Merhaba. Salona yeni bir cihaz almayı düşünecek olursanız 18000 Btu olana ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Yalıtım zayıf ise 2500 Btu'luk artış fayda etmeyecektir,18000 Btu gerekir. Rica ederim. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2702. sayfa)

-
-
Rica ederim hocam,faydalı olmasını dilerim. Samsung'da bahsetmiş olduğum detaya dikkat edip bakır olduğu sonucunu elde ederseniz tercih edebilirsiniz. İç mekânda alüminyum malzeme çok sorun oluşturmasa da bakır olanı tercih etmek daha iyi olacaktır. Dış mekânda duracak olan serpantinin alüminyum olması ömrünü önemli ölçüde kısaltıyor. Tuz testi vb. korozyona karşı koruma ve testler yapılmış olsa da bakırın yerini tutmuyor.
Bu markalar için kefil olabileceğim bayi maalesef yok,mahçup olmak istemem. O nedenle örneklendiremiyorum.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Hayırlı olsun. İzlenimlerinizi merakla bekliyor olacağım,memnun kalmanızı temenni ediyorum. Vakum işleminin mutlaka yapılmasını sağlayınız.
Bu cihazın özellikle soğutma verimi daha yüksek,ısıtmada da az bir miktar farkla daha üstün durumda. Bu seri Haier üretimidir ve gayet sessiz çalışan,kaliteli bir yapıya sahiptir. GE'nin "Appliances" kısmını,ev aletleri kısmını Haier satın aldığı için GE'nin klima vb. cihazları Haier tarafından üretilmektedir. Haier bu markayı satın almış olduğu için kendi çatısı altında tuttuğundan ötürü daha çok önem verip kaliteyi yüksek tutacak şekilde üretim yapmaktadır. Bu bağlamda Prime+ serisi de olsa Future serisi de olsa kalite ve performans bakımından üzmeyeceğini söyleyebilirim. Future serisi görsel detayının yanında performans olarak da daha üstün kalıyor. Eğer aradaki farka bütçeniz yetiyorsa Sigma yerine bu cihazı tercih edebilirsiniz,daha da iyi olur.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Sadece tasarruf bakımından incelersek klima daha üstün gelecektir. Elektriğin birim fiyatının pahalı olması giderleri artırsa da elektrikten ısı üreten bir eleman ve doğalgazın yakılması sonucu açığa çıkan ısıyı kullanan bir elemanı kıyaslamak yerine ısıyı dış ortamdan iç ortama nakleden,tersinir işlem yapan bir cihazı ele almış oluyoruz. Klima sistemleri dış ortamda bulunan ısıyı emerek iç ortama nakletmesi sonucu ortam ısıtmasını sağlarlar. Bu bağlamda daha yüksek verime sahip bir şekilde çalışırlar. (Doğu Anadolu gibi soğuk iklim bölgeleri istisnadır)
Bu bağlamda özellikle Akdeniz ve Ege gibi bölgelerde ikâmet ediyorsanız klima ile ısınmanız "tek bir oda için" daha kârlı olacaktır.
Klimalar hava sirkülasyonu ile ısıtma sağladığı için havayı kurutma ve cihaz kendini kıstığında üzerinize üflüyorsa soğuk üfleme gibi dezavantajlara sahip olabilir. Ayrıca olası defrost işlemlerinde ısıtmaya ara verilecektir. Bu vb. durumlar gözetildiğinde klima ile ısınmayı deneyip konforunuzu ne kadar koruduğuna bakarak karar vermenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Herkese merhaba,
Deprem bölgesinde olduğum için geç yazıyorum. Çok şükür canımız sağ ev hafif hasarlı ancak pek çok sevdiğimizi ve şehrimizin büyük bir kısmını kaybettik. Allah rahmet eylesin.
Kaira 18bin btu klima almştım. süreci şöyle anlatayım
- Kaira marka klimalar mağazalarda satılmıyor, firma djital ortamda satıyor
- Sipariş verilince eve en yakın ana bayiye klima kargolanıyor, bayi arayıp haber verip getirip kuruyor.
