Ben 12 ay sıfır faizle Daikin aldım. Maks 1 hafta sürdü ama İstanbul'dayım ben. |
|
Tercih yaptınız mı? Bende Samsungun windfree modellerinden premium plus ve elite arasında kaldım. |
Rica ederim hocam. Verim değeri olarak aşağı yukarı aynı olacak şekilde Bosch 3000i modelini de alternatif olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim. Saygılarımla... |
_____________________________ |
Merhaba. Servislerin yoğunluğuna göre montaj süresi değişebilir ama Bosch 3000i bayilerde olmadığı için rağbet az olacaktır. Bu da yoğunluğu azaltabilir. Bosch 3000i Sigma Plus E.C.A şeklinde bir tercih sıralaması izlemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla... |
Merhaba. Evet hocam,bu dereceler tasarruf sağlayacaktır. Yani en azından 22-23 gibi değerlere göre tüketim daha az olur. Soğutmada konfor sıcaklığı 24-26 derecedir. Yani bu değerlerde kullanmak sağlığınızı da koruyacaktır. Tabii bu bünyeye göre istisnai olarak değişebilir. Kimi insan 25 derecede üşümeye başlar,kimisi 21 derecede terler. Ama genel itibar ile 24-26 arası soğutma için uygun kabul edilir. Saygılarımla... |
Merhaba. Sigara için aktif karbon filtre bulunduran bir klima çözüm olur ama yine de havayı tazelemediğiniz sürece tam anlamıyla çözüm oluşturmaz. Çünkü sigara dumanı da oksijen miktarını azaltacağı için rahatsız edecektir. Taze hava alabilen cihazlar var ancak fiyatları çok yükseğe çıkabiliyor. TCL C-Fresh Midea Gaia (Daikin Ururu Sarara da var ama hiç bahsetmesek daha iyi) En ulaşılabilir fiyatta olanı TCL C-Fresh serisidir. Hava tazeleme için bu cihazlar uygundur. Onun dışında bahsettiğiniz özellikleri içerecek şekilde LG Sirius UV veya Arçelik 09560 AlerjenSmart serisini tavsiye edebilirim. Saygılarımla... |
Rica ederim. Saygılarımla... |
Merhaba. Diğer alanlara etki etmesi için kapasiteyi esas mekâna göre seçip çalışma süresini uzatmanız,kapatmadan çalıştırmanız daha etkili olur. Bu nedenle 12000 tercih etmeniz gerekir. Ama içiniz rahat olmazsa 18000 de tercih edebilirsiniz. Eğer kapı hep açık kalacaksa cihaz dur-kalk yapmaz,sorun çıkarmaz. Daha yukarısında pek fark olmayacaktır. Kayda değer fark oluşturan cihazlar 18000bin Btu için 20bin TL ve üstünde belirgin olur. Montaj için iki alan da uygundur. Mekânın ortalanması çok daha iyi olur ama imkân yoksa bu konumlar da uygun olacaktır. Saygılarımla... |
Merhaba hocam. Ben teşekkür ederim. Boru çaplarınız 1/4 ve 1/2 Bahsettiğim gibi eski cihazları düşünerek küçük oda için de 1/4 1/2 çekmişler. Çünkü eski cihazlarda 12-18bin Btu 1/4 1/2 kullanıyordu. Şimdi ise 9-12 1/4 3/8 boru kullanıyor. 18'likler ve bazı 24'lükler 1/4 1/2 kullanıyor (istisnalar hariç). 6,18 yazan borunun en uyumlu olduğu çap 1/4 (6,35mm) Diğeri için de en uygun çap 1/2 (12,7mm) Samsung vb. markalar için bu çaplar 18000 Btu cihaza uygundur. Yani bu durumda iki oda için de 18000 alabilirsiniz. Küçük oda için servisle görüşmenizi tavsiye ederim. İç ve dış üniteye gelen kalın borunun çapını 3/8'e indirgeyip montajı kabul ederlerse küçük oda için 12000 alabilirsiniz. Ama birebir uyumlu çap ile kullanılması tabii daha sağlıklıdır. Saygılarımla... |
