Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2749. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
22 Misafir (9 Mobil) - 13 Masaüstü9 Mobil
5 sn
65.137
Cevap
958
Favori
4.996.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27472748274927502751
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba.

İki cihaz da birebir aynıdır.

Servis bakımından fark vardır,

Arçelik servisinin memnuniyet oranı daha yüksektir ve daha yaygındır. Arçelik iç ve dış ünite arasında çekilen tesisatı alüminyum boru ile uygular.

LG ise bakır boru kullanır. Bu işin esasında bakır boru kullanımı vardır. Arçelik maliyeti azaltmak adına alüminyum boru kullanmaktadır. Kullandığı boru gayet sağlam,sorun çıkarmayacak bir borudur ama hem sağlam hem bakır olması iyinin iyisi olur. Arçelik'in kullandığı boru kaliteli ama alüminyum. Kötünün en iyisi diyebiliriz.

Saygılarımla...

Merhaba.

LG Dual Cool

Samsung AR35 - AR500H

DD Kion

Şeklinde sıralama yapabiliriz.

LG soğutma için gayet tercih edilebilir bir markadır. Samsung'un söz konusu modelleri Midea üretimidir,rahatlıkla tercih edilebilir.

DD Kion serisi de LG üretimidir ancak temel özelliklere sahip,fonksiyonları azaltılmış bir modeldir. Bu nedenle en son sıraya yazılabilir.

Saygılarımla...

Hocam ilginiz için teşekkürler.

Peki aynı segmentte başka tavsiyeniz var mıdır?

Sigma Plus SGM12INVDHB
    Bosch 3000i,

Bunlar iyi midir, bnlar dışında ne alınabilir? Bazı sebeplerden dolayı hangisi erken takarsa onu tercih edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merküt -- 2 Temmuz 2023; 13:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Samsung Shop'tan aldığım AR 35 Silver Split 12.000 btu klimayı tesisatıma uymadığı için satıyorum. Kargodan geldiği gibi durmaktadır. Tüm parçaları eksiksizdir. Samsung servisi tarafından ücretsiz kurulum hakkı bulunmaktadır.

Konum İstanbul Küçükçekmece, fiyat 13250 TL.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Peki ustam A sinifi inverter klima mevcut 25,26 caliştiriyorum bu dereceler tasarruf sağlar mi.?

Ne kadar yüksek değere ayarlarsanız tasarruf da o kadar fazla olur. Çünkü içerisi ile dışarısı arasındaki sıcaklık farkı arttıkça ısı kaybı da artıyor. Bu da tüketimi arttırır.

Misal 23-24 ayarlasanız tüketim daha fazla olur.

• Seneler önce yine forum tavsiyeleriyle Gree marka 9000btu klima almıştım, sorunsuz kullandım. Başka odada kullanmaya devam edeceğim ancak kendi odamda artık klima değiştirmek istiyorum bu nedenle tavsiyeye ihtiyacım var.

Odam oldukça küçük yine 9000btu yeterli olacaktır.

Elektrik tüketimi düşük

Taze hava / iyonizer özelliği olan

Hem soğutma hem ısınma için kullanılacak

wifi özelliği olursa ek olarak güzel olur

bir cihaza ihtiyacım var piyasada yeni markalar türemiş hiç biri hakkında bilgim yok tavsiye veren olursa sevinirim.

not: odada sigara içiyorum + uyuyorum. şuanki klimamda temiz hava özelliği olmadığı için hep sıkıntı çektim. bu konuda iyi bir cihaz istiyorum.

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim araştıracağım iyi forumlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Wind free ile ilgili çalışma mantığını ne olarak anladım. Yatak odasını windfree kesinleşti. Yatmadan normal modda çalıştırıp 25 sabitlendikden sonra wind free moduna geçerim. Sabaha kadar en kötü 27 de tutar. Ev içi sıcaklığı camlar açık gece 3 de 34 derece olan oda için 25 27 çok farkettirir konforlu uyku için.

Salon, oturma odası, çocuk odalarından biri ve yatak odasının hazır tesisatı var. Fotoğraflarını attım. Her oda için elektrik kablosu(1 tane 4x1.5, 1 tane 3x2.5) ve 1 ince 1 kalın bakır boru var yatak odası balkonuna gelen. Su gider tesisatı odadan en yakın balkon giderine gidiyor. Boruların iç ve dış çaplarını gösteren resimleri paylaştım hocam. Tüm tesisattaki ince ve kalın borular aynı çap.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Kalın boru: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

İnce boru: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 2 Temmuz 2023; 16:23:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba, Daewoo D-Tr AC18000 Btu/h A++ R32 Inverter Klima ile önerdiğiniz Kaira arasında ciddi bir fark var mı? Kaire 1700 tl daha pahalı. Değer mi?

• Merhabalar 12000 btu bir klima düşünüyorum gree aphro 12000 btu bütçeme kısmen uyuyor. Alternatif olarak 12000 btu sessiz, enerji verimi iyi tercihen wifi özelliği bulunan bir öneride bulunabilir misiniz?
    Son araştırmalarımdan sonra Kaira 12000 btu ile 18000 btu arasında kaldım. Aslında kullanacağım oda küçük bir oda 9000 btu bile yeterli olur hesaplamalarıma göre ama klimanın kurulacağı odanın hemen karşısında yatak odası var oraya da hafiften etki etsin diye büyük alayım diyorum. Evin yalıtımı iyi tek sıkıntımız sürekli güneş alıyor ve İzmir' de yaşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11_musti_11 -- 4 Temmuz 2023; 21:4:53 >

25m2 açık mutfak salonumuz için klima bakıyorum. Oda kuzey-doğu cephe, tavan 280, tek duvarda geniş, tavandan yere pencere var. Sabah gün doğumundan öğleden sonraya kadar güneş alıyor.

