Merhaba, Daikin servis garantisi ve Wifi özelliği nedeniyle Kaira DTXR35E 12000 BTU almıştım ancak sizin yorumu görünce yanlış karar mı verdim acaba. Klima yazın akşam-gece saatlarinde çalışacak. Öğle sıcağında neredeyse hamam gibi oluyor o saatlerde klima bile kurtaramaz diye düşünüyorum ki çalıştırsam bile hem harcanan enerjiye hem klimaya yazık olur. Cevabınız için teşekkür ederim. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2686. sayfa)

-
-
Herkese selamlar
en sessiz klima hangisi?
20 veya 24 binlik sessiz bir klima arayışımuz var, hem ısıtma hem soğutma olarak kullanılacak. ne tavsiye edersiniz?
(wifi olursa tadından yenmez, eve gelmeden ısıtma harika olur)
-
Rica ederim. İyi günler dilerim.
Saygılarımla...
-
Selamlar. Ses,verim vb. detaylarda "enleri" örneklendirmem gerekirse bu cihazlar yüksek bütçelere hitap edecek şekilde olacaktır. Çünkü en yüksek verim,en yüksek kalite ve en sessiz çalışma üst modellerde söz konusudur. Kapasite de büyük olunca fiyat deyim yerindeyse alıp başını gidiyor,uçuyor...
Bu bağlamda eğer bütçe kısıtlamanız yoksa üst modelleri örneklendirebilirim. Uygun fiyatlı "mümkün mertebe en sessiz" cihaz derseniz ısıtma için de kullanılabilir cihazları örneklendirebilirim.
Bütçenizi aşan seçenekleri de yazmam sonucu modeller arasında seçim yaparken uğraşmamanız adına bu kısımda bir seviye belirlemeniz daha iyi olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Hayırlı olsun ancak 30-35m² alanda ara katta bile olsa 18000 Btu gerekir. Sizin uygulamanızda teras olduğu için m² başına düşen kapasiteyi yüksek tutmak gerekir. Bu da bir üst kapasiteyi, 24000 Btu'yu gerekli kılar. 12000 Btu maalesef yeterli gelmez. Keşif hizmeti aldıysanız servis bu kapasiteyi belirlediyse büyük hata yapmış. Keşif hizmeti almadan kapasiteyi seçtiyseniz montaj aşamasında servis elemanları kapasiteyi uyumsuz bularak montajı reddedebilir veya sizden imza alarak kapasitenin yetersiz gelmesinden ötürü oluşabilecek şikayetlerinizin sorumluluğunu size yükleyebilir. Yani 12000 Btu yetersiz kalıp (ki maalesef yetersiz kalacaktır) memnun kalmamanıza sebep olursa servisin alacağı imza sonucunda maalesef hak iddia edemezsiniz,iade imkânınız olmaz. Akşam-Gece vakitlerinde çalışacak olsa bile en azından 18000 Btu kapasite tercih etmeniz daha uygun olurdu. 12000 için şahsen emin konuşmam mümkün olmayacaktır. 25-26m² ara kat için 12000 Btu sınır değer olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhabalar, Alanya da 40-45 m2 güney ve doğu cephesi olan salonumda şu an 24000 btü Vestel bioplus bir klima kullanıyorum. Genel anlamda ısıtma ve soğutmada çok uç noktalara inmediğimiz için (20- 26 derece arası bir limitte) bir sıkıntı yaşamıyorum. Hatta klimada sık sık dur kalklar oluyor. Klima eskidiği için değiştirmek istyorum. Forumda takip ettiğim kadarı ile klimanın durmasını engellemek için daha düşük değerlere inebilmesi gerekiyor. 18000 btü küçük gelebilir diye korktuğum için yine 24000 btü almayı düşündüm.