Merhaba. Daewoo Vestel üretimi ve kronik ses sorunu olan bir marka. Yani dış ünitenin gürültülü çalıştığına dair çokça şikayet var. Bu nedenle Kaira daha güvenli bir tercih olur. Saygılarımla... |
@klima5505 hocam merhabalar , hava temizleyicili klima önerme şansınız var mı? Samsung Windfree Elite 1.0 PM'leri önerir misiniz mesela ? |
Merhabalar. Aphro'da Wi-Fi opsiyoneldir. Diğer alanlara etki etmesi için kapasiteyi büyütmek yerine çalışma süresini uzatmanız daha sağlıklı olur. Bu nedenle 12000 Btu daha uygun olacaktır. Sadece soğutma için Aphro veya Wi-Fi'li Pular serisini tercih edebilirsiniz. Gree ısıtma için sağlıklı bir tercih değildir. Isıtma/soğutma için Kaira daha uygun olur. Saygılarımla... |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhabalar. Güneş alımı olsa da endirekt şekilde geldiğini düşünüyorum. Güney cephe kapalı olduğu için 12000 Btu yeterli olur. Çalışma süreniz de uzun olacaksa (cihaz en azından 4-5 saatten az çalışmayacaksa) 12000 Btu yeterli olur. Samsung Wind Free Premium LG Dual Cool Bosch 2000U Baymak Elegant Prime Vestel şeklinde sıralama yapabiliriz. Bosch'un HomeComfort çatısı altında bulunan 2000U,3000i,5000i,8000i modelleri gayet güzel ama 2000U'nun bir avantajı yok. Diğer Bosch Breeze vb. serilerle aynı verime sahip. 2000U daha ucuza gelebiliyor,tabi tercih sebebi olabilir. Ama diğer türlü HomeComfort servisi bölgenizde mevcutsa 3000i daha iyi bir tercih olur. Saygılarımla... |
Merhaba. 12000 Btu yeterli olur. Bosch 3000i LG Dual Cool Kaira Samsung AR35 Gree şeklinde bir sıralama yapabiliriz. Saygılarımla... |
Merhaba. LG DualCool+ Viessmann Dynamic Arçelik/Beko Ekolojik LG Dual Plus şeklinde sıralama yapabiliriz. Dual Plus üretimden kalkan bir model,stoklarında kalan bayiler satışına devam ediyor. Bu cihazda yanık kokusu şikayeti çokça olduğu için bu cihaz piyasadan çekildi. Dual Eco serisi de Dual Cool adını aldı. Saygılarımla... |
Rica ederim hocam. Sizler de sağ olun :) Saygılarımla... |
Selamlar. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Saygılarımla... |
Merhabalar. Allah sizlerden de razı olsun,sağ olun. Eski klimanızın kullandığı soğutucu akışkan,klima söküldüğü için meçhul durumda. R22 gazlı bir klima bu tesisatta çalışmış ise R11 gazı veya Saf Aseton vb. temizlik maddeleri borunun içerisine dökülmeli ve ardından basınçlı azot ile boru süpürülmelidir. Bu işlemde kimyasal madde eski klimadan kalan kompresör yağını borulardan söker. Basınçlı azot ise eski yağ + kimyasal maddeyi borudan dışarı atar ve borunun iç yüzeyini temizlemiş olur. R22 klima mineral yağ kullandığı için,R32 veya R410A klima da sentetik yağ kullandığı için bu iki klimanın yağları aynı boruda birleşip birbirine karışmamalıdır,borulardan eski yağ uzaklaştırılmalıdır. R410A gazlı bir klima kullanıldı ise azot ile temizlik yeterlidir. Aynı türde yağ olduğu için sorun olmaz ancak ucu açık borulardan içeri hava girdiği için bu hava borularda kalan yağı nem ile zamanla bozar. Yani boru çok uzun süre boşta bekledi ise yağ türü aynı olsa da temizlenmelidir. Bu bağlamda servis mutlaka boruları temizleyip öyle montajı yapmalıdır. Saygılarımla... |