Değerli görüşleriniz için çok teşekkürler hocam. Samsung'a niyetlendim windfree ve smartthings olayı ayır bir güzel geldi. Sizce Elit PM 1.0 gerekli bir model mi? almışken en dolusunu alayım diye düşündüm ama görüntüsü biraz heybetli duruyor :) Klima asılacak yerin fotosunu aşağıya ekliyorum, ev tadilat aşamasında ankastre tesisat döşendi üzerinde sadece kaba alçı var. Asma tavan olduğu için eğer elite pm 1.0 alırsam bu mesafede sıkıntı olur mu? yorum yapabilirseniz sevinirim. Bu arada Samsung klimalar R410A gazı kullanıyormuş, R32 kullanmaması bir problem mi? 24000 btu için boyutlar sitede yoktu müşteri temsilcisinden öğrendiğim bilgiye göre; Premium Plus: 1055x299x215mm Elite PM 1.0: 1055x345x215mm (G x Y x D) WindFree™ Premium Plus Duvar Tipi Split Klima (Wi-Fi Özellikli) https://shop.samsung.com/tr/windfree-tm-premium-plus-duvar-tipi-split-klima-wi-fi-ozellikli/?integration_kapasite_kapasitesogutmabtusaat=22179%26nbsp%3BWindFree™ Elite PM 1.0 Duvar Tipi Split Klima https://shop.samsung.com/tr/windfree-tm-elite-pm-1-0-duvar-tipi-split-klima-3/?integration_kapasite_kapasitesogutmabtusaat=22179%20Btu%2Fsa![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 1 Temmuz 2023; 0:28:34 > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2748. sayfa)

-
-
Merhaba. 11.000-14.000 TL aralığında özellikle sessiz olan, ısıtma ve soğutması üzmeyecek, r32 gazlı ve bakır borulu klima önerisi verebilir misiniz? 12.000 btu alacağım sanırım.
E.c.a syplos,
Sigma Plus SGM09INVDHA,
Bosch 3000i...
Bunlar iyi midir? Bunlar dışımda ne alınabilir? Bazı sebeplerden dolayı hangisi erken takarsa onu tercih edeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merküt -- 1 Temmuz 2023; 18:40:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba bütçem 20bin e kadar cıkabılırım. 12.000lik wifili klima istiyorum. baya kararsız kaldım bakır boru mu alimunym derken vs çıkamadım işin içinden. evim güney cephe salon 24m. diğer odalarıda biraz soğutsun istiyorum aslında yatak odamı soğutsa yeterli az biraz. tuvalet vs mutfak kapıları kapatırım. bekarken öyle yapıorudm Mitsubishi vardı tuvaletin vs kapısını cekıp 2 saatte yatak odamı felan buz gibi yapıyordu 1+1 evdi tabi.