- Kutu içeriğinde wifi modülü çıkmadı. Servis zaten çıkmıyor dedi. Ancak biraz araştırınca öğrendim ki bazı kutularda unutulmuş. Servis wifi modülü çıkmadı diye form doldurunca modülü ayrıca ücretsiz yolluyorlar. Benimki yollandı o da aynı şekilde servise gidip servis getirip takacaktı. Tam servise geldiği gün deprem oldu. Servisin olduğu bina dümdüz oldu. Süreçte ne olur bilemem. Olmazsa wifi yokmuş diyeceğiz.
- Diğer malzemeler tamdı. Hatta duvardan boru çıkışının etrafı için 300 gr duvar hamuru bile çıktı. tam sızdırmazlık sağlayacak bir ürün imiş. Ancak ne serviisin haberi vardı ne de benim. Servis gittikten sonra hamuru kutuda buldum.
- Kullanımı kolay, servis gayet iyi, ölçümlü olarak havayı aldı. Servis Daikin.
Sonuçta iyi çalışan klima ancak kullanıp göremedik. zaten yazın açacaktık. Depremde de yerinden kıpırdamamış.
Alacak olanlar bunlara dikkat ederse sorun olmaz.
herkese ii forumlar
-
Teşekkür ederim kardeşim. Canımız sağ evimiz ayakta ama şehrimiz ve tanıdıklarımızın çoğu enkaz altında. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Klimanız hayırlı olsun. değerlendireyi yazdım. oralara dikkat edebillirsiniz.
Hayırlı olsun
-
Merhaba arkadaşlar,
Arçelik servisi kaç metreye kadar ücretsiz boru sağlıyor acaba bilen var mı?
Şu an oturduğum evde klima borusu sıva altı olarak döşenmiş dolayısıyla servis montaj yaparken hiç boru kullanamayacak. Ben burdan taşınırsam yeniden klimayı montaj yaptırtmam gerektiğinde boru parası vermek zorunda kalacağım o yüzden adamlardan hakkım neyse o kadar boruyu talep etmek istiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar Mitsubishi Elektrik Enviro ve Daikin Shira plus iki cihazdan birini taktırmayı düşünüyorum dairem 110 metre kuzey cephe ve antreye taktıracağım bütün oda Kapıları klimayı görüyor taktıracağım alan 10 metrekare civarı ve kare bir alan evin içinde istediğim sıcaklık yazın 22 23 derece bandında genel itibariyle soğutma için kullanacağım. Gerekli mühendislik ölçümlerini yaptırdığımda (Mitsubishi Electric servisi) servis 18000 lik Enviro serisinin yeterli olacağını söyledi ben 24000 lik ithal olan cihazlarını tercih etmeyi düşünüyorum (18000 e kadar Manisa üretimi malum iç üniteleri) ayrıca Daikin Shira plus la arasında ne gibi artı eksileri mevcut 24000 lik shira plus taktırsam fazla mı gelir ve Daikinin servisi ve satış sonrası hizmetleri beni düşündürüyor. Mitsubishi Elektrik cihazlarını 10 yıl garantiyle satmakta ve Servisi genel itibariyle memnuniyet verici şu an bunlar da cezbedici bir etken. Sizin de konu hakkında fikirlerinizi alabilirsem çok memnun olurum. Zira daha fazla zam gelmeden taktırmayı düşünüyorum iki cihazdan birini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismlglr -- 22 Şubat 2023; 12:39:3 >
-
Hocam yönlendirmeleriniz için çok teşekkürler. Pazartesi günü kuruluma geldiler. Çok beyefendi bir şekilde iletişime geçip kurulumu tamamladılar. Şükür sonunda klima kuruldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba hocam 18 m2 arakat salon izmirdeki eve daha çok soğutma amacıyla kullanmak üzere 12000lik klima bakıyorum. Bütçe 10K civarı.
