Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3246. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
20 Misafir (7 Mobil) - 13 Masaüstü7 Mobil
5 sn
64.927
Cevap
962
Favori
4.899.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 32433244324532463247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de şu var : Klima kullanan bazı arkadaşlar " 18 dereceye set ettim ama içerdeki sıcaklık hâlâ şu derecelerde v.s. " diye yazıyor ya.

Klimayı aldığımdan beri set değerim sürekli 26 dereceye ayarlı ve bu ayarı hiçbir zaman değiştirmedim.

Yazan arkadaşların ; bana göre çok düşük olan bu 18 derece set değerini neden ayarladığını da anlayabilmiş değilim.

Çünkü dışardaki sıcaklık kaç olursa olsun 26 dereceye ayarlı bir klimada aylardır oturuyorum ve bu değeri düşürmeyi birkez olsun düşünmedim bile…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Ağustos 2025; 19:20:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

ben eve ilk geldiğimde 20-22 de 10 dakika çalıştırıyorum ardından istediğim sıcaklığa yaklaşınca 24 e yükseltiyorum ve 25 de sabitliyorum

16 yapmadım hiç buzhaneye döner küçücük oda diye

• mert_özcan kullanıcısına yanıt
    Anladım. Eğer istediğinizi veriyorsa sorun yoktur diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Turbo modu "hızlı" diye geçiyor ve bir fark yok. 18 ya da 25 e ayarlamam la turbo ya ayarlamam arasında bir fark yok. Her iki durumda da 0,7 kW ile soğutma yapmaya çalışıyor.

Haklısınız, ben de eski klimalarımı ya da işyerindeki klimalarımı 26 derecede kullanıyordum.

Ama bu klimada durum şöyle oluyor. Mesela dışarısı 38 derece, Ev 34 derece. 26 ile başlatırsam da aynı 18 ile başlatırsam da aynı, turbo ile başlatırsam da aynı. 26 ya ayarladığımda kendisini biraz daha erken kısmaya başlıyor.

Ben de bu sebeple turbo da başlatıp zaman zaman yaptığı gibi.yine belki 1,5 kW a çıkar diye turbo be sonrasında 18 derece de kullanıyorum.

• ucanturk45 U kullanıcısına yanıt

Hacam hatta bu nemli havada çalışmama sorununu söyle de test ettim. Klima 04 kw dan yukarı çıkmadığında fan moduna alıp 5 dakika içini kuruttuktan sonra tekrar soğutma moduna alırsanız bir süre normal çalışmaya başlıyor. Tabi sonra yine aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam merhaba , bizim bozuk mitsubhi legendera iade oldu, sizce tekrar mitsubishi mi alsam baska bir yerde buldum yine 18lik , yoksa direk midea all easy pro. 18 lik mi alsam, siz ne dersiniz, me biraz daha fiyatli , midea daha uygun %40 kadar . Mitsubishi varken burun kurutmuyordu , midea da hava nasil olur acaba all easy pro kullanan varsa bira Anlatsin mumkunse tecrubesini

• serkan1216 kullanıcısına yanıt

hocam midea'nın garanti şartlarında yıllık ücretli bakım yaptırma zorunluluğu varmış bu bence önemli bir eksi

eğer sizin için her yıl 3-4 bin lira bakıma para vermek problem olmayacaksa tercih edilebilir

kaynak:

www.fgeurope.com.tr
    Mide Klima Garanti
    https://www.fgeurope.com.tr/garanti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 23 Ağustos 2025; 20:16:14 >
  • noirdesire N kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bilgi, deneyeceğim.

Mitsubishi Legendera bulduysanız ve alma şansınız varsa direk Legendera'yı alın geçin.Legendera ile Midea aynı segment ürünler değil çünkü.

Midea'nın modeli de iyi bir ürün olabilir ve sizi memnun edebilir ama Mitsubishi Legendera başka bir seviyedir klimalar arasında.

Gerek servislerin, gerekse kullanıcıların tabiri ile bu işin tepe noktasında bir üründür Legendera.

Kalitesi, ısıtma-soğutma performansı ve ekonomik tüketimi ile yıllar boyunca sizi memnun edecektir.

