30.000 TL'ye kadar çıkabilirler hocam.Tabii ne kadar ucuz olursa o kadar iyi :)) Saygılarımla Orijinal soru şuydu '' @klima5505 hocam, yazdıklarınız büyük takdirle takip ediyorum, yardımlarınız için çok teşekkürler. Kardeşime Kuşadası'nda 20.000 BTU (45-50) m2 civarı bir alan için ısıtması güçlü bir klima lazım. Önerileriniz ne olur. '' < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 16 Şubat 2023; 11:38:19 > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2700. sayfa)

-
-
E.C.A. Ecotech 18
LG DualCool S18ETK
Profilo KSX18VW30N
MDV Forest 18000
Vs vs vs...
Merhabalar arkadaşlar, yukarıda örnek olarak ve aklıma yatan modellerden 2 tane alacağım ev için. Ev Nazilli gibi aşırı sıcak ve devamlı güneşe maruz bir cephede. 140 m2 kullanım alanını ön ve arka odaya birer adet 18000 lik klima ile set ederek ısıyı kırmayı amaçlıyorum. 24000 lik te olur veya 3 tane 12000 lik te olur. Elimden geldiğince krokiyi çizmeye çalıştım. 2 3 tane klima diyorum ama bütçem çok değil, özelde çalışan asgari ücretin bir tık üstünü alan tek maaşlı bir öğretmenim. Her türlü öneriye açığım. Marka model takıntım az buçuk vardır 😥😥😥
[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/419900/f1bee8cb-ee83-461a-9312-579833ced682.jpeg[/simage
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bu deprem sorunları içinde yazmaya utanıyorum ama benim sorunum ciddi büyüyor, sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.
12 Ocak ürünü hepsiburada'dan sipariş ettim
14 Ocak Cumartesi günü çok hızlı bir şekilde elime ulaştı Daikin klima,
Ancak halen ama halen kurmaya gelen olmadı, merkezde bu 4. kezdir şikayet ederek kayıt açtırıyorum gelen yok.
Olayı özetlersem;
İlk kayıt oluşturduktan sonra bir hafta kimse aramayıp sormayınca evime yakın olan daikin servisine gittim, sağolsunlar duruma yardım edebilmek için ilgilendiler ama o servis şubesi de evlere değil direk işyerlerine hizmet veriyor diye orası ilgilenemedi.
Ardından merkezi arayıp "arayan da olmadı gelen de olmadı dedim" tekrar kayıt açtırdım. Bir yer atandı, beni aradılar "acil mi" dediler ben de "acil değil yarın olmasa haftaya da olur" dedim. Ama aradan 2 hafta geçti gene gelmediler.
Merkezi tekrar aradım "acil değil demişsiniz" vs eveleyip durdular. "Ya hanfendi acil değil diyince siz bir ay mı bekletiyorsunuz" diyince de yeni bir yer atadılar bu pazartesi günü. "Sizi hemen arayacaklar aciliyeti ve mağduriyetinizi söyledik" dediler.
Ancak bugün perşembe ve tam bir ayı geçti kimse yok ortada. Bahsettikleri şubenin numarasını vermişlerdi o da kapalı.
Az önce merkezi gene aradım. "Biz ulaştık haftaya pzt günü gelecekler" dedi. Ama hiç inanmıyorum.
Ne yapsam hocam hangi mahkemeye başvursam, hangi sosyal mecrada derdimi anlatsam. Tavsiyeniz nedir @klima5505 hocam
-
-
Hocam hiç bulaşmayın, arçelik yapımı ve üzerindeki verilerle alakası olmayan bir ürün. Benim yardım isteğimdeki ürünlerden birine yönelmeniz daha mantıklı. Saygılarımla.
hocam bende 2 tane var birisi lg diğeri vestel ikiside yeni cihazlar ısıtma performansı vestelin daha iyi lg ye göre ama soğutma için yazı bekliyorum
-
Daha önce alıp memnun olduğum kaira 18binlik klimanın 9binliğini de yatak odasına sipariş ettik. Düşünenlere tavsiye ederiz. Şuan hb sitesinde 9 ve 12 binlik olanlar gayet uygun fiyatlı.
Merhaba Hocam.İzmir'de kullanacağım soğutma amaçlı 18000 BTU, mümkünse A+++ olacak bir öneriniz var mı? Maksimum bütçemiz 30-32bin civarı.
selamlar istanbul esenyurt için eski ve izolasyonsuz binada 18 btu klima düşünüyorum.
yerli markalar fiyat olarak öne çıkıyor fakat samsung'da fiyat olarak çok yakın.
sizce ne almalıyım?