Kaira DTXR35E 12000 BTU
Baymak Elegant Plus 12000 BTU
Bu modellere baktım. Yorumunuz nedir? @klima5505
İyi günler.
-
Merhaba Hocam @klima5505 ,
Konudaki değerli yorumlarınızı biraz inceleyebildim. Sizden tavsiye almak istediğim konu şu şekildedir.
İzmir'de güney cepheye bakan yeni yapılmış dubleks evde kullanılmak üzere klima almayı düşünüyoruz.
Önceliğimiz ısıtma olacak , daha önce klima ile ısınmadığımız için tereddütlerimiz var. Ev dubleks alt kat az güneş görüyor diyebiliriz komşu evlerin ve balkonun konumlanmasından dolayı. Alt kat 40m2 civarı . Üst katta mevcutta elimizde bulunan 12000 btu baymak elegant prime klimayı kullanacağız. Alt kata ise 24000 btu bir cihaz düşündük ancak yeterli midir ya da çok mu gelir emin değiliz. Merdivenden dolayı çok ısı kaybı yaşanır mı? Tek klima ile evi ısıtabilir miyiz? Bebeğimiz de olduğu için endişeliyiz. Bütçe 20-22 bin civarı olabilir. Şimdiden teşekkür ederiz.
-
Kaira 9000 BTU klima alacaktim bugun bir baktim fiyati ₺8990'dan ₺11000'e çıkmış. Benzer performansta Airfel LTXM25N ürününü buldum R32 Gaz ₺9300'e yeni üretim bir de Vestel Flora Doğa 092 var ₺9500 bandında. Copa Viva Line da var 9000BTU ₺8800. Ne önerirsiniz cidden çok kararsızım daha zamlanmadan bir şeyler hemen almak istiyorum 1-2 gün içinde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba.
Öncelikle deprem afetinden ötürü geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Maddi manevi sorunlarınızın en kısa sürede çözülmesini ve bu kötü süreci mümkün mertebe atlatmanızı temenni ediyorum.
İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Güle güle arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.
Saygılarımla...
-
-
Merhabalar.
Enviro orta segment,Shira Plus üst segment bir cihazdır. Ancak buna karşın müşteri hizmetleri ve servis bakımından Mitsubishi Electric daha ilgili ve alakâlı,daha ciddi bir yapıya sahiptir. Bunu maalesef Daikin ve Mitsubishi Electric olarak değil,bu markaların ulusal kuruluşları (Türkiye'deki genel merkezi ve servis & bayi ağı) üzerinden yorumlamamız daha doğrudur.
Daikin'in elektronik kartları daha toleranslıdır. Mitsubishi Electric'in elektronik kartları şebekeden gelebilecek voltaj dengesizliklerine karşı daha hassastır. Buna ek olarak Daikin Shira Plus'ta akıllı göz vb. ekstra özellikler bulunmaktadır.
Daikin'in dış ünitesi (bu modeller ve 24000 Btu kapasite için) daha büyüktür. Bu da kağıt üzerinde yazan SEER ve SCOP değerleri Mitsubishi Electric'de daha yüksek olsa da bu değerleri düşük dış ortam sıcaklıklarında ısıtmada,yüksek dış ortam sıcaklıklarında soğutmada daha iyi muhafaza etmesini sağlar. Yani Daikin pratikte verimini daha iyi koruyacaktır.
Daikin'in akıllı göz özelliği,cihaz antrede duracağı için pek işinize yaramayacaktır. Daikin'in daha büyük bir dış üniteye sahip olması bir fayda olarak görülebilir. Bu bağlamda eğer servisten yana tereddütleriniz yoksa Daikin'i tavsiye ederim. Diğer türlü Mitsubishi Electric de gayet iyi bir tercih olur. Şahsen önceliği Daikin Shira Plus'a veririm. Ama mesela Shira Eco mu Enviro mu deseniz direkt Enviro derim. Shira Plus bir üst sınıf model olduğu için önde geliyor.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam. Memnun kalmanıza çok sevindim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temnni ediyorum. Güle güle kullanınız. Geç oldu temiz oldu diyelim.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Soğutma için ikisi de tercih edilebilir ancak sıralamada birinci olarak Kaira'yı tavsiye ederim. Midea üretimi olup soğutma için rahatlıkla tercih edilebilir bir cihazdır,memnun kalacağınızı düşünmekteyim.
Baymak ise AUX markasının üretimidir. Soğutma için tercih edilebilir bir cihazdır. Bir sebepten Kaira olmaz ise Baymak'ı tercih edebilirsiniz.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim.
Isınan hava genleşir,yoğunluğu azalır ve kapalı mekânda üst kota doğru (tavana doğru) seyir gerçekleştirir. Bu,ısıtılan havanın üst kısımda birikeceğini gösterir.
Merdivenin olması demek,alt katın tavanında biriken sıcak hava ile üst katın zemininde biriken soğuk havanın buluşması demektir. Bu da ister istemez alt katta bulunan sıcak havadan soğuk olan havaya doğru ısı akışı olması sonucunu meydana getirir. Bu nedenle mekânınızın estetiğine uygun olacaksa,kullanım zorluğu çıkarmayacaksa en basit yoldan "Şeffaf (veya zevkinize göre renkli) PVC Perde" yaptırarak merdivenin uygun olan bir kısmına astırabilirsiniz. Kış sezonu boyunca yapacağınız ısıtmada yukarı giden ısı miktarı önemli miktarda olacaktır. Bu nedenle en azından "Şerit PVC Perde" ile bir bariyer oluşturabilirsiniz.
24000 Btu kapasite 40m² için yeterli olacaktır. Güney Cephe ısıtma için yardımcı olan bir unsur olsa da yapı gölgede kaldığından dolayı bunu hesaba katamıyoruz. Yoksa iyi bir 18000 Btu cihaz da güneş alımının fazla olması ile beraber yeterli gelebilirdi.
Bütçenize uygun olacak şekilde,
Samsung Wind Free Premium Plus AR24BXCAAWK/SK kodlu modeli tavsiye edebilirim. Bu cihazın Wind-Free vb. özellikleri soğutma için söz konusu olsa da ısıtmasına güvendiğim için tavsiye etmekteyim. Yani bol özelliği var diye değil,ısıtabilir diye öneriyorum.
Bütçenize yakın bir fiyata sahip olup,bütçenize uygun fiyatta bulabilirseniz Dayrelax Infini serisini tavsiye edebilirim.
Alternatif olarak Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim (Viessmann'da sadece Dynamic serisi ısıtma için uygun olacaktır)
Kaira DTXR71E modeli tercih edilebilir.
Carrier X-Power Fresh serisi tercih edilebilir.
Bu cihazlar ısıtma odaklı kullanımlarınızda memnun edecek,bütçenize uygun örneklerdir. Viessmann'da montaj ücretlidir. İnternetten alacak olursanız montaj dahil yazan ürünleri tercih ederek tek kalemde ödemeyi sağlayabilirsiniz. Diğer alternatifler içerisinde Carrier'e bakmanızı tavsiye ederim,servis hizmetleri genel anlamda iyidir,sağlamdır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Kaira ile Airfel'in üreticisi aynıdır. Kaira'da Wi-Fİ özelliği bulunmaktadır.
Copa Viva Line ise AUX üretimidir. Baymak cihazlar da AUX tarafından üretilir.
Sıralamaya tabi tutacak olursak,
1-(Mümkünse) Kaira
2-Airfel
3-Copa
4-Vestel şeklinde bir tercih sıralaması yapabiliriz. Vestel'in kronik ses sorunu ve materyal kalitesi maalesef hala rahat rahat tavsiye edeceğim hale gelmesini engellemeye devam ediyor. O nedenle son sırada yer veriyorum.
Saygılarımla...
-
Cevap için teşekkürler hocam. Mh ve servis ile görüşerek kendilerinden 3 metre boru aldım. Yeter mi bir sonraki kurulum için bilmiyorum ama en azından adamlarda kalmadı :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X