aklımda lg uv artcool felan var değer mi sizce? lg servisi güven vermiyor ama modeli çok araştırdım çok estetik ve saglam gibi. Vestel nova gı pro 2 fiyatıda makul bılemedım. Arçelik 12560 ultra hijyen Plus prosmart da seçeneklerde arasında. netten almayı dusunuyorun klimayı o yüzden fıyatlar daha makul bayilere göre
trendyol.com
LG Yeni Uv Artcool S3-m12jarga Ac12bh A++ 12000 Btu Inverter Klima Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/lg/yeni-uv-artcool-s3-m12jarga-ac12bh-a-12000-btu-inverter-klima-p-143651767?boutiqueId=61&merchantId=109693trendyol.com
VESTEL Nova 122 Gı Pro A++ 12000 Btu Wıfı Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/vestel/nova-122-gi-pro-a-12000-btu-wifi-inverter-duvar-tipi-klima-p-111703467?boutiqueId=61&merchantId=409337trendyol.com
Arçelik 12560 HP Wifi Ultra Hijyen Plus Prosmart Black Inverter Klima 12.000 Btu/h A++ Sınıfı R32 Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/arcelik/12560-hp-wifi-ultra-hijyen-plus-prosmart-black-inverter-klima-12-000-btu-h-a-sinifi-r32-p-335930277?boutiqueId=61&merchantId=105015
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 1 Temmuz 2023; 11:49:20 >
-
Merhaba 17.500 e kadar çıkabilirim
-
Merhaba, Forumdan 20 sayfa okuyarak evim için 18K lık klima arayışım mevcut ve iki klima arasında kaldım:
- Lg Uv Nano Artcool A++ S3-M18KLRGA.EA6GLTK 18.000 Btu Inverter Split Klima
hepsiburada.com/lg-uv-nano-artcool-a-s3-m18klrga-ea6gltk-18-000-btu-inverter-split-klima-p-HBCV00000EXQ1T?magaza=Hepsiburada
2. Arçelik 18560 Hp Ultra Hijyen Plus Prosmart Black Inverter Klima 18.000 Btu/h A++ R32
hepsiburada.com/arcelik-18560-hp-ultra-hijyen-plus-prosmart-black-inverter-klima-18-000-btu-h-a-r32-pm-HBC0000283CK4
Fiyata bakmaksızın cihaz kalitesi, kullanım ömrü, servis kalitesi, soğutma performansı ve işlevselliği en yüksek olan hangisi dersiniz. Öneriniz nedir?
-
Merhabalar.Kuzey cepheli Aydın ilinde bulunan 25 m2lik salonuma 12binlik klima arayisindayim.Bazi seçenekler arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim.Sogutma amaçlı kullanım olacak.
Demirdöküm kion Samsung ar5000h Samsung 35ar LG Dual cool yada tavsiye edebileceğiniz başka bir marka olabilir.Bütçe 14bin civarı.
Şu %40-80 arasi eco modu derecemi yükseltiyor yoksa başka teknolojik tasarruf modmu var.
Merhaba.
Kaira'ya alternatif olarak LG Dual Cool serisini tavsiye ederim. Buna ek olarak Viessmann Dynamic serisine de bakmanızı tavsiye ederim,gayet sessiz çalışmaktadır.
Saygılarımla...
-
Merhabalar. İyi bayramlar dilerim.
Bütçenize uygun olacak şekilde Kaira markasını tavsiye edebilirim. Alternatif olarak E.C.A Niobe Blue serisi tercih edilebilir. Bu iki cihazda Wi-Fi özelliği mevcuttur.
Sessiz çalışma konusunda bu alternatifler gibi memnun edecek şekilde Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim. Gayet sessiz çalışmaktadır,bu yönüyle dikkatimi çekmiştir.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam.
Alternatif olarak LG DualCool "Plus" modelini tavsiye edebilirim (Dual Cool Wi-Fi'siz olanıdır)
Samsung'da bulunan bu özellik birebir olarak başka bir markada bulunmuyor. Midea Breezeless ve Gaia serisi var ama çok yüksek bir fiyatlara sahip. Gaia'nın rüzgarsız üflemeye ek olarak dışarıdan taze hava alma özelliği de var. Samsung'a en yakın alternatif Breezeless olur ama Samsung'dan bile pahalı.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sağ olun,var olun.
Bu cihaz yeni Shira Plus modeli,en son çıkan versiyonu. 20bin gayet güzel fiyat ama kutu servis tarafından açılmadıysa garanti üzerine sorun meydana gelebilir. Bunu montajı yapacak olan (en yakınınızdaki) Daikin servis ile görüşmenizi tavsiye ederim. Onların inisiyatifi ne yönde olur,onu bilmek gerekir. Yanlış yönlendirmek istemem. O nedenle şu an için direkt alınabilir diye yorum yapamıyorum.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Rica ederim,faydalı olmasına çok sevindim.
