< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Ağustos 2025; 21:34:50 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3246. sayfa)

-
-
devir ekonomi devri ama servis fiyatlarından dolayı. ü. beş kuruş az ödedim deyip servislere muhtaç olmayın. servisler tokatçı konumunda . alacaksan mitsubishi daikin toshiba gerisi kurmalı saat gibi garanti bitiimi başlar arızaya.
_____________________________ -
Ben mideayı bu grupta öğrendim çok övüldü. Yıllık bakım için 1500 tl istiyorlar burda o yönüyle içim sıkıldı uzaklaştım ayrıca satıcı tok satıcı indirşm vs yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
1500 istiyorsa iyi ama baştan savma değil özenlice bakım yapılıyorsa bence verilir ama ben 3 bin 4 bin diye duymuştum
Servis görünen bir elektrikçi grup bilemiyorum diyarbakırda yaşıyorum arkadaşlar bu bölge için daikin yada midea olmazsa randıman almazsın diyorlar
Ankara da genelde isinmak icin all easy pro 12lik kullaniyorum. 60-70 m2 alana hitap ediyor. Diger odada kaira 12lik var acmiyorum bile. genelde enerji tuketimi olsun urun olsun gayet iyi hatta bu yaz basinda komple fanina kadar kendim sokup temizledim sokmek takmak 30dakikami aldi.bu kadar pratik baska bir cihaz yok. Garanti sartlari konusunda bir tik geride ben bakim yaptirmiyorum zaten bu yil 2. Yili
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 23 Ağustos 2025; 22:9:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
klimanın kompresörü gazı sıkıştırır. Bu sıkışan gazı olabildiğince soğutabilmek için dış ünitedeki radyatör vari parça olan kondanser içerisinde gezdirir. Burada sıkışmış gazın sıcaklığı düşer.
Sonra ince boru ile iç üniteye gider.
iç ünitede evaporatör adındaki yine radyatör vari parçanın içinde gaz bulunduğu basınçtan kurtularak etraftan ısı çeker.
Aynı dedorantı sıktığımızda parfüm ile itici gazın soğuk olması gibi.
bu dış ortamdan ısıyı çeken gaz, tekrardan klimanın kompresörü ile kondansere gönderilir. Döngü bu şekilde sağlanır.
Gelelim sorunuza. Dış hava sıcaklığı ne kadar düşük olursa, kondanser içerisndeki gazın sıcaklığı da kadar düşer.
İç üniteye ne kadar soğuk gaz gelirse, üfleme sıcaklığı da o kadar düşer.
O yüzden ki klimanın kalitesi yüksek dış sıcaklıklardaki soğutma kapasitesi ile belli olur.
Umarım anlatabilmişimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 23 Ağustos 2025; 22:27:28 >_____________________________
-
Adem hoca tavsiye etmiyor. Öneriyor dogrusu bu zaten.
Fakat elektrik verimliligi vs konularda legandere ile aynilar 18 lik modelleri, karsilastirdim Seer degerleri 8.5 scop degeeleri 4.6 .
Benide düsunduren kararsiz birakan olay bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
sagopa kajmer bile değil artık pesimist
popüler kültere kölesiniz artık hepiniz -
seer değerleri müthiş
_____________________________ pain is temporary, quitting lasts forever
lance armstrong -
Midea da da ayni degerler galiba yada bildiginiz baska birsey mi var , ln50 hakkinda bildiginiz ,özelden de yazabilirsiniz bu konuda hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 23 Ağustos 2025; 22:50:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
sagopa kajmer bile değil artık pesimist
popüler kültere kölesiniz artık hepiniz -
Yav şimdi bu diyarbakır sıcağına ne alakı. Mitsubishi mi 50 tane model var
Midea mi
Daikin mi
Daylux mü
Selamünaleyküm Hayırlı Geceler arkadaşlar Ben sizlerden yardımcı olmanızı rica edeceğim
Ben ve eşim engelliyiz ikimizde yürüme engelli
Evimize klima taktırmak istiyoruz bu sıcaklar bizi çok etkiledi eşim cihaz kullanıyor ben koltuk değneği sıcaklardan ikimizde ayaklarımızdan sorun yaşıyoruz eşimin cihazdan dolayı demir ayakkabı için de ayağı devamlı yara oldu benimde koltuk altlarım
Sizden ricam bize hem ekonomik hem hem yaz hem kış sorun yaşamadan kullanacağımız klima önerisi istiyorum bakım istemeyen uzun yıllar kullanabileceğimiz bir klima tavsiye ederseniz memnun olurum bize sigma plus önerdiler kendini temizleyen anti alerjik dediler sizin önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim
Herkese teşekkür ediyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Haklısınız, bende geçen sene klima alma arefesinde markaları araştırırken ; Mitsubishi Electric modellerindeki SEER ve SCOP değerlerinin çok iyi olduğunu görmüştüm zaten...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -- Samsung 65Q80R QLED TV
-- Zidoo Z9X Media Player
-- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS
-- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier
-- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC
-- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System -
Ellerinize sağlık, harika bir özet olmuş.
Eyvallah...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -- Samsung 65Q80R QLED TV
-- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System -
Coğrafya neresi hocam?
Bütçe fazla değil ise Midea Prime kasasını kullanan Airfel, Rota, Kaira klimalara bakabilirsiniz. Tabi öncesinde size kaç BTU klima gerekir ondan emin olmanız gerekir.
Uzun yıllar bakım istememe gibi bir şey hiç bir klima da yok yalnız. Kullanım sıklığınıza ve bulunduğunuz yerin toz yoğunluğuna göre bakım yaptırmanız şart.
-
Şu verimliliğe sahip bir klimanın o kadar estetikten uzak olmasını aklım almıyor doğrusu. O kumandanın şekli ne öyle?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens) -
Hocam kumanda gerçekte kötü değil. Gayet kaliteli ışıklı bir kumandası var.
Klimanın iç ünitesi de Emura gibi güzel değil doğru. Ancak Emura nın tasarımı güzel verimliliği bundan düşüktü. Bende verimliliği tercih ettim.
Beyaz duvarda kötü de durmuyor. ME Legenderaya o kadar para vermeyenler Daikin Zeta Shira Plusa bir göz atabilirler. Bu arada dış ünitesi o kadar sessiz ki yanında dursanız bile çalışıp çalışmadığını anlamak zor.
_____________________________ -- Samsung 65Q80R QLED TV
Silah gibi klima. Geçmiş mesajlarda da konuşmuştuk. Adana' da ilgili servis bulsaydım panasonic ethera alacaktım. Bir kaç servisi aradım klima satma gibi niyetleri yoktu.
Öyle olunca dümeni Daikine kırmıştım.