-
Öncelikle selamlarımı sunuyorum.
İki katlı müstakil evin üst katının salonu için klima almak istiyoruz. Mersin de yaşadığımız için hava yazın zaten aşırı sıcak oluyor. Ayrıca üstünde başka bir ev olmaması da evdeki sıcaklığı etkiliyor. Salon yaklaşık 25 metrekare. Tercih edilirken aşağıdaki cihazların öncelik sırası nasıl olmalıdır sizce? Ya da bunların dışında öncelikli önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
SIGMA PLUS 24 SGM24INVDMH
KAIRA DTXR71E
LG DUALCOOL 24ETK
SAMSUNG WINDFREE PREMIUM PLUS WİFİ 24
Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. Zannediyorum ki stokların yenileneceğini belirtmek istemiş. Samsung'un ülkemize gelmeyen serileri de var (aslında neredeyse her markada bu durum söz konusu) ama onların da sonradan alınan bir kararla ülkemize geleceğini zannetmiyorum,hiç böyle bir durum olmadı şu ana kadar. Yani Samsung bir sürpriz yapmazsa ufukta yeni bir model bulunmuyor.
Spot firmalardan alırken ürün kodunu tam olarak bilmeniz gerekmektedir. Çünkü Samsung'ta model isimleri birbirine çok benzer ve genellikle aynı modelin özellik bakımından vb. detaylar yönünden fark içeren versiyonu oluyor.
Yani mesela Arçelik'te Prosmart serisi var,Ekolojik Serisi var ve UltraHijyen serisi var. Baktığınız zaman model isimleri bambaşka ve ayırt edilebilir.
Ama Samsung'ta Premium,Wind Free Premium,Premium Plus,Wind Free Premium Plus,Elite diye modeller var. Plus vb. isim takıları ekleyerek modeli yükseltiyor. Örneğin birinde sadece toz filtresi var,bir üst modelinde Tri-Care filtre var. Birinde Wi-Fi var,diğerinde yok vs.
Yani model isimleri çok benzer olduğu için Samsung'u çeşitli satıcılardan araştırırken isimden ziyade ürünün koduyla aramak gerekir. Bir yerde x fiyata aradığınız modeli buluyorsunuz. Başka yerde çok daha ucuza bulunuyor ama aynı modelin Wi-Fi olmayan versiyonu çıkıyor. Yani isimle arama yanıltabiliyor. Premium Plus serisi ararken karşınıza Premium serisi çıkabilir gibi gibi.
Kodu ile araştırıp cazip fiyata bulabilirseniz iyi denk gelmiş olur ama satıcıların ne kadar güvenilir olabileceği konusunda maalesef yorum yapmam mümkün olmaz. Güvenilirlik derken de sadece dolandırıcılık olarak düşünülmesin. Yani mağdur olma durumu sadece parayı alıp ürünü göndermeme şeklinde olmuyor. Örneğin ürün nakliye hasarlı çıkıyor veya başka bir sorunu oluyor. Ürünün iadesi için iade kodunuz olur ve ücretsiz iade edersiniz. Satıcı diyor ki iade kodumuz yok,ücretini ödeyip kargolayın. E şimdi kaç kiloluk cihaz,hacmi de yüksek. Yüzlerce lira hatta birkaç bin lira kargo ücreti çıkıyor. İşte bu da insanı yıpratan bir sürece girilmesine sebep oluyor. Yani buna benzer durumlara karşın satın alacağınız yer yetkili bayinin web sitesi veya yetkili satıcı değilse iyice inceleyip emin olarak almanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhabalar hocam.
Bu cihaz Arçelik-LG fabrikasında üretilmektedir ve özellik ve performans olarak Arçelik'in ve LG'nin kendisi için ürettiği cihazlardan daha düşük seviyede,kırpılmış durumda. Alternatif olarak Kaira DTXR50E modeline bakmanızı tavsiye ederim. Bu cihaz 25 m² alana takılınca bu fark göze batmaz ama kırpılmış olduğu gerçeğini de değiştirmez. Bahsettiğim gibi LG Arçelik Beko cihazlar istisnadır,onlar usulünce üretilir.
Bu kısımda Arçelik-LG'ye suç atamayız,üretimi talep eden firmanın istediği niteliklere göre üretim yapmaktadır.