Kaira f/p ürünü olarak gayet iyi bir tercih. Materyal kalitesi de buna göre oluyor ama genel itibar ile memnun edeceğini düşünüyorum.
Bütçeniz yeterli ise Daikin daha iyi bir tercih olacaktır,kesin olarak.
Kaira markası da Daikin'e ait ancak Midea üretimi. Shira Eco ise Daikin'in kendi ürünü. Kalite,performans,sessizlik,sağlamlık yönünden daha avantajlı olacaktır.
Materyal kalitesi daha yüksek,daha sessiz çalışan,verimi nispeten daha yüksek bir ürün olması sebebiyle Shira Eco aradaki farka değecektir. Aradaki farkı iki katı kadar yüksek yapan unsurun kalite vb. detaylar olması yanı sıra marka algısı da olduğunu söylemem gerekir. Yani adı "Daikin" olduğu için de fiyatta artış oluyor. Örneğin Sensira ile Kaira arasında iki kat fark olsa buna pek değmezdi. Ama Shira Eco bir kademe daha üstün cihaz olduğu için bütçeniz de müsaitken buna değeceğini söyleyebilirim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Alt kata 12000 takılsa bile çatı kat için 18000 daha uygun olacaktır. Ama nadiren kullanacağım derseniz 12000 de tercih edebilirsiniz. Eğer klimayı açıp ortamı hedef sıcaklığa ulaştırmak üzere (örneğin içerisi 30 dereceyse 24 dereceye ayarlayıp 24'e inmesini isteyecek şekilde) kullanacaksanız 18000 olması daha iyi olacaktır.
Diğer türlü serinlik oluşacak kadar olsun derseniz 12000 Btu yeterli olur. Hesaplama programları ısı kazancı vb. ek detayları hesaba katmadan kapasite hesabı yapmaktadır. Bu kimi zaman yanıltıcı olabilmektedir. Hatta keşif hizmetinin gerekli olacağı,mekânın bizzat incelenip ona göre karar verilmesi gereken yerler de bulunabilmektedir.
F/p ürünü olarak Kaira DTXR50E modelini tavsiye edebilirim.
Alternatif olarak Viessmann Dynamic serisi tercih edilebilir.
Sigma Comfort INVDHA serisi de bir alternatif olacaktır.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam.
İkisi arasında önceliği Samsung'a vermenizi tavsiye ederim. Samsung da gayet iyi bir konuma gelmiş durumda. LG Artcool gayet iyi bir tercihtir. Siyah ve aynalı tasarımda klima isterseniz rahatlıkla tercih edebilirsiniz,tasarımı uygundur.
Samsung ise özelliği en bol olan modele sahiptir ve Samsung da şu an gayet kaliteli ürünler üretmektedir. Bu bağlamda Samsung'u öne almanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Amaç ortamın sıcaklığını düşürmek değil de,nemini almak ise nem alma cihazı daha iyi olur. Ama klima alacaksanız nem alma için 18000 yeterli olur. Çatı veya son kat ise 24000 Btu gerekir. 18465 serisini de tavsiye ederim. Soğutma/Nem Alma için gayet müsait bir cihazdır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Mitsubishi vb. markaların özellikle modeline göre kalitede zirveyi görebileceğimiz imkânları sunması mümkün oluyor. Ancak gün be gün zamlanan fiyatlar sebebiyle ulaşılması zorlaşıyor.
Salon için güney cepheye bakmadığından 18000 Btu yeterli olur ama hazır tesisat olduğu için kapasite konusunda özgürce yorum yapamayız.
Marka tercihinde bulunsanız bile öncesinde keşif hizmeti alarak mevcut tesisatın boru çaplarını öğrenmeniz gerekecektir. Ayrıca 20m mesafede gaz ilavesi gerekir. Bu da çoğu markada ayrıca ücretlendirilir,bunu da öğrenip hesaba katmanız gerekir.
