Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2684. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: DiskoKralı , edd stark Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (5 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.985
Cevap
960
Favori
4.905.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26822683268426852686
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba hocam.

İkisi arasında Samsung daha iyi bir tercih olur. AUX ise Baymak ile eşdeğerdir. Bu bağlamda Baymak servis yaygınlığı açısından daha avantajlı olacaktır.

Samsung Premium serisi R410A gazlıdır. Benim tavsiyem daha güncel bir cihaz tercih etmenizdir.

Alternatif olarak Samsung AR35 serisini tavsiye ederim. Hem daha güncel R32 gazlı bir cihazdır. Hem de A+ ısıtma verimine sahiptir.

Uzun süreli kullanımınız olacağı için 24000 Btu fazla gelecektir. Bu nedenle 18000 Btu'nun üstüne çıkmamanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Hocam tekrardan merhabalar,

Malum doğalgaz fiyatlarından dolayı bir de kampanyalardan istifade etmek amacıyla mutfağım için de klima aldım. İlk aldığım model Samsung üretimi Premium Plus 12.000 btu olan modeldi. Mutfağım odayla birleşik olduğu için 40 m²'nin üstünde bir alanı vardı ve bu nedenle biraz zorlasa da aynı serinin 18.000'lik modelini tercih ettim. Bu seçimimde ilk modeldeki memnuniyetim çok etkili oldu. Hem servis hem de malzeme kalitesi gerçekten çok farklı Samsung'ta. Daha önce Arçelik ve Vestel kullandım. İşyerinde de 4 yıldır LG Smart Inverter kullanıyorum ancak kışın çok sıkıntılı bir model, defrost süresi çok uzun.

Samsung R410 kullanıyor ancak malzeme kalitesi, bakır tesisat, dış ünitenin komple sac olması, telefon uygulamasının kullanışlılığı ve ısıtma performansından çok memnun kaldım. Elektrik tüketimini de takip ediyorum, 18k daha fazla enerji harcıyor ama çok kısa sürede büyük bir hacmi ısıtabiliyor. Kış performansını da yazacağım alacak arkadaşlar için. Klimayla ilgili sorularınız olursa da deneyip cevaplayabilirim.

Made in Japan kalmadığını bilmek iyi oldu hocam teşekkürler.

Önerdiklerinizden Panasonic harici(satışta yok gözüküyor cimri,akakce vbde) diğer modellere baktım hoşuma da gitti ama önceki sayfalarda kaira modelinin önerildiğini gördüm ve fiyat yarı fiyatı resmen. Daikin 34, Mitsubishi 38 iken Kaira 17 idi ve Wifi var. En kötü ne olabilir diye geçtim siparişi :)

İlginç gelen Kaira Çin markası üretimi(midea) ama Japon markası servisi(daikin) bakıyor TRde. Bakalım sorun olursa buraya yazarım, yazmazsam misler gibi kullanıyoruz demektir :)

Anladım hocam teşekkür ediyorum çok yardımcı oluyorsunuz Allah razı olsun, dediğiniz gibi sürekli üflüyor ben duruyor sanıyordum öyle değilmiş aydınlattınız, dış üniteye bir kaç kere baktım çok sesi çıkmıyor ama üfleme bazen yavaşlıyor, sabaha karşı biraz serin üflüyor onu da uygulamadan belli bir saatte derecesini yükselterek çözdüm gibi günlük şuan ortalama 13 kwh civarı tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 7 Aralık 2022; 19:3:39 >
  • Merhaba, istanbuldaki yeni evime klima almak istiyorum. Sadece soğutma için kullanacağım. Şuanda salonda ve yatak odasında klima için kablolar çıktıklarını ve balkonda da dış ünite için kablolar çıktığını görüyorum. Salon için 18000 btu yatak odası için 12000 btu ve dış ünite olarak da multi şeklinde montaj dahil viessmanndan 47000tllik bir teklif aldım. Açıkçası bu fiyat bana biraz anormal geldi. Sizce normal midir? Viessmann marka olarak nasıldır? Bu şekilde multi dış ünite +18k btu + 12k btu olacak şekilde hangi markayı önerirsiniz? Bu şekilde multi olarak internetten alternatif nasıl araştırılacağını bilmediğimden önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Cevabınız için teşekkür ederim, bu modelin elektrik kullanımı nasıldır hocam ? Açıkçası az yakan verimli bir ürün arıyorum sonradan pişman olmaktansa baştan bütçe ayırabilirim. Isıtma amaçlı da kullanılacak hocam