Merak ettiğim konu bu büyüklükte, kapı kapalı iken dur kalk olmadan kullanabileceğim, fiyat olarak çok uç noktaya çıkmayan bir klima için önerileriniz ne olur? Eğer bunu sağlayabilecek kadar düşük devirlere inecek bir klima yoksa 18000 lik hangi klimayı önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
-
ilginiz için teşekkür ederim.
çok pahalı modellere gerek yok, öncelikli amacımız mümkün mertebe sessiz olsun ve işini (ısıtma-soğutma) iyi yapsın.
buna göre tavsiye verebilirseniz size zahmet.
-
Merhabalar.
Vestel'in Bio Plus adıyla iki tür modeli vardı. On Off ve Inverter şeklinde.
Eğer klimanız On-Off mantığı ile çalışan model ise dur-kalk yapması gayet normaldir,kapasiteden kaynaklı değildir.
Inverter ise soğutmada 6900 Btu'ya inebiliyor. Isıtmada ise 6600 Btu.
Mevsim geçişleri istisna,6900 , 6600 Btu'da dur kalk yapmaması gerekir. Mevcut cihaz kendini tam kısmadan dış üniteyi durduruyor olabilir. Bunun dışında 40-45m² alanda 18000 Btu yetersiz kalır,24000 Btu gerekir.
Uygun fiyat bandında,
Samsung AR35
Kaira DTXR71E
E.C.A ESA1324A100 marka ve modellerini tavsiye edebilirim.
Akdeniz için LG Dual Cool serisini de tercih edebilirsiniz,bu cihaz da ısıtma işlevini bu bölgede yerine getirebilecek durumdadır.
Saygılarımla...
-
Rica ederim.
Wi-Fi özelliğini barındıracak şekilde uygun fiyatlı olarak Kaira DXTR71E modelini tavsiye edebilirim. Isıtma ve soğutmada da talebinizi karşılayacaktır. Ses konusunda da fiyatına göre iyi performans sunmaktadır.
Alternatif olarak Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim. Bu cihazda Wi-Fi opsiyoneldir. Ek ücret karşılığında servisinden Wi-Fi modülü satın alarak Wi-Fi kontrol imkânı kazandırabilirsiniz.
Bu cihazların fiyatına dair düşüncelerinize göre bir miktar daha yüksek fiyat bandında alternatifler sunabilirim.
Saygılarımla...
-
Kaira Dtxr35e 12 Btu alarak klima arayışını sonlandırdim. DD kion arasında kalmıştım.
Daikin servisi geldi. 10 dak. vakumlama yaptı. Yeterli olduğunu söyledi. Umarım yeterlidir.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Kullandıkça izlenimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
10 dakika vakum gayet yeterlidir.
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
Klima satın alan ve kurulumu gerçekleşen forumdaşlarımız ; lütfen klimanızın marka,model ve kapasite bilgisi ile beraber montaj aşamasıyla ilgili izlenimlerinizi,klimanız ile ilgili görüşlerinizi ve mümkün mertebe iç-dış üniteye ait fotoğrafları paylaşmanızı rica ediyorum. Bu sayede klima arayışında olan kullanıcı adayları için faydalı olacak,görüş bakımından çeşitlilik arz edecektir.
Saygılarımla...
-
Herkese merhaba ,forumu ve farklı forumları, sayfaları okudukça aklım karıştı. Değerli bilgilerinizle yardımcı olursanız çok büyük yardım etmiş olacaksınız. Araştırarak bu işi kendim için daha karışık hale getirmek istemiyorum.
Klimayı kulanmak istediğim yer salon+mutak toplam 35 mt2 ----3 pencere var 120*150 ölçülerinde. Birde 80/2 metre kapımız var. Bu şartlarda 18 btu yeter diye düşünerek ona odaklanmış durumdayım.
Bu modellerden hangi markayı tercih edersem sorun yaşamam. Online satış mağazalarından mı almalıyım, yoksa bayilerden mi?