Yatak odası için 12000 Btu kapasite yeterli olacaktır. Güney cephe olmasa 9000 de olurdu.
Yatak odası için de hazır tesisat varsa yine boru çaplarına baktırmanız gerekir. Bina 10 yıldan eski ise eski mantıkla hareket edip 1/4 1/2 boru çekilmiş olabilir. Yani hazır tesisat varsa iki mekân için de kapasite yorumu yapmadan önce boru çaplarını öğrenmemiz gerekecektir.
Samsung'u tavsiye ederim,memnun edeceğini düşünmekteyim ancak Wind Free özelliği ilk çalışmada etkili olmayacaktır. Yani klima kapalıyken sıcağın tavan yaptığı saatlerde klimayı direkt Wind Free modunda açarsanız bu düşük sirkülasyonlu üfleme ortamı yeteri miktarda soğutamayacaktır. Bu nedenle ilk açılışta ortam hedef sıcaklığa ulaşana kadar (mesela içerisi 30 derece ise 25'e ayarladığınızda ortam 25'e gelene kadar) normal üflemeli modda kullanıp sonra Wind Free özelliğine geçebilirsiniz. Başlangıçta Wind Free ile fayda görebilmeniz mümkün olmaz. Hedef sıcaklığa ulaşılınca rahatça Wind Free modunu kullanabilirsiniz.
Saygılarımla...
-
Rica ederim..
TCL'nin T-Pro ve C-Fresh modellerini şahsen beğeniyorum. Önceki mesajımda sadece parça temini yönünde riski belirtmiştim. O kısım biraz tereddütte bıraksa da cihazın iyi olduğunu inkâr edemem.
LG Dual Plus serisi riskli bir seri. Model olarak güzel,Wi-Fİ özelliği ve 4 yöne salınım gibi özellikleri de içeriyor ancak bu cihaz ile ilgili yanık kokusu geldiğine dair şikayetler olmuştu. Sonra da LG sessizce bu modeli geri plânda bırakıp Dual Cool modeline geçti. Ondan sonra da DualCool Plus modeli geldi. Bir de Artcool var.
LG için S24ETK Dual Cool daha güvenli olur. Veya Dual Plus fiyatına bulabilirseniz DualCool Plus modelini tavsiye edebilirim. Dual Plus güzel ama bu riski var.
TCL ücretsiz 4 metre boru sağlar. Yine de servise sormanızı tavsiye ederim ama bu tarz uygulamaların değişmesi çok çok nadir oluyor. Yani değiştirmediklerini düşünüyorum,yakın zamana kadar bu şekilde olduğunu kesin olarak biliyorum.
Daha üstüne çıkarsanız Bosch 3000i bir örnek olabilir ama boru masrafı falan derken çok bir avantajı kalmayacaktır. Bu nedenle LG Dual Cool veya TCL T-Pro birer alternatif olabilir.
Ne kadar daha artırma imkânınız olur acaba ? Buna göre alternatifler var ise örneklendirebilirim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Klimanız çalışırken telefon flaşı veya buna benzer bir ışık ile üfleme ağzından içeri bakınız. Üfleme yapan fanın üzerinde küflenme,nokta nokta tozlanmalar var ve yoğun miktarda ise bakım yaptırmanızda fayda vardır.
İç ve dış ünite zamanla bakıma ihtiyaç duyacaktır ancak bu kullanım sıklığınıza göre değişir. Çünkü ne kadar fazla kullanırsanız o kadar çok hava klima ile temas halinde olur.
Cross fan üzerinde yoğun miktarda kir görmüyorsanız bakım için bir süre daha beklemeniz mümkün olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Hayırlı olsun. Sıcak aylara girdiğimiz için yoğunluk olacaktır. Umarım sorunsuz bir süreç yaşar ve memnun kalarak kullanırsınız.
Montaj aşamasında mutlaka vakum işleminin yapılmasını sağlayınız.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X