deneyimlere ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Yeni eve taşınacağız ev 90 metrekare salon 24 metrekare. Klima tesisatı elektriği , dış ünite yeri vs hazır bakır borusu vs döşeli. ama bakır boru 15btu, 18btu ya göre boru döşenmiş, keşif istemiştim . Alacağım klima arçelik 12670 12 btu, kaynak yapıp dönüştürücüyle hallederiz dediler ama ben emin olamadım, hazır tesisat olduğu için bi şekilde uğraşmak istememiş de olabilir diye aklıma kurt düştü. Her hangi bir sorunla karşılaşır mıyım. Diyelim yaşarsınız dediniz bana maliyeti olacak arçelikten alüminyum boru çıkıyormuş bakır için ekstra ücret ödemem gerekecek. Ne tavsiye edersiniz. Hadi 12btu dan vazgeçelim desem 24 metrekareye 15 btu yada 18 fazla gelecek gibi düşündüm çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alyosha -- 27 Kasım 2023; 22:53:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alyosha A kullanıcısına yanıt
    Çok hakim olmayarak deneyimlerimi yazıyorum. Fikir verir en azından.

Fazla kapasite seçimi bildiğim kadarıyla odaya ihtiyacından fazla btu klima eski on off klimalarda aşırı mantıksızdı. İnverter klimalarda eskisi kadar olmasa da yine problem. Çünkü klima odaya güçlü kaçacak. 26 ya set edeceksin ama oda 23 gibi üşütecek seni. Rüzgar hissiyatı her türlü yaşatacak. Sürekli kumadadan derece ayarı yaptırır size. Özellikle 18lik

Boru konusuda ise bu yaz 2 adet klima taktırdım. Evde hazır sistem var sizdeki gibi. Hepsi yatak odası balkonuna çıkıyor. Hepsi 15 18 lik klimaya göre döşenmiş çapta borular. Salona 18 yatak odasına 12 taktırdım. Servis ekibi yatak odası için gerekli dönüşümü yaptı kaynak ile ve şu şekilde bir şey demişti. (abi iyiki salon için bir çap dönüşümü yapmadık çünkü o mesafede(16 metre boru) problem yaratırdı. Ama yatak odan için mesafe çok olmadığı için(7 metre) büyük bir sorun olmaz dedi. Verim kaybı olacak ama kayda değer olmaz demişti.

Gelen servis bu konuda işin ne kadar tekniğini biliyor ne kadar doğru konuştu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 27 Kasım 2023; 23:33:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilgili yanıtınız için. Dönüştürücüyle halletmeye karar verdim ben de. Klima seçimine ne diyorsunuz peki. Arçelik 12670 yada beko versiyonuna 29000 e patlayacak 9 taksit faizsiz ne diyorsunuz fiyat performans açısından

• Kadizade44 K kullanıcısına yanıt
    Benim dış ünitede sizin gibi dıştan içe tij atıldı.Hatta 4 tane tij atıldı.Ama ayakları ters L şeklinde montaj ettiler.Bir yerde yanlış var ama bakalım.Şuan ısıtma modunda kuklandığım için mi ses daha çok acaba ? Belki yaz iın soğutmada dış ünite daha az ses çıkar.Sanırım bir yer de okumuştum.Klşma ısıtma modunda daha gürültülü çalışıt diye. Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

O konuda bir yorum yapamayacağım hocam. Öneri sunacak kadar piyasa/ürün bilgisine sahip değilim.

• mehsem19 M kullanıcısına yanıt

Benim Samsung klima ısıtmada da sogutmada da geceleri kullanamayacağım kadar duvara çok ses veriyordu. Yazın wind free özelliğini sevdiğim için yatak odasına yine samsung wind free klima alayım diyorum ama bu sorunu yine yaşarım kaygısıyla cesaret edemiyorum. Klimanın dış ünite ayaklarının bu sekilde ters takılması bana normal gelmiyor

• Üst komşum ile aynı anda klima almaya karar verdik.

Evlerimiz / salonlarımız birebir aynı, PVC camlarımız birebir aynı.

Ben Beko 24 000 BTU komşum ise Vestel 24 000 lik aldı.

İkimizde salon dış cephesine pencerenin açılan kanat kısmının altına taktırmak için (simetrik bir şekilde)yönetimle anlaştık.

Önce Vestel servis geldi.

1. Klimanın takılacağı duvar da en olarak 1.3 metrelik bir alan var. Dış cephe duvarı ve kolon arası. Derinlik 5 cm. İç ünite 1 MT. Servis takmam o 5 cm i doldurun dedi. Alan fazlasını ile yeterli aslında.