Edit: ayrica hocam fiyat performans olsa daha iyi olur tabi ki fiyatlara baktım şimdi çok aşırı bir fark yok gibi ama maks verim minimum fiyat durumunda önereceğiniz ürün bu müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemiyoutuber -- 6 Aralık 2022; 9:44:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • capensis C kullanıcısına yanıt
    Multiden kesinlikle uzak durun.

• Gree Aphroo 12 Btu Hb da 9 bin TL
    Gree Pular 12 Btu Yakınımda bi bayide 11 bin Lira

Kişin günlük 2-3 saat ısıtmada
    Yazın 2-3 saat soğutmada anca kullanılacak

Aradaki 2 bin Lira farka değer mi?
    DD Kion da bikac arkadaş önerdi.

Yada 10 12 bin Liraya önerebileceğiniz başka marka model var mi?
    Yer Antalya Serik

• @klima5505 Hocam merhaba. Konuyu biraz inceledim de, gerçekten klima konusunda oldukça bilgili ve yardımsever bir forum üyesi olduğunuz ortada. O yüzden doğrudan sizin tavsiyelerinize başvurmak istedim

Annemler Manisa'nın 200 rakımlı bir ilçesinde yaşıyor ve evleri halen sobalı. Artık sobayla uğraşmalarını istemediğim için, çoğunlukla ısınmak amacıyla kullanacakları bir klima almak istiyorum. Yazın en sıcak zamanlarında da soğutma amaçlı kullanırlar ama dediğim gibi, asıl kullanacağımız fonksiyon ısıtma.

Klimayı takacağımız salon 18-20 metrekare civarı, güneybatı cephede. İlçenin kışın ortalama sıcaklığı 6-7 derece civarında ve evin dış cephesinde ısı izolasyonu yok. Aşırı soğuk havalarda soba da yakabilirler ama bunun dışında genel olarak klimayla ısınabilsinler, en azından dışarısı 5-6 dereceyken soba yakmasınlar istiyorum.

Bütçemiz maksimum 15 bin tl civarında. Enerji verimliliği mümkün olduğunca yüksek, elektrik faturası anlamında çok üzmeyecek bir şey olursa çok iyi olur. :) Bunun dışında ekstra pek bir özelliğe gerek yok.

Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Teşekkür ederim hocam Airfel ve kaira benzer demiştiniz

Airfel de kendi kendini temizleme nem giderici

Ayarlanabilir fan taze hava üfleme vs özellik varmış bunun artısı var mdiir kullanımda etkili midir şu an yaklaşık 1100 TL fark var kaira kampanyada

Teşekkür ederim şimdiden

• Merhaba
    Sadece soğutma için 23 metre kare oda ve yönü koridora doğru diğer odaları da hafiften soğutması için,problem çıkartmayacak ses debisi düşük olan marka ve model tavsiyeleriniz neler olur. Aşağıdaki cihazların sıfır fiyatları oldukça yüksek olduğundan sıfıra yakın kullanılmış cihazlarda var. Üstteki model için 17.000 TL isteyen var..diğerleride 11000.12000 gibi..
    Daikın sıfır ürünlerde personel indiriminden yararlanarak ta satın alabilirim. Teşekkürler

Mitsubishi Heavy Premium SRK50ZS-W 18000 BTU
    Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-S 16000 BTU
    Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-W 16000 BTU

Hocam değerli yorumlarınız için teşekkürler. Kaira'yı seçtim şansıma aldığım gün indirim yapmışlar 8k ya bitirdim klima işini.

• coincan C kullanıcısına yanıt

Nerden aldınız?

10 bin diyorlar Kairaya

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Hepsiburada da kampanya yapmış kaira oradan aldım yarın son gün yanlış hatırlamıyorsam

• coincan C kullanıcısına yanıt

Bugün ben de aldım. 9 bin e.