Salonu diğer odalara bağlayan 1metreye 3metre koridorla birlikte salona bitişik odanın da soğumasını istiyorum.

Konuda bi süre geriye gittim ama pek emin olamadım açıkçası o yüzden yardımlarınızı rica ederim.

Mevcut şartlarda 12.000 btu yeterli olur mu?

Olursa;

SAMSUNG Windfree Premium AR12BXFCMWK/SK

BOSCH Climate CL2000U

LG S12ETK DUALCOOL 

BAYMAK Elegant Prime

Vestel Flora Doğa Inverter 122

Bu seçeneklerden hangisi daha mantıklı olur?

Olmazsa hangi 18.000'lik modeli tercih etmeliyim mümkün olduğunca 20bin TL'nin altında kalmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GiggityGiggity -- 2 Temmuz 2023; 22:3:42 >

• Merhaba 22m2 salon var klima istiyoruz. İzmirde yaşıyoruz Güney ve Kuzey Batı Cephesine bakıyor. 12.000Btu klima yeterli olur diye düşünüyorum. 15K lara kadar hangi klimayı önerirsiniz

Arçelik 12325

LG Dual Cool S12ETK S3

Gree Aphro

Kaira DTXRE35E

Bosch 3000i

Samsung AR35 AR12TXHQBWK

Bunlardan hangisi fp olarak daha iyi olur

Adana'da kullanılmak üzere sadece soğutma amaçlı.

Tripleks evim var, alt katta açık mutfak+ salon + hol : 60 m2 (balkonda 20 m2 ama sanırım orayı da soğutmaz)

bütçem kısıtlı 24.000 TL kadar çıkabilirim.

Viessmann Vitoclima 200-S/HE Dynamic 24 Duvar Tipi Klima

LG PC24SQ DUALCOOL+ Duvar Tipi Inverter 24.000 Btu A++ Klima

LG S3-M24K22FA Dual Plus

LG DualCool S24ETK

Beko Ekolojik 32425

Arçelik Ekolojik 24325

ürünleri kağıt üzerinde iyi gibi ? başka tavsiyesi olan var mı yada bunlardan hangisini tercih etmeliyim. hafta içi 4-6 saat çalışacak, hafta sonu duruma göre..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockEvi -- 3 Temmuz 2023; 9:12:0 >

hocam teşekkür ederim. viessmann düşünmüştüm. diğer ikisine de bakarım. çok sağolasın :)

85m2 ev için salona klima takacağız. Salon 18m2 .. 12 Bin btu yeterli diye düşünüyorum. altus ALK 1250 12 bin btu klima gözüme çarptı. 11700 fiyatı var, arkadaşım satıyor 10.700 e alacağım. Sizce yeterli bir klima mıdır?

regal 12 bin btu

airfell 12 bin btu

tcl elite 12 bin btu

altus alk 1250 12 bin btu... bu 4 klimada hangisini almalıyım?

edit: Airfel aldım geçtim 11 bin tl. 1,5k farkla Vestel flora da alabilirdim ama Airfel & daikin diye onu aldım. Umarım pişman olmam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şair-i Maderzat -- 3 Temmuz 2023; 14:31:8 >
  • Merhabalar buradaki tavsiyeler çok değerli herkesten Allah razı olsun. Benim ufak bir sorum var, yeni bir eve taşındım benden önceki kiracı klimasini söktürmus fakat bakır borular ve plastik borular duvarın içinden sarkmış duruyor yani borular sökülmemis. Bosch 3000 i aldim gelen servis bu boruları sokup yeni tesisat mi yapar yoksa bunları sokmeden kullanmaya mi calisir ? Nasıl bir yol izlemeliyim? Konunun uzmanları yardımcı olursa çok teşekkür ederim herkese iyi forumlar

Bugun Bosch 3000i 12000 btu'luk urunu siparis ettim. Kaira'da dis unitedeki sesin biraz fazla oldugu soylendigi icin vazgectim. Isin ilginc yani Kaira'nin, Daikin'in ve Bosch'un brosurlerine bakinca ses oranlari kagit uzerinde birbirine yakin gorunuyor. Buna ragmen kullanici yorumlarinda sikatyetler gordugum icin vazgectim. Daikin Shira Eco'nun fiyati yaklasik 24 bin TL. Siz daha onceki sayfalarda Bosch'u da bayagi tavsiye ettiginiz icin ve 3000i Shira'dan 10 bin TL daha ucuz oldugu icin almaya karar verdim. Sessiz calitigi, Eco modu ile dusuk yaktigi ve SEER degeri yuksek oldugu icin tercih ettim. Garanti suresinin dusuk olmasi biraz dusundurucu.

Tekrar yardimlariniz icin tesekkurler. Bu arada, oturdugum yerde servisi var ve servisini arayip teyit ettim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.