2. Dış üniteyi takmam için biz gelmeden önce camı söktürün dedi. (Sabit camı kasadan cıkarttırın diyor)

3. Elektrik tesisatını ben yapmam (haklı olarak) ben gelmeden halledin dedi ve gitti.

2 gün sonra Beko servis bana geldi.

1. Bizim evde aynı yere (kolon duvar arası 1.3 mt ) hemen taktı. (İç ünite boyutu aynı)

2. Dış üniteyi aynı yere cam vs sökmeden taktı.(Dış ünite boyutu aynı)

3. hocam elektrik hattı çektirmedim daha, siz uzatma ile çalıştırın deneyin ben hattı çektiririm dedim. Adam gitti geldi dur elimde malzeme var elime yapışmaz dedi elektrik işini de halletti. (Gayet gizli bir sekilde dış üniteye)

Komşum(arkadaşım) ise hala bekliyor.

Beko klima iyidir kötüdür bilmem. Ancak servis hızı, kalitesi, çözüm odaklı çalışmaları ve yaklaşımları beni çok mutlu etti.

Bir tecrübe / kıyaslama olarak paylaşayım dedim...

Hocam 18 000 btu Beko klima 29 000 TL mi? (Üst model ya da gri renkli iç ünite mi)

• True_Sun kullanıcısına yanıt
    Bahsettiği model 12 bin btu. Beko 61270 modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 29 Kasım 2023; 6:23:0 >
  • Merhaba arkadaşlar. Klima montajı yapildi. Tavan ile arasında 16cm mesafe var. Fakat perde olan duvara asıldığı icin kornis onu kartonpiyer var. Montaj yapan kişi bunun emiş için sorun olmayacağını söyledi. Fakat hiç rahat değilim. İşitme ve sogutma olarak kullanılacak. Kartonpiyer kesebilirim sorun degil .falat tek korkum w6cm yeterli mi. Oda yuksekligi 266cm. ,klima yuksekligi 30cm. Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• matmma M kullanıcısına yanıt

Tamam...

Tesekkurler cevap için...

Evet yukarıda belirtildiği gibi bekodan aldım ama 61270 aynı model zaten. Chipin le ödedim 1250 chip puan geldi. Yapıkredi den de 150 gelmiş oldu. 5000 i ziraatle ödedim 250+50 de ordan geldi. 1700 puan gelmiş oldu. İnternet üzerinden almadım, bayiden aldım 29400 e aldım 1700 de ekstra puan ama ben eve henüz taşınmayacağım için bayi istediğiniz kadar biz de bekleyebilir dedi. Puanlarla da internetten daha uyguna geldi böyle yaptık. Her şeyi hazır zaten tesisat boru vs, sadece elektrik için 200-300 bi ücret isteyebilirler dedi bayi. Durum bu umarım doğru karar vermişimdir.

Chipin kampanyası son tarih 30 kasım yani ay sonu aklınızda olsun. Bir de Arçelik 12670 yada beko 61270 klimanın mitsubishi deki segment karşılığı hangi klima bilen varsa aydınlatırsa sevinirim

• arkadaşlar merhaba klimalarda elektirik mevzusu nasıl oluyor ?

servis 4 metreye kadar kablo çekiyoruz daha fazla mesafe için elektirikci ile çekmeniz gerekiyor diyor

elektirikci servis gelsin klimayı kursun seyyar kablo ile kontrol etsin sonra gelip çekeriz diyor.

nasıl bir yol izlemeliyim ?

• Cumartesi günü servis gelip klimayı kurdu. 3-4 metrelik bir elektrik kablosu var. O kabloyu prize kadar getirdiler. Telleri prize sokup klimayı test ettiler. Daha sonra 24000 btu klima için 25 amperlik bir sigorta baglatabileceğimi söylediler. Ama bunu şart koşmadılar. Evde topraklı fiş olsaydı, kabloya takıp çalışır vaziyette teslim edeceklerdi. Servis gidince elektrikçi çağırdım. 25 amperlik sigorta taktırıp kabloyu elektrik prizine baglattim.

İlginç bir tesadüf benim de duvar ile kolon arası 130 cm. Derinlik ise 14 cm. Klima 24'lük Vestel. Servis gelip bu alana tereddütsüz taktı. Elektrik hattını da duvarın arkasından çekip prize kadar götürdü. Topraklı fiş varsa elektriğe bağlayalım dedi. Vakumlamayı da yaptılar.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Kadizade44 K kullanıcısına yanıt

Gerçekten ilginç bir şekilde tesadüf olmuş.

Üstüne üstlük bizim kolon derinliği 5 cm ve buna ragmen takmadı vestel.

Paylaştığınız resim aynen bizim evin şekli gibi.

Bu resmi servis ve arkadaşım ile paylaşacağım... (sizin için sorun olmaz ise)

• 
Sayfa: önceki 28382839284028412842
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.