Kullanım amacım ısınmak. Evde sadece akşam işten gelince zaman geçiriyoruz. Yazın çok fazla kullanacağımızı zannetmiyorum.Evim Muğla/Gökova yakınında güney cephe ve yalıtımı yok. Sizin ilk tercihiniz hangi marka olurdu. Mesela ısınmada A+++ olması lazım. ME KIRIGAMINE ZEN --daha sıcak iklim A+++ yazıyor. Bu daha sıcak iklim Muğla için geçerli oluyor mu?Bunun gibi Bir çok karşılaştırması var.
Bu 3 markadan önceliğiniz ve model sıralamanızı yapabilir misiniz? Bu 3 markanında Marmaris'te servisi var.
MİSUBİSHİ 2 ayrı markaya ayrılmış. Elektrik ve heavy diye kalite farkı mı var.
Eklemek istediğim diğer bir soru ise bu 3 markayı bütçemizden dolayı alamıyorsak sorunsuz verimli 2 marka/model sıralması yapabilir misiniz. Aralarında çok fark varsa maddi olarak düşünmek istiyorum.
Cevap veren ,okuyan herkese teşekkür ederim.
daikin
mitsubishi heavy
mitsubishi electric
-
Merhaba.
18000 Btu yeterli olacaktır.
Bayilerden fiyat alıp,online satış mağazalarıyla kıyaslayarak karar vermenizi tavsiye ederim. Bayi fiyatı çok farklı değilse bayiden almak daha sağlıklıdır. Bir sorun olduğu zaman uzaktan iletişim kurmak yerine direkt bayiye uğrama imkânınız olur. İnternetten alınmaz demiyorum,öncelik sırasına koyarsak bu şekilde olacaktır.
Bu kapasitede Ilıman İklimde A+++ cihaz var ancak bu durum fiyatın daha da yükselmesine sebep oluyor. Muğla Sıcak İklim bölgesinde olduğu için Kirigamine Zen'i A+++ olarak değerlendirebiliriz.
Ülkemiz için İklim Haritası aşağıdaki gibidir. Ula ilçesi haritada Datça ve civarı bölgelere göre nispeten daha soğuk kalıyor olsa da bu Sıcak İklim kuşağında oluşunu değiştirmiyor. Akdeniz ve Ege'nin özellikle kıyı kesimleri bu kapsama dahil edimiş durumda.
Sıcak İklim kuşağında A+++ veren cihazları değerlendirmeye alabilirsiniz. Ilıman İklimde A+++ veren cihazlar Sıcak İklimde de A+++ verecek,ancak rakamsal olan SCOP verimlilik değeri yüksek olacaktır.
Mitsubishi Electric ve Heavy birbirinden bağımsız birer markadır. Mitsubishi Group çatısı altında bulunan ancak üretim,satış vb. işlemleri tamamen ayrı yürütülen birer markadır.
İnternette bu hususta çok fazla asılsız bilgi dolaşmaktadır.
Gerçek Mitsubishi,Mitsubishi Electric'tir
Heavy soğutmada,Electric ısıtmada iyidir.
Electric Japon malıdır,Heavy Çin malıdır vb. daha birçok asılsız iddia ortalıkta dolaşmaktadır. Bayilere gidince alınacak cevaplar zaten bellidir. Electric bayiine gittiğinizde Heavy'i kötüler,Heavy bayiine gittiğinizde Electric'i kötüler...
Kalite farkını marka ile beraber model bazında incelemek uygun olacaktır. İkisinin de birbirine denk veya denk sayılabilecek modelini kıyaslarsak arada çok çok fazla bir fark bulunmayacaktır. İkisi de sektörde öncü,son derece kaliteli ürünler üretmektedir. Mitsubishi Electric Manisa'da kurduğu fabrikada birçok modelinin üretimini gerçekleştirmektedir. Enviro serisi,HaRe serisi cihazlarının bir kısmı Türkiye'deki fabrikada üretiliyor. Bu da ister istemez kalitede bir düşüş mü var? sorularını akla getiriyor. Enviro ve HaRe serileri halen tercih edilebilir olsa da eski kaliteyi aynen korumadığını düşünmekteyim. Hala alınabilir,tercih edilebilir. Ona binaen tavsiye de ediyorum ama eski kalitesinden de biraz kırpılmış,ödün verilmiş görünüyor. İşte bu noktada Heavy üstün kalıyor. Heavy de Tayland'da üretiliyor. Daha da eski yıllara gidersek bu cihazlar Japonya'da üretiliyordu. Kalitenin tavan yaptığı dönemler o zamanlar idi. Ama üretim maliyetleri,işçilik ücretleri derken Tayland,Malezya gibi ülkelerde üretime yöneldiler. Dolayısıyla Made in Japan cihaz kalmadı. Şimdi de Türkiye'de fabrika kurup üretim yapıyorlar ama bize çok meraklı olduklarından değil,işçilik ücretleri vs. daha düşük olduğundan maddi kaygılarla bu yönteme başvuruyorlar. Yani kademe kademe tasarrufa gidiyorlar ve buna alışmak durumunda kalıyoruz. Bu kıyası Türkiye'de üretilen Mitsubishi Electric ile Tayland'da üretilen Heavy için söyledim. Tayland üretimi iki markanın iki modeli birbirinden üstündür. Yani Electric'i karalamak için söylemiyorum. Çünkü diğer Japon markalar da bunu yapıyor ve durum eşitleniyor. Daikin bu konuda daha cesur. Konut tipi klimalara ek olarak VRV adı verilen çok iç üniteli klimaların bir kısmını (şirket binalarında vb. kurumsal alanlarda kullanılan klima sistemlerini) Sakarya Türkiye'de üretiyor.
Dediğim gibi Mitsubishi Electric tercih edilebilir ama Tayland üretimi olduğu dönemlerde söz konusu cihazları daha iyiydi. Nitekim daha üst modelleri (Kirigamine Zen,Legendera vb.) modelleri hala Tayland üretimi. Kapasite olarak da Enviro vb. cihazların tüm kapasiteleri ülkemizde üretilmiyor ve ülkemize gelmiyor. Mesela Enviro serisinde normalde olan 7,8kW (27000 Btu) olan kapasite ülkemizde yok. Türkiye'de üretilen modelleri de hiç alınmaz diyemem. Çünkü markanın kalite kontrol prosedürleri belli. Bu sınırlar içerisinde gereken şartlar oluşmadan bir cihaz onaylanıp banttan çıkarak satış için hazırlanamaz. O nedenle fabrikada başı boş şekilde kontrolsüz kalitesiz bir ürün meydana getiriliyor demiyorum,böyle bir algı oluşmasını istemem. Ama Tayland üretimi olanları nispeten daha kaliteli kalıyor.
Mitsubishi Electric Kirigamine Zen Tayland üretimi ve bu modeli örnek vermenizden yola çıkarak 35bin civarı bir bütçeniz olduğunu düşünüyorum. Şu an 18000 Btu Kirigamine Zen'in fiyatı bu civarda.
Mitsubishi Heavy için ZS-W-SET Premium serisini tavsiye edebilirim.
form group - mitsubishi klima sistemleri
| Form MHIhttps://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w-setBu cihaz Kirigamine Zen Serisi'nin bir kademe altında kalan bir cihazdır. Kendi başına incelersek gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Kirigamine Zen,bir sebepten mümkün olmazsa Zen'den daha uygun fiyatlı alternatif olarak bu cihaza yönelebilirsiniz.
Bir üst modeli olan Diamond serisi de Kirigamine Zen serisinden de üstün konumdadır. Aradaki fiyat farkı bütçenizi aşmıyorsa bu cihazı da tercih edebilirsiniz. Heavy'in en üst modelidir. Kirigamine Zen'den daha yüksek verime sahiptir ama sınıflandırmada hepsi Sıcak İklim için A+++ şeklindedir.
form group - mitsubishi klima sistemleri
| Form MHIhttps://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zsx-wDaikin de ise A+++ verimde Shira Plus serisi tercih edilebilir ama içlerinde en pahalı olanı da bu cihaz olacaktır. Daikin Japon cihazlar içerisinde en pahalı örneklerden biri olmuştur.
www.daikin.com.tr
Shira Plus 18000 BTU/h | FTXM50R Inverter Klima R32https://www.daikin.com.tr/shira-plus-18000-btuh-inverter-klima-r32_183196?d=11681Bu cihazları sıralamaya alacak olursak ;
1-Mitsubishi Heavy Industries Diamond ZSX
2-Daikin Shira Plus (Akıllı göz özelliği ile üstündür). Ko
3-Mitsubishi Electric Kirigamine Zen
4-Mitsubishi Heavy Industries Premium ZS-W-SET
Mitsubishi Heavy ile ilgili şu detayı belirtmek isterim. Bu markayı İklimsa ve Form Group ithal ediyor ve ikisi de resmî distribütör. Ama İklimsa'nın ithal ettiği Heavy modelleri R410A gazlı. Form Group'un ithal ettikleri ise güncel R32 gazlı. Bu bağlamda Heavy alacak olursanız linkini paylaşmış olduğum web sitesinden bayi ve servis için görüşmenizi tavsiye ederim. İlçenizde bayi ve servisi görünmüyor ancak komşu ilçeden yönlendirme yapabilirler. İklimsa'dan da klima alınır ancak Mitsubishi Heavy özelinde konuşmamız gerekirse R32 gazlı olanı almanız için Form Group ile görüşmeniz uygun olacaktır.
Bu cihazlar bütçenizi aşacak olursa,
- Sigma SGM18INVDHB marka modelini tavsiye edebilirim. Ilıman iklimde A+++ verimi sağlayabilecek,ısıtma için müsait ve sessiz çalışan bir cihazdır.
- Olefini Hitech serisini tavsiye edebilirim. Ilıman iklimda 5,1 SCOP A+++ verim değerini sağlayabilmektedir. Aynı şekilde ısıtma için kullanıma müsait bir alternatiftir.
Saygılarımla...
-
Ayrıntılı mesajın teşekkür ederim. Bugün daikin firmasından shıra plus için 32 lira, Shıra eco için 26 bin lira fiyat aldım.
MİTSUBİSHİ HEAVY ZS İÇİN srk50zs için 28,500 almıştım birkaç gün önce.
Yazdığınız modeller içinde bir teklif alıp kararımı vereceğim.
Salon ile mutfağı cam duvar ile bölme düşüncemiz vardı. Cam duvar içinde bir fiyat alıp maliyeti fazla gelmeyecekse cam duvarı yaptırıp, salon için 20m2 ye yetecek bir model arayacağım. 18000 BTU yerine 12.000 btu mu olur 9,000 btu mu olur. Markalara bağlı kalarak bir klima alırız ve evin başka bir ihtiyacını görmüş oluruz.
20 m2 sizce hangi btu alınmalı.
-
Rica ederim. 12000 Btu gerekir. Bütçenize uygunsa ara kapasite olan 14000 Btu cihazları da tercih edebilirsiniz.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
samsung windfree kullanan var mı? premium plus modelinde hava temizleyici var mı?
Merhaba. Premium Plus modelinde sadece antibakteriyel toz filtresi bulunur. Tri-Care filtre ise opsiyoneldir,ek ücret karşılığında temin edilebilir. Hava Temizleme özelliği ise Elite PM 1.0 modeli dışında yoktur.
Saygılarımla...
-
Öncelikle herkese zaman ayırıp cevap verdiğiniz için kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
Anladığım kadarı ile 24000 btu den devam etmem gerekiyor. Yazdığınız modeller inverter olduğu için açma kapatma işi de nadir olacak olarak algıladım. Şimdi bu tür cihazlar nispeten uzun kullanımlı olduğu için, acaba is görürden biraz daha iyi modeller almak istesem sıralamanız nasıl olurdu? Elbette ki bunun uç cihazları birçok özellik barındırıyordu ama o banda çıkmadan , giriş seviyesinde üstüne çıkarak ağırlıklı soğutma ama tabi ki kış aylarında Alanya ölçeğinde ısıtma fonksiyonunu da göz ardı etmeden önereceğiniz cihazlar hangisi olurdu. Sigmayi da sıralamanız bozmadan içine dahil ederseniz ayrıca sevinirim. Saygılarımla.
Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Faydalı olabilmem dileklerimle...
24000 Btu kapasite tercih etmeniz uygun olacaktır. 18000 yetersiz kalır. Dur-kalk olayı da mevsim geçişlerinde belki olabilir ama bu her klimada karşılaşılabilir bir durumdur. Mevsim geçişlerinde,yani kimi zaman soğutma kimi zaman ısıtma ihtiyacı duyabileceğiniz havaların ne tam soğuk ne de tam sıcak olduğu dönemlerde klimalar dur-kalk yapabilirler. Çünkü dış ortam sıcaklığı ve buna bağlı olarak iç ortam sıcaklığı çok sıcak veya çok soğuk olmadığı için klimanın çalıştırılması halinde iç ortamın ihtiyaç duyduğu ısı transfer miktarı klimanın çalışabileceği minimum kapasitenin de altında olursa dış ünite mecburen duracaktır.
Sayısal örnek vermem gerekirse ;
İç ortam sıcaklığı klima kapalıyken 23 derece. Siz 25 derece ayarda çalıştırdınız. Klima çok kısa sürede ortam sıcaklığını 25 dereceye getirir ve kendini kısar. En düşük 6000 Btu'ya iniyor diyelim. Klima 6000 Btu'ya indiğinde,iç ortamın ısıl ihtiyacı 6000 Btu'dan düşük ise klima en düşük kapasitede çalışsa bile ortamın ihtiyacına fazla geleceği için ortam sıcaklığı ayarlanan 25 derece değerin üstüne çıkacaktır. Bunun olmaması için klima mecburen dış ünitesini durdurur. Normalde dur-kalk eyleminin sebebi budur. Bu durum da mevsim geçişlerinde karşılaşılabilen sıklığa sahiptir.
Yeni alacağınız 24000 Btu kapasiteli bir klima mevsim geçişleri haricinde normal çalışma evresinde dur kalk yapmayacaktır. Bahsettiğim şekilde oluşabilecek istisnalar da göze batmayacak sıklıkta olacaktır.
Normal şartlar altında alacağınız cihazın dur-kalk yaparak rahatsız etmemesi gerekir.
Giriş sınıfının bir kademe üstüne çıkacak olursak,
Sigma Plus INVDHB
Bosch 3000i
Dayrelax Infini
Marka ve modellerini tavsiye edebilirim. Samsung AR24BXCAAWK/SK Wind Free Premium Plus modelini de tercih edebilirsiniz,minimum kapasitesi düşük olan,yani kapasite aralığı geniş olan cihazlardan biridir. Bosch veya Sigma olmazsa bu cihaza bakabilirsiniz.
Sigma'da Plus adıyla INVDMH modeli de var ancak bu cihaz ısıtma için uygun değil. O nedenle INVDHB modeline bakmanız daha uygun olacaktır.
Bahsettiğiniz gibi uç nokta cihazları bulunduran markaların daha uygun modelleri de var ancak bir marka algısı biraz da kalite farkı dışında çok bir farkı olmayacaktır. Dilerseniz onları da örneklendirebilirim ancak performans olarak giriş sınıfı modellerinin çok çok üstün bir yanı yoktur. Yüksek modellerinde de fiyat aşırı yükselmektedir.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X