Ne zaman gelir nasıl olur bilmiyorum artık

• Selamlar,

İzmirde çoğunlukla soğutma için kullanacağım, 21.5 m2 2 pencereli salonum için,

-Enerji Tasarrufu Yüksek. Bir klima arıyorum, sayın @klima5505 sizin önerdiğiniz sigma modelinin yeni ve eski kasa şeklinde 2 seçeneği mevcutmuş, bunlar arasında enerji tüketimi olarak bir fark varmıdır, hangisini önerirsniz ?

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

^ Üstteki yeni versiyon ^ Yüksek çözünürlük : " https://i.hizliresim.com/is30pvi.jpg "

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

^ Alltaki eski versiyon ^ Yüksek çözünürlük : " https://i.hizliresim.com/9f3f3mi.jpg "

@klima5505 hocam ayrıca bu cihazlar için 16.500 - 17.000 TL arasın fiyatlar aldım, daha düşük bir bütçeyle bu enerji tasarrufunu ve özellikleri sunan başka bir cihaz varsa önerebilirmisiniz acaba ? ( özellikle enerji olarak daha düşük bütçeyle bulunmayacaksa mecbur bunları alacağım.)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

( ekte eski konum ve çizimler mevcut : https://forum.donanimhaber.com/klima-tavsiyeleri-ana-konu--3306812-2655#153817084 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayergrafik -- 9 Aralık 2022; 9:34:14 >

• Bugün Daikin Shira Plus FTXM42-N (14000 btu) siparişi verdim.
    Hepsiburada ve benzeri sitelerde 28000 lira civarı aradığım bir yerel Daikin bayisinde 24500 lira.
    N11 BaşaranStore’da 19800 liraydı, hemen siparişi verdim, bonus’a 6 taksitle…
    Gerçi şimdi fark ettim, 28000 olan FTXM42-R imiş, benim aldığım N ile bitiyor. Ne farkı var ki acaba?

Sanırım iyi bir klima. 23-28 m2 bir salon için kullanacağım.
    Fiyat geçen seneki fiyat, yıl sonu fırsat ürünü diyordu, ama umarım yanlış ya da kusurlu ürün gelmez, endişeliyim açıkçası 😬

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winniethepunk -- 11 Aralık 2022; 1:37:34 >
  • @klima5505 hocam geçen samsung klima hakkında soru sormuştum 18lik samsung alıcaktık 14 bin gibi bi fiyata ama diğer odaya da klima almak istedik ve mitsubishi electricte kampanya oluduğu için gittik enviro serisi msz ap42vg modeli 14lük ile msz ap35vg 12lik modelini almaya karar verdik toplam 36 bin tl ye gelicek sizce doğru bir karar vermiş miyiz bu modeller hakkında düşüncen nedir? hare serisi ile arasında toplam 3.5 k gibi bi fiyat farkı var totalde hare serisi giriş modeliymiş galiba enviro düşündük bir üst model birde hocam enviro modelinin 9luk ve 12 lik soğutmada A+++ 14lük A++ tüketimde çok aşırı fark olur mu yıllık enerji tüketimi 12lik 142kw 14lük 188 demiş odamız 24m2 antalyada 12lük tam sınır olduğunu söylediler bizde 14 lük almayı düşünüyoruz 12lik ile 14lük arasında 3.500 tl fiyat farkı var ne dersiniz değer mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sscorpionn07 -- 10 Aralık 2022; 20:10:27 >
  • winniethepunk W kullanıcısına yanıt
    Mükemmel fiyat, aylar önce 26 bine aldım 🤣 Bir hayli kazık yemişim. Güle güle kullanın, dış ünite bayağı büyük ve ağırdır. Bu arada başaran store da olan bir önceki modeli (yıl olarak) ve muhtemelen wifi yok onda. O fiyat normal yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxryum -- 11 Aralık 2022; 9:26:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • foxryum kullanıcısına yanıt

Bir önceki modeli derken, üretim yılı olarak mı?

• 
Sayfa: önceki 26822683268426852686
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.