Fason üretim cihazlarda da durum bu şekildedir. LG-Arçelik'i farklı kılan ise Arçelik LG'nin tasarımını kompresörünü vs. kullanır ama Arçelik'inki fason üretimden ziyade ortaklıktır. Gebze'de bulunan klima fabrikasının %50 Hissesi LG'ye , %50'si Arçelik'e aittir. Yani birebir ortaklık söz konusudur. Bu sayede Arçelik de istediği kalitede ürün çıkarabilir,LG'de. DD ise bu ortaklığa dahil değildir,fason üretim olarak LG-Arçelik'e başvurur. DD de aynı seviyede ürün talep etse ona da öyle üretirler ama şu an için durum bahsettiğim şekildedir.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam Allah sizlerden de razı olsun. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim. :)
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Bütçenizin bir miktar üzerinde şu marka modeli tavsiye edebilirim.
form group - mitsubishi klima sistemleri
| Form MHIhttps://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk63zr-wBütçenizin sınırını aşmadan yüksekten düşüğe doğru fiyat bakımından sıralayacak olursam,
- GE Appliances GES-NMG70 Prime+
- Sigma Plus 24 INVDHB
Bulunduğunuz bölgede servis ağı mevcut ise
-Bosch 3000i 24000 Btu
(Servis listesine aşağıdan bakabilirsiniz )
- Dayrelax Infini XTXM71R
- Samsung Wind Free Premium Plus (AR24BXCAAWK/SK)
Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.
22000 Btu kapasite bu markalarda olmadığı için 24000 Btu olarak araştırmanız uygun olacaktır. En baştaki cihazı da bir üst sınıfı belirtmek için örnekledim,ola ki ihtiyacınız olursa diye.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Kapasiteyi büyütmek yerine klimaların bulunacağı mekâna göre kapasite seçip mümkün mertebe hiç kapatmadan kapılar açık şekilde kullanmanız daha verimli olacaktır.
Sadece soğutma amaçlı kullanımınız olacaksa,
LG Dual Cool
Profilo
E.C.A
MDV
şeklinde sıralama yapabiliriz. Alternatif olarak Kaira markasına bakmanızı tavsiye ederim. Bütçeniz için uygunsa Dayrelax Infini serisine de bakmanızı tavsiye ederim. Bu cihazın soğutma verimi diğerlerine nazaran daha yüksektir.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Öncelikle geçmiş olsun.
Öncelikle durumu sikayetvar.com üzerinden yine detaylarıyla paylaşmanızı tavsiye ederim. Yapmış olduğunuz şikayet yayımlanmasıyla beraber firmaya bildiriliyor. Buradan genellikle hızlı sonuç alınmaktadır. Bu sürecin ardından yine çözüm alamazsanız ikâmet ettiğiniz bölgedeki Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunmanızı tavsiye ederim. Bu iki aşama mutlaka sonuç getirecektir,gelişmeleri paylaşırsanız memnun olurum.
Saygılarımla...
-
Selamlar hocam.
Gayet güzel açıklamış,detaylandırmışsınız.
Mümkün mertebe kapatmadan kullanarak kayda değer sonuçları diğer alanlarda da görmeniz mümkündür. Vantilatör sirkülasyon hızını artıracağı için faydalı olacaktır.
Bütçenize uygun olacak şekilde
Samsung Wind Free Premium Plus (AR18BXCAAWK/SK) marka modelini tavsiye edebilirim. Wi-Fi özelliği mevcuttur.
Alternatif olarak LG Sirius UV modelini tavsiye edebilirim.
Elektrik tesisatıyla beraber boru tesisatı da hazır ise Arçelik 18560 tercih edilebilir.
Alternatif olarak Sigma Plus INVDHB modelini tavsiye edebilirim.
Bu cihazlar soğutma ve ısıtma için müsaittir.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Bütçenize uygun olacak şekilde A++ olarak
https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w-set
Mitsubishi Heavy Premium modelini tavsiye edebilirim.
Alternatif olarak Sigma Exclusive INVDMV tercih edilebilir.
Dayrelax Infini serisi tercih edilebilir.
Bu örnekler bütçenize uygun olan en verimli cihazlara örnektir. A+++ bulunabilir ancak 36-40bin civarına bulunabilecek durumdadır.
Saygılarımla...
-
Selamlar.
Samsung eski imajını silecek şekilde kaliteyi yükseltti. Bu bağlamda Samsung'u tavsiye edebilirim. Aklınızda olan diğer markaları da belirtirseniz sıralama yapabiliriz. Max. bütçeniz nedir,ısıtma amaçlı kullanımınız olacak mı ?
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X