Peki mitsubishide nasil isliyor bu durum hocam,

Evet tekrar alabiliriz fakat, geçen seferki cihazda yasadigim kötü deneyim sensor sorunlari motora yapilan yetersiz vakum vs gibi sorunlar yuzunden biraz mesefeliyim , ama yinede aklim al diyor, bir yandan da adem helvacinin öneri videolarinda midea yi test etmesi önermesi kafa karisitiriyor,

Katılıyorum. Ben 24 25e alıyorum. Buz gibi oluyor. 26 ya alıp otomatik fanda devam ediyorum.

Kaçırdığınız detay şu :.

Adem Helvacı ; Midea'yı övüyor evet ama " Midea Easy All Pro, Mitsubishi Electric Legendera'dan iyidir " yada " Mitsubishi Electric almayın, almanıza gerek yok v.s " demiyor.

Sadece" Midea Easy All Pro modeli v.s. iyidir" diye paylaştığı videolar var ki onları bende seyrettim zaten.

Ama tekrar yazıyorum : Elektronik şans işidir, servis şans işidir.Ama tüm bu olasılıklara rağmen Mitsubishi Legendera Midea ile mukayese edilmez.

Buna göre değerlendirip alacağınız modele siz karar vereceksiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Ağustos 2025; 21:34:50 >
  • devir ekonomi devri ama servis fiyatlarından dolayı. ü. beş kuruş az ödedim deyip servislere muhtaç olmayın. servisler tokatçı konumunda . alacaksan mitsubishi daikin toshiba gerisi kurmalı saat gibi garanti bitiimi başlar arızaya.

Ben mideayı bu grupta öğrendim çok övüldü. Yıllık bakım için 1500 tl istiyorlar burda o yönüyle içim sıkıldı uzaklaştım ayrıca satıcı tok satıcı indirşm vs yok

• mathiasrex M kullanıcısına yanıt

1500 istiyorsa iyi ama baştan savma değil özenlice bakım yapılıyorsa bence verilir ama ben 3 bin 4 bin diye duymuştum

Servis görünen bir elektrikçi grup bilemiyorum diyarbakırda yaşıyorum arkadaşlar bu bölge için daikin yada midea olmazsa randıman almazsın diyorlar

Ankara da genelde isinmak icin all easy pro 12lik kullaniyorum. 60-70 m2 alana hitap ediyor. Diger odada kaira 12lik var acmiyorum bile. genelde enerji tuketimi olsun urun olsun gayet iyi hatta bu yaz basinda komple fanina kadar kendim sokup temizledim sokmek takmak 30dakikami aldi.bu kadar pratik baska bir cihaz yok. Garanti sartlari konusunda bir tik geride ben bakim yaptirmiyorum zaten bu yil 2. Yili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 23 Ağustos 2025; 22:9:50 >

klimanın kompresörü gazı sıkıştırır. Bu sıkışan gazı olabildiğince soğutabilmek için dış ünitedeki radyatör vari parça olan kondanser içerisinde gezdirir. Burada sıkışmış gazın sıcaklığı düşer.

Sonra ince boru ile iç üniteye gider.

iç ünitede evaporatör adındaki yine radyatör vari parçanın içinde gaz bulunduğu basınçtan kurtularak etraftan ısı çeker.

Aynı dedorantı sıktığımızda parfüm ile itici gazın soğuk olması gibi.

bu dış ortamdan ısıyı çeken gaz, tekrardan klimanın kompresörü ile kondansere gönderilir. Döngü bu şekilde sağlanır.

Gelelim sorunuza. Dış hava sıcaklığı ne kadar düşük olursa, kondanser içerisndeki gazın sıcaklığı da kadar düşer.

İç üniteye ne kadar soğuk gaz gelirse, üfleme sıcaklığı da o kadar düşer.

O yüzden ki klimanın kalitesi yüksek dış sıcaklıklardaki soğutma kapasitesi ile belli olur.

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 23 Ağustos 2025; 22:27:28 >

• 
Sayfa: önceki 32433